Kazu da na Msinskom fakultetu postoji smjer informtika
kada odem na njihov sajt, pretrazim smjerove, ne postoji smjer sa takvim imenom
jedino sto moze izgledati tako jeste Odsjek za industrijski inžinjering i
menadžment
ako ovdje ima masinaca mogu li mi reci da li zaista postoji informaticki smjer, koji je to, i vise informacija o njemu
Masinstvo
-
Raul Gonzales Blanco
evo citam konkurs u danasnjim novinama za upis na fakultet i na masinskom fakultetu evo spominju se dva odsjeka koja bi mogla biti to sto trazis:
-proizvodna tehnika i kibernetika
-organizacija i informatika
P.S.
informatiku imas takodjer na ETF-u i PMF-u, takodjer imas FIT u mostaru,ako te bas zanima informatika ja bi opredijelio za jedan od tih fakulteta definitivno !!!
-proizvodna tehnika i kibernetika
-organizacija i informatika
P.S.
informatiku imas takodjer na ETF-u i PMF-u, takodjer imas FIT u mostaru,ako te bas zanima informatika ja bi opredijelio za jedan od tih fakulteta definitivno !!!
-
sabanss
Klasicnu informatiku nemas na masinstvu. Pomenuta proizvodna tehnika i kibernetika ti je smjer tipa automatike na elektrotehnici, dok organizacija i informatika imaju vrlo malo veze sa pravom informatikom a vise sa organizacijom preduzeca i (vrlo malo) informacionim sistemima.
Inace prve dvije godine za sve smjerove na masinstvu su iste, tek treca godina ima malo usmjerenja. Kako sada stvari stoje izgleda da ce pet godina biti realno opet mjera za studiranje posto sadasnje tri ne mogu pokriti znanjem prakticno nista.
Organizacija ti je dobar smjer samo nemoj misliti da ces uciti programirati
Inace prve dvije godine za sve smjerove na masinstvu su iste, tek treca godina ima malo usmjerenja. Kako sada stvari stoje izgleda da ce pet godina biti realno opet mjera za studiranje posto sadasnje tri ne mogu pokriti znanjem prakticno nista.
Organizacija ti je dobar smjer samo nemoj misliti da ces uciti programirati
-
Umjetnik a
kakva je informatika na PMF-u
-
Raul Gonzales Blanco
tacno je da ima, ali da je najjaci ne bi rekao,ako bi vec htio info. da studiram,a mozda i hocu,imam jos par dana da se odlucim gdje cu papire za upis da predamBl_ManiaC wrote:Postoji i veoma je dobra,sto se tice programiranja mozda i najjaci fax,sad zasad.cyprus wrote:Zar postoji to?Umjetnik a wrote:kakva je informatika na PMF-u