MASKA ZA LICE
Moderator: anex
-
zmijaIzmaj
limun i maslinovo ulje u jednakom omjeru, maska za lice, drzi se 20 minuta i opere mlakom vodom...nisam probala:D ali mi prijateljica to koristi
- cHupjahalic@
kakva joj je koza? suha, masna?zmijaIzmaj wrote:limun i maslinovo ulje u jednakom omjeru, maska za lice, drzi se 20 minuta i opere mlakom vodom...nisam probalaali mi prijateljica to koristi
ima li fino lice?
@mima ne idem na pijacu, ali ako treba mogu i to uraditi.
-
zmijaIzmaj
lice joj je cistocHupjahalic@ wrote:kakva joj je koza? suha, masna?zmijaIzmaj wrote:limun i maslinovo ulje u jednakom omjeru, maska za lice, drzi se 20 minuta i opere mlakom vodom...nisam probalaali mi prijateljica to koristi
![]()
ima li fino lice?![]()
@mima ne idem na pijacu, ali ako treba mogu i to uraditi.
- mrs. zurbrigen
jogurt je dobar za lice, radi kiseline. a jogurt sa medom kozu pravi super mekanom.
za suhu kozu je super avokado, sa jednim zumanjkom i malo limunovog soka.
a za sve ostalo: la roche posay
za suhu kozu je super avokado, sa jednim zumanjkom i malo limunovog soka.
a za sve ostalo: la roche posay
- Bumbar
@Chupka...kakvu kozu imas? 
Sok od narandze manje skuplja kozu od limuna i dobar je za dehidriranu kozu...samo ga nanijeti na očiscenu kozu
...
Ako je normalan ten...
Sok od 1 narandze + zumance + kasikicu bademovog ulja. Namazati lice i nakon mirovanja od 20-tak minuta umiti se mlakom vodom. Maska daje tenu svjezinu...
Mastan ten...
2 kasikice soka od narandze + kasikica soka od limuna + kasikica bademovog ulja... Natopiti gazu i staviti na lice i vrat u obliku komprese, nakon nekih pola sata oprati lice mlakom vodom.
Sok od narandze manje skuplja kozu od limuna i dobar je za dehidriranu kozu...samo ga nanijeti na očiscenu kozu
Ako je normalan ten...
Sok od 1 narandze + zumance + kasikicu bademovog ulja. Namazati lice i nakon mirovanja od 20-tak minuta umiti se mlakom vodom. Maska daje tenu svjezinu...
Mastan ten...
2 kasikice soka od narandze + kasikica soka od limuna + kasikica bademovog ulja... Natopiti gazu i staviti na lice i vrat u obliku komprese, nakon nekih pola sata oprati lice mlakom vodom.
- cHupjahalic@
@Bumbar Imam suhu kozu, sad se malo normalizovala.
Hvala za sve prijedloge, vrijedi probati pa vidjeti.
- Bumbar
preporucujem i pijenje vodecHupjahalic@ wrote:@Bumbar Imam suhu kozu, sad se malo normalizovala.
idemo mi dalje...
1. Isjeci bananu na kolutove i prekriti cijelo lice...nakon 20 minuta umiti se hladnom prokuhanom vodom... (za meksu kozu)
2. Izgnjeciti jagode i pomijesati sa pavlakom...
btw.jagode skupljaju pore
3. Ispasirati saku malina (viljuskom ili prstima) i dodati kiselo mlijeko ili jogurt (ocjeni okom
4. 2 pune kasike mljevenih oraha pomjesati sa 2 kasike nekuhanog mlijeka i sokom pola narandze. Staviti na cistu gazu i rasiriti je preko lica. Ostaviti 20 minuta i umiti se cistom vodom. Istu stvar mozes uraditi sa ljesnjakom.
5. Ljusku krastavca staviti na prethodno ocisceno lice. Pritisnuti ih rukom i prekriti peskirom. Ostaviti najmanje 20 minuta...lice nije potrebno ispirati vodom. (moze za sve tipove koze
6. Svjezu mrkvu samljeti...dobijeni sok premazati po licu i vratu...ostaviti da se osuci i nakon 20 minuta ponoviti mazanje...
7. Vezicu persuna staviti u pola litre vode. Poklopiti posudu i nakon 12 sati procijediti. Kvasiti vise puta dnevno, uzastopno, kozu na licu i vratu.
8. Namazati lice, u tankom, ravnomjernom sloju, kefirom na lice. Prileci 20.tak minuta, umiti se i ispljuskati lice mlakom vodom.
Eh...sad vidi sta ima u frizideru
- cHupjahalic@
@Bumbar srce si.

od sutra se mogu halaliti sa salatama
, od sad praktikujem voce i povrce samo za maske.

od sutra se mogu halaliti sa salatama
- Salko sto je u vodu skako
ja sam cuo da je senf dobar za masku a tek kecap da i ne pricamcHupjahalic@ wrote:tigris wrote:kazu sex lijeci probleme sa tenomnije cudo sto anais ima lice ko u bebe
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a jos niko od vas nije napisao da li je moguce napraviti masku od hrane koju posjedujemo u kuhinji?
-
surajaa
...salko je svakoj curi potreban...oooooo, ode salko drugoj, mene ne voli...sta da radim majko, umrijechu za salkom...Salko sto je u vodu skako wrote:ja sam cuo da je senf dobar za masku a tek kecap da i ne pricamcHupjahalic@ wrote:tigris wrote:kazu sex lijeci probleme sa tenomnije cudo sto anais ima lice ko u bebe
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a jos niko od vas nije napisao da li je moguce napraviti masku od hrane koju posjedujemo u kuhinji?
salkane, ti redovan na ovim zenskim temama, da nije kriza identiteta u pitanju????