"Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

drenmajster

#26 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by drenmajster »

axyz wrote:
drenmajster wrote:Najsmjesnije je sto se prijeratni trzni inspektor iz Prnjavora cije su slavne akcije prosipanja kajmaka seljacima na pijaci zbog navodne nehigijene, poslije rata na volseban nacin nacin dokopao preko SDA i prijatelja iz SDA (rahmetli Safeta Isovica) dobro placenog mjesta forenzicara(u koju se razumije kao Ekrem Jevric u pjevanje) a onda se ideoloski razisao sa Masovicem cim je nestalo para i cim su stranci doveli skolovane ljude i eksperte.Pa dvije godine je tijelo Avde Palica bilo u prosekturi a da Eksperti SA nisu znali za to(nije im niko rekao valjda).Nema vise nazad (ali da je bilo nekako trljati guzove po komisiji do penzije i izigravati strucnjaka prostoj neukoj masi).Covjece prebrojavaju zrtve kao da se radi o kubicima i prebacajima normi a ne ostacima najblizih.Vjetar ih odnio obojicu-i Masovica i njega-neka hljeb zaradjuju tamo gdje znaju raditi-ovdje na zalost nije mjesto niti za jednog :x

glup si ko noć
1. nisi informisan čovjek nikada nije bio tržni inspektor
2. Čovjek nikada nije bio forenzičar
3. ostavi rahmetli Safeta na miru
4. teško onome ko je na svojoj koži osjetio "školovane ljude" koje su doveli stranci[/quo Stvarno se izvinjavam na vlatitoj gresci -forenzicar je strucnjak za sudsku medicinu a forenzicka nauka je primjena naucnih disciplina u cilju davanja odgovora ili objasnjenja za potrebe pravnog objasnjenja cinjenica.Forenzicari su usko specijalizovani za primjenu odredjenih disciplina tako da forenzicka istrazivanja sprovode strucnjaci razlicitih profila.Izvinjavam se covjek zaista nije forenzicar vec samo obicni uposlenik u komisiji koji se sada batrga ali sam u svakom slucaju protiv toga da se lovci na maglu bave poslom kojem nisu dorasli(svaka cast vjerovatno ima mjesta za njih i na drugim vaznim pozicijama ali su sve ovo razvukli kao meksicku seriju).Safeta nisam spomenuo u negativnom smislu pa ne znam cemu tolika huja-ako sam nesto ruzno rekao neka mi oproste svi koji citaju.Recenicu-glup si ko noc prihvatam kao tvoju personalnu karakteristiku i malo se nauci redu -kada diskutujes ne vrijedjaj i ne psuj-mozemo se vrijedjati tri dana i nista od toga.Onda zavro si protiv Masovica a za ovog oponenta ko da ti je rod rodjeni-ohladi malo-Sarajevo je cudna carsija-prvo da se domaci namire a onda ako sta ostane doslama(ruzan naziv zar ne)a :zzzz: :zzzz: posao u komisiji je atraktivan itekako.Sto se tice stranaca-objavite listu osoba koje trenutno rade na identifikaciji grobnica i DNK analizama-radi se o profesionalcima a ne priucenim kalfama.Makar znaju upotrebljavati busolu kod obiljezavanja a ne samo lopate i bagere-ima tu mnogo bitnijih stvari i ti to mozes saznati ako te interesuje vrlo lako-pitaj ljude koji znaju.
axyz

#27 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by axyz »

drenmajster wrote:
axyz wrote:
drenmajster wrote:Najsmjesnije je sto se prijeratni trzni inspektor iz Prnjavora cije su slavne akcije prosipanja kajmaka seljacima na pijaci zbog navodne nehigijene, poslije rata na volseban nacin nacin dokopao preko SDA i prijatelja iz SDA (rahmetli Safeta Isovica) dobro placenog mjesta forenzicara(u koju se razumije kao Ekrem Jevric u pjevanje) a onda se ideoloski razisao sa Masovicem cim je nestalo para i cim su stranci doveli skolovane ljude i eksperte.Pa dvije godine je tijelo Avde Palica bilo u prosekturi a da Eksperti SA nisu znali za to(nije im niko rekao valjda).Nema vise nazad (ali da je bilo nekako trljati guzove po komisiji do penzije i izigravati strucnjaka prostoj neukoj masi).Covjece prebrojavaju zrtve kao da se radi o kubicima i prebacajima normi a ne ostacima najblizih.Vjetar ih odnio obojicu-i Masovica i njega-neka hljeb zaradjuju tamo gdje znaju raditi-ovdje na zalost nije mjesto niti za jednog :x

glup si ko noć
1. nisi informisan čovjek nikada nije bio tržni inspektor
2. Čovjek nikada nije bio forenzičar
3. ostavi rahmetli Safeta na miru
4. teško onome ko je na svojoj koži osjetio "školovane ljude" koje su doveli stranci[/quo Stvarno se izvinjavam na vlatitoj gresci -forenzicar je strucnjak za sudsku medicinu a forenzicka nauka je primjena naucnih disciplina u cilju davanja odgovora ili objasnjenja za potrebe pravnog objasnjenja cinjenica.Forenzicari su usko specijalizovani za primjenu odredjenih disciplina tako da forenzicka istrazivanja sprovode strucnjaci razlicitih profila.Izvinjavam se covjek zaista nije forenzicar vec samo obicni uposlenik u komisiji koji se sada batrga ali sam u svakom slucaju protiv toga da se lovci na maglu bave poslom kojem nisu dorasli(svaka cast vjerovatno ima mjesta za njih i na drugim vaznim pozicijama ali su sve ovo razvukli kao meksicku seriju).Safeta nisam spomenuo u negativnom smislu pa ne znam cemu tolika huja-ako sam nesto ruzno rekao neka mi oproste svi koji citaju.Recenicu-glup si ko noc prihvatam kao tvoju personalnu karakteristiku i malo se nauci redu -kada diskutujes ne vrijedjaj i ne psuj-mozemo se vrijedjati tri dana i nista od toga.Onda zavro si protiv Masovica a za ovog oponenta ko da ti je rod rodjeni-ohladi malo-Sarajevo je cudna carsija-prvo da se domaci namire a onda ako sta ostane doslama(ruzan naziv zar ne)a :zzzz: :zzzz: posao u komisiji je atraktivan itekako.Sto se tice stranaca-objavite listu osoba koje trenutno rade na identifikaciji grobnica i DNK analizama-radi se o profesionalcima a ne priucenim kalfama.Makar znaju upotrebljavati busolu kod obiljezavanja a ne samo lopate i bagere-ima tu mnogo bitnijih stvari i ti to mozes saznati ako te interesuje vrlo lako-pitaj ljude koji znaju.

hvala Bogu ni jedan ni drugi mi nisu ništa. Nemam ništa protiv ni jednog niti drugog. Sasvim slučajno poznajem i jednog i drugog. Ovog prozvanog prijeratnog propalog advokata specijaliziranog za "zavađanje" seljaka po istočnoj Bosni zbog kamenova međaša, čak i mnogo bolje nego ovog drugog. Ovog drugog pamtim kao tačno je šefa inspekcije općine Prnjavor i direktora fabrike te advokata. Hvala Bogu nisam pristrasan niti to mogu biti jer što mi je jedan to mi je i drugi. Tačno je to da je Sarajevo čudna čaršija pogotovo otkako su ga "zaposjeli" oni koje ti "zdušno" podržavaš. Moj pradedo, moj dedo, moj otac i ja smo rođeni ovdje ali mi nikada nije palo na um da ljude djelim na "došle i domaće". To je samo kompleks onih koji žele da budu ono što nisu i što ne mogu.
btw Mašović je sanžaklija ( i ne smatram mu to kao negativitet)
Što se tiče korištenja različitih instrumenata u procesu traženja nestalih mogu ti reći da kasniš. Al pravoooo kasniš. Busola se ne koristi godinama a upravo toliko "šljaka" GPS bez problema. Očigledno da ti tvoji stručnjaci traže busolom zato se i otkopa 200 ljudi za godinu dana.
karanana

#28 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by karanana »

ali najbolji mi je komentar u kojem se postavlja pitanje zasto se tek sada kopa po obalama drine.

pitaj elektroprivredu srbije.
axyz

#29 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by axyz »

karanana wrote:ali najbolji mi je komentar u kojem se postavlja pitanje zasto se tek sada kopa po obalama drine.

pitaj elektroprivredu srbije.

ma to je floskula kojoj mogu vjerovato samo lakovjerni i lakoumni. Razlog su izbori i ništa drugo...
karanana

#30 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by karanana »

znaci ovo se moglo raditi i bez cekanja da se ispusti vjestacko jezero?
ovo pitam posto nemam pojma o kakvom se terenu radi.
axyz

#31 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by axyz »

karanana wrote:znaci ovo se moglo raditi i bez cekanja da se ispusti vjestacko jezero?
ovo pitam posto nemam pojma o kakvom se terenu radi.

ma ljudi šta ste zapeli za ovo. Pa po BiH je još na stotine grobnica koje stoje netaknute. Zašto se svakog 11 jula otara po jedna i čeka se opet po godinu dana da se otvori sljedeća. Nije li to zločin prema žrtvama, zločin prema porodicama. Jedini razlog što se iskopava 11 jula je što tada ima ogroman broj medija, političari dođu uslikaju se pored grobnice, i opet ih nema ni sa narodom niti medju narodom narednih godinu dana...fujj je to
karanana

#32 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by karanana »

pa ne iskopavaju se srebrenicke zrtve samo 11. jula. taj proces traje godinu dana, iskopavanje i identifikacija, a ukapanje i dzenaze se desavaju 11. jula na dan pada srebrenice.

ali vjerovatno si u pravu da ima jos stotina grobnica netaknutih. jeli u pitanju neznanje gdje su te grobnice, nemogucnost da se stigne do njih logisticki i vremenski....ne znam. ja ipak mislim da istrazitelji za vecinu ne znaju gdje su.
axyz

#33 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by axyz »

karanana wrote:pa ne iskopavaju se srebrenicke zrtve samo 11. jula. taj proces traje godinu dana, iskopavanje i identifikacija, a ukapanje i dzenaze se desavaju 11. jula na dan pada srebrenice.

ali vjerovatno si u pravu da ima jos stotina grobnica netaknutih. jeli u pitanju neznanje gdje su te grobnice, nemogucnost da se stigne do njih logisticki i vremenski....ne znam. ja ipak mislim da istrazitelji za vecinu ne znaju gdje su.

buraz znaju vjeruj mi. Možda me nisi dobro shvatio. Pogledaj malo u medijima. Svakoga 11 jula se "otvori" po jedna masovna grobnica nedaleko od Potočara. Znači za tu grobnicu se zna ali se čeka "pogodan" trenutak da se otvori a najpogodniji je 11 juli jer tada je u Srebrenici hiljade kamera medija ...treba učiniti što je mogućže više na ličnoj promociji. Neka ih je stid svih koji tako rade. U pitanju je nesposobnost istražitelja i niša drugo. Pa nije li najblaže rečeno čudno da u Institutu nema uposlen niti jedan diplomirani kriminalista a na birou ih je popriličan broj. Ima momaka i djevojaka koji su želji i posla i dokazivanja. Međutim takvi ne mogu doći do izražaja. Ne mogu biti uposleni niti u jednoj državnoj organizaciji ovog tipa jer nisu podobni. Posao dobivaju samo podobni bez obzira na zasluge, zanje strucnost i sl...
pustopoljina

#34 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by pustopoljina »

axyz wrote:e moji tupoglavci. Pa ima li iko normalan da se zapita zašto se baš sada otvorila grobnica na Drini. Pa majka mu stara šta se čekalo do sada. Ko fol nije se znalo da postoji grobnica. Nekima se ova priča možda i može prodati. Normalnim ljudima zasigurno ne a normalnih ima još uvijek. Pa kako ne shvatate da SDA gubi popularnost gubi povjerenje građana i da su svaki svoj kadar (uključujući i mašovića) instrumentalizirali s ciljem ponovnog zadobijanja povjerenja građana povećavanjem publiciteta i popularnosti pojedinih SDA kadrova ( u ovom slučaju Mašovića). Dobar vam taj humanitarac . Praaaaaavo dobar. Plata u parlamentu 5000 članstvo u raznoraznim komisijama plus naknada za članstvo u UO Merhameta plus plata ili u Institutu gdje je službeno volonter . Sačuvaj me Bože takvih humanitaraca.
Nije u pitanju lični sukob u pitanju je borba protiv lopovluka u kojemu Mašović godinama učestvuje da ne kažem njime rukovodi a kontinuirano ga prikriva "krokodilskim suzama" i izvještačenom facom a za žrtve ga briga ko za "lanjski snijeg".
A ti jarancugo si definitivno u pravu. Veliki je put čovjek "prevalio" stigao je na "samo" 4 kontinenta i u preko 50 država a sve o trošku poreskih obveznika i u cilju lične promocije i stvaranja harizme.
Osim toga ima sud koji će reći svoje tako da sve teorije, insinuacie priče o "privatnim sukobima" informacije i poluinformacije tada padaju u vodu....
da nisu SDAovci mozda i iskopali grobnicu na drini,da je nisu mozda i napunili ljudima? more MRS!
bavi se i ti sa tim cime se on bavi,pa obilazi kontinente! hej...jos ce reci kako ih je masovic pobio da bi dobijao platu...i stvarao harizmu...
harizmu, magarce ili imas ili nemas...kao i zdrav razum.
sacuvaj me boze takvih dusebriznika. fuj!fuj! i FUJ! nije mi do SDAovaca koliko do lanjskog snijega...ali ovo sto si napisao je ODRON,BEZOBRAZLUK...je li tebi u interesu da nam za koju kintu vise,taj masovic prestane raditi? da skriveni mrtvi ljudi ostanu skriveni? sta je tvoj interes? da nam sacuvas budzet? ma molim te...dirljivo.
pustopoljina

#35 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by pustopoljina »

na svaki kontinent gdje je stigao-u svaku zemlju koju je stigao-nosio je istinu o nama.
to sto ti pricas o grobnicama kao o teglama paprika je tvoja sramota...pogotovo sto si zaboravio izgleda ko je spremao "zimnicu".
i 11.jula se ne otkopava,nego ukopava.
sve treba da podlijeze kontroli,sve na ovom svijetu je podlozno kvarenju...ali to sto ti pises,nema veze s mozgom.
axyz

#36 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by axyz »

pustopoljina wrote:
axyz wrote:e moji tupoglavci. Pa ima li iko normalan da se zapita zašto se baš sada otvorila grobnica na Drini. Pa majka mu stara šta se čekalo do sada. Ko fol nije se znalo da postoji grobnica. Nekima se ova priča možda i može prodati. Normalnim ljudima zasigurno ne a normalnih ima još uvijek. Pa kako ne shvatate da SDA gubi popularnost gubi povjerenje građana i da su svaki svoj kadar (uključujući i mašovića) instrumentalizirali s ciljem ponovnog zadobijanja povjerenja građana povećavanjem publiciteta i popularnosti pojedinih SDA kadrova ( u ovom slučaju Mašovića). Dobar vam taj humanitarac . Praaaaaavo dobar. Plata u parlamentu 5000 članstvo u raznoraznim komisijama plus naknada za članstvo u UO Merhameta plus plata ili u Institutu gdje je službeno volonter . Sačuvaj me Bože takvih humanitaraca.
Nije u pitanju lični sukob u pitanju je borba protiv lopovluka u kojemu Mašović godinama učestvuje da ne kažem njime rukovodi a kontinuirano ga prikriva "krokodilskim suzama" i izvještačenom facom a za žrtve ga briga ko za "lanjski snijeg".
A ti jarancugo si definitivno u pravu. Veliki je put čovjek "prevalio" stigao je na "samo" 4 kontinenta i u preko 50 država a sve o trošku poreskih obveznika i u cilju lične promocije i stvaranja harizme.
Osim toga ima sud koji će reći svoje tako da sve teorije, insinuacie priče o "privatnim sukobima" informacije i poluinformacije tada padaju u vodu....
da nisu SDAovci mozda i iskopali grobnicu na drini,da je nisu mozda i napunili ljudima? more MRS!
bavi se i ti sa tim cime se on bavi,pa obilazi kontinente! hej...jos ce reci kako ih je masovic pobio da bi dobijao platu...i stvarao harizmu...
harizmu, magarce ili imas ili nemas...kao i zdrav razum.
sacuvaj me boze takvih dusebriznika. fuj!fuj! i FUJ! nije mi do SDAovaca koliko do lanjskog snijega...ali ovo sto si napisao je ODRON,BEZOBRAZLUK...je li tebi u interesu da nam za koju kintu vise,taj masovic prestane raditi? da skriveni mrtvi ljudi ostanu skriveni? sta je tvoj interes? da nam sacuvas budzet? ma molim te...dirljivo.
kad naučiš normalno komunicirati možemo raspravljati ...do tada se drži svog "tora" teorije zavjere i pjevaj i dalje hvalospjeve o Mašoviću i sličnim lopužama koji su unovčili naše stradanje
pustopoljina

#37 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by pustopoljina »

rece mi persona koja se obrati forumu sa "e moji tupoglavci" :-)
uvijek se prilagodjavam sugovorniku.
torove prepustam tebi.
pretpostavljam da vec imas odlicnu ideju kako pametno iskoristiti ustedjeni budzet:
jos jedan fuckin'uvrnuti toranj. pa ce sigurno prihod od prodaje razglednica sa motivima fuckin' uvrnutog tornja ici gladnima ove zemlje.
how yes no.
a jos da te podsjetim za slucaj da ne znas-da je ta SDA vec gubila (kako li samo propustise priliku otkriti tad grobnicu :shock: )...ne slabi od jucer.slabi godinama.
i jos da te podsjetim da su predizborni potezi u zemlji u kojoj vecina ne izlazi na izbore strasno efektivni. ovdje svi glasaju 15 godina za iste. svako za svoje.bez obzira koliko ko odsjedio u zatvoru. mogu komotno ustedjeti na kampanji.rezultati ce biti isti*.
i ti..o ti, rastereceni i nesvrstani...(oh jos kako si opterecen i svrstan!) se nasao reci koju.
ako masovic istupi iz SDA hoces onda cijeniti njegov posao? da se kladimo da neces?

svaka rijec koju si napisao je politicki obojena. vrišći.

*
: izvinjavam se...ne bi bili isti rezultati...vi stranacki trgovacki putnici bi pokrepali od gladi.
Bosnolog

#38 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by Bosnolog »

:x :x :x :x :x

Kako je ogavno citati vase perfidne i ogavne komentare da se covjeku zeldac okrene,.Prvo cu ti reci da sam jedan od najvecih kriticara SDA stranke od njenog postojanja jos iz ratnih dana,mozes se uvjeriti u ovu sto tvrdima na ovom forumu po ostavljenim komentarima,...ali tvoje napadanje uvazenog gospodina Masovica koji je jedan od rijetkih iz te stranke koji zasluzuje od svih dobromanjernih ljudi naklon do zemlje za ono sto radi godina,Covjek je veliki humanista koji gotovo vecinu izvadenih zrtava zna,odnosno iz koje su jame ili masovne grobnice po imenicno izvadeni.

Licno sam bio prisutan na tribinama kad su ga pitale porodice za svoje nestale znajuci gotovo 90% upitanika gdje su i kada nadeni.Gospodin Amor Masovic je moralna i ljudska gromada,ako nekog respektujemu i toj secijasko korumpirano nesposobnoj SDA stranci onda je to on i zasigurno zasluzuje atribut oca nacije radeci jedan od najtezi poslova u ovakoj nepravednoj drzavi a kome treba dodijeliti Nobelovu nagradu za sve ono sto je uradio do sada na celu instituta za trazenje nestalih u BiH,.....

Nisi ti jedini koji pljuje po njemu pocevsi od otvaraca teme pa nadalje,dobar dio olajava njega i sve te ljude kao da radite za one koji su te masovne grobnice punili jer vam se ne svida navodno broj izvadenih i tempo pronalaska nestalih kao da bi zeljeli da se to zavrsi sto pije ili da se prekine sa daljom potragom i eksumacijom,sto ezelja velikosrpskih fasita i dijela zapadnohercegovackih proustaskih Jastrebova cije tragove zla isti objelodanjuje....Cini mi se da je mnogima problem sto sve godine traze nestali,otkriva masovne grobnice i jame iz kojih vadi nevino pobijene zrtve bolesnog SANU velikosrpsrbizma,......

Karadzicevi velikosrpski nasljednici su odavno trazili da se isti smijeni jer je najveci svjedok i razotkrivac velikosrpske bolesti cije bolesne rabote i dokaze svakodnevno isplivavaju na svijetlost dana najvise zahvaljujuci upravo toj drzavnoj komisiji i gospodinu Masovicu,.....Za ono sto radi ostat ce zauvijek zapisan ka najveci svijedok bolesti dvonogih spodoba dok postoji Bosne i covjecanstva,......A svima koji pljuju po njemu i tim ljudima evo samo jedan segment od onog sa cime se surece razotkrivajuci zlikovce i institucije ciji temelji leze na masovnim grobnicam i jamama,......ako imate moralnog karaktera i ljudskosti trebali bi se zapitati za koga radite i koji vam je cilj kada pljujete na tog covjeka i te ljude cije poslove mnogi ne bi mogli niti zeljeli raditi bez obzira na cijenu,............

Masovic i njegov institu ce biti najveci svjedok insituta i muzeja genocida nad Bosnjacima koji ce se graditi u Sarajevu i drugima gradovima da se covjecanstvo upozna sa bolescu velikosrbizma a posebno sadasnje i buduce generacije da se istima ne bi ponovilo zlo od iste kontinuirane bolesne ideologije koja se ponavlja generaciama,....U ime pravde i humanosti imajte respekta i dostojanstva za ono sto je covijek radio i radi sa tim ljudima,....
donBeton

#39 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by donBeton »

Moj amidža je nađen u 4 različite grobnice, i opet je ukopan bez lijeve noge. Pronalazili su dijelove njegovog tijela od 1996. do 2000. godine, identificiran je 2003. Njegov sin i dva bratića još uvijek nisu identificirani ili nije pronađeno dovoljno kostiju da budu ukopani. Ko govori o "odugovlačenju" ili "zabušavanju" ili "lopovluku" nečijem, ne da griješi nego jednostavno nije upoznat sa obimom zločina i načinima njegovog sistematskog prikrivanja.
axyz

#40 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by axyz »

Svaka sljedeća riječ o ovoj temi sa sagovornicima koji pojma nemaju o ovoj problematici značila bi ogromnu dozu neozbiljnosti i nepoštovanja prije svega prema žrtvama porodicama i svim ostalim.
Ostajte mi zdravi lijepi pametni veseli ja vas sve srdačno pozdravljam. Da ima trunka države Mašović i slični njemu manipulatori bi davni bili iza rešetaka ovako neka vas i dalje kradu pljačkaju obmanjuju manipulišu podacima glume otimaju švercuju. Narode definitivno ništa bolje ne zaslužujete. Međutim pravdi se može pobjeći i to nije neki bauk. Božjoj pravdi se ne može pobjeći i ona je ista za svakoga. A do tada zbogom.....
pustopoljina

#41 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by pustopoljina »

svaka daljna rijec sa manipulatorom bez ijednog argumenta bi me odvela u banovice.
nisi toga vrijedan.
high_volume

#42 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by high_volume »

axyz wrote:Svaka sljedeća riječ o ovoj temi sa sagovornicima koji pojma nemaju o ovoj problematici značila bi ogromnu dozu neozbiljnosti i nepoštovanja prije svega prema žrtvama porodicama i svim ostalim.
Ostajte mi zdravi lijepi pametni veseli ja vas sve srdačno pozdravljam. Da ima trunka države Mašović i slični njemu manipulatori bi davni bili iza rešetaka ovako neka vas i dalje kradu pljačkaju obmanjuju manipulišu podacima glume otimaju švercuju. Narode definitivno ništa bolje ne zaslužujete. Međutim pravdi se može pobjeći i to nije neki bauk. Božjoj pravdi se ne može pobjeći i ona je ista za svakoga. A do tada zbogom.....
Da imaš argumente, a vjerujem da imaš jer "imaš i nekog pojma o ovoj problematici", ali i da imaš ikakve hrabrosti, i sam možeš podnijeti prijjavu nadležnom tužilaštvu i riješiti se svojih briga i psihičkih stresova spram nepoštivanja prema žrtvama i njihovim porodicama, ali i svim ostalim.

Dakle - argumente u ruke i pravac u nadležno tužilaštvo. Vjerujem da ćeš nas obavjestiti o narednim događanjima i da ćeš do tada prestati sa zagovaranjem netrpeljivosti i blaćenjem Mašovića i sličnih njemu.
MrMaliJoe

#43 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by MrMaliJoe »

pustopoljina wrote:rece mi persona koja se obrati forumu sa "e moji tupoglavci" :-)
uvijek se prilagodjavam sugovorniku.
torove prepustam tebi.
pretpostavljam da vec imas odlicnu ideju kako pametno iskoristiti ustedjeni budzet:
jos jedan fuckin'uvrnuti toranj. pa ce sigurno prihod od prodaje razglednica sa motivima fuckin' uvrnutog tornja ici gladnima ove zemlje.
how yes no.
a jos da te podsjetim za slucaj da ne znas-da je ta SDA vec gubila (kako li samo propustise priliku otkriti tad grobnicu :shock: )...ne slabi od jucer.slabi godinama.
i jos da te podsjetim da su predizborni potezi u zemlji u kojoj vecina ne izlazi na izbore strasno efektivni. ovdje svi glasaju 15 godina za iste. svako za svoje.bez obzira koliko ko odsjedio u zatvoru. mogu komotno ustedjeti na kampanji.rezultati ce biti isti*.
i ti..o ti, rastereceni i nesvrstani...(oh jos kako si opterecen i svrstan!) se nasao reci koju.
ako masovic istupi iz SDA hoces onda cijeniti njegov posao? da se kladimo da neces?

svaka rijec koju si napisao je politicki obojena. vrišći.

*
: izvinjavam se...ne bi bili isti rezultati...vi stranacki trgovacki putnici bi pokrepali od gladi.
:thumbup: :thumbup:

http://istinomjer.ba/

Ovo sa Mašovićem je isto ono što stranka 100% pokušava da uradi sa Dudakovićem. Kite se tuđim perijem. Znao sam da će ovi izbori bit do sada najpodmuklijim i prljavim !!!!
sadex

#44 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by sadex »

moj brat je izvjadjen iz grobnice 1998, ja sam dala krv za dnk 2002. godine. ubrzo su mi javili da mi je brat identifikovan. brata sam ukopala tek ove godine jer je njegovo tijelo bilo razbacano po masovnim grobnicama, pa je trebalo vremena da mu pronađu druge kosti i da i njih identifikuju, pa da ga spoje u jedno tijelo. isla sam tamo i da vidim kako se to radi, golemo je to. i da, trebalo je dugo da ga nađu jer su se dusmani potrudili da ga sakriju. vi nemate pojma!!! ali reci cu vam sve sto vas zanima, samo pitajte. boli me kada vidim kako pisete o ovome, ljudi nije ovo politika, ovo su stvarni problemi i mi smo stvarni, mi ciju su bracu, oceve i rodjake su pobili. mi moramo svaki dan zivjeti s tim, i kao da nam to nije dosta moramo gledati i citati prepucavanja na racun nestalih, pa i ovo smece od novine kojoj nije nista sveto pa za malo vlasti i glasova pusti ovakve kao odobasic da se promovisu za svoje interese. kao da misle da mogu o njima govoriti sta hoce, jer su nestali, a niko ne razmislja o tome da pola ove zemlje ima nekoga ko je nestao i da smo mi tu i zivimo za taj dan da saznamo istinu o svojima. svako ima pravo na svoje misljenje, ali ovo je previse!!! pisite o necemu drugome, eto vam sad izbori, pa se oko toga prepucavajte. imajte postovanja prema mrtvima i nama. znam puno ljudi koji imaju nestale, i jos cekaju a znam ih i punu sto su ukopali svoje. vi pricate o ovome kao da je to neka igra, kao otvara se grobnica maksuz za 11 juli...da otvara se, jer je ljeto, jer se tada može kopati ova zemlja, jer ti ljudi umjesto da idu na odmor kao svi mi, oni idu i obilaze grobnice. I za mene ljeto nije more, i sezona odmora, meni je to sezona grobnica. I jeste, prije je bilo vise ekhumacija a danas ih nema. nema, dusmani vise ne govore, nece da kazu. kontanju valjda ako nisam do sad, sto bi od sad. jadni smo li mi kad postavljamo nogu ljudima koji rade na ovome, jadni.
hadzun

#45 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by hadzun »

Amor Masovic je jedna od rijetkih osoba koja je svojim trudom stekla (i treba da uziva) poštovanje svih prijatelja BiH. A ne mogu da vjerujem da je jedan predizborni intervju uspio da napali toliko zakletih neprijatelja Fahre Radona, i da ih pridobije na svoju stranu!Nevjerovatno!koji levati....

neko rece, predugo ovo traje!pa gdje bolan neće trajat, znaš li ti šta je rađeno. Bagerima je kopano pa po 3-4 puta prebacivani, lomljeni skeleti, pa dok insana sastave za dženazu (a ne zaboravi da porodica treba da da saglasnost za istu, i svaki put idu tamo pa gledaju, falil noga, rame, glava i sl....) to je da obijeliš od muke.
Amor je jedini koji ja znam, svoje dijete spustio u grobnicu i objasnio mu šta se desilo. Nema se šta tom djetetu pričat, za razliku od ostalih koji svoje mišljenje formiraju na osnovu avaza il onog šta vide na TV.
Hemel

#46 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by Hemel »

Otvorite bilo koji dan bilo koje novine u manjem entitetu i vidjet cete da ima makar jedan clanak o Amoru Masovicu. Masovic je ovakav, Masovic je onakav...jednostavno, zele ga svim silama i podmetanjima udaljiti od posla kojim se bavi. Nije to bez razloga je Amor zna vise nego sto iko zna i nagledao se slika stravicnih i uzasnih sto se niko nije nagledao. E takvom covjeku podmecu noge, namijestaju mu razne smicalice samo da odustane od otkrivanja dokaza o masovnim i brutalnim zlocinima koji su pocinjeni. Svaka pronadjena zrtva ide zlocincima na tas vage koja mjeri razmjere zlocina.
Amore, samo naprijed. Sto te vise napadaju znaci da vise i vrijedis.

"Mašoviću treba zabraniti... bavljenje politikom" koja floskula da bi se otvorila tema. :oops:
1gorstak

#47 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by 1gorstak »

axyz wrote:Svaka sljedeća riječ o ovoj temi sa sagovornicima koji pojma nemaju o ovoj problematici značila bi ogromnu dozu neozbiljnosti i nepoštovanja prije svega prema žrtvama porodicama i svim ostalim.
Ne bjezis ti iz nekakvog obzira prema zrtvama nego zato sto su te na ovoj temi poderali k'o najlon. Da imas obzira prema zrtvama, ne bi ni podrzao ovo Radoncicevo bljuvanje via Odobasica.
Magarece_godine

#48 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by Magarece_godine »

SDA definitivno nije moja politicka opcija, naprotiv .... Medjutim Masovicu kapa do poda... Preko njegovih i ruku ljudi koji rade s njim prosle su kosti moga oca, amidze, dede, rodjaka ... Nema tu politike, nema tu politickih poena ... Tu si covjek ili nisi ...
MrMaliJoe

#49 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by MrMaliJoe »

sadex wrote:moj brat je izvjadjen iz grobnice 1998, ja sam dala krv za dnk 2002. godine. ubrzo su mi javili da mi je brat identifikovan. brata sam ukopala tek ove godine jer je njegovo tijelo bilo razbacano po masovnim grobnicama, pa je trebalo vremena da mu pronađu druge kosti i da i njih identifikuju, pa da ga spoje u jedno tijelo. isla sam tamo i da vidim kako se to radi, golemo je to. i da, trebalo je dugo da ga nađu jer su se dusmani potrudili da ga sakriju. vi nemate pojma!!! ali reci cu vam sve sto vas zanima, samo pitajte. boli me kada vidim kako pisete o ovome, ljudi nije ovo politika, ovo su stvarni problemi i mi smo stvarni, mi ciju su bracu, oceve i rodjake su pobili. mi moramo svaki dan zivjeti s tim, i kao da nam to nije dosta moramo gledati i citati prepucavanja na racun nestalih, pa i ovo smece od novine kojoj nije nista sveto pa za malo vlasti i glasova pusti ovakve kao odobasic da se promovisu za svoje interese. kao da misle da mogu o njima govoriti sta hoce, jer su nestali, a niko ne razmislja o tome da pola ove zemlje ima nekoga ko je nestao i da smo mi tu i zivimo za taj dan da saznamo istinu o svojima. svako ima pravo na svoje misljenje, ali ovo je previse!!! pisite o necemu drugome, eto vam sad izbori, pa se oko toga prepucavajte. imajte postovanja prema mrtvima i nama. znam puno ljudi koji imaju nestale, i jos cekaju a znam ih i punu sto su ukopali svoje. vi pricate o ovome kao da je to neka igra, kao otvara se grobnica maksuz za 11 juli...da otvara se, jer je ljeto, jer se tada može kopati ova zemlja, jer ti ljudi umjesto da idu na odmor kao svi mi, oni idu i obilaze grobnice. I za mene ljeto nije more, i sezona odmora, meni je to sezona grobnica. I jeste, prije je bilo vise ekhumacija a danas ih nema. nema, dusmani vise ne govore, nece da kazu. kontanju valjda ako nisam do sad, sto bi od sad. jadni smo li mi kad postavljamo nogu ljudima koji rade na ovome, jadni.

Moja sućut za tvoj gubitak, ali zar ne misliš li možda da je morbidno da taj čovjek, kome i ja spuštam kapu do poda, bavi politikom i da se na taj način skupljaju politički poeni. Mislim da ti ljudi koji se bave takvom vrstom prljave politike zaslužuju prezir, a ne forumaši.
Usput i ja sam isto tako izgubio najmilije kojima se nije mogao naći nikakav trag. Konačno smo ih pokopali tako da potpuno razumijem o čemu pričaš, ali nije samo Amor Mašović taj koji radi. Doduše njemu su pripale sve zasluge ali zaboravljamo i na druge ljude koji još rade taj posao a zaboravlja im se ime i prezime. Ovo je ona ista prljava politika kičenja tuđim perijem koju radi SBIH sa Dudakovićem, gdje se dugogodišnji nerad, bahatost, bezobzirost prema nezaposlenim i obespravljenim baca u drugi plan !
Last edited by MrMaliJoe on 25/08/2010 01:15, edited 1 time in total.
MrMaliJoe

#50 Re: "Mašoviću treba zabraniti bavljenje politikom"

Post by MrMaliJoe »

Mada mi nije jasno kako je takav intelektualac sebi dozvolio da upadne u tako jeftinu igru.
Post Reply