Mašinstvo ili Genetika

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
_StarMo_

#1 Mašinstvo ili Genetika

Post by _StarMo_ »

Dobro bi mi doslo par korisnih savjeta o tome koji od ova dva fakulteta je bolje zavrsiti.Nisam siguran sta sve covjek koji zavrsi genetiku moze raditi i ima li za njih uopce mjesta u BiH, dok za masinstvo znam da ce lakse naci posao,ali je to dosta tezak fakultet(Masinski fakultet u Mostaru).Volio bih kad bi se javio neko ke je zavrsio genetiku da mi objasni, kakve su sanse za zaposlenje i da li je studij tezak(PMF Sarajevo).
somebody-is-me

#2 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by somebody-is-me »

Čudna dilema, mislim ono bas nema veze jedno sa drugim...
Mašinstvo jeste teško, ali ako njega misliš upisati, izaberi UNSA (svi ga više cijene), a genetika s vremenom postaje sve zastupljenija i možda će dok ti zavrsis biti lakše naći posao sa njom. I da znas ukinut je prijemni i da bi se upisao/la u redovne, moras imati bas super prosjek.
Uglavnom, oba fakulteta su perspektivna, a mislim da nije bas neka ogromna razlika u težini. Sve zavisi sta volis, kakve su tvoje mogućnosti, a to kako ćeš se zaposliti ne gledaj previse, pogotovo kada su ta dva fakulteta u pitanju.
Izaberi ono što ti se više svidja, moj savjet.
minjonja

#3 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by minjonja »

na biologiji na PMF-u su popunjena sva mjesta koliko znam tako da ako mislis sad upisivati, malo si zakasnio :D

ako bas volis i jedno i drugo, izaberi masinstvo - vise posla. ali meni je nesto tesko zamisliti da bas imas isti afinitet za oboje. da opet biram opet bi uzela biologiju.
sampa

#4 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by sampa »

hajd jazz ne prdi svega ti nego upisi medicinu :D
_StarMo_

#5 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by _StarMo_ »

sampa wrote:hajd jazz ne prdi svega ti nego upisi medicinu :D
Pa da mi mladost prode učeć,nema sanse.
_StarMo_

#6 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by _StarMo_ »

minjonja wrote:na biologiji na PMF-u su popunjena sva mjesta koliko znam tako da ako mislis sad upisivati, malo si zakasnio :D

ako bas volis i jedno i drugo, izaberi masinstvo - vise posla. ali meni je nesto tesko zamisliti da bas imas isti afinitet za oboje. da opet biram opet bi uzela biologiju.
Pa i nemam,ne upisuje mi se masinstvo,ali mislim da od biologije nema nikakve koristi.Upisat se jos stignem.
salter071

#7 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by salter071 »

A zasto bi birao? Zavrsi oboje i budi kao:

Image

Sigurno ces biti zapazen na slijedecem red karpetu! :mrgreen:
_StarMo_

#8 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by _StarMo_ »

somebody-is-me wrote:Čudna dilema, mislim ono bas nema veze jedno sa drugim...
Mašinstvo jeste teško, ali ako njega misliš upisati, izaberi UNSA (svi ga više cijene), a genetika s vremenom postaje sve zastupljenija i možda će dok ti zavrsis biti lakše naći posao sa njom. I da znas ukinut je prijemni i da bi se upisao/la u redovne, moras imati bas super prosjek.
Uglavnom, oba fakulteta su perspektivna, a mislim da nije bas neka ogromna razlika u težini. Sve zavisi sta volis, kakve su tvoje mogućnosti, a to kako ćeš se zaposliti ne gledaj previse, pogotovo kada su ta dva fakulteta u pitanju.
Izaberi ono što ti se više svidja, moj savjet.
Ako i izaberem masinstvo necu studirati na UNSA jer ga vec imam na UNMO.Ne znam da li su oba fakulteta perspektivna ovdje u BiH,masinstvo jeste,ali mislim da genetika nije dovoljno razvijena.Upravo se zbog tog dvoumim,kad bi te posluso upiso bi genetiku :-D
_StarMo_

#9 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by _StarMo_ »

salter071 wrote:A zasto bi birao? Zavrsi oboje i budi kao:

Image

Sigurno ces biti zapazen na slijedecem red karpetu! :mrgreen:

Ovo je samo masinstvo :lol: :lol:
salter071

#10 Re: Mašinstvo ili Genetika

Post by salter071 »

_StarMo_ wrote:Ovo je samo masinstvo :lol: :lol:
Ma kakvi, ne vjeruj zlim glasinama. Ima i finih ljudi na tom fakultetu. ;-)
Post Reply