Pozdrav forumasi...
Zanima me master studij na ETF-u u Sarajevu, iskljucivo smjer telekomunikacije. Sve informacije dobro dosle.. Malo sam googlao, ali ipak informacije iz prve ruke su bolje.. Kakvi su predmeti, profesori ( s nekima sa i upoznat), nacin studiranja, skolarine, ima li prakticnog rada itd itd...
Sto se tice mog obrazovanja, Fakultet za saobracaj i komunikacije, smjer komunikacione tehnologije i Srednja elektrotehnicka, smjer telekomunikacije...
Hvala!!!!
Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
Vjerovatno ti je prof. Mesud H. predavao nešto iz TK na tvom fakultetu. Jednom mi je on pricao o kvaliteti studenata na vašem faksu. Nemojte se nešto uvrijediti ali ako je na ETF.u predmet Osnove Telekomunkacija/Telekomunikacijske tehnologije 1 per unit, onda je vaš ekvivalent 0.4
Master je lagan ako prođeš kroz 3 godine BSc na ETF.u, ovako ćeš morati učiti neke stvari ponovo i detaljnije da bi mogao shvatiti ono što se radi u nastavku...
LP
Master je lagan ako prođeš kroz 3 godine BSc na ETF.u, ovako ćeš morati učiti neke stvari ponovo i detaljnije da bi mogao shvatiti ono što se radi u nastavku...
LP
-
BOSCH
#3 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
Drzao mi je prof. Hadzialic 3 predmeta, nije bilo pretjerane problematike. Ako si vec student navedenog fakulteta, mozes li mi objasniti malo vise o studiju, uslovima studiranja itd.. Sve se moze poloziti, bilo je i gorih na Fsk od Hadzialica... Ako mozemo izbjeci temu ETF vs FSK..
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
naravno da se sve moze poloziti, samo ti kazem da ces morati vise da se trudis od kolega koje su zavrsili ETF TK
ša podrazumjevaš pod uslovima studiranja?
Sad ti je prijemni ispit, 30.09, jesi li se prijavio na to? Imaš primjer upisnog roka na etf. stranici
ša podrazumjevaš pod uslovima studiranja?
Sad ti je prijemni ispit, 30.09, jesi li se prijavio na to? Imaš primjer upisnog roka na etf. stranici
-
BOSCH
#5 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
Ovako, citao sam spisak predmeta, kao i predmetne profesore, jasno mi je sta se izucava. Naravno, bice teze meni iz vise razloga.. Ovako da li prednost pri upisu imaju studenti etf-a, otprilike koji je minimalan potreban prosjek ocjena, koja je cjena studija, kolike su sanse "upasti" u redovne, da li ima bas superteskih predmeta, kakva je prolaznost itd.. Kakvi su profesori, mada nisam imao problema sa profesorima sa etf-a, jedino malo Fatkic. Ajd sto vise das info bolje je...
ps hvala jos jednom
ps hvala jos jednom
- Mišo_Kovač
#6 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
Prijemni i jest napravljen s ciljem da prednost imaju (teoretski) studenti ETFa. Prijemni nije eliminatoran i nosi 40 bodova. Prosjek pomnožen sa 10, plus bodovi sa prijemnog su ti bodovi za rangiranje pri upisu. Prvih 20 (milsim da je 20) ide u redovne sudente, ostali idu u samofinansirajuće (2000KM godina). Poprilično sam siguran da na TK smjeru ima dosta raje, tako da ce guzva pri upisu i "borba" za redovan status sigurno biti velika.
O težini predmeta ne znam ništa, jer sam automatičar, al valjda ti ovo ostalo moze pomoci
O težini predmeta ne znam ništa, jer sam automatičar, al valjda ti ovo ostalo moze pomoci
-
BOSCH
#7 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..
hvala miso
ps ako bi mogao dobiti koji info od kolega sa navedenog smjera, bio bi veoma zahvalan..
ps ako bi mogao dobiti koji info od kolega sa navedenog smjera, bio bi veoma zahvalan..