Mašina za izvlačenje vlage
Moderator: anex
-
The Realist
#1 Mašina za izvlačenje vlage
Imam problema sa vlagom u stanu, prerano uselili, pa da li ko zna gdje se ima iznajmiti mašina za izvlačenje vlage iz zidova i koliko košta?
Hvala.
Hvala.
- poznanik
#2 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Kako se tom mašinom izvlači vlaga iz zidova?The Realist wrote:.... mašina za izvlačenje vlage iz zidova...
Zar vlaga ne bi trebala ispariti sama usljed više vanjske temperature vazduha? Šta je sa izvorom vlage, zar ne bi trebalo prvenstveno rješavati taj problem?
-
The Realist
#3 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Izvor vlage je taj što smo se mi prerano uselili, jer nismo mogli čekati više, prekrečili i nije se valjda dovoljno malter osušio.poznanik wrote:Kako se tom mašinom izvlači vlaga iz zidova?The Realist wrote:.... mašina za izvlačenje vlage iz zidova...
Zar vlaga ne bi trebala ispariti sama usljed više vanjske temperature vazduha? Šta je sa izvorom vlage, zar ne bi trebalo prvenstveno rješavati taj problem?
Sada bi to samo trebalo isušiti i to bi trebalo biti to i to ustvari samo planiramo izračiti do ljeta (i preko ljeta ako treba), te ponovo prekrečiti i to bilo to, a.B.d., ali eto, da vidimo kakve su cijene sa ovim, pa da to ranije odradimo, jer malo smeta (alergija).
-
true
#4 Re: Mašina za izvlačenje vlage
bas gledam imas u conradu raznih masina protiv vlage ali mozes je samo kupiti isplati se svakako
- kurty
#5 Re: Mašina za izvlačenje vlage
a da ubacite neku pec u kucu???The Realist wrote:Izvor vlage je taj što smo se mi prerano uselili, jer nismo mogli čekati više, prekrečili i nije se valjda dovoljno malter osušio.poznanik wrote:Kako se tom mašinom izvlači vlaga iz zidova?The Realist wrote:.... mašina za izvlačenje vlage iz zidova...
Sada bi to samo trebalo isušiti i to bi trebalo biti to i to ustvari samo planiramo izračiti do ljeta (i preko ljeta ako treba), te ponovo prekrečiti i to bilo to, a.B.d., ali eto, da vidimo kakve su cijene sa ovim, pa da to ranije odradimo, jer malo smeta (alergija).
- kurty
#6 Re: Mašina za izvlačenje vlage
malo off topic...true wrote:bas gledam imas u conradu raznih masina protiv vlage ali mozes je samo kupiti isplati se svakako
cuo sam za conrad i sad pogledah web prvi put...
Sanale mi moje...kad prvi put krenem pogledat cu na web-u koliko je to sto mi treba i ponjeti toliko plus par markica jos... sve sto sam vidjeo bih kupio
- dottore
#7 Re: Mašina za izvlačenje vlage
nema ti takva masina... imas one odvlazivace po OBI.ju i sl. prodavnicama, ali nemas nikakvog efekta od toga...
ako je stan u pitanju, nece puno trebati da se sve osusi kako treba, ako je ukljuceno grijanje i u stanu ispod, i u stanu iznad...
ako je stan u pitanju, nece puno trebati da se sve osusi kako treba, ako je ukljuceno grijanje i u stanu ispod, i u stanu iznad...
- Tranquilizer
#8 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Imaš gradjevinske mašine za sušenje i dehumidifikatore raspitaj se u nekoj gradjevinskoj firmi da ti iznajme 
-
The Realist
#9 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Ma sada je tu centralno grijanje (plinsko, ali radijatori i bojler), ali ne ide tako brzo.kurty wrote:a da ubacite neku pec u kucu???
-
The Realist
#10 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Pa to sam i mislio, imaju ljudi koji iznajmljuju, ali ja potražio, sve Beograd i Hrvatska, a to mi malo dalekoTranquilizer wrote:Imaš gradjevinske mašine za sušenje i dehumidifikatore raspitaj se u nekoj gradjevinskoj firmi da ti iznajme
- Tranquilizer
#11 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Mislim da sam vidio da ima IN i možda ANS drive pa probaj kod njih 
-
true
#12 Re: Mašina za izvlačenje vlage
jesi vidio katalog ima 500 str:Dkurty wrote:malo off topic...true wrote:bas gledam imas u conradu raznih masina protiv vlage ali mozes je samo kupiti isplati se svakako
Sanale mi moje...kad prvi put krenem pogledat cu na web-u koliko je to sto mi treba i ponjeti toliko plus par markica jos... sve sto sam vidjeo bih kupio![]()
![]()
evo ja imam mali neki imaju tri masine od 50 od 300 km
razlikuju se po prostorijama i kolicina vode koju mogu isusiti
-
The Realist
#13 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Pogledam, ako bude trebalo nakon sljedećeg pitanja i ako skontam šta su ti IN i ANSTranquilizer wrote:Mislim da sam vidio da ima IN i možda ANS drive pa probaj kod njih
A sada sljedeće pitanje:
Šta imaš tievo ja imam mali neki imaju tri masine od 50 od 300 km
- Tranquilizer
#14 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Firme šefe:
IN doo
i
ANS drive doo
gradjevinske firme
IN doo
i
ANS drive doo
gradjevinske firme
-
The Realist
#15 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Pretpostavio sam, ali "puni" naziv ipak više kažeTranquilizer wrote:Firme šefe:
IN doo
i
ANS drive doo
gradjevinske firme
-
The Realist
#16 Re: Mašina za izvlačenje vlage
THX, pogledam ako bude potrebem. Mada, ja sam još protiv, ja bih to isušio "prirodnim" putem, ali hoće "financijeri" da se požuri, a hebiga, nije moj novac 
-
true
#17 Re: Mašina za izvlačenje vlage
da te ne mucim odoh nesto da sredim kada se vratim stavim ti sliku iz katalogaThe Realist wrote:Pogledam, ako bude trebalo nakon sljedećeg pitanja i ako skontam šta su ti IN i ANSTranquilizer wrote:Mislim da sam vidio da ima IN i možda ANS drive pa probaj kod njih
A sada sljedeće pitanje:
Šta imaš tievo ja imam mali neki imaju tri masine od 50 od 300 km
razlikuju se po prostorijama i kolicina vode koju mogu isusiti? Ili je to u katalogu, pa cijene za kupiti?
-
The Realist
#18 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Hvala puno, navratim večeras da to pogledam, ili kad već bude gotovo, a.B.d.
.
- Tranquilizer
#19 Re: Mašina za izvlačenje vlage
Mada bi to dobar propuh sredio 3 puta bolje sigurno 
-
true
#20 Re: Mašina za izvlačenje vlage
The Realist wrote:Hvala puno, navratim večeras da to pogledam, ili kad već bude gotovo, a.B.d..

-
true
#21 Re: Mašina za izvlačenje vlage
idi na wiev image pa save
ali vjerujem da u pravom katalogu ili na webu ima jos modela
ali vjerujem da u pravom katalogu ili na webu ima jos modela
-
peh
#22 Re: Mašina za izvlačenje vlage
masinu za izvlacenje vlage imas da kupis neznam kako se zove prodavnica ali se nalazi sa lijeve strane od schachermayera i kosta 60KM moze da izvuce oko 10l na dan ja sam kupio malo vecu masinu koja izvlaci do 30l na dan i mogu ti reci da sma prezadovoljan naravno sve zavisi i koja ti je temperatura u stanu nece ti isto izvlaciti na npr 5 stepeni i 25 stepeni
- kurty
#23 Re: Mašina za izvlačenje vlage
pored svega toga ubaci neku kaminku, rustiku...nesto od tog...The Realist wrote:Ma sada je tu centralno grijanje (plinsko, ali radijatori i bojler), ali ne ide tako brzo.kurty wrote:a da ubacite neku pec u kucu???
to ti najbolje susi... ja sam imao probleme sa vlagom...sjeverni zidovi, tj mjeste na sjevernoj fasadi na kojima se nalaze betonski studovi su crnila... vlazila... isto tako su coskovi vlazili i crnili i djelovi plafona... kako sam u dnevni boravak ubacio pecicu, mnog je bolje...99% crnila sam iskorjenio...nema ga vise...
- kurty
#24 Re: Mašina za izvlačenje vlage
true wrote:jesi vidio katalog ima 500 str:Dkurty wrote:malo off topic...true wrote:bas gledam imas u conradu raznih masina protiv vlage ali mozes je samo kupiti isplati se svakako
Sanale mi moje...kad prvi put krenem pogledat cu na web-u koliko je to sto mi treba i ponjeti toliko plus par markica jos... sve sto sam vidjeo bih kupio![]()
![]()
evo ja imam mali neki imaju tri masine od 50 od 300 km
najgore je sto sam vidjeo da imaju action cam... a to trazim vec duzi vremenski period... "sreca" slab sam sa parama trenutno