masna kosa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

slavkoimamodilera

#26 Re: masna kosa

Post by slavkoimamodilera »

Amazonka27 wrote: :lol: :run:
:x :x :x :x :x
Amazonka27

#27 Re: masna kosa

Post by Amazonka27 »

:kiss: :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#28 Re: masna kosa

Post by ladyblue18 »

Uh dobro je znaci nisam jedina sa ovim problemom :mrgreen:
Uvijek sam imala normalnu kosu, svaka 4 dana prala, nekad i 5.
Ali zadnjih godinu dana mozda, kosa mi se uzasnoooooooooo masti. Recimo ja sam je preksinoc oprala, ona je vec jucer bila masna, a danas da ne pricam. Vise ne znam sta da radim :( Nema sta nisam probala od sampona ali nista ne pomaze. :(
bez_ideje

#29 Re: masna kosa

Post by bez_ideje »

Ja nesto kontam,mozda je do mene......Al sam te sve probleme nekako spontano i ne agresivno uspjela rjesavat.
Izbaci iz upotrebe sve preparate za kosu ukoliko ih koristis,kupi najblazi baby sampon koji mozes naci,kosu peri nekom mlakom vodom,ne trljaj previse.....skroz njezo....Znam da je zeznuto,al probaj sto duze pauze izmedju pranja praviti...bar po jedan dan ubacivat u odnosu na sada! Nekako ......nastoj dovesti kosu i tjeme u neko neutralno stanje......postici neku ravnotezu! (prije tableta i ostale hemije probaj te trave )
Svi ti prparati su dobri ukoliko djeluju na samo jedan problem.......sampon protiv peruti ukoliko imas samo perut, sampon za masnu kosu,ukoliko je to jedini problem!
Al nekom logikom,ako imas masnu kosu i koristis sampon koji vjerovatno isusuje kosu ,to sa druge strane pogoduje nastanku peruti :roll: :roll:
arslanica

#30 Re: masna kosa

Post by arslanica »

ja nabacila pramenove i sad mi kosa ko nova ... i zaboravim kad sam je zadnji put oprala ...
inace sam imala jako masnu kosu koju sam morala prati svako drugo jutro .. jer ako je navece operem - ujutro je vec down :P

masnu kosu sam s time rijesila ... ali perut je ostala ...
a kosu perem sam baby samponima ... bez ikakvih primjesa ... ;-)
chengaba

#31 Re: masna kosa

Post by chengaba »

Imas isti problem kao sto sam i ja imao.

Naime i meni se kosa nenormalno mastila i perutala mi se koza oko nosa i na izmedju obrva.

Head & Shoulders NIPOSTO NEMOJ koristiti!!!

2 put mi se vratio problem zbog njega, a moj komsija koji dugo vremena pere sa njim kosu je napravio veliki problem sebi i daje po 500KM mjesecno na nekakve lijekove i maze.

Kosu moras malo manje prati. Barem svaka dva tri dana, jer svakodnevno pranje ti dodatno iziritira tjeme i lojne zlijezde, tako da ti se jos vise masti kosa.

Preporucujem ti da odes u apoteku na besplatni pregled vlasista.

Meni je ona zena tamo dala neki sampon, ampule koje se nanose nakon pranja i kremu za ovo perutanje (proizvodjac se zove Rougj), i za 2 mjeseca sam rijesio u potpunosti ono sto sam se 3 godine bakcao.
Malo imam jos problema sa kozom na celu, ali to jos jedno mjesec, i fajront. :)
kinderlada

#32 Re: masna kosa

Post by kinderlada »

Je li ikad iko nasao neko rjesenje za masnu kosu??? Ja sam definitivno dosla do najgoreg stadija, masna je uvijek bila, ali sada je za neizdrzati, ni 1 dan mi nije kako treba normalna, mogla bih je prati svaki par sati :roll: i ne znam sta vise da radim.

Ako iko ima ikakav prijedlog koji bi mi mogao pomoci u ovoj napasti, jer ovo je strasno :?
male_okice

#33 Re: masna kosa

Post by male_okice »

kinderlada wrote:Je li ikad iko nasao neko rjesenje za masnu kosu??? Ja sam definitivno dosla do najgoreg stadija, masna je uvijek bila, ali sada je za neizdrzati, ni 1 dan mi nije kako treba normalna, mogla bih je prati svaki par sati :roll: i ne znam sta vise da radim.

Ako iko ima ikakav prijedlog koji bi mi mogao pomoci u ovoj napasti, jer ovo je strasno :?
mislim da nije, svi se manje vise pate s time i mozda mogu iskontrolisati nekako ali da je rjesio problem skroz na skroz ja stvarno ne znam nikoga. Ako ti se bas nekontrolisano tako masti otidji doktoru, ja sam jedno vrijeme bila nacisto poludila lice i kosa masni kao da mazem uljem svakih 1h i onda sam otisla i dermatologu i ginekolgu imala sam hormonalni disbalans i dok se to nije rjesilo nije se ni moja koza ni kosa normalizovala. Isto mozda da odes na pregled vlasista, neki uzrok tom takvom naglom mascenju mora biti, mozda ti ne odgovara nesto od preparata koje si pocela nedavno koristiti pa imas neku vrstu alergijske reakcije. Sve je moguce, ali mozda eto da pokusas ove 2 solucije mozda nesto pomogne.
kinderlada

#34 Re: masna kosa

Post by kinderlada »

Ma znam da je nemoguce u potpunosti to rijestiti, ali ne mogu da vjerujem da za sve ima neko rjesenje, a za amsnu kosu nema, osim cestog pranja :roll:

A sve ovo ostalo sam kontolisala i nema nekih problema, samo je ovo izgleda genetika i losa sreca. Pa da sam bar musko manje bi mi bilo krivo, osisam se na nulu i ne vidi se, a ovako pranje, feniranje me izludjuje :(
ice2cube

#35 Re: masna kosa

Post by ice2cube »

neprilagodjena wrote:Ne znam kako da ti pomognem za masnu kozu ali mogu ti preporuciti shampo koji je meni pomogao protiv peruti.
imala sam je toliko da kad bi rukom kroz kosu prosla poceo bi snjeg da pada.

Evo ti slika,marka je Palmolive i sampo koji je meni pomogao je plava flasa (zadnja u redu) na desnoj strani.

Image
Gdje se ima ovo uzeti ?
male_okice

#36 Re: masna kosa

Post by male_okice »

ove palmolive sampone mozes kupiti u bilo kom supermarketu oko 3,50 KM su. ova slika je malo starija pa je ovo staro pakovanje sad oni izgledaju ovako:

Image
ice2cube

#37 Re: masna kosa

Post by ice2cube »

Nekako mi je to prejeftino, da li to doista djeluje protiv peruti ?Probao sam i skuplje pa nije upalilo :cry:
male_okice

#38 Re: masna kosa

Post by male_okice »

pa sta da ti kazem...ovo je neki obican sampon supermarketski...nekome pomogne (onaj plavi je anti dandruff-znaci protiv peruti) ovi ostali su ono kao suha kosa, farbana itd...sad nekome moze i taj jeftini pomoci (moj suprug godinama vec koristi head/shoulders a ja poslije 1 pranja imam 3kg peruti na glavi a on nista)...meni su ok ovi samponi ono operu kosu i to je to, nisu mi neko otkrivenje...kad sam jedno vrijeme imala problem sa peruti koristila sam Sulfare sampon (http://zdravljekozmetika.rs/sulfare-pro ... -kose.html) to je srbijanski brand oko 4 KM sam platila ovo vece pakovanje i meni jeste taj pomogao, inace je to medicinski sampon i kupila sam ga u apoteci nema ga ovako kupiti-

Eh on mi jeste rjesio problem peruti ali nije masne kose...kazu da je ovaj vichy dobar ali eto ja sam sad na onim elseve samponima jer svakako mi je kratka kosa pa mi nije problem da perem cesce mozda na zimu da se odlucim da probam ovaj vichy jer je on 20 i nesto KM.

Eh kod mene je npr znaci masna kosa bude masna perut...kod mene brat ima suhu perut pa smo mu kupili sampon za bebe bekutan sad sa njim pere kosu i dosta se smanjilo plus namaze malo orahovim uljem kosu poslije pranja i kontrolise to tako...
jos_uvijek_sanjam

#39 Re: masna kosa

Post by jos_uvijek_sanjam »

Rougj čisteća pjena za vlasište

Temeljno čisti vlasište, odstranjuje suvišnu masnoću, prhut, mrtve stanice i prašinu. Djeluje antiseptički, sprečava upalu i svrbež vlasišta. Lijepo se pjeni.

Ukucaj ovo u google i dodatno procitaj. Ono sto mogu reci je da sam koristila ovaj sampon i preporucila bih ga i tebi i svakom ko ima problema s kosom ( bilo da se masti, perut, svrbez ). Nakon 2-3 pranja ces vec vidjeti rezultate. Imas ga kupiti u apotekama, a imas od istog proizvodjaca i pjenu za lice ( bas za to perutanje koje si opisao ). Lice ti se peruta zbog vlasista, znaci moras vlasiste izlijeciti i onda nece biti problema ni sa licem. Znam da sam kupovala u apoteci kod katedrale, za kosu kosta nekih 16-18 KM cini mi se i isplati se svaka marka. Cita se " RUŽI ", tako da ako odes, da znas sta ces traziti. RUŽI cisteca pjena za vlasiste. I rijesices problem, sretno.
jos_uvijek_sanjam

#40 Re: masna kosa

A ovi head&sholders, palmolive, nivea su po mom misljenju agresivni samponi. Ako rijese jedan problem, pojavi se drugi i meni nisu godili. Ili mi se uvijek perut od svakog pojavila, ili me svrbila glava, ili mi se kosa mastila. Inace imam gustu kosu, pa su mi te probleme izazivali samo pogresni samponi.
*mima*

#41 Re: masna kosa

Post by *mima* »

jos_uvijek_sanjam wrote:A ovi head&sholders, palmolive, nivea su po mom misljenju agresivni samponi. Ako rijese jedan problem, pojavi se drugi i meni nisu godili. Ili mi se uvijek perut od svakog pojavila, ili me svrbila glava, ili mi se kosa mastila. Inace imam gustu kosu, pa su mi te probleme izazivali samo pogresni samponi.

u zivotu mi se dva puta pojavila perut i svaki put oprala jednom sa...head&sholders i nestalo peruti...... :-D
jos_uvijek_sanjam

#42 Re: masna kosa

*mima* wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:A ovi head&sholders, palmolive, nivea su po mom misljenju agresivni samponi. Ako rijese jedan problem, pojavi se drugi i meni nisu godili. Ili mi se uvijek perut od svakog pojavila, ili me svrbila glava, ili mi se kosa mastila. Inace imam gustu kosu, pa su mi te probleme izazivali samo pogresni samponi.

u zivotu mi se dva puta pojavila perut i svaki put oprala jednom sa...head&sholders i nestalo peruti...... :-D
Mene je przilo vlasiste nakon head&sholdersa i bas mi isusio kozu glave. Zato mi se i perutalo. Valjda svakom drugacije reaguje. Od svih sampona koje sam isprobala, Schwarzkoph su najbolji. Posebno ova crna linija. Kosa mirise bukvalno i 4-5 dana nakon pranja i ne masti se. I jos jedna stvar za ove koji imaju problema sa masnom kosom i peruti, nemojte niposto koristiti regeneratore, a ni sampona nanositi u prevelikoj kolicini.
*mima*

#43 Re: masna kosa

Post by *mima* »

jos_uvijek_sanjam wrote:
*mima* wrote:

Mene je przilo vlasiste nakon head&sholdersa i bas mi isusio kozu glave. Zato mi se i perutalo. Valjda svakom drugacije reaguje. Od svih sampona koje sam isprobala, Schwarzkoph su najbolji. Posebno ova crna linija. Kosa mirise bukvalno i 4-5 dana nakon pranja i ne masti se. I jos jedna stvar za ove koji imaju problema sa masnom kosom i peruti, nemojte niposto koristiti regeneratore, a ni sampona nanositi u prevelikoj kolicini.

slazem se za Schwarzkoph crnu liniju......meni licno je odlicna..... :-D ...ja inace ne koristim regeneratore...kosa mi je bas tanka.....a i ne nanosim u velikim kolicinama..... :-D
Post Reply