Masinski fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
black_noke

#1 Masinski fakultet

Post by black_noke »

Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
susc_ovjek

Post by susc_ovjek »

Ja sad upisujem cetvrtu godinu.
S ponosom kazem koji fax studiram. Ponosim se s onim shto naucim. Tesko je iako se mozes provlaciti i poslije toga biti biti debil koji nishta ne zna s diplomom fakulteta i brukat ovu predivnu struku, otprilike vecina tako i radi.

Za posao ne znam, ali pogledaj sada na posao.ba i na tim mjestima, bice ti jasno :)

Mislim da na tom fakultetu mozes dosta toga naucit! Sretno!
black_noke

Post by black_noke »

susc_ovjek wrote:Ja sad upisujem cetvrtu godinu.
S ponosom kazem koji fax studiram. Ponosim se s onim shto naucim. Tesko je iako se mozes provlaciti i poslije toga biti biti debil koji nishta ne zna s diplomom fakulteta i brukat ovu predivnu struku, otprilike vecina tako i radi.

Za posao ne znam, ali pogledaj sada na posao.ba i na tim mjestima, bice ti jasno :)

Mislim da na tom fakultetu mozes dosta toga naucit! Sretno!
Hvala na odgovoru i ako jos neko nesto zna da mi postira :-) Trazio sam na njihovom forumu ali nema nista i cini mi se da forum i nije bas aktivan tako da
bi svaka pomoc dobro dosla :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Masinski fakultet

Post by mIRCerka »

black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
Zar na masinstvu nije prijemni predaja dokumenata i sabiranje bodova?
black_noke

#5 Re: Masinski fakultet

Post by black_noke »

mIRCerka wrote:
black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
Pa mislim da je matematika :? ali na web stranici nije nista jasno definirano oko tog prijemnog ispita :? :-) Mozda sve zavisi od smjera :?
susc_ovjek

Post by susc_ovjek »

Ove i prosle godine je bio prijemni zato shto se pocelo bash svasta upisivat. Fakultet primi oko 280 studenata, iako ima prostora za puno vishe, jer je prije rata primano po 700 studenata. Sada je jedno cijelo krilo (tzv. nova zgrada) unisteno, ali opet ima mjesta za sve :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

susc_ovjek wrote:Ove i prosle godine je bio prijemni zato shto se pocelo bash svasta upisivat. Fakultet primi oko 280 studenata, iako ima prostora za puno vishe, jer je prije rata primano po 700 studenata. Sada je jedno cijelo krilo (tzv. nova zgrada) unisteno, ali opet ima mjesta za sve :)
Nova zgrada, gdje je amfiteatar, se obnavlja, tj cini mi se da je dosta obnovljeno, al nije jos useljeno...
atko

#8 Re: Masinski fakultet

Post by atko »

Hoces li da te isprepadam ili ces samo da ti kazem sretno :lol:
Centurion

Post by Centurion »

Atko, nemoj prepadat raju, nemoj da samaram.

Na masinstvu su prve tri godine teske, al kad upises drugu sve ide ko po loju. Tako mi rece jedan jaran.
Al', man se toga, upisi beletristiku
atko

Post by atko »

Ulazi covjek na Masinstvo i obraca se portiru
-Oprostite trebo bih do sina kako da ga nadjem
-A znate li na kojoj je godini
-na osmoj

:lol:
funaki

#11 Re: Masinski fakultet

Post by funaki »

Evo:

Zavrsio u roku :D (odlican prosjek :D )

Da li je tesko? Hm... Nije, ako to volis i radis redovno!

Prijemni nije bio, sada su kao nesto uveli, ali to ti je tek tako... Uglavnom prime sve sto prodje Vilsonovim :D

Za posao nije tesko! Vec u toku studija maznes neku dobru stipendiju i imas posao odmah poslije zadnjih predavanja (narano ako ti tako zelis)!

Ali................

na Masinstvo dodji samo ako to zaista volis

inace....

dobijes nick ''proleter'' :lol:
Maystor

#12 Re: Masinski fakultet

Post by Maystor »

Ako zaista imas interesovanje za masinstvo, sigurno neces pogrijesti upisom ovog fakulteta. Evo zasto:
- odnos izmedju nastavnog osoblja i studenata je generalno veoma korektan
- upise se dosta studenata, ali za sada nema mnogo vrhunskih. To znaci da je laksi istaci se / dobiti stipendiju / naci posao
- nije tesko koliko se prica
- kad pitas o mogucnosti zaposlenja, ne gledas kako je danas, vec kako bi moglo biti za par godina, dok ti to zavrsis. Ako znas ista njemackog mozes pogledati internet siteove casopisa Stern i Wirtschafts Woche. Oni veoma cesto rangiraju univerzitete i zanimanja. Ukratko, oni kazu da je veoma pametno studirati masinstvo, jer vec danas fali tog kadra, a jos vise ce faliti u narednim godinama. Iako mi nismo njemacka, trend je slican: vec danas imamo viska pravnika, a fali dobrih inzinjera
Maystor

#13 Re: Masinski fakultet

Post by Maystor »

mIRCerka wrote:
Nije. To je nekad bilo. Sada ima prijemni iz matematike, a jedan broj studenata je oslobodjen polaganja prijemnog ispita. To su oni koji su imali visok prosjek ocjena iz matematike i fizike u srednjoj skoli. Takodje se dobijaju bodovi za ucesca na takmicenjima
Centurion

#14 Re: Masinski fakultet

Post by Centurion »

Ko tebe masinstvom ti njega hljebom
Post Reply