Masinski fakultet
-
black_noke
#1 Masinski fakultet
Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
-
susc_ovjek
Ja sad upisujem cetvrtu godinu.
S ponosom kazem koji fax studiram. Ponosim se s onim shto naucim. Tesko je iako se mozes provlaciti i poslije toga biti biti debil koji nishta ne zna s diplomom fakulteta i brukat ovu predivnu struku, otprilike vecina tako i radi.
Za posao ne znam, ali pogledaj sada na posao.ba i na tim mjestima, bice ti jasno
Mislim da na tom fakultetu mozes dosta toga naucit! Sretno!
S ponosom kazem koji fax studiram. Ponosim se s onim shto naucim. Tesko je iako se mozes provlaciti i poslije toga biti biti debil koji nishta ne zna s diplomom fakulteta i brukat ovu predivnu struku, otprilike vecina tako i radi.
Za posao ne znam, ali pogledaj sada na posao.ba i na tim mjestima, bice ti jasno
-
black_noke
Hvala na odgovoru i ako jos neko nesto zna da mi postirasusc_ovjek wrote:Ja sad upisujem cetvrtu godinu.
bi svaka pomoc dobro dosla
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: Masinski fakultet
Zar na masinstvu nije prijemni predaja dokumenata i sabiranje bodova?black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
-
black_noke
#5 Re: Masinski fakultet
Pa mislim da je matematikamIRCerka wrote:Zar na masinstvu nije prijemni predaja dokumenata i sabiranje bodova?black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
-
susc_ovjek
Ove i prosle godine je bio prijemni zato shto se pocelo bash svasta upisivat. Fakultet primi oko 280 studenata, iako ima prostora za puno vishe, jer je prije rata primano po 700 studenata. Sada je jedno cijelo krilo (tzv. nova zgrada) unisteno, ali opet ima mjesta za sve 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Nova zgrada, gdje je amfiteatar, se obnavlja, tj cini mi se da je dosta obnovljeno, al nije jos useljeno...susc_ovjek wrote:Ove i prosle godine je bio prijemni zato shto se pocelo bash svasta upisivat. Fakultet primi oko 280 studenata, iako ima prostora za puno vishe, jer je prije rata primano po 700 studenata. Sada je jedno cijelo krilo (tzv. nova zgrada) unisteno, ali opet ima mjesta za sve
- atko
#8 Re: Masinski fakultet
Hoces li da te isprepadam ili ces samo da ti kazem sretnoblack_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
-
funaki
#11 Re: Masinski fakultet
Evo:black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
Zavrsio u roku
Da li je tesko? Hm... Nije, ako to volis i radis redovno!
Prijemni nije bio, sada su kao nesto uveli, ali to ti je tek tako... Uglavnom prime sve sto prodje Vilsonovim
Za posao nije tesko! Vec u toku studija maznes neku dobru stipendiju i imas posao odmah poslije zadnjih predavanja (narano ako ti tako zelis)!
Ali................
na Masinstvo dodji samo ako to zaista volis
inace....
dobijes nick ''proleter''
- Maystor
#12 Re: Masinski fakultet
Ako zaista imas interesovanje za masinstvo, sigurno neces pogrijesti upisom ovog fakulteta. Evo zasto:black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
- odnos izmedju nastavnog osoblja i studenata je generalno veoma korektan
- upise se dosta studenata, ali za sada nema mnogo vrhunskih. To znaci da je laksi istaci se / dobiti stipendiju / naci posao
- nije tesko koliko se prica
- kad pitas o mogucnosti zaposlenja, ne gledas kako je danas, vec kako bi moglo biti za par godina, dok ti to zavrsis. Ako znas ista njemackog mozes pogledati internet siteove casopisa Stern i Wirtschafts Woche. Oni veoma cesto rangiraju univerzitete i zanimanja. Ukratko, oni kazu da je veoma pametno studirati masinstvo, jer vec danas fali tog kadra, a jos vise ce faliti u narednim godinama. Iako mi nismo njemacka, trend je slican: vec danas imamo viska pravnika, a fali dobrih inzinjera
- Maystor
#13 Re: Masinski fakultet
Nije. To je nekad bilo. Sada ima prijemni iz matematike, a jedan broj studenata je oslobodjen polaganja prijemnog ispita. To su oni koji su imali visok prosjek ocjena iz matematike i fizike u srednjoj skoli. Takodje se dobijaju bodovi za ucesca na takmicenjimamIRCerka wrote:Zar na masinstvu nije prijemni predaja dokumenata i sabiranje bodova?black_noke wrote:Ehh ljudi interesuje me jel ima neko ovdje da je zavrsio masinski fax ili da g trenutno pohada? Interesuje me opcenito kako je na faxu, je li toliko tesko kako se prica? Koliko se raje prijavi na prijemni? Je li tesko naci posao itd..??
-
Centurion
#14 Re: Masinski fakultet
Ko tebe masinstvom ti njega hljebom