Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Locked
Drinski

#401 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

Paranoid wrote:
Drinski wrote:da, ali sto njima nisi kazao da su nepismeni?
koliko se sjdcam ti si tamo dijelio savjete kako da napadaju policiju. Vjerovatno tako radis i tamo.
Zamijenio si me s nekim...volio bih da mi pokazes taj post u vezi policije.
nije tema, ali ima onaj kada si davao savjete da bacaju krec, da napadaju one sa ruksacima i sl.,
Paranoid

#402 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Paranoid »

Drinski wrote:
Paranoid wrote:
Drinski wrote:da, ali sto njima nisi kazao da su nepismeni?
koliko se sjdcam ti si tamo dijelio savjete kako da napadaju policiju. Vjerovatno tako radis i tamo.
Zamijenio si me s nekim...volio bih da mi pokazes taj post u vezi policije.
nije tema, ali ima onaj kada si davao savjete da bacaju krec, da napadaju one sa ruksacima i sl.,
To je copy-paste sa facebooka... i to bi dodao i da su danas protesti.
OldMayor

#403 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by OldMayor »

Paranoid wrote:Mozda tebi, ali usudjujem se reci da je post glup i osim nezadovoljstva samim sobom vidim samo zavist. Glupo je pominjati 92 i nekog ko je mozda izasao sa kesom u ruci, ili je ranjen odvezen na lijecenje, bez noge, ruke itd..

Jos gluplje je kazati da imam priliku sad bi se "ispalio" jer to pokazuje da pored 50 000 radnika koje trazi Njemacka, Austrija itd. lik nije u stanju da sebi stvori osnov za ugodan zivot.. U prevodu znaci da je neskolovan i da su mu jedino oruzje glupa prica potkrijepljena cijdjenjem kafe ispred lokalnih kafica Sarajeva..

Šta reci osim....dno dna...
Sto vadis samo to iz konteksta. Procitaj dalje sta sam napisao.

I o cemu baljezgas bolan, toliko pokusavas da branis dijasporu da samo radis kontraefekat. Ja sam spomenuo i vas u dijaspori, a i nas u Sarajevu koji to sve sa udobne distance posmatramo. Ali eto ti si se uspalio jer si dijaspora, bogati ugrozena.

Mozda je lik skolovaniji od tebe, mozda lik ima ovdje porodicu i mozda mu je teze tek tako otici u stranu zemlju. Mozda lik ima stvoren zivot ovdje - nije idealan, ali barem nemam osjecaj krivice pa da dolazim na forum i pokusavam da sam se pravdam i branim.

Dijaspora nema pravo da se mijesa u nacionalne odnose nas koji zivimo ovdje i tacka ba. Salji milione, salji sta hoces, ali nemate pravo da kuhate sa distance. Da si mi brat rodjeni, nemas to pravo. Jer sutra kad se zakuha, ja cu najebat, ti neces!
Drinski

#404 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

Paranoid wrote: To je copy-paste sa facebooka... i to bi dodao i da su danas protesti.
Pa da, a sigurno tako moze i tamo u inostranstvu da se piše.
Drinski

#405 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Drinski »

OldMayor wrote: Dijaspora nema pravo da se mijesa u nacionalne odnose nas koji zivimo ovdje i tacka ba. Salji milione, salji sta hoces, ali nemate pravo da kuhate sa distance. Da si mi brat rodjeni, nemas to pravo. Jer sutra kad se zakuha, ja cu najebat, ti neces!
A sasto ti smatras da imas veca prava od onoga koji je van zemlje?
Jeste li obojica drzavljani? Jeste. Jeste li obojica biraci? Jeste. Mozda cak i onaj vise plati poreza u BIH i doprinese društvu nego tvoja cijela porodica.
Last edited by Drinski on 23/04/2014 14:35, edited 1 time in total.
Paranoid

#406 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Paranoid »

OldMayor wrote:
Paranoid wrote:Mozda tebi, ali usudjujem se reci da je post glup i osim nezadovoljstva samim sobom vidim samo zavist. Glupo je pominjati 92 i nekog ko je mozda izasao sa kesom u ruci, ili je ranjen odvezen na lijecenje, bez noge, ruke itd..

Jos gluplje je kazati da imam priliku sad bi se "ispalio" jer to pokazuje da pored 50 000 radnika koje trazi Njemacka, Austrija itd. lik nije u stanju da sebi stvori osnov za ugodan zivot.. U prevodu znaci da je neskolovan i da su mu jedino oruzje glupa prica potkrijepljena cijdjenjem kafe ispred lokalnih kafica Sarajeva..

Šta reci osim....dno dna...
Sto vadis samo to iz konteksta. Procitaj dalje sta sam napisao.

I o cemu baljezgas bolan, toliko pokusavas da branis dijasporu da samo radis kontraefekat. Ja sam spomenuo i vas u dijaspori, a i nas u Sarajevu koji to sve sa udobne distance posmatramo. Ali eto ti si se uspalio jer si dijaspora, bogati ugrozena.

Mozda je lik skolovaniji od tebe, mozda lik ima ovdje porodicu i mozda mu je teze tek tako otici u stranu zemlju. Mozda lik ima stvoren zivot ovdje - nije idealan, ali barem nemam osjecaj krivice pa da dolazim na forum i pokusavam da sam se pravdam i branim.

Dijaspora nema pravo da se mijesa u nacionalne odnose nas koji zivimo ovdje i tacka ba. Salji milione, salji sta hoces, ali nemate pravo da kuhate sa distance. Da si mi brat rodjeni, nemas to pravo. Jer sutra kad se zakuha, ja cu najebat, ti neces!
Ne branim ja nikoga i vec sam pomenuo da ti dijaspora vedri i oblaci, ali ne ova iz koje ja dolazim nego ona za koju si ti glasao. Pogledaj kartone onih koji sjede u klupama skupstina, parlamenata, vlada, NO i NVO....svi do jedan su bili vani u toku rata. Neki su morali pobjeci zbog zakona koji ih tereti zemlja u kojoj su boravili..

Vidjeces kad se i AKO se uredi sistem kako ce da ti isti se ispale u trece zemlje...ali naravno, oni nastoje da ovakvo stanje potraje.

PS: Ponavljam svi mi koji smo vani nemamo nista manju zelju za boljom BiH od vas koji ste u BiH.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#407 Re: Masakriran Ahmed Hasanovic u Zvorniku

Post by Chmoljo »

ovi što bi "trijebili" i "oslobađali" Sarajevo, u "slučaju rata"... krenite odmah mangupi.

ili čekate rat, da se krijete iza tuđih leđa i navijate kada se krene "trijebiti"? ono, u ratu kad rulja krene, pa mi se neće ništa desiti. "trijebiću" u rulji.

jebiga, ovako, valja robijati zbog "ideala". zajebano je to kad robija nije pod navodnicima...

mangupi...
Locked