Masinksi fakultet
-
Armynhoo
#1 Masinksi fakultet
Pozdrav svima
Prosle godine upisao sam masinski fakultet u Sarajevu, medjutim zbog posla nisam bio redovan, te sam odustao od njega nakon mjesec i po nisam niti jedan ispit uradio, nisam se ispisao vec jednostavno nisam isao na predavanja, parcijale i to
Sad me zanima da li cu ja moci ponovo ici dogodine kao ponavljac ili bi mi pametnije bilo da se ispisem i ponovno upisem
Hvala nadam se da ste razumijeli moje pitanje
Prosle godine upisao sam masinski fakultet u Sarajevu, medjutim zbog posla nisam bio redovan, te sam odustao od njega nakon mjesec i po nisam niti jedan ispit uradio, nisam se ispisao vec jednostavno nisam isao na predavanja, parcijale i to
Sad me zanima da li cu ja moci ponovo ici dogodine kao ponavljac ili bi mi pametnije bilo da se ispisem i ponovno upisem
Hvala nadam se da ste razumijeli moje pitanje
-
eto sta
#2 Re: Masinksi fakultet
Obnovi godinu i kreni na predavanja obavezno,nije ti to faks za svrljanje 
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#3 Re: Masinksi fakultet
Da bi upisao obnovu mislim da ces morati prvo iskesirati pare za ljetni semestar koji pretpostavljam nisi upisivao.
Kreni ispocetka
Kreni ispocetka
- newlevel
#4 Re: AW: Masinksi fakultet
Ako pristajes na obnovu morat ces platiti:
200km obnova
100km po svakom ne polozenom predmetu. U tvom slucaju kazes nisi nikako isao na faks, dakle sracunas samo sumu, jer ne znam koliko imas predmeta.
Ukoliko se zelis ispisati, pa upisati, platis ljetni semestar, pa ispis 50km.
Sad trebas se dobro raspitati, da li je moguce ispisati se, pa ponovo upisati, jer si vec bio student. Nisu ni oni ludi, sigurno da ima neka stavka, ono sto se kaze malim slovima pisano. Jer pazi, ti ces ovako ispasti pametan ako se ispises, i ponovo upises, ustedit ces lovu i lovu, a fakultet od tebe ima samo zaradu troska upisnine.
Sent from my Nokia 3310
200km obnova
100km po svakom ne polozenom predmetu. U tvom slucaju kazes nisi nikako isao na faks, dakle sracunas samo sumu, jer ne znam koliko imas predmeta.
Sad trebas se dobro raspitati, da li je moguce ispisati se, pa ponovo upisati, jer si vec bio student. Nisu ni oni ludi, sigurno da ima neka stavka, ono sto se kaze malim slovima pisano. Jer pazi, ti ces ovako ispasti pametan ako se ispises, i ponovo upises, ustedit ces lovu i lovu, a fakultet od tebe ima samo zaradu troska upisnine.
Sent from my Nokia 3310
- Individualism18
#5 Re: AW: Masinksi fakultet
Moja prijateljica je imala isti problem, ali na drugom fakultetu i nisu joj dali da se ispiše i ponovo upiše, jer je bila prethodno student tog fakulteta. Rekli su joj da može samo obnovu upisati ako želi, ali ne može ići sve ponovo kao novoupisani studenti. Ovo nije informacija s Mašinskog fakulteta, pa se ti raspitaj na svom fakultetu, ali ja mislim da ti to neće ići, jer baš ovo što je newlevel napisao/la - svi bi to radili, jer je deset puta jeftinije.newlevel wrote:Ako pristajes na obnovu morat ces platiti:
200km obnova
Sent from my Nokia 3310
-
Inman
#6 Re: Masinksi fakultet
Nevezano za temu, ali vidim da pisete kako se placa ljetni semestar. :/ Ja to nisam znala, pa moze li mi neko napisati koliko se to placa i sta se sve placa? Ja sam mislila da ono sto platimo na pocetku akademske godine vazi za cijelu godinu oba semstra.
- newlevel
#7 Re: AW: Masinksi fakultet
Iskren da budem ne znam sta si platila na pocetku akademske godine ?!Inman wrote:Nevezano za temu, ali vidim da pisete kako se placa ljetni semestar. :/ Ja to nisam znala, pa moze li mi neko napisati koliko se to placa i sta se sve placa? Ja sam mislila da ono sto platimo na pocetku akademske godine vazi za cijelu godinu oba semstra.
Naravno, da si mogla i platiti sve odjednom, cim se upisivala. A mozes i odvojeno zimski semestar platis u septembru, a ljetni semestar tamo oko februara, kad se i upisujes.
Sent from my Nokia 3310
-
Inman
#8 Re: AW: Masinksi fakultet
Hvala na odgovoru.newlevel wrote:Iskren da budem ne znam sta si platila na pocetku akademske godine ?!Inman wrote:Nevezano za temu, ali vidim da pisete kako se placa ljetni semestar. :/ Ja to nisam znala, pa moze li mi neko napisati koliko se to placa i sta se sve placa? Ja sam mislila da ono sto platimo na pocetku akademske godine vazi za cijelu godinu oba semstra.
Naravno, da si mogla i platiti sve odjednom, cim se upisivala. A mozes i odvojeno zimski semestar platis u septembru, a ljetni semestar tamo oko februara, kad se i upisujes.
Sent from my Nokia 3310
-
Armynhoo
#9 Re: AW: Masinksi fakultet
Aha, znace bez obzira sto sam bio redovan student moram platiti svaki predmet koji nisam polozio. I vidim neki pisu da trebam platiti i ljetni semestar, nezzz sta je to sadanewlevel wrote:Ako pristajes na obnovu morat ces platiti:
200km obnova
Sent from my Nokia 3310
Hvala
- newlevel
#10 Re: AW: Masinksi fakultet
Da da platit ces opet 100km za ljetni semestar i to je to. Isss, biblioteka i te gluposti neces vise placati, tek dogodine aBdInman wrote:Hvala na odgovoru.newlevel wrote:Iskren da budem ne znam sta si platila na pocetku akademske godine ?!Inman wrote:Nevezano za temu, ali vidim da pisete kako se placa ljetni semestar. :/ Ja to nisam znala, pa moze li mi neko napisati koliko se to placa i sta se sve placa? Ja sam mislila da ono sto platimo na pocetku akademske godine vazi za cijelu godinu oba semstra.
Sent from my Nokia 3310Platila sam 100 KM za upis ( i sada mi nije jasno da li je to za cijelu godinu ili samo prvi semestar?) + ono za index, osiguranje, ISSS, biblioteku, valjda je to to, ne sjecam se vise. Hocu li trebat ponovo placati ovo ili? Hvala ti jos jednom.
Sent from my Nokia 3310
- newlevel
#11 Re: AW: Masinksi fakultet
Pa normalno drug. Ti se vodis kao student, i kazes nakon mjesec i po si nazalost odustao. Ti imas znaci duga prema fakultetu, moras platiti ljetni semestar, ako si redovan 100km. E sad po onoj gore racunici:Armynhoo wrote:Aha, znace bez obzira sto sam bio redovan student moram platiti svaki predmet koji nisam polozio. I vidim neki pisu da trebam platiti i ljetni semestar, nezzz sta je to sadanewlevel wrote:Ako pristajes na obnovu morat ces platiti:
200km obnova
Sent from my Nokia 3310
Hvala
200km (obnova)+100km*X (gdje je X broj ne polozenih predmeta, tokom akademske godine), i u tvom slucaju + 100km za ljetni semestar.
Jbg skupo jeste, ne znam u kakvoj si situaciji, mozda si morao raditi, ali ako nisi, zagrij stolicu tri godine zavrsi i zaposli se. Znam likova tri godine zavrsili i vec rade, nemoj se zajebavati.
Sent from my Nokia 3310
-
Armynhoo
#12 Re: AW: Masinksi fakultet
newlevel wrote:Pa normalno drug. Ti se vodis kao student, i kazes nakon mjesec i po si nazalost odustao. Ti imas znaci duga prema fakultetu, moras platiti ljetni semestar, ako si redovan 100km. E sad po onoj gore racunici:Armynhoo wrote:Aha, znace bez obzira sto sam bio redovan student moram platiti svaki predmet koji nisam polozio. I vidim neki pisu da trebam platiti i ljetni semestar, nezzz sta je to sadanewlevel wrote:Ako pristajes na obnovu morat ces platiti:
200km obnova
Sent from my Nokia 3310
Hvala
200km (obnova)+100km*X (gdje je X broj ne polozenih predmeta, tokom akademske godine), i u tvom slucaju + 100km za ljetni semestar.
Jbg skupo jeste, ne znam u kakvoj si situaciji, mozda si morao raditi, ali ako nisi, zagrij stolicu tri godine zavrsi i zaposli se. Znam likova tri godine zavrsili i vec rade, nemoj se zajebavati.
Sent from my Nokia 3310
Aha hvala drug. Otici cu bas ovih dana do fakulteta da se raspitam na studentskoj.