Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
BOSCH

#1 Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by BOSCH »

Pozdrav forumasi...
Zanima me master studij na ETF-u u Sarajevu, iskljucivo smjer telekomunikacije. Sve informacije dobro dosle.. Malo sam googlao, ali ipak informacije iz prve ruke su bolje.. Kakvi su predmeti, profesori ( s nekima sa i upoznat), nacin studiranja, skolarine, ima li prakticnog rada itd itd...
Sto se tice mog obrazovanja, Fakultet za saobracaj i komunikacije, smjer komunikacione tehnologije i Srednja elektrotehnicka, smjer telekomunikacije...
Hvala!!!!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by mk ultra »

Vjerovatno ti je prof. Mesud H. predavao nešto iz TK na tvom fakultetu. Jednom mi je on pricao o kvaliteti studenata na vašem faksu. Nemojte se nešto uvrijediti ali ako je na ETF.u predmet Osnove Telekomunkacija/Telekomunikacijske tehnologije 1 per unit, onda je vaš ekvivalent 0.4 :wink:

Master je lagan ako prođeš kroz 3 godine BSc na ETF.u, ovako ćeš morati učiti neke stvari ponovo i detaljnije da bi mogao shvatiti ono što se radi u nastavku...

LP
BOSCH

#3 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by BOSCH »

Drzao mi je prof. Hadzialic 3 predmeta, nije bilo pretjerane problematike. Ako si vec student navedenog fakulteta, mozes li mi objasniti malo vise o studiju, uslovima studiranja itd.. Sve se moze poloziti, bilo je i gorih na Fsk od Hadzialica... Ako mozemo izbjeci temu ETF vs FSK..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by mk ultra »

naravno da se sve moze poloziti, samo ti kazem da ces morati vise da se trudis od kolega koje su zavrsili ETF TK ;-)

ša podrazumjevaš pod uslovima studiranja?
Sad ti je prijemni ispit, 30.09, jesi li se prijavio na to? Imaš primjer upisnog roka na etf. stranici
BOSCH

#5 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by BOSCH »

Ovako, citao sam spisak predmeta, kao i predmetne profesore, jasno mi je sta se izucava. Naravno, bice teze meni iz vise razloga.. Ovako da li prednost pri upisu imaju studenti etf-a, otprilike koji je minimalan potreban prosjek ocjena, koja je cjena studija, kolike su sanse "upasti" u redovne, da li ima bas superteskih predmeta, kakva je prolaznost itd.. Kakvi su profesori, mada nisam imao problema sa profesorima sa etf-a, jedino malo Fatkic. Ajd sto vise das info bolje je...
ps hvala jos jednom
Mišo_Kovač

#6 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by Mišo_Kovač »

Prijemni i jest napravljen s ciljem da prednost imaju (teoretski) studenti ETFa. Prijemni nije eliminatoran i nosi 40 bodova. Prosjek pomnožen sa 10, plus bodovi sa prijemnog su ti bodovi za rangiranje pri upisu. Prvih 20 (milsim da je 20) ide u redovne sudente, ostali idu u samofinansirajuće (2000KM godina). Poprilično sam siguran da na TK smjeru ima dosta raje, tako da ce guzva pri upisu i "borba" za redovan status sigurno biti velika.
O težini predmeta ne znam ništa, jer sam automatičar, al valjda ti ovo ostalo moze pomoci :evil:
BOSCH

#7 Re: Master na ETF-u (Telekomunikacije)..

Post by BOSCH »

hvala miso :thumbup:
ps ako bi mogao dobiti koji info od kolega sa navedenog smjera, bio bi veoma zahvalan.. :sretan:
Post Reply