MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
-
LikeLike
#1 MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Pozdrav svima, kupio sam veš mašinu ELECTROLUX, onaj uski model što se veš ubacuje odozgo. Mašina dobro pere, nemam zamjerki, ali pranje traje između 3 i 4 sata. Npr stavim za bijelo program COTTON na 40 ili 60 stepeni, 800 ili 1200 obrtaja i pranje traje nekad skoro 4 sata. Da li je to normalno ?
Koliko treba da traje pranje kod ovih modela mašina ?
Molim samo one koji imaju iskustva sa ovim modelom masina da komentarisu. Znam i sam da pranje na obicnoj masini traje krace. Hvala unaprijed.
Molim samo one koji imaju iskustva sa ovim modelom masina da komentarisu. Znam i sam da pranje na obicnoj masini traje krace. Hvala unaprijed.
- muminovic
-
KIseljak12
#3 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
To je kod tebe neka moderna. Ja svoju upalim ujutro kad krenem na posao, a bude gotova navece, onda razgrnem ves i legnem spavat.
- Donnie Smith
#4 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Meni to ne zvuči baš normalno. A i šta ja znam, uglavnom ručno perem odjeću 
- animals
#5 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
To je slicno kao onaj domaci grah..
stavis ga ponedeljkom da kuha,bude gotov u petak...
stavis ga ponedeljkom da kuha,bude gotov u petak...
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Ako ti nije mrsko pročitaj ovo:LikeLike wrote:Pozdrav svima, kupio sam veš mašinu ELECTROLUX, onaj uski model što se veš ubacuje odozgo. Mašina dobro pere, nemam zamjerki, ali pranje traje između 3 i 4 sata. Npr stavim za bijelo program COTTON na 40 ili 60 stepeni, 800 ili 1200 obrtaja i pranje traje nekad skoro 4 sata. Da li je to normalno ?
http://laundry.reviewed.com/features/wh ... e-is-wrong
Ima neke veze sa vaganjem rublja u novim mašinama koje je ubačeno da se pere. Mašina koliko sam skontao polako dopunjava vodu u bubanj kako bi izravnala težinu rublja u bubnju da se ne bi desilo da počne poskakivati kad krene centrifuga a i u toku rada. Ako se u toku pranja opet desi disbalans u težini opet dopunjava vodu da izbalansira. Elem sve to produžava ciklus.
- raoul duke
- Donnie Smith
#8 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Jest, normalno je. Ovo je moja, bijelo 800 obrtaja 60 ili 90 stepeni 3 sata. Ali zato, imaš time menager, nove stvari ili malo prljave naklikaš na 30 stepeni i 30 minuta. Bijelo se svakako ne pere svaki danLikeLike wrote:Pozdrav svima, kupio sam veš mašinu ELECTROLUX, onaj uski model što se veš ubacuje odozgo. Mašina dobro pere, nemam zamjerki, ali pranje traje između 3 i 4 sata. Npr stavim za bijelo program COTTON na 40 ili 60 stepeni, 800 ili 1200 obrtaja i pranje traje nekad skoro 4 sata. Da li je to normalno ?
Račun za struju je svakako za infarkta

-
dječak sa šibicama
#9 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Kod mene Zanusi, bijelo na 90 oko 2 i pol sata, sareno na 40 ili 60 oko dva sata, brzo hladno pranje pola sata.
- Edin H.
#10 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Je'l kabashem sapunom? [emoji42]Donnie Smith wrote:Meni to ne zvuči baš normalno. A i šta ja znam, uglavnom ručno perem odjeću
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Teufik
#11 Re: RE: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
Imam isti model. Kod mene na 40 stepeni traje oko 2.5 sata a na 60 oko 3 sata. Tako je to. I sam prospekt to potvrdjuje. Jedino nekad skratim 15 minuta po turi onom quick opcijom.LikeLike wrote:Pozdrav svima, kupio sam veš mašinu ELECTROLUX, onaj uski model što se veš ubacuje odozgo. Mašina dobro pere, nemam zamjerki, ali pranje traje između 3 i 4 sata. Npr stavim za bijelo program COTTON na 40 ili 60 stepeni, 800 ili 1200 obrtaja i pranje traje nekad skoro 4 sata. Da li je to normalno ?
LG G5 - Tapatalk
- Donnie Smith
#12 Re: MAŠINA ZA VEŠ - KOLIKO TRAJE PRANJE
A nekad su teme o veš mašinama pokretale i održavale žene.