master ili ....
- zivka
#1 master ili ....
Završila sam Fakultet kriminalističkih nauka prije 6 mjeseci u Sarajevu, ali nisam upisala master. Sada se "troumim", da li da upisem master na FKN, ili na političkim naukama (sigurnosni smjer) ili da polažem razliku predmeta sa prava (na Palama) i imam diplomu pravnog fakulteta (zvanje dipl. pravnik). Šta mi vi predlažete?

-
ena000
#2 Re: master ili ....
radis li? ako radis onda u pisi ono sto ima najvise veze sa tvojim poslom ako to mislis raditi u buducnosti... ako ne radis ona vidi gdje se mozes zaposliti,,,, jer sad je tesko posao naci,,,,, svi imaju faks,,,,,,
- spree
#3 Re: master ili ....
master na FKN ili ti po novom FKKS nemoj da upisujes nikako. znas kako su bili neporfesionalni na dodiplomskom? e sad na mastersu je duplo gore
. ne zna se ni ko pije ni ko placa. novo im sve. ne znaju sta da nam predaju. nemaju literaturu. stvari se ponavljaju iz dodiplomskog i onda kao prosiruju nesto, pa daju ispit iz neke nespomenute knjige ili skinu neka "lijeva" pitanja s interenta. cinjenica da smo januarski ispitni rok imali sve do prije 2 sedmice ti sve govori.djaba smo ucili jedno 7 puta za svaki ispit jer su nam odgadjali, ali ne ono normalno nego dodje prof. na ispit i kao hajde da odgorimo ili se cak i ne pojavi. imali smo i sastanak s dekanom, koji je naravno svasta obecao, ali na kraju nije bilo nista. kolokvije uopste nismo imali. jos mnogo toga ima nazalost, ali ne mogu da nabrajam vise.

- bez_ideje
#4 Re: master ili ....
A jel ta razlika predmeta vazi za svaki pravni fakultet......i o kojim predmetima je rijec?
- zivka
#5 Re: master ili ....
bez_ideje wrote:A jel ta razlika predmeta vazi za svaki pravni fa
kultet......i o kojim predmetima je rijec?
Ja sam uporedila svoje ispite sa KRIMINALISTIKE , sa onima na PRAVU ( Pale- www.pravnifis.com) i to je otprilike jos da položim oko 18 ispita. Moram otići lično na Pale pa se raspitati , da vidim sta će mi priznati, pošto neki ispiti se drugačije zovu na PRAVU nego na KRIMINALISTICI u Sarajevu (npr. postoji predmet na Palama koji se zove kriminalistička tehnika i forenzika (odsjek PRAVO I SIGURNOST) a taj predmet na KRIMINALISTICI sam ja polagala kao ekspertize i sl.
Da li neko ima neka iskustva sa postdiplomskog studija na FPN?
Ne radim, tražim posao oko 6 mjeseci, ali bez uspjeha. Sa FKN iz Sarajeva se ne mogu u struci zaposliti u RS-u, zato što u MUP RS-a primaju samo one koji završe VISOKU ŠKOLU UNUTRAŠNJIH POSLOVA u BL , a oni imaju zvanjeena000 wrote:radis li? ako radis onda u pisi ono sto ima najvise veze sa tvojim poslom ako to mislis raditi u buducnosti... ako ne radis ona vidi gdje se mozes zaposliti,,,, jer sad je tesko posao naci,,,,, svi imaju faks,,,,,,
dipl. PRAVNIK UNUTRAŠNJIH POSLAVA. Zato mislim da je bolje položiti razliku predmeta sa prava, nego master , i još imati zvanje dipl. pravnika, nego master ,pa opet visiti na birou.
-
ena000
#6 Re: master ili ....
moj savjet ti je da se pokusas negdje zaposliti sa srednjom,,, a uporedno onda upisi nesto na palama..... jer danas se tesko zaposliti,,,,,, sretnooooooo u svakom slucaju
- -Romeo-
#7 Re: master ili ....
potpisujemena000 wrote:moj savjet ti je da se pokusas negdje zaposliti sa srednjom,,, a uporedno onda upisi nesto na palama..... jer danas se tesko zaposliti,,,,,, sretnooooooo u svakom slucaju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: master ili ....
jarane ko te jednom zajebe sram ga bilospree wrote:master na FKN ili ti po novom FKKS nemoj da upisujes nikako. znas kako su bili neporfesionalni na dodiplomskom? e sad na mastersu je duplo gore![]()
![]()
. ne zna se ni ko pije ni ko placa. novo im sve. ne znaju sta da nam predaju. nemaju literaturu. stvari se ponavljaju iz dodiplomskog i onda kao prosiruju nesto, pa daju ispit iz neke nespomenute knjige ili skinu neka "lijeva" pitanja s interenta. cinjenica da smo januarski ispitni rok imali sve do prije 2 sedmice ti sve govori.djaba smo ucili jedno 7 puta za svaki ispit jer su nam odgadjali, ali ne ono normalno nego dodje prof. na ispit i kao hajde da odgorimo ili se cak i ne pojavi. imali smo i sastanak s dekanom, koji je naravno svasta obecao, ali na kraju nije bilo nista. kolokvije uopste nismo imali. jos mnogo toga ima nazalost, ali ne mogu da nabrajam vise.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ko te dva puta zajebe...
-
sedma_7
#9 Re: master ili ....
Da li postoje nekakvi kriteriji za upis (prosjek ocjena, prijemni...) za Master na kriminalistici?
Zavrsila sam I ciklus na EFSA; da li postoje kakve prepreke za upis +2 godine na FKN?
Zavrsila sam I ciklus na EFSA; da li postoje kakve prepreke za upis +2 godine na FKN?
- zivka
#10 Re: master ili ....
Gleda se samo prosjek ocjena. Ali ti ne bih preporučila da upisuješ master na FKN. Gubiš vrijeme.
-
Suzie Q
#11 Re: master ili ....
imam prijatelja koji je završio kriminalistiku, doduše četiri godine, i položio je razliku predmeta na pravu u Mostaru i sad ima dva završena fakulteta. to je bilo prije bolonje ali možda nije ni sad neki problem.
nađi najpovoljniju opciju za sebe i to guraj pa gdje god
nađi najpovoljniju opciju za sebe i to guraj pa gdje god
- spree
#12 Re: master ili ....
jbg, covjek se sve nada bit ce bolje.komi wrote:jarane ko te jednom zajebe sram ga bilospree wrote:master na FKN ili ti po novom FKKS nemoj da upisujes nikako. znas kako su bili neporfesionalni na dodiplomskom? e sad na mastersu je duplo gore![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ko te dva puta zajebe...![]()
samo se gleda prosjek, mada prosli put svi koji su aplicirali su primljeni. cak i poslije roka neki su "upadali" na spisak. vise studenata vise love, ha ja.sedma_7 wrote:Da li postoje nekakvi kriteriji za upis (prosjek ocjena, prijemni...) za Master na kriminalistici?