Pa Francuzi su to radili po svojoj avliji, a ne u komšiluku. Gadljivo je ovo tvoje pravdanje terorizma, mal je korak od tud pa do kalašnjikova...LSD wrote:draga Kikibombona....to što "herojski" evropljani (sa svojom "krvlju izborenom slobodom govora"Kikibombona wrote:Draga Kato, Evropljani su vatikansko zlo i diskriminaciju ukinuli. Mozes crtati Isusa i zezati se sa njim bez posljedica. Ljudi su se za to izborili, mnogi i glavom platili.KatarinaKosaca wrote: Da ne odemo u širinu. Još u remek djelu knjiženosti romanu Don Quijote, Cervantes je napisao "Con la iglesia hemos dado amigo", što bi u prijevodu bilo "Na crkvu smo udarili prijatelju".. Obraćao se Sanchu, a radnja je u selu u Manchi njegove djevojke. Rečenica je filozofska, a radi se o tome da je kler toliko jak i moćan da se nije sa njim kačiti. Prejak. Stoljaća i jaka infrastruktura stoje iza svega. Slično sam pisala i kad je Suljagić bio ministar i pravio experimente koji su naljutili kler. Da li imaš pravo crtati karikaturu? Da, u principu da. Da li netko ima pravo da mu to bude naukusno u najmanju ruku? Ima, i to je moj osobni stav. Da li netko ima pravo da radi toga povrijedi tvoj fizički integritet? Ni slučajno!
Neko mora otpoceti proces na drugim zaostalim kontinentima. Nece to vjernici sami uraditi, budi sigurna.
Sto im se vise tolerise, to su gori i agresivniji. Znam po ovim iz svoje porodice, da ne idem dalje.) crtaju Isusa bez ikakvih posljedica - im ne daje za pravo da crtaju i poslanika Muhameda...i ne samo evropjani, vec i ostali....jer bi trebali uvažavati osjecanja muslimana i svijeta Islama, koji je najbrojnija religija na svijetu.
jedno su sloboda i demokratija, a uz to ide i obaveza i tolerancija...ruku pod ruku sa ova prva dva
u prevodu: ne može se kriti iza tobožnje "domkratije i slobode govora", dok se šprdaš sa drugima i praviš cirkus...to ako ti prolazi u tvojoj avliji, ne znaci da to možeš raditi i u komšiluku
Masakar u Parizu
- JohnnyS
#476 Re: Masakar u Parizu
- zateznistub
#477 Re: Masakar u Parizu
ovo bi bilo jako interesantno!tm84 wrote:treba i u sarajevu odma organizovati demonstracijeCherry-Cherry wrote:Počelo je, počelo...It_is_a_Leclerc wrote:Marš više miliona Parižana se očeluje u ovim trenucima.
I diljem Francuske će se desiti isto. Demonstracije više stotina hiljada ljudi se očekuju u Londonu, Madridu, Berlinu, Rimu, a okupljanja najavljena ispred ambasada u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Moskvi i drugdje.da se zna na cijoj smo strani... (nazalost nece se desiti)
Koliko bi ih bilo na jednoj, a koliko na drugoj?
-
fantabox
- House
#479 Re: Masakar u Parizu
pojedinci ovdje jedva čekaju tjeranje muslimana iz evrope
e neće da može
- Kikibombona
#480 Re: Masakar u Parizu
Pa naravno da imaju, kao sto ima svako od nas pravo ismijavati i crtati kojekakve poslanike.kopijas34 wrote:
Imaju budalo. Ja mogu reci da je moje misljenje takvo da je homoseksualnost bolest. Mogu nacrtati Papu koji siluje djevojcicu kao cartoon. I niko me nece ubiti. Kretencino jedna!
Mislim, ja ih ne bih crtao niti postavljao njihove karikature, nije mi to zanimljivo, ali branim pravo svakoga na slobodu izrazavanja.
Mir s tobom!
- Stjui
#481 Re: Masakar u Parizu
nema,jer su svi takvi poput tebe.žene za tastaturom.Cherry-Cherry wrote: Možda ne večeras, ali uskoro će biti. Ima ko će stisnuti, pa početi.
- It_is_a_Leclerc
#482 Re: Masakar u Parizu
Kaže francuski državni tužilac da su ova trojica pucala na svakog policajca na kojeg su naišli, ali da su im dvije patrole uzvratile vatru, i da su tek kad su ugledali policajca na biciklu uspjeli da ga savladaju i hladnokrvno ubiju.
Pobjegli su u Renault Clio-u, dao je i registarske oznake, i zamolio Francuze da im jave, ako primjete nešto sumnjivo.
P.S.
Mene vrijeđaju muške noge. Ako još jednom u nekom magazinu, umjesto ženskih, vidim muške noge. Očekujte osvetu. Muške noge je zabranjeno slikati i tačka !
Eto. Hajd' sad nek' ko stisne, pa mi ne ispuni moj zahtjev.
Pobjegli su u Renault Clio-u, dao je i registarske oznake, i zamolio Francuze da im jave, ako primjete nešto sumnjivo.
P.S.
Mene vrijeđaju muške noge. Ako još jednom u nekom magazinu, umjesto ženskih, vidim muške noge. Očekujte osvetu. Muške noge je zabranjeno slikati i tačka !
Eto. Hajd' sad nek' ko stisne, pa mi ne ispuni moj zahtjev.
-
LSD
#483 Re: Masakar u Parizu
pa ako ce fašiti doci na vlas Evrope radi bradatih spodoba iz pm , koji ubijaju "u im vjere" - onda neka i dođu....neka evropa pokaže svoje ksenofobno lice i pokaže koga želi na vlasti.Freamon Lester wrote:Jes jes. Usrase se francuzi.LSD wrote: draga Kikibombona....to što "herojski" evropljani (sa svojim "krvlju izborenom slobodom govora") crtaju Isusa bez ikakvih posljedica - im ne daje za pravo da crtaju i poslanika Muhameda...i ne samo evropjani, vec i ostali....jer bi trebali uvažavati osjecanja muslimana i svijeta Islama, koji je najbrojnija religija na svijetu.
jedno su sloboda i demokratija, a uz to ide i obaveza i tolerancija...ruku pod ruku sa ova prva dva
u prevodu: ne može se kriti iza tobožnje "domkratije i slobode govora", dok se šprdaš sa drugima i praviš cirkus...to ako ti prolazi u tvojoj avliji, ne znaci da to možeš raditi i u komšilukuAko mislis da je islamski fanatizam nesto posebno, nemoj zaboraviti jedno 30 miliona fanatika u 2. svjetska rata koji glavu polozise za gluposti u Evropi. A upravo takva politika kuca na vrata u vecini EU zemalja provocirana ovakvim kozojebima koju demagozi koriste. I sta mislis kome ce obiti od glavu kada fasisti u EU dodju na vlast?
A vjeruj film u kojoj ekstremna desnica dolazi na vlast u Evropi ne zelis da gledas.
kaže se: Vlast je onakva, kakvu narod želi
- AcaLukas
#484 Re: Masakar u Parizu
Jos jedna nevidjenja glupost. Breivik? Markale?celava_dlaka wrote:Zato sto se svakaka stoka islamske vjeroispovjesti nakotila u evropi i zato sto je postotak kriminala skocio zbog te iste stoke, koja umjesto da crkne od gladi u pustinji dodje u evropu sranja praviti nazalost.. Nisu svi muslimani teroristi ali su svi teroristi muslimaniKatarinaKosaca wrote:Pa, naravno da hoće. Šta je ovdje "argument"? Neki fb statusi????? To je mjerilo vrijednosti milionskog stada jedne religije? Šta ima prosječan imigrant muslimanske vjeroispovjesti sa onima koji su ubili? Baš ništa! I naravno da će "kmečati" i kad ga se proziva i kad ga se poziva na neko pravdanje i ograđivanje. Ne može se ograditi od nekoga sa kim nije...celava_dlaka wrote:Sad ce opet kmecati sto su krenuli protesti protiv imigranata u evropi
Svakakvih komentara pročitati, a na ovim i ovakvim temema se uredno prijave i likuju svi islamofobi.
Zvanicna statistika Europola.
Europol Report: All Terrorists are Muslims…Except the 99.6% that Aren’t
http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/
- hrastov žižak
#485 Re: Masakar u Parizu
ar ju sirius? elezdi i dosljednostKikibombona wrote:A da li muslimani imaju pravo govoriti da su homoseksualci bolesni?LSD wrote:
draga Kikibombona....to što "herojski" evropljani (sa svojom "krvlju izborenom slobodom govora") crtaju Isusa bez ikakvih posljedica - im ne daje za pravo da crtaju i poslanika Muhameda...i ne samo evropjani, vec i ostali....jer bi trebali uvažavati osjecanja muslimana i svijeta Islama, koji je najbrojnija religija na svijetu.
u prevodu: ne može se kriti iza tobožnje "domkratije i slobode govora", dok se šprdaš sa drugima i praviš cirkus...to ako ti prolazi u tvojoj avliji, ne znaci da to možeš raditi i u komšiluku
Da su razgolisene djevojke nemoralne?
Da su ljudi koji piju i kockaju nemoralni?
Da su ateisti sejtanom opsjednuti?
Aj fino izbrisite iz vasih religijskih knjiga dijelove koji stigmatiziraju, dehumaniziraju i osudjuju druge i drugacije pa onda mozete zahtjevati da se pustuje vas i vasu vjeru.
Ne mozes prijatelju vrijedjati nekoga (homoseksualca npr.) i ocekivati da tebe svi uvazavaju. Mozes jedino ako si licemjer.
-
Ripicipi
#486 Re: Masakar u Parizu
Citam cijelo vrijeme i ne vjerujem. Cuj ti drskosti, mozes crtati sve, ali nemoj poslanika.LSD wrote:vec treci put me vrijeđaš iz cista mira, a nisi ni skonto šta sam napisao.Ripicipi wrote: Jesi l' i ti spreman ubiti zbog karikature?
Ti si opasno nenormalan lik.
prijavljen ti je post za uvrede
Ma ko ste vi, ti, oni, da nekom nesto branite, a pogotovo podrzavate ubistva.
- Cherry-Cherry
#487 Re: Masakar u Parizu
Sanjaj i tješi se.Stjui wrote:nema,jer su svi takvi poput tebe.žene za tastaturom.Cherry-Cherry wrote: Možda ne večeras, ali uskoro će biti. Ima ko će stisnuti, pa početi.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#488 Re: Masakar u Parizu
Naravno da se neće desiti niti se treba desiti. Da se ogradiš od nekoga koga i ne poznaješ, čiji jezik ne znaš, je tako glupo da onda sam sebe svrstavaš po nekoj osnovi u tor terorista. Na dužnosnicima je da upute telegram zvaničnoj Francuskoj, eventualno na nekom imamu da nešto kaže, ali fakat ne vidim razlog za neko "pravdanje" u Sarajevu. Ili samo navlačiti sebi još jedan problem na vrat,(mogućnost terorističkih napada) kao da ih već nemamo dovoljno.tm84 wrote:treba i u sarajevu odma organizovati demonstracijeda se zna na cijoj smo strani... (nazalost nece se desiti)
Prije 11.marta 2004, jednog od prvih (mislim drugog poslije Londona) terorističkih napada u Europi, na Madridskoj Atochi, je tada oporbeni Socijalistički lider bio protiv slanja vojnih trupa u Irak obrazloženjem da se tako izlaže cijela zemlja potencijalnim terorističkim napadima. Bio je u pravu.
- stakasa
#489 Re: Masakar u Parizu
I corava koka pogodi zrno, najavljujes ovo godinama. No, lopta je okruglaCherry-Cherry wrote:Počelo je, počelo...It_is_a_Leclerc wrote:Marš više miliona Parižana se očeluje u ovim trenucima.
I diljem Francuske će se desiti isto. Demonstracije više stotina hiljada ljudi se očekuju u Londonu, Madridu, Berlinu, Rimu, a okupljanja najavljena ispred ambasada u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Moskvi i drugdje.
-
LSD
#490 Re: Masakar u Parizu
ko bolan podržava ubistva?' odakle ti te drske lažiRipicipi wrote:Citam cijelo vrijeme i ne vjerujem. Cuj ti drskosti, mozes crtati sve, ali nemoj poslanika.LSD wrote:vec treci put me vrijeđaš iz cista mira, a nisi ni skonto šta sam napisao.Ripicipi wrote: Jesi l' i ti spreman ubiti zbog karikature?
Ti si opasno nenormalan lik.
prijavljen ti je post za uvrede
Ma ko ste vi, ti, oni, da nekom nesto branite, a pogotovo podrzavate ubistva.
a sad cu te prijaviti zbog laganja i utjerivanja u laž
Last edited by LSD on 07/01/2015 18:23, edited 2 times in total.
- Stjui
#491 Re: Masakar u Parizu
kao što rekoh,nađeš nekoga na ulici pa ga provociraj i vrijeđaj pozivajući se na "slobodu govora",pa vidi kako ćeš završiti...detroit-mercy wrote: Ne to je proseravanje, jebote pa treba izgleda da se uvede autocenzura i to sirokih razmjera da pazsis na svaku rijec jer uvijek ce se naci neko ko ce biti uvrijedjen radi necega. Ne ide mi u glavu da neko iole priseban, normalan, ko zivi u 21 vijeku, u modernim zemljama moze da nadje opravdanje za ovako sto.
Daleko smo zaglibili kada su nam uzori sve vise oni sa B.I., za njih ja nemam rijeci, od odnosa prema sopstvenim zenama, suprugama, kcerkama do odnosa prema drugim ljudim, strasno na koga se mi ugledamo.
- stakasa
#492 Re: Masakar u Parizu
Sjecam se ovoga. Malo prije izbora gdje je bio u dubokom minusu, nedostiznom. I onda dobi nakon atentataKatarinaKosaca wrote:Naravno da se neće desiti niti se treba desiti. Da se ogradiš od nekoga koga i ne poznaješ, čiji jezik ne znaš, je tako glupo da onda sam sebe svrstavaš po nekoj osnovi u tor terorista. Na dužnosnicima je da upute telegram zvaničnoj Francuskoj, eventualno na nekom imamu da nešto kaže, ali fakat ne vidim razlog za neko "pravdanje" u Sarajevu. Ili samo navlačiti sebi još jedan problem na vrat,(mogućnost terorističkih napada) kao da ih već nemamo dovoljno.tm84 wrote:treba i u sarajevu odma organizovati demonstracijeda se zna na cijoj smo strani... (nazalost nece se desiti)
Prije 11.marta 2004, jednog od prvih (mislim drugog poslije Londona) terorističkih napada u Europi, na Madridskoj Atochi, je tada oporbeni Socijalistički lider bio protiv slanja vojnih trupa u Irak obrazloženjem da se tako izlaže cijela zemlja potencijalnim terorističkim napadima. Bio je u pravu.
- Stjui
#493 Re: Masakar u Parizu
ok.ja samo kažem kako su ti natamburani sunarodnjaci iz bosne kad su pokušali krojit muslimanima kapuCherry-Cherry wrote: Sanjaj i tješi se.
Last edited by Stjui on 07/01/2015 18:25, edited 1 time in total.
-
Pjanic15
#494 Re: Masakar u Parizu
Itekako se primio, zato se i desilo to što se desilo. Fizika o kojoj govoriš je životinjska fizika, a čovjek je racionalan. Sloboda govora je jedan od temelja demokratije, također sam već rekao, govori najbolje o onome ko je koristi i kako, a još bolje o idiotima koji se prime. Tebi može neko psovati sve živo, ali jednostavno nemaš pravo, zakonski, da mu fizički uzvratiš, nego istom mjerom ili ignoriraš, osim ako nakon verbalnih provokacija krene u fizičke, onda je uredu odbraniti se istom mjerom.KAMI666 wrote:Nije se tu niko "primio", vec gdje im akcije ima i reakcije, to je fizika, njene zakone niko ne moze promjeniti. Problem je sto ljudi ne znaju gdje su granice i sto je "sloboda govora" danas pojam koji koriste vecinom najgluplji ljudi, da bi mogli oni da rade kako oni zele sa njom. Sve ima svoju cijenu i na obje strane ima budala i radikala kojima ce to prekipjeti, kao da nisu svjesni posljedica.Pjanic15 wrote:Ono što neko napiše i kaže, najbolje opisuje tog istog, to mu je dovoljna "kazna", a kada neko "šakama" uzvrati, onda se kaže da se primio, kamol i šta agresivnije onda je to bolest, te uglavnom uspjeh autora da spusti na još niži nivo od svog. Bitno je izaći ko gospodin iz toga, a ne ko veći idiot od samog provokatora. To jeste granica slobode govora, ali ipak jeste sloboda na koju se ili uzvraća istom mjerom ili ignorira u najboljem. Također je i uvreda relativan pojam, ljudi vjeruju u svašta nešto i svašta im je svetinja.KAMI666 wrote: Sloboda govora nije nekog uvrijediti, kada znas da ce ga povrijediti, to je cinizam i bezobrazluk. Taj koji to radi, izaziva te da odgovoris sa jos nasilnijom metodom, fakticki da mu das do znanja gdje je crta, kad fuakar ne moze drugacije da razumije, kada finim rijecima kazes "nemoj, vrijedjas me". To kao da mu govoris "ne vrijedjaj mi mater" a on ti je namjerno opsuje. Svi znamo da se to rijesava shakama onda.
E ovo sta se sada desava je rezultat svega toga, nekome je izgleda prokipjelo, i nazalost, bice samo jos gore i njima i nama.
Sloboda govora nije nekog uvrijediti (ali tu "slobodu govora" su sada desnicari fino iskoristili), ali ni nekog ubiti kao odgovor na to.
Međutim interesantno je zašto se baš određeni muslimani primaju na provokantne karikature, zašto nisu i kršćani radi isusa i mnogi drugi radi raznih karikatura koji su pravili, jednostavno nezrelo i glupo kako je mali okidač potreban da digneš pola istoka na noge.
Ja da kome *** mater, jel to sloboda govora? Kakav si ti "gospodin" ako to trpis i pustis da ti se glupan kaki po glavi kako on hoce? Trebas da das do znanja, dovdje ti je granica i dalje ne prekoracuj. Moja je sloboda da ga upozorim da to ne radi dalje i da tu granicu ne prelazi, u najgorem slucaju moja sloboda misljenja je da mu i ja odgovorim na adekvatan nacin.
Licno sam uvjeren da je svaka vjera svijetla tacka za moralne vrijednosti covjecanstva, nju kada izgubite, imacete vas "government" koji ce vam biti novi Bog i koji ce da vam govori sta je dobor a sta ne, da su muslimani teroristi ali zato da ne mozete recimo Irak naci na karti svijeta, kako da se oblacite i sta da jedete, i da je gay biti uglavnom cool i preporucljivo.
Također, kršćani i pripadnici raznih drugih političko-religijskih opcija su davno trebali ih bombardovati radi raznih ovakvih karikatura (ispod slike), ali nisu, nego se samo određeni muslimani prime, praveći tako sami sebi štetu.
http://i.kinja-img.com/gawker-media/ima ... kkanvm.jpg
http://i.kinja-img.com/gawker-media/ima ... cluzy6.png
http://i.kinja-img.com/gawker-media/ima ... lqyoap.png
-
Umalo popisivac
#495 Re: Masakar u Parizu
Upucati ce te s Kalasnjikovim u glavu?Stjui wrote:kao što rekoh,nađeš nekoga na ulici pa ga provociraj i vrijeđaj pozivajući se na "slobodu govora",pa vidi kako ćeš završiti...detroit-mercy wrote: Ne to je proseravanje, jebote pa treba izgleda da se uvede autocenzura i to sirokih razmjera da pazsis na svaku rijec jer uvijek ce se naci neko ko ce biti uvrijedjen radi necega. Ne ide mi u glavu da neko iole priseban, normalan, ko zivi u 21 vijeku, u modernim zemljama moze da nadje opravdanje za ovako sto.
Daleko smo zaglibili kada su nam uzori sve vise oni sa B.I., za njih ja nemam rijeci, od odnosa prema sopstvenim zenama, suprugama, kcerkama do odnosa prema drugim ljudim, strasno na koga se mi ugledamo.
-
LSD
#496 Re: Masakar u Parizu
JohnnyS wrote:
Pa Francuzi su to radili po svojoj avliji, a ne u komšiluku. Gadljivo je ovo tvoje pravdanje terorizma, mal je korak od tud pa do kalašnjikova...
- Stjui
#497 Re: Masakar u Parizu
pa gdje živiš ti frendu?glava pada radi pogrešnog pogleda na ulici,kafani,...Umalo popisivac wrote: Upucati ce te s Kalasnjikovim u glavu?
- It_is_a_Leclerc
#498 Re: Masakar u Parizu
A otkad je to dozvoljeno raditi ?! Jer, mene, iskreno, provociraju ovi naši parlamentarci. Al' vidiš, ja nisam ekstremist, bradata ušljiva budala izmilila ispod Hindukuša da ih ubijem zbog toga.Stjui wrote:kao što rekoh,nađeš nekoga na ulici pa ga provociraj i vrijeđaj pozivajući se na "slobodu govora",pa vidi kako ćeš završiti...detroit-mercy wrote: Ne to je proseravanje, jebote pa treba izgleda da se uvede autocenzura i to sirokih razmjera da pazsis na svaku rijec jer uvijek ce se naci neko ko ce biti uvrijedjen radi necega. Ne ide mi u glavu da neko iole priseban, normalan, ko zivi u 21 vijeku, u modernim zemljama moze da nadje opravdanje za ovako sto.
Btw. Napeto u Parizu. Dio demonstranata uzvikivao anti-emigrantske parole, drugi dio traažio da se smire i da ostanu u tišini.
- AcaLukas
#499 Re: Masakar u Parizu
Pa i ovi nepismeni primitivci imaju politicki cilj. Nije hodza izboden iz cejfa (iako je ovim primitivcima i cejf), nego zato sto je kritikovao terorizam od strane ISIS-a sto naravno smeta ovim primitivcima jer ih Saudija finansira.Umalo popisivac wrote:ETA i IRA su ipak drugacije stvari. Oni su ubijali zbog politickih ciljeva i vodili su borbu ugl. protiv vlasti, a bilo je tu i civilnih zrtava. I s njima su se vodili i pregovori, imali su svoje uvjete i politicke ciljeve. Ovi s druge strane ubijaju neselaktivno i sve. dovoljno im je to da nisi musliman. Musko, zensko, mlado, staro, nemusliman ili nisi pravi musliman itd. Niko tu nije siguran.KatarinaKosaca wrote:Netačno zadnje za početak. Pripadnici ETA-e su ubijali i radili terorizam, svi su katolici ili ateisti, obzirom da im je političko krilo extremna ljevica. Pripadnici IRA-e su svi katolici.celava_dlaka wrote:Zato sto se svakaka stoka islamske vjeroispovjesti nakotila u evropi i zato sto je postotak kriminala skocio zbog te iste stoke, koja umjesto da crkne od gladi u pustinji dodje u evropu sranja praviti nazalost.. Nisu svi muslimani teroristi ali su svi teroristi muslimani
A prvi dio tvog posta, kaže sve o tebi, poimanju ljudskog roda, šovinizmu, fašisoidnom stavu, pa ga ne bih ni komentirala.
A ustase kada su civilne avione rokali po Evropi? Ko je tu bio siguran? Mislis da je prije leta bila anketa, "Zelis genocid Hrvatskom narodu DA/NE", i mislis da su se djeca odvajala?
Terorizam je terorizam i definicija nije Islam. Sada vratimo se temi, vehabijskom terorizmu.
-
kopijas34
#500 Re: Masakar u Parizu
Vjeruj mi da nisu. Ono sto je hitler uradio jevrejima evropa vrlo lagano moze uraditi ovim vehabijama i arapima.Stjui wrote:nema,jer su svi takvi poput tebe.žene za tastaturom.Cherry-Cherry wrote: Možda ne večeras, ali uskoro će biti. Ima ko će stisnuti, pa početi.