Meni se cini da je nekad bila tema oko masona, odnosno BiH masona. Bila je i neka stranica na netu. . ali ja nesto ne kontam. . . Masoni su ranije bili totalno zatvorena organizacija koja je vrbovala jako mocne ljude u svojim strukama. Oni nisu smjeli NIKOM RECI da su u masonskoj lozi. Imali su rituale (o kojima ne znam bas ) ali nije se moglo izaci iz loze, kao iz tramvaja. . Masoni su oduvjek raspolagali ogromnim sredstvima i upravljali kao jedni od najbitnijih svjetskom politikom. Obiljezja su ostavljali na gradjevinama,da i sada prolazimo pored "njihovih" gradjevina. . Svaki Pravi mason (zidar) raspolaze sretstvima i moze pomoci, kome treba ako zeli, bez pravdanja za sredstva svojoj zajednici . . Ako zeli, moze nista ne raditi i putovati (ali i to mora biti u cilju informacije-razgledanje). .
E sad , navodno da postoji i zenska loza ali da nikada ne moze odlucivati. . .
Meni je sada taj misticizam nejasan s jedne strane ali sa druge strane, ima svoj cilj.
A najsmjesnije mi je da u tako jakoj organizaciji, koja cinjenica koristi i zidovsku zvijezdu, kao jedan od svojih simbola, ima sijaset bosanaca-koji su masoni ili pricaju da su Bili masoni. . Eto imam ja komsiju Ramu,on ti predaje u skoli i znas on je u masonima