MASNA/UVECANA JETRA
Moderator: anex
-
TotalnoNebitno
#1 MASNA/UVECANA JETRA
Zdravo svima
Da li je neko imao uvecanu, tj.masnu jetru, kako je izasao na kraj s tim, sta jesti, sta ne jesti, svi savjeti dobrodosli.
- muha_sa
- DiA 2005
#4 Re: MASNA/UVECANA JETRA
Meni jednom davno na internistickom pregledu doktor rekao da mi je jetra jako masna, ja do dana danasnjeg to nisam uzela za ozbiljno niti sam bilo sta poduzela u vezi toga.
Generalno ne jedem masnu i tesku hranu, mada sam veliki poguzija. Eh, znaci li to da ce mi uskoro ta jetra dohakati, ne znam
Generalno ne jedem masnu i tesku hranu, mada sam veliki poguzija. Eh, znaci li to da ce mi uskoro ta jetra dohakati, ne znam
-
adio
#6 Re: MASNA/UVECANA JETRA
http://www.dietdoctor.com/fatty-liver-goneTotalnoNebitno wrote:Zdravo svimaDa li je neko imao uvecanu, tj.masnu jetru, kako je izasao na kraj s tim, sta jesti, sta ne jesti, svi savjeti dobrodosli.
- walter kurtz
#7 Re: MASNA/UVECANA JETRA
Sikavica
- SmokingMan
#8 Re: MASNA/UVECANA JETRA
Ja sam se izborio sa tim 2003.god,sasvim jednostavno,izmjeniti prehranu,doslovno radiklano,ali vejrujte mi nije teško.Preći nakuhano meso,posebice piletinukojase može sa malo maslinovog ulja pripremiti sa sukusnom rižom.Naravno tu je neizostavna svježa riba,barem 1 sedmično.Mladi sir ti strogo preporučujem,što ga više koristiš u obrocima tim bolje za tebe.Od slatka ti je najbolje umjereno konzumirati crnu čokoladu,a prije svega musli,pogotovo same zobene pahuljice u manje masnom mlijeku.Domaći čajevi,trave su isto tako preporučljive.Gledaj da izbjegavaš razne ampule u vidu vitamina,ukoliko nije neko ozbiljnije oštećenje jetre koje zahjeva privremen tretman raznim medikamentima.I ne zaboravi na svakodnevnu altivnost,pokreni se vježbajući,disciplina ti je 90% uspjeha.
Srretno i nepretjeruj u zabranama,zasladi se.Inače se može desitti da se čitava situacija preokrene u anoreksiju,to ide sasvim spontano.Sretno.
Srretno i nepretjeruj u zabranama,zasladi se.Inače se može desitti da se čitava situacija preokrene u anoreksiju,to ide sasvim spontano.Sretno.