MASNA/UVECANA JETRA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
TotalnoNebitno

#1 MASNA/UVECANA JETRA

Post by TotalnoNebitno »

Zdravo svima :) Da li je neko imao uvecanu, tj.masnu jetru, kako je izasao na kraj s tim, sta jesti, sta ne jesti, svi savjeti dobrodosli.
TotalnoNebitno

#3 Re: MASNA/UVECANA JETRA

Post by TotalnoNebitno »

:thumbup:
DiA 2005

#4 Re: MASNA/UVECANA JETRA

Post by DiA 2005 »

Meni jednom davno na internistickom pregledu doktor rekao da mi je jetra jako masna, ja do dana danasnjeg to nisam uzela za ozbiljno niti sam bilo sta poduzela u vezi toga.
Generalno ne jedem masnu i tesku hranu, mada sam veliki poguzija. Eh, znaci li to da ce mi uskoro ta jetra dohakati, ne znam :D
kala

#5 Re: MASNA/UVECANA JETRA

Post by kala »

Piti sirutku.
adio

#6 Re: MASNA/UVECANA JETRA

Post by adio »

TotalnoNebitno wrote:Zdravo svima :) Da li je neko imao uvecanu, tj.masnu jetru, kako je izasao na kraj s tim, sta jesti, sta ne jesti, svi savjeti dobrodosli.
http://www.dietdoctor.com/fatty-liver-gone
walter kurtz

#7 Re: MASNA/UVECANA JETRA

Post by walter kurtz »

Sikavica
SmokingMan

#8 Re: MASNA/UVECANA JETRA

Post by SmokingMan »

Ja sam se izborio sa tim 2003.god,sasvim jednostavno,izmjeniti prehranu,doslovno radiklano,ali vejrujte mi nije teško.Preći nakuhano meso,posebice piletinukojase može sa malo maslinovog ulja pripremiti sa sukusnom rižom.Naravno tu je neizostavna svježa riba,barem 1 sedmično.Mladi sir ti strogo preporučujem,što ga više koristiš u obrocima tim bolje za tebe.Od slatka ti je najbolje umjereno konzumirati crnu čokoladu,a prije svega musli,pogotovo same zobene pahuljice u manje masnom mlijeku.Domaći čajevi,trave su isto tako preporučljive.Gledaj da izbjegavaš razne ampule u vidu vitamina,ukoliko nije neko ozbiljnije oštećenje jetre koje zahjeva privremen tretman raznim medikamentima.I ne zaboravi na svakodnevnu altivnost,pokreni se vježbajući,disciplina ti je 90% uspjeha.

Srretno i nepretjeruj u zabranama,zasladi se.Inače se može desitti da se čitava situacija preokrene u anoreksiju,to ide sasvim spontano.Sretno.
Post Reply