Sve su religije ista govna.LSD wrote:ne znam jesi li primjetio - sve monoteisticke religije su stare oko 2000 godina, ne samo islam (kršćanstvo i judaizam su još stariji)....štaviše, islam je cak i "najmlađa" (uslovno receno) monoteisticka religijaRipicipi wrote:Ok onda, nemoj se cuditi sto ljudi imaju averziju prema zakonima starim 1500-2000 godina.LSD wrote: pa nije ti Islam kao windows xp, kojeg treba updetovati na sedmicu![]()
Bože sacuvaj, kakvi likovi ovdje uzimaju rijec
savjet - prestani se brukati
Masakar u Parizu
-
Ripicipi
#801 Re: Masakar u Parizu
- animals
#802 Re: Masakar u Parizu
Pa vjeruj da ce biti puno bolje, kad se to desi..LSD wrote:smijete li takve stvari reci srbima i hrvatima, da se kutarišu katolicanstva i pravoljavljasigh wrote:L u c i f e r wrote:što prije se bošnje kutarišu islama, to bolje za njih...
-
L u c i f e r
#803 Re: Masakar u Parizu
prvo metem pred svojim vratima...LSD wrote:smijete li takve stvari reci srbima i hrvatima, da se kutarišu katolicanstva i pravoljavljasigh wrote:L u c i f e r wrote:što prije se bošnje kutarišu islama, to bolje za njih...
smijete li reci jevrejima da se kutarišu judeizma ?
- JohnnyS
#804 Re: Masakar u Parizu
ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
Nema potrebe za relativiziranjem, nitko ti ne brani otvoriti temu o ubojstvima u Jemenu. Ovo je tema o terorističkom aktu u sred Europe, a kako nas je većina po mišljenju forumskih pravednika licemjerna, meni je Pariz alarmantniji nego Jemen. Jebiga.
A apropo te priče o jadnim arapskim zemljama koje Zapad kontrolira, meni osobno je muka više od nje. Kako se daju upravljati? To me podsjeća na priču kako je Jugoslaviju CIA rasturila. Eto, CIA je poslagala tenkove oko Sarajeva, pucala po Dubrovniku i klala u Srebrenici. Uostalom, islamski svijet je imao puno bolju startnu poziciju od zapadne Europe, dok su zapadnjaci tavorili u mraku katoličkog vjerskog fanatizma, islamski svijet je blistao. Nisam siguran da je za zamjenu uloga sva krivica na Zapadu.
- spinel_
#805 Re: Masakar u Parizu
koliko samo "miroljubivih fasista" na forumu . 
-
Umalo popisivac
#806 Re: Masakar u Parizu
kad se to dogodi onda javi. ja jos ne znam za takav slucaj. koliko god neki zeljeli sve ovo izrelativizirati.l33t wrote:Pa onaj koji uzvikne Hvaljen bio Isus i rokne 10tero djece u školi, neces ga dovoditi u vezu sa Hodžomhrasno38 wrote:
Pa onaj koju uzvikne Allahu Ekber neces ga dovoditi u vezu sasvim sigurno sa Papom.
- Havatar
#807 Re: Masakar u Parizu
I inace ismijavanje i ne spada pod humor nego je to verbalna agresija koja ima za cilj da nekog izvrgne ruglu , da ga ponizi da bi sebe uzvisio i da ga napravi nizim od sebe , nekim nad kim je dominantniji i to je uvijek neprijateljsko ponasanje i sama tvrdnja da muslimani ne smiju da budu uvrijedjeni dokazuje da ta dehumanizacija daje rezultat posto ne postoji nijedan razlog zbog cega ne bi smeli da budu uvrijedjeni osim ako neko ne misli da oni nemaju nikakva prava i da trebaju da budu zadovoljni sto im drugi dozvoljavaju da udisu vazduh.
- amiliana
#808 Re: Masakar u Parizu
Ripicipi wrote: Me, nego trebaju shvatiti da im je vjera nazadna i da je moraju updateovati, inace nisu spremni za civilizovani svijet.
Ne nego trebaju shvatiti da vjera nije ono sto ekstremisti propagiraju, nije ubijanje i sl.Trebaju se ograditi od tih ekstremista i prilagoditi se sredini u kojoj se nalaze.Niko ne kaze da se treba odreci vjere ona nije nazadna ali koristiti vjeru u prave svrhe a ne u pogresne.
Last edited by amiliana on 07/01/2015 20:50, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#809 Re: Masakar u Parizu
area51 wrote:L u c i f e r wrote:što prije se bošnje kutarišu islama, to bolje za njih...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#810 Re: Masakar u Parizu
Normalno da necu al se jos ne sjecam da se takav pojavio sa automatom u ruci i takvom recenicom!!!!!! a ovo drugo malo malo!!!!l33t wrote:Pa onaj koji uzvikne Hvaljen bio Isus i rokne 10tero djece u školi, neces ga dovoditi u vezu sa Hodžom
- kamberovica polje
#811 Re: Masakar u Parizu
Apsolutno isto vrijedi i za Srbe i Hrvate samo što ja ne bi rekao da se svi u potpunosti riješe svojih religija jer je nemoguće nego da im se ograniči i onemogući utjecaj i djelovanje na politički i društveni život zajednice. Što se prije balkanski čobanski narodi sekulariziraju i okrenu Europi to bolje za njih.LSD wrote:smijete li takve stvari reci srbima i hrvatima, da se kutarišu katolicanstva i pravoslavljasigh wrote:L u c i f e r wrote:što prije se bošnje kutarišu islama, to bolje za njih...
- Grean
#812 Re: Masakar u Parizu
P to i jesu Srbi i Hrvati sto dolaze sa "dobronamjernim" savjetima. Iskoristili situaciju jer misle da je sad OK udarati po Bosnjacima nekaznjenoLSD wrote:smijete li takve stvari reci srbima i hrvatima, da se kutarišu katolicanstva i pravoslavljasigh wrote:L u c i f e r wrote:što prije se bošnje kutarišu islama, to bolje za njih...
- Stjui
#813 Re: Masakar u Parizu
počni od mene.evo javljam se kao dobrovoljac.L u c i f e r wrote:
prvo metem pred svojim vratima...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#814 Re: Masakar u Parizu
Ama i u Jemenu je ista kategorija ljudi napravila sranje i pobila neduzne ljude.JohnnyS wrote:ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
Nema potrebe za relativiziranjem, nitko ti ne brani otvoriti temu o ubojstvima u Jemenu. Ovo je tema o terorističkom aktu u sred Europe, a kako nas je većina po mišljenju forumskih pravednika licemjerna, meni je Pariz alarmantniji nego Jemen. Jebiga.
A apropo te priče o jadnim arapskim zemljama koje Zapad kontrolira, meni osobno je muka više od nje. Kako se daju upravljati? To me podsjeća na priču kako je Jugoslaviju CIA rasturila. Eto, CIA je poslagala tenkove oko Sarajeva, pucala po Dubrovniku i klala u Srebrenici. Uostalom, islamski svijet je imao puno bolju startnu poziciju od zapadne Europe, dok su zapadnjaci tavorili u mraku katoličkog vjerskog fanatizma, islamski svijet je blistao. Nisam siguran da je za zamjenu uloga sva krivica na Zapadu.
- Havatar
#815 Re: Masakar u Parizu
Pa i neke Pape su direktno podrzavale neke zlocine kroz historiju pa se opet katolici niti katolicizam ne optuzuje za zlocine niti da su svi zlocinci ili da je religija zlocinacka . Ista stvar je za neke druge religije . sa druge strane kod muslimana toga nije bilo pa su opet svi na tapetu.hrasno38 wrote:Pa onaj koju uzvikne Allahu Ekber neces ga dovoditi u vezu sasvim sigurno sa Papom.LSD wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Pa kad ovi bliskoistočni babuni, neljudi i nakot, budu ubijali uzvikivajući "Ovo je osveta za loš završetak serije Kako sam upoznao vašu majku ?", onda neće imati veze s Islamom, dok god viču - "Allahu Ekber" oni itekako, htjeli mi to ili ne, imaju veze sa Islamom.![]()
![]()
znaci, dovoljno je da svaka budala, ubica, asasin, nevjernik, ateist ,marsovac itd) povikne Allahu Ekber i ti si spreman da ga automatski dovedeš u vezu sa islamom![]()
ma bravo
-
Umalo popisivac
#816 Re: Masakar u Parizu
Grean wrote:
P to i jesu Srbi i Hrvati sto dolaze sa "dobronamjernim" savjetima. Iskoristili situaciju jer misle da je sad OK udarati po Bosnjacima nekaznjeno
Koliko ja znam covjek nije ni jedno ni drugo.
-
Pjanic15
#817 Re: Masakar u Parizu
Opet ne kontaš i brkaš pojmove opravdavanja sa ograđivanjem/osvješćavanjem, ko je uopšte rekao da se ti pravdaš nešto u ime tih zločinaca, govorim o ograđivanju od njihovih načela i djela u ime islama i muslimana, jel ti shvataš da oni uništavaju religiju islama i da niko osim samih muslimana ne može zaustaviti da mnogi drugi muslimani ne postanu dio istih, a to se jedino može suzbiti muslimanskim aktivizmom već sam naveo primjere, ali ništa, ili su pasivni ili ko ti pronalaze opravdanja te tako doprinose tim zločincima.SkyLimit wrote:[Pjanic15 wrote:
O kakvom pravdanju pričaš, nebulozu navodiš, govorim o ograđivanju i osvješćivanu, ovo si izvukao totalno iz konteksta taj mali tekst, gdje su silne tribine, tekstovi za sve medije, od tv-a do portala, informacijskih skupova i svašta nešto.
I evo ga opet, ne pravdaš ti sebe i muslimane tim pričama, nego upravo ove zločince koji u ime islama i muslimana uništavaju tvoju i religiju svih muslimana, nevjerovatno kako ne kontate.
I onda opet naglasak da karikature nisu samo bile vezane za islam, nego i sve ostale religije, judaizam, kršćanstvo, razne političke segmente itd.
Stvar je u tome da ja smatram bezobraznim kad neko očekuje da se ja, ili neko u moje ime, ograđujem od njih. Kakve ja veze imam sa tim ljudima pa se trebam ograđivati od njih ili neko u moje ime? Ne želim ikakvu poveznicu sa teroristima, pa ni da se ograđujem od njih.
Sutra će neki fan Jefferson Airplanea ubiti nekoga, pa ćemo se valjda svi mi fanovi Jefferson Airplanea morati pravdati da nismo svi ubice i osvješćivati se.
-
Umalo popisivac
#818 Re: Masakar u Parizu
Vidi Bisera. DZe s' Biseru?Havatar wrote: Pa i neke Pape su direktno podrzavale neke zlocine kroz historiju pa se opet katolici niti katolicizam ne optuzuje za zlocine niti da su svi zlocinci ili da je religija zlocinacka . Ista stvar je za neke druge religije . sa druge strane kod muslimana toga nije bilo pa su opet svi na tapetu.
- Sezam
#819 Re: Masakar u Parizu
Havatar wrote:I inace ismijavanje i ne spada pod humor nego je to verbalna agresija koja ima za cilj da nekog izvrgne ruglu , da ga ponizi da bi sebe uzvisio i da ga napravi nizim od sebe , nekim nad kim je dominantniji i to je uvijek neprijateljsko ponasanje i sama tvrdnja da muslimani ne smiju da budu uvrijedjeni dokazuje da ta dehumanizacija daje rezultat posto ne postoji nijedan razlog zbog cega ne bi smeli da budu uvrijedjeni osim ako neko ne misli da oni nemaju nikakva prava i da trebaju da budu zadovoljni sto im drugi dozvoljavaju da udisu vazduh.
Jel to po tebi "biti uvrijedjen" = "roknuti onog sto te uvrijedio"?
- pirpa
#820 Re: Masakar u Parizu
ta mogucnost nije iskljucena al sigurno ne bi bili ovako efikasni ni uvjezbani kao ovi. vec bi se gubili od navale adrenalina .Sezam wrote:
Sumnjam da su "nasi", mada ako gledas koliko "nasih" podrzava ili opravdava ili relativizuje na drustvenim mrezama ovo sto se desilo, pitanje je dana kadf ce na neke "nase" doci red da krenu u "akciju".
ljudi koji su ovo uradili su visoko obuceni profesionalci koji su prosli specijalnu obuku koju ne moze svaki covjek da prodze.
njihove psiho fizicke sposobnosti su na zavidnom nivou i ovo se nije moglo uvjezbati u nekom teroristickom kampu.
- Grean
#821 Re: Masakar u Parizu
Onda je poltron.Umalo popisivac wrote:Grean wrote:
P to i jesu Srbi i Hrvati sto dolaze sa "dobronamjernim" savjetima. Iskoristili situaciju jer misle da je sad OK udarati po Bosnjacima nekaznjeno
-
LSD
#822 Re: Masakar u Parizu
naravno da necu... ali necu dovoditi ni kompletno pravoslavlje u vezu sa zločinima - kada su se pravoslavni popovi redovno slikali sa Mladićem i Karađićem, kad su krstili ubice u pohodu na bosanske gradove, kada su svetom vodicom škropili tenkove i haubicehrasno38 wrote:Pa onaj koju uzvikne Allahu Ekber neces ga dovoditi u vezu sasvim sigurno sa Papom.LSD wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Pa kad ovi bliskoistočni babuni, neljudi i nakot, budu ubijali uzvikivajući "Ovo je osveta za loš završetak serije Kako sam upoznao vašu majku ?", onda neće imati veze s Islamom, dok god viču - "Allahu Ekber" oni itekako, htjeli mi to ili ne, imaju veze sa Islamom.![]()
![]()
znaci, dovoljno je da svaka budala, ubica, asasin, nevjernik, ateist ,marsovac itd) povikne Allahu Ekber i ti si spreman da ga automatski dovedeš u vezu sa islamom![]()
ma bravo
stvar je logici, razmišljanju i percepciji
-
L u c i f e r
#823 Re: Masakar u Parizu
jah...Grean wrote: P to i jesu Srbi i Hrvati sto dolaze sa "dobronamjernim" savjetima. Iskoristili situaciju jer misle da je sad OK udarati po Bosnjacima nekaznjeno
- Sezam
#824 Re: Masakar u Parizu
Hoces da kazes da to nije pravoslavlje?LSD wrote: naravno da necu... ali necu dovoditi ni kompletno pravoslavlje u vezu sa zločinima - kada su se pravoslavni popovi redovno slikali sa Mladićem i Karađićem, kad su krstili ubice u pohodu na bosanske gradove, kada su svetom vodicom škropili tenkove i haubice
stvar je logici, razmišljanju i percepciji
-
L u c i f e r
#825 Re: Masakar u Parizu
Grean wrote:Onda je poltron.Umalo popisivac wrote:Grean wrote: