Masoni?

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sodom

#26 Re: Masoni?

Post by sodom »

dr.gog wrote::-) :-) hoće li ko išta ozbiljno da napiše??..ono...ko ,gdje ,šta ,kako..Masoni..
hahah rado bi ti mnogi napisali da imaju pojma.
sve sto se o njima zna je ono sto oni žele da se zna i to moze biti istina a moze i manipulacija.
uglavnom sve znaju, vide i cuju, novac je glavni razlog zasto postoje kao i moć a u šta tacno vjeruju neam pojma.
ove tvrdnje da s ekunu u bibliju kuran itd su mi glupe i smijesne- te knjige to koliko znam ne podrzavaju...

u bih ih mozda ima ali nema ovdje interesa velikih da bi ih bilo nesto puno...
go seljak i sirotinja gdje je lakse čobanu na vlasti dati cvaju da odradi sto zelis nego da ga regrutujes u svoje redove.
putnik29

#27 Re: Masoni?

Post by putnik29 »

Interesantna tema. Mene e ovo nekada jako zanimalo i proveo sam dosta vremena istrazujuci ovu temu. Ukratko ovo je otprilike neki sazetak onoga sto sam ja uspio saznati:

- Masoni odn. slobodni zidari nisu religija i nisu politicka organizacija. Radi se o bratstvu koje je izraslo iz proucavanja historije, nauke i organizirano po principu obrtnickih cehova.
- Masoni ne mogu biti: ateisti (osim u lozama pod jurisdikcijom jedne od Francuskih velikih loza), zene, niti osobe na losem glasu
- Masoni nisu elitisti i vrlo je cesto vidjeti visoko obrazovane i skromno obrazovane ljude koji pripadaju ovom pokretu
- Masonstvo su bratstvo koje se ponasa na idealima visokog morala i cvrstog karaktera.
- U masonskim lozama je zabranjeno: raspravljati o religiji (obzirom da clanovi pripadaju raznim religijama) i raspravljati o politici. Ovo je iz razloga sto su to temem koje razdvajaju a ne spajaju ljude
- Masonska organizacija djeluje u nekoliko pravaca:
a) Plava loza simbolicke masonerije (u ovoj lozi se vrsi prijem kandidata u organizaciju). Masonima je zabranjeno da nekome ponude clanstvo, vec se vode devizom "ako zelis da postanes jedan, moras pitati jednoga od njih). Plava loza dodjeljuje 3 stepena (ovo se obavlja ritualno) i nema vece titule ili zvanja od Majstora Masona (3. stupanj).
b) Skotski i Yorkski red masonerije i AANOMS (Shrine) su tzv. dodatne organizacije, koje imaju svoje rituale i svoju hijerarhiju ali nisu vece niti vaznije od plave loze. Tako skotski red daje od 4 do 33 stepena, u yorkskom redu se nalaze Masoni kraljevskog luka (koji imaju svoja 4 stupnja), zatim Masoni Kripte (2 stupnja), vitezovi templari (3 stupnja), AMD, i jos mnogo drugih organizacija. AAMNOMS npr trazi od svojih clanova da nose crvene fesove, i njihove loze imaju arapska imena i tematiku sto ne znaci da su clanovi istih samo muslimani. Ono sto veze sve ove "podredjene organizacije" je da sve podpadaju pod plavu ili osnovnu simbolicnu lozu. O ovome se moze pisati danima i tesko je u par redova dati presjek organizacije na ovom nivou.

- Masoni nemaju centralno rukovodno tijelo. Tako npr. svaka Velika loza ima suverenitet na svojoj teritoriji. Ove teritorije se ne moraju poklapati s drzavama, tako na primjer NJemacka ima 5 velikih loza od kojih je svaka suverena na svojoj teritoriji.

- Sto se tice samog rituala, smisao istog je isti ali se elementi razlikuju od jedne do druge jurisdikciji. Tipicne skole rituala su York i Skotska, Sreder ritual i Red striktnog pridrzavanja. Primjera radi u plavim lozama u Engleskoj, Irskoj, Americi itd. koristi se York ritual. U latinskoj americi i indiji skotski, a u vecini evrope Srederov ritual. Neke skandinavse zemlje koriste drugacije rituale.

- uvjeti za clanstvo variraju, kao i proces unaprijedjenja i o tome e tesko pisati globalno.

Eto toliko od mene - nadam se da ovo pomaze

Putnik 29
cartman

#28 Re: Masoni?

Post by cartman »

Ovdje je lijepo ilustrovan poredak masona... naravno samo do 33ceg stepena, o visim lozama se ne pricha =)

http://www.mightypeace.ca/download/stru ... nry-by.jpg
putnik29

#29 Re: Masoni?

Post by putnik29 »

cartman wrote:Ovdje je lijepo ilustrovan poredak masona... naravno samo do 33ceg stepena, o visim lozama se ne pricha =)

http://www.mightypeace.ca/download/stru ... nry-by.jpg

Ma vidis to 33-ce stepen je samo na lijevoj strani (skotskoj), dok je york dio na desnoj, ali ne radi se o tome da je jedno vece ili manje vazno, radi se o dva razlicita filozofska pravca.

Ne razumijem kakve veze ima 33ci stepen sa visim ili nizim lozama??? Naime 33ci stepen se odnosi samo na skotski red (to je oznaka generalnog inspektora). Inace tiela u kojima zasjeda skotski red se ne zovu lozama - ali skotski, york-ski, bilo koji red su samo podredjene organizacije (nesto kao klubovi). Ipak je plava simbolicka loza, po mom misljenju, mjesto gdje se nalazi sustina te organizacije.

Putnik29
cartman

#30 Re: Masoni?

Post by cartman »

Mislio sam reci da iza 33ceg stepena dolazi jos masonskih loza, poprilicno nepoznate za siru javnost poput Loze Memphis-Misraim koja se bavi drevnim ritualima Egipta, mnogobozje etc, i ja mislim da je Kraulijev Ordo Templi Orientis u nekoj simbiozi sa masonerijom i da ne govorim o pedofilskoj De Molay lozi =)

Ja bih rekao da je plava loza mjesto gdje se rijeci sprovode u dijela, a da naredbe dolaze iznad 33eg stepena. Barem po nekim mojim razmisljanjima =)

Pozdravi
stochar

#31 Re: Masoni?

Post by stochar »

sodom wrote:
dr.gog wrote::-) :-) hoće li ko išta ozbiljno da napiše??..ono...ko ,gdje ,šta ,kako..Masoni..
hahah rado bi ti mnogi napisali da imaju pojma.
sve sto se o njima zna je ono sto oni žele da se zna i to moze biti istina a moze i manipulacija.
uglavnom sve znaju, vide i cuju, novac je glavni razlog zasto postoje kao i moć a u šta tacno vjeruju neam pojma.
ove tvrdnje da s ekunu u bibliju kuran itd su mi glupe i smijesne- te knjige to koliko znam ne podrzavaju...

u bih ih mozda ima ali nema ovdje interesa velikih da bi ih bilo nesto puno...
go seljak i sirotinja gdje je lakse čobanu na vlasti dati cvaju da odradi sto zelis nego da ga regrutujes u svoje redove.
masona u BiH ima, imaju svoju lozu i objavljena su cak i njihova imena. objasnjeno vec x puta i sta rade, cime se bave i u sta se kunu, a na ovom forumu ima kol'ko ho's tema. helem, googlaj malo ahmede sabo...
Fozgen

#32 Re: Masoni?

Post by Fozgen »

Sto se bas masona tice cisto mislim da oni i postoje.
I previse se o njima zna da bi oni postojali.
Zasto bi uopste iko znao, toliko koliko se sada zna, a tajno su bratstvo? Na neki nacin oni meni dodju kao paravan npr Iluminatima. Svijet se zabavlja oko masona dok ovi ovamo "odradjuju".
putnik29

#33 Re: Masoni?

Post by putnik29 »

cartman wrote:Mislio sam reci da iza 33ceg stepena dolazi jos masonskih loza, poprilicno nepoznate za siru javnost poput Loze Memphis-Misraim koja se bavi drevnim ritualima Egipta, mnogobozje etc, i ja mislim da je Kraulijev Ordo Templi Orientis u nekoj simbiozi sa masonerijom i da ne govorim o pedofilskoj De Molay lozi =)

Ja bih rekao da je plava loza mjesto gdje se rijeci sprovode u dijela, a da naredbe dolaze iznad 33eg stepena. Barem po nekim mojim razmisljanjima =)

Pozdravi
Prijatelju, 33 stepen se samo odnosi na skotsku liniju. Nema smisla da skotsku liniju pretpostavljas york liniji. Masonerije je kao nogometna liga. Svi imaju nogometase ali nema sanse da ce zeljo igrati kako to zeli trener sarajevo i obratno. Sto se tice Memphis-Miriam je organizacija koja nema veze sa spekulativnom masonerijom. To jeisto kao kad bi ti i ja osnovali svoju neku organizaciju i tvrdili da je iznad plave loze. Demolay nije loza. To je organizacija za djecu kao i Jobies. Primjera radi Bill Clinton je bio Demolay ali nije mason. dakle samo djeca su clanovi istih.
putnik29

#34 Re: Masoni?

Post by putnik29 »

Fozgen wrote:Sto se bas masona tice cisto mislim da oni i postoje.
I previse se o njima zna da bi oni postojali.
Zasto bi uopste iko znao, toliko koliko se sada zna, a tajno su bratstvo? Na neki nacin oni meni dodju kao paravan npr Iluminatima. Svijet se zabavlja oko masona dok ovi ovamo "odradjuju".
Pozdrav bojni otrove. Prema onome sto sam ja saznao - masoni nisu tajna organizacija. Dakle oni su javna organizacija ali zatvorenog tipa. Dakle trebas biti clan da bi znao kako stvari hodaju. Iluminati ne postoje pod tim imenom. Postoji organizacija koja ima korijene od izvornih iluminata ali to je skroz druga prica.
cartman

#35 Re: Masoni?

Post by cartman »

putnik29 wrote:
cartman wrote:Mislio sam reci da iza 33ceg stepena dolazi jos masonskih loza, poprilicno nepoznate za siru javnost poput Loze Memphis-Misraim koja se bavi drevnim ritualima Egipta, mnogobozje etc, i ja mislim da je Kraulijev Ordo Templi Orientis u nekoj simbiozi sa masonerijom i da ne govorim o pedofilskoj De Molay lozi =)

Pozdravi
Prijatelju, 33 stepen se samo odnosi na skotsku liniju. Nema smisla da skotsku liniju pretpostavljas york liniji. Masonerije je kao nogometna liga. Svi imaju nogometase ali nema sanse da ce zeljo igrati kako to zeli trener sarajevo i obratno. Sto se tice Memphis-Miriam je organizacija koja nema veze sa spekulativnom masonerijom. To jeisto kao kad bi ti i ja osnovali svoju neku organizaciju i tvrdili da je iznad plave loze. Demolay nije loza. To je organizacija za djecu kao i Jobies. Primjera radi Bill Clinton je bio Demolay ali nije mason. dakle samo djeca su clanovi istih.

Izvini al mozda se nisam izrazio kako treba, ja gledam samo Skotsku liniju, posto mi je Yorksa onako "pozerska" :D Sve stvari se desavaju u Skotskoj lozi. E da, izvinjavam se Demolay nije loza ali jeste popratna organizacija u Masoneriji, s obzirom da je Jacques Demolay bio Grandmaster Knight Templar. I mislim da je totalno bolesno da se organizacija za djecu nazove po Demolayu s obzirom da je Demolay izvrsavao pedofilske rituale... A sto se tice Billa Clintona, nije bio mason al je bio povezan s njima peko Demolay organizacije te Bilderberg grupe.

I vidio sam u postu iznad da spominjes illuminate. Prvi put se spominju, prema mojem krhom znanju :D , negdje u 16 stoljechu. Nakon sto Ignatius od Loyole biva ranjavan , stvara odred Dos Illuminatos ( ja mislim da se tako zovu,nisam siguran, i ne, nema veze sa Resident Evil 4), nesto kao odgovor vatikana na hashashine na istoku, ali vremenom bivaju preimenovani u Jezuite.

Kasnije dolazi Adam Weishaupt, koji je slucajno bio Jezuit :D i osniva Illuminati odred koji se kasnje infiltrira u Bavarsku Veliku Lozu, kasnije Francusku, pa Englesku i sad su u nekoj simbiozi.

Mada takodjer postoji teorija da su pravi Illuminati ustvari 13 najbogatijih familija na svijetu a srediste im je u London City-u. I sto je jako jako cudno jeste kad sam se malo vise udubio u to, postoji teorija o Prstenu moci ( The Ring of Power, potrazite taj dokumentarac), a glasi da se svijetom vodi iz tri grada drzave, Washington D.C (vojna potpora) , London City (financijska potpora i centar drzave) te Vatikan (duhovna potpora), i sto je jako cudno jeste da ustvari ni Washington ni London City ni Vatikan, ustvari ne pripadaju USA-u, Velikoj Britaniji, Italiji. Da su to samostalni gradovi sa samostalnom upravom. Mnogo cudno D:
Gaia

#36 Re: Masoni?

Post by Gaia »

ne zna se sa sigurnoscu ko su 'pravi' Illuminati, ali znamo da je nastupio njihov pocetak kraja. :-D
putnik29

#37 Re: Masoni?

Post by putnik29 »

cartman wrote:
putnik29 wrote:

Pozdravi

Izvini al mozda se nisam izrazio kako treba, ja gledam samo Skotsku liniju, posto mi je Yorksa onako "pozerska" :D Sve stvari se desavaju u Skotskoj lozi. E da, izvinjavam se Demolay nije loza ali jeste popratna organizacija u Masoneriji, s obzirom da je Jacques Demolay bio Grandmaster Knight Templar. I mislim da je totalno bolesno da se organizacija za djecu nazove po Demolayu s obzirom da je Demolay izvrsavao pedofilske rituale... A sto se tice Billa Clintona, nije bio mason al je bio povezan s njima peko Demolay organizacije te Bilderberg grupe.

I vidio sam u postu iznad da spominjes illuminate. Prvi put se spominju, prema mojem krhom znanju :D , negdje u 16 stoljechu. Nakon sto Ignatius od Loyole biva ranjavan , stvara odred Dos Illuminatos ( ja mislim da se tako zovu,nisam siguran, i ne, nema veze sa Resident Evil 4), nesto kao odgovor vatikana na hashashine na istoku, ali vremenom bivaju preimenovani u Jezuite.

Kasnije dolazi Adam Weishaupt, koji je slucajno bio Jezuit :D i osniva Illuminati odred koji se kasnje infiltrira u Bavarsku Veliku Lozu, kasnije Francusku, pa Englesku i sad su u nekoj simbiozi.

Mada takodjer postoji teorija da su pravi Illuminati ustvari 13 najbogatijih familija na svijetu a srediste im je u London City-u. I sto je jako jako cudno jeste kad sam se malo vise udubio u to, postoji teorija o Prstenu moci ( The Ring of Power, potrazite taj dokumentarac), a glasi da se svijetom vodi iz tri grada drzave, Washington D.C (vojna potpora) , London City (financijska potpora i centar drzave) te Vatikan (duhovna potpora), i sto je jako cudno jeste da ustvari ni Washington ni London City ni Vatikan, ustvari ne pripadaju USA-u, Velikoj Britaniji, Italiji. Da su to samostalni gradovi sa samostalnom upravom. Mnogo cudno D:
Vozdra,

Vidi neke od pretpostavki koje si naveo meni zvuce veoma logicno, ali illuminati su dio york smjera. Ne slazem se da se sve desava u skotskoj lozi - cak naprotiv - ali svi mi baratamo samo nekim pretpostavkama. Vidi sto se tice templara - razlog njihovog nestanka i hapsenja Zaka Demolaya lezi u lovi. Naime sukob izmedju templara i tadasnjeg pape se odvijao na dva nivoa i to: 1. templari nisu unistavali elemente islamske kulture vec su (protivno papinom naredjenju) sacuvali literaturu do kje su dosli. Po povratku iz krstaskih ratova razvijaju svoj bankarski sistem po uzoru na islamsko bezkamatno bankarstvo. Ovo nije odgovaralo tadasnjoj crkvi koja je vrlo dobro zaradjivala od zaduznika koji ne bi mogli vratiti kredit na nacin sto ima je plijenila posjede. Vrlo brzo nakon toga crkva pocinje gubiti utjecaj u kreditnim uslugama sto je umnogome smanjilo zaradu Vatikana.
Na osnovu toga, kao i nekih drugis stvari dolazi do kulminacije koja rezultira cuvenim petkom 13-tim, progonima i hapsenjem i spaljivanjem demolaya.

templari su poznati u historiji, ali malo javnosti zna da oni nisu bili jedina viteska grupa koja je progonjena (vitezovi hospitalieri npr, pa onda onaj dio templara koji je naselio Maltu, itd.). Templari su na kraju zavrsili u Rusiji gdje su imali neku ulogu tjelohranitelja...

Nakon petka 13-tog dolazi do razvoja ilegalnog djelovanja viteskoh organizacija koji djeluju u okviru esnafa ili cehova. Sistem identifikacije su rukovanja i lozinke koje kasnije preuzima moderna masonerija.
cartman

#38 Re: Masoni?

Post by cartman »

putnik29 wrote: Vozdra,

Vidi neke od pretpostavki koje si naveo meni zvuce veoma logicno, ali illuminati su dio york smjera. Ne slazem se da se sve desava u skotskoj lozi - cak naprotiv - ali svi mi baratamo samo nekim pretpostavkama. Vidi sto se tice templara - razlog njihovog nestanka i hapsenja Zaka Demolaya lezi u lovi. Naime sukob izmedju templara i tadasnjeg pape se odvijao na dva nivoa i to: 1. templari nisu unistavali elemente islamske kulture vec su (protivno papinom naredjenju) sacuvali literaturu do kje su dosli. Po povratku iz krstaskih ratova razvijaju svoj bankarski sistem po uzoru na islamsko bezkamatno bankarstvo. Ovo nije odgovaralo tadasnjoj crkvi koja je vrlo dobro zaradjivala od zaduznika koji ne bi mogli vratiti kredit na nacin sto ima je plijenila posjede. Vrlo brzo nakon toga crkva pocinje gubiti utjecaj u kreditnim uslugama sto je umnogome smanjilo zaradu Vatikana.
Na osnovu toga, kao i nekih drugis stvari dolazi do kulminacije koja rezultira cuvenim petkom 13-tim, progonima i hapsenjem i spaljivanjem demolaya.

templari su poznati u historiji, ali malo javnosti zna da oni nisu bili jedina viteska grupa koja je progonjena (vitezovi hospitalieri npr, pa onda onaj dio templara koji je naselio Maltu, itd.). Templari su na kraju zavrsili u Rusiji gdje su imali neku ulogu tjelohranitelja...

Nakon petka 13-tog dolazi do razvoja ilegalnog djelovanja viteskoh organizacija koji djeluju u okviru esnafa ili cehova. Sistem identifikacije su rukovanja i lozinke koje kasnije preuzima moderna masonerija.

Raspad Templara ima veze sa Papom ali i tadasnjim kraljem francuske Lui-a (ne znam koji da ga ebes :D ), naravno oko para, mada postoji i predpostavka da su templari nasli nesto ispod Solomonovog hrama u kojem su tokom krizarskih ratova, bili. Ako znas, a sigurno da znas vidi se da si izucio masoneriju i ostala bratstva, prvobitno su bila 4 viteza templara, kasnije se pokret sirio, ali su naglo postali omnipotentni. Papa im nije nista mogao, ali nitko ne zna zasto. U to vrijeme je bogatim obiteljima bio prestiz poslat najstarijeg sina u Templare, i davalo im se zemlje kolko oces a posebno od Francuza i Njemaca, a nitko od njih nije smjeo posjedovat nesto, ali eto , kao organizacija su imali sve.Oni su cak i uveli chekove, barem sam ja tako procitao.
Ali su im opet dohakali tog njima nesretnog 13og, na petak, kad su ih maltene sve pohvatali i zapalili na lomaci uz optuzbe kao sotonizam, zrtvovanje djece, pedofilija, heretizam etc, etc, i vecina njih bjezi ka Engleskoj i Skotskoj. Vidis to za Rusiju nisam znao, al jedno je sigurno , da su oni zacetnici Masonerije, ako nista barem su je vratili u zivot, iako se prica da Masoni postoje jos od doba biblijskog kralja Solomona. Kao prvi mason je bio Hiram Abiff, glavni arhitekt solomonovog hrama, kojem je il Bog il Solomon ( ne sjecam se tacno) prenjeo bozansko znanje svete geometrije , a naravno glavni masonski simbol je simbol cvijeta , savrsen geometrijski oblik :D

Puno pozdrava
Gox

#39 Re: Masoni?

Post by Gox »

Ja koliko znam da su masoni bili cuvari Solomonovog hrama i da su to ljudi koji rasolazu velikim u rijetkim znanjem...
ali priznajem da se bas nesto u historiju i ne razumijem...pa neka me neko ispravi ako grijesim.
sodom

#40 Re: Masoni?

Post by sodom »

ja i dalje ostajem pri svome.
mi fakat nemamo pojma o ovoj temi i necemo nikad ni imati heh.

sta ovaj spominje guglanje lol
a bas zamisljam tupana kako na google trazi istinu o najvecim tajnama na svijetu hahah.
google majka sve ima sto te zanima sam :run: o pitaj.
shit.
cartman

#41 Re: Masoni?

Post by cartman »

sodom wrote:ja i dalje ostajem pri svome.

a bas zamisljam tupana kako na google trazi istinu o najvecim tajnama na svijetu hahah.
shit.

Izvini , al mi smo ti predstavili pozamashan dio informacija , pocevsi od historijskih fakti pa do namjera... mozda nisi procito sve kako treba, a samo je naravno da neke stvari necemo saznat sve do .....2012te :D
zalizani

#42 Re: Masoni?

Post by zalizani »

Hitler je iskreno rekao da propaganda može učiniti da raj liči na pakao, i obrnuto, da pakao liči na raj.Propaganda je poput ruke na upravljaču velike i moćne lokomotive. Ta ruka može, uz veoma mali napor, da natjera moćnu lokomotivu da ide ili unazad ili unaprijed. Ruka na upravljaču odlučuje. Tako je i sa propagandom. M*s*ni, već hiljadama godina, znaju kakvu strašnu moć kontrolišu ako rukovode propagandnim aparatom. Zbog toga su oni oduvijek gravitirali nervnim centrima moći i prvi zgrabili kontrolu nad medijima. Kada jednom uzmu kontrolu nad sredstvima propagande, osjećaju se relativno sigurnim, zato što znaju da bez ikakve konkurencije mogu manipulisati, trovati, zbunjivati i upravljati mozgovima svojih gojskih žrtava, po želji.
sodom

#43 Re: Masoni?

Post by sodom »

cartman wrote:
sodom wrote:ja i dalje ostajem pri svome.

shit.

Izvini , al mi smo ti predstavili pozamashan dio informacija , pocevsi od historijskih fakti pa do namjera... mozda nisi procito sve kako treba, a samo je naravno da neke stvari necemo saznat sve do .....2012te :D

ma poštujem trud i iznesene informacije al iz svog oskudnog iskustva jako sumnjam u sve sto se moze lako naci na netu ili gdje vec.

ev i moj doprinos ovoj temi sa ovim stranicama
http://holywar.org/
http://www.religion-cults.com/antichrist/666.htm

vecina ce pomisliti da se ovdje radi samo o cionizmu al mislim da su te dvije stvari jako povezane i da su masoni satanistički orjentisani kada je religija u pitanju...
i evo jedan masonski izum koji je na svakom predmetu koji nas okruzuje i prati na svakom koraku.
Image
koliko znam prve dvije crte , zatim srednje dvije i zadnje dvije crte pretstavljaju 3 broja 6= 666 sto je satanin simbol... itd.
zalizani

#44 Re: Masoni?

Post by zalizani »

Antikrista oni slijede,a Sotona je tu samo da proštira lužaru :-)
pahipodium

#45 Masoni?

Post by pahipodium »

Ne znam da li sam na pravom mestu, ali svakako vredi pitati...
Volela bih da procitam neke zanimljive knjige o masonima, templarima, iluminatima, ali da to ne bude neko puko nabrajanje i opisivanje njihovog postojanja, simbola, obreda itd. vec da ima neku radnju, kao sto je nadaleko poznata knjiga Da Vincijev kod i Andjeli i demoni.
Ako neko zna slicne romane volela bih da mi ih preporuci... Hvala!
hrabren miloradovic

#46 Re: Masoni?

Post by hrabren miloradovic »

Ako koga zanima , na sajtu narodne biblioteke Srbije u digitalnim izdanjima postoji časopis "Šestar"!! , to je časopis masonske lože kraljevine Jugoslavije!!

http://www.digital.nb.rs/scc/novine.php

p.s
Pri dnu stranice se nalazi link za "Šestar" , ne može se postaviti direktno pa moram ovako!!
Blaka

#47 Re: Masoni?

Post by Blaka »

Image
Image
Image
kEN0

#48 Re: Masoni?

Post by kEN0 »

bravo!!
Celtic_Green

#49 Re: Masoni?

Post by Celtic_Green »

Jedan dobro organizovan red, sa jakom i razgranatom mrezom po svijetu. Sveprisutni u svim sferama drustvenog djelovanja sa naglaskom na medije, krupni kapital, pravosudje, vojsku, visoko obrazovanje. Vecina njih dospiju uglavnom do 3. stepena, i pojma nemaju jadnici kakve poteze glavonje odozgo povlace. Uglavnom su im clanovi istaknuti, ugledni gradjani sa jakom ekonomskom pozadinom, tako da ih je tesko prikazati u negativnom kontekstu, i vrlo rijetko se skandali vezu za njih. Ah da, ne dopustaju ateistima upad (barem nominalno) :P I sve to tako lijepo djeluje, na nacin: "Bas divno, nasi najbolji i najistaknutiji gradjani se druze, razmjenjuju iskustva, daju savjete, a sve kako bi nam svima bilo bolje". Imaju i odredjene humanitarne aktivnosti, posebno neki Rotari klubovi. No, medjutim...

Primarni cilj je koncentracija moci na malom prostoru, u rukama malog broja ljudi, dok bi svi ostali (goyim - svaka slicnost sa hebrejskom semantikom je zacudjujuca :-) ) slijepo i gluho radili za njih. Mnogi bi rekli: Novi Svjetski Poredak :)

Rituali i obredi su sa jakim satanisticki obiljezjima (sto se vise napreduje, sve su gori i opskurniji), ogroman uticaj kabalisticke mistike i drevnoegipatskih paganskih ucenja (uzgred,sto ne reci da je Stari Egipat bila najgora i najbezboznija civilizacija u ljudskoj historiji).

Najvece glavonje su u pojedinim, posebnim redovima: Bavarski iluminati, americki Skull & Bones, te medjunarodne grupe Bilderberg i Trilaterala. Medju tim grupama trazi krivce za sve politicke, vojne i finansijske prevrate u novijoj historiji.

Cilj se svodi otprilike na odvajanje ljudi od svih moralnih, vjerskih i etickih nacela, stvaranje jedne vlade, jedne religije, jednog sistema vrijednosti, jednog centra moci (vidi pod globalizacija, Evropska unija itd. :D ), kako bi se pripremio teren za novi ustroj svijeta po njihovom ukusu: NWO
Bosanac sa dna kace

#50 Re: Masoni?

Post by Bosanac sa dna kace »

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Post Reply