MASKA ZA LICE

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

limun i maslinovo ulje u jednakom omjeru, maska za lice, drzi se 20 minuta i opere mlakom vodom...nisam probala:D ali mi prijateljica to koristi
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

zmijaIzmaj wrote:limun i maslinovo ulje u jednakom omjeru, maska za lice, drzi se 20 minuta i opere mlakom vodom...nisam probala :D ali mi prijateljica to koristi
kakva joj je koza? suha, masna? :-)
ima li fino lice? :D

@mima ne idem na pijacu, ali ako treba mogu i to uraditi. :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

cHupjahalic@ wrote:
zmijaIzmaj wrote:limun i maslinovo ulje u jednakom omjeru, maska za lice, drzi se 20 minuta i opere mlakom vodom...nisam probala :D ali mi prijateljica to koristi
kakva joj je koza? suha, masna? :-)
ima li fino lice? :D

@mima ne idem na pijacu, ali ako treba mogu i to uraditi. :D
lice joj je cisto :D normalno, cini mi se :roll: :D to je neki dalmatinski recept :D
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

jogurt je dobar za lice, radi kiseline. a jogurt sa medom kozu pravi super mekanom.
za suhu kozu je super avokado, sa jednim zumanjkom i malo limunovog soka.

a za sve ostalo: la roche posay :-D
Bajko

Post by Bajko »

maska: čvrsti jugurt, malo limuna + kvasac (sužava pore i koža bude zategnuta :)
peeling: kašika polente + kašika meda (i trljaj :D )
Bumbar

Post by Bumbar »

Bajko wrote:maska: čvrsti jugurt, malo limuna + kvasac (sužava pore i koža bude zategnuta :)
peeling: kašika polente + kašika meda (i trljaj :D )
auh...odmah cu danas ovu za pore da isprobam :D...
Bumbar

Post by Bumbar »

@Chupka...kakvu kozu imas? :)

Sok od narandze manje skuplja kozu od limuna i dobar je za dehidriranu kozu...samo ga nanijeti na očiscenu kozu :)...

Ako je normalan ten...
Sok od 1 narandze + zumance + kasikicu bademovog ulja. Namazati lice i nakon mirovanja od 20-tak minuta umiti se mlakom vodom. Maska daje tenu svjezinu...

Mastan ten...
2 kasikice soka od narandze + kasikica soka od limuna + kasikica bademovog ulja... Natopiti gazu i staviti na lice i vrat u obliku komprese, nakon nekih pola sata oprati lice mlakom vodom.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@Bumbar Imam suhu kozu, sad se malo normalizovala.
Hvala za sve prijedloge, vrijedi probati pa vidjeti. :)
Bumbar

Post by Bumbar »

cHupjahalic@ wrote:@Bumbar Imam suhu kozu, sad se malo normalizovala.
Hvala za sve prijedloge, vrijedi probati pa vidjeti. :)
preporucujem i pijenje vode :)...

idemo mi dalje...

1. Isjeci bananu na kolutove i prekriti cijelo lice...nakon 20 minuta umiti se hladnom prokuhanom vodom... (za meksu kozu)

2. Izgnjeciti jagode i pomijesati sa pavlakom...:)...nanijeti na prethodno ocisceno lice i drzati 20 minuta pa skinuti ili vodom ili cajem od kamilice..

btw.jagode skupljaju pore :)

3. Ispasirati saku malina (viljuskom ili prstima) i dodati kiselo mlijeko ili jogurt (ocjeni okom :))...moze i pavlaka (mozda i bolje). Nanijeti je i ostaviti barem 15 min., isprati.

4. 2 pune kasike mljevenih oraha pomjesati sa 2 kasike nekuhanog mlijeka i sokom pola narandze. Staviti na cistu gazu i rasiriti je preko lica. Ostaviti 20 minuta i umiti se cistom vodom. Istu stvar mozes uraditi sa ljesnjakom.

5. Ljusku krastavca staviti na prethodno ocisceno lice. Pritisnuti ih rukom i prekriti peskirom. Ostaviti najmanje 20 minuta...lice nije potrebno ispirati vodom. (moze za sve tipove koze :)):

6. Svjezu mrkvu samljeti...dobijeni sok premazati po licu i vratu...ostaviti da se osuci i nakon 20 minuta ponoviti mazanje...

7. Vezicu persuna staviti u pola litre vode. Poklopiti posudu i nakon 12 sati procijediti. Kvasiti vise puta dnevno, uzastopno, kozu na licu i vratu.

8. Namazati lice, u tankom, ravnomjernom sloju, kefirom na lice. Prileci 20.tak minuta, umiti se i ispljuskati lice mlakom vodom.

Eh...sad vidi sta ima u frizideru :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@Bumbar srce si. :) :kiss:

od sutra se mogu halaliti sa salatama :D , od sad praktikujem voce i povrce samo za maske. :D :lol:
Bumbar

Post by Bumbar »

cHupjahalic@ wrote:@Bumbar srce si. :) :kiss:

od sutra se mogu halaliti sa salatama :D , od sad praktikujem voce i povrce samo za maske. :D :lol:
hehe...nistaaa :)...

imam ja tonu tih stvari...samo sto sama nikako ne primjenjujem :S
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

cHupjahalic@ wrote:
tigris wrote:kazu sex lijeci probleme sa tenom 8-) nije cudo sto anais ima lice ko u bebe :x :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a jos niko od vas nije napisao da li je moguce napraviti masku od hrane koju posjedujemo u kuhinji? :D
ja sam cuo da je senf dobar za masku a tek kecap da i ne pricam :lol:
surajaa

Post by surajaa »

Salko sto je u vodu skako wrote:
cHupjahalic@ wrote:
tigris wrote:kazu sex lijeci probleme sa tenom 8-) nije cudo sto anais ima lice ko u bebe :x :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a jos niko od vas nije napisao da li je moguce napraviti masku od hrane koju posjedujemo u kuhinji? :D
ja sam cuo da je senf dobar za masku a tek kecap da i ne pricam :lol:
...salko je svakoj curi potreban...oooooo, ode salko drugoj, mene ne voli...sta da radim majko, umrijechu za salkom... :D

salkane, ti redovan na ovim zenskim temama, da nije kriza identiteta u pitanju???? :D :-D :lol: :lol:
Post Reply