Masinica za brijanje
Moderator: anex
-
Adoxxx
#1 Masinica za brijanje
Preporuka? Da moze skinuti dlacice do koze, brijaca mi je na vrh glave, a dobijam i iraticu od urastanja dlacica 
- VladaFBiH
#3 Re: Masinica za brijanje
Braun... odlične su samo redovno čisti i podmazuj - probao sam i Philips i nisu im do koljena - obje dobro skinu dlačice samo sam imao daleko više iritacija sa Philipsom (koje su trajale 10-15 dana dok se koža navikne) dok sa Braun nisam imao uopšte nikakvih problema
- Izlija
#4 Re: Masinica za brijanje
Moj ti je savjet da skupiš malo više love i kupiš dobar aparat bilo brown ili philips jer od jeftinijih varijanti nećeš imati rezultat kvalitetnog brijanja i mogu izazvati iritacije. Biraj aparat koji brije mokro-suho prvenstveno zbog održavanja ali i ukoliko imaš osjetljiviju kožu. Održavanje aparata je velika stavka kod el. brijaćih aparata i ja ga perem medicinskim alkoholom svako treće ili četvrto brijanje i zadnjih 4 godine nemam problema sa brijanjem i brije kao i prvi put.
- ferratilis
#5 Re: Masinica za brijanje
Meni samo žilet odgovara, sve ostalo mi iritira kožu. I oni Wilkinson aparatići sa milion oštrica su obična mamipara. Ne uči se džaba zanat da bi znao brijat ljude sa britvom, bez nečeg oštrog nema kvalitetnog brijanja, barem ja tako mislim.
-
Adoxxx
#6 Re: Masinica za brijanje
Koji koristis model, mozes li sve dijelove lica i vrata obrijati? Nekako mi se cini da bi najbolje bilo kupiti nesto kao masine za sisanje, samo manje, al cisto sumnjam da one mogu skinuti na nulu.Izlija wrote:Moj ti je savjet da skupiš malo više love i kupiš dobar aparat bilo brown ili philips jer od jeftinijih varijanti nećeš imati rezultat kvalitetnog brijanja i mogu izazvati iritacije. Biraj aparat koji brije mokro-suho prvenstveno zbog održavanja ali i ukoliko imaš osjetljiviju kožu. Održavanje aparata je velika stavka kod el. brijaćih aparata i ja ga perem medicinskim alkoholom svako treće ili četvrto brijanje i zadnjih 4 godine nemam problema sa brijanjem i brije kao i prvi put.
-
Adoxxx
#7 Re: Masinica za brijanje
Meni su najvise odgovarali oni gilettovi sa 2 ostrice, al u zadnje vrijeme dobijam iritaciju po vratu, pa kontam da se pocastim jednom masinom, da vidim kako to fercera.ferratilis wrote:Meni samo žilet odgovara, sve ostalo mi iritira kožu. I oni Wilkinson aparatići sa milion oštrica su obična mamipara. Ne uči se džaba zanat da bi znao brijat ljude sa britvom, bez nečeg oštrog nema kvalitetnog brijanja, barem ja tako mislim.
-
Pirija
#8 Re: Masinica za brijanje
ja sam uzeo ovaj grunding-ov u BEKO shop-u i prezadovoljan sam
http://www.grundig.com/XACT/index.php?s ... er-mc-9542
-
Adoxxx
#9 Re: Masinica za brijanje
Skine li do koze?Pirija wrote:ja sam uzeo ovaj grunding-ov u BEKO shop-u i prezadovoljan sam
- Izlija
#10 Re: Masinica za brijanje
@Adoxx
Koristim philips aparat za brijanje neznam tačno koji je model sa 3 glave, sada ima i novijih modela ali sam zadovoljan. Obrije me fantastično, predpostavljam da znaš razliku između obrijan i izbrjan, znači brije kao i brijaći aparat. Te opcije sa manjom mašinicom za šišanje su samo za fazoniranje brade i solufa ukoliko imaš izvučen neki oblik brade ili nešto.
Koristim philips aparat za brijanje neznam tačno koji je model sa 3 glave, sada ima i novijih modela ali sam zadovoljan. Obrije me fantastično, predpostavljam da znaš razliku između obrijan i izbrjan, znači brije kao i brijaći aparat. Te opcije sa manjom mašinicom za šišanje su samo za fazoniranje brade i solufa ukoliko imaš izvučen neki oblik brade ili nešto.
- ferratilis
#11 Re: Masinica za brijanje
Ja koristim ovo vec par godina, nikad, ama bas nikad nisam imao iritaciju, s tim da mijenjam zilet svakih par mjeseciAdoxxx wrote:Meni su najvise odgovarali oni gilettovi sa 2 ostrice, al u zadnje vrijeme dobijam iritaciju po vratu, pa kontam da se pocastim jednom masinom, da vidim kako to fercera.ferratilis wrote:Meni samo žilet odgovara, sve ostalo mi iritira kožu. I oni Wilkinson aparatići sa milion oštrica su obična mamipara. Ne uči se džaba zanat da bi znao brijat ljude sa britvom, bez nečeg oštrog nema kvalitetnog brijanja, barem ja tako mislim.

Al sve zavisi od toga kakvu kozu imas, prvi put kad sam se brijao ovim isjekao sam se na jedno 10 mjesta, sad kad se obrijem izgleda ko macija guza
-
Pirija
#12 Re: Masinica za brijanje
Adoxxx wrote:Skine li do koze?Pirija wrote:ja sam uzeo ovaj grunding-ov u BEKO shop-u i prezadovoljan sam
ne moze izbrijat ko zilet, ostane jedno milimetar, al reze ko laserom
- ferratilis
#13 Re: Masinica za brijanje
imam jednog prijatelja, on je sad u tridesetim znaci koza mu nije vise tako osjetljiva. On se uopste ne brije, samo svaki dan masinicom za sisanje skine sve na nulerici i uopste ne izgleda zapusteno, stavise izgleda bolje nego obrijan. Jbg sve je to od covjeka do covjeka