kako i koliko je vazna masa auta u odnosu na vrmenske neprilike,plus 4WD ili neka druga vrsta pogona,plus iskustvo i strah vozaca i vozacica
masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ljubav_aha
#1 masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ok automobilasi
kako i koliko je vazna masa auta u odnosu na vrmenske neprilike,plus 4WD ili neka druga vrsta pogona,plus iskustvo i strah vozaca i vozacica
-
Vernes_AMG
#2 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ovo zadnje "strah vozaca" je najbitniji faktor , mozes ti imati auto sa extra gumama , sa svim elektronskim pomagalima , kad ti ukocis nogu na gas/kocnicu ode sve u 3 lijepe 
- johntra
#3 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
joj, i tebe spuca inspiracija u ove kasne sate...

- respo
#4 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
rece iskusni vernes sa 19 godina zivota i najvise jednom godinom iskustva u voznji 
-
Vernes_AMG
#5 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
respo wrote:rece iskusni vernes sa 19 godina zivota i najvise jednom godinom iskustva u voznji
nigdje sebe nisam pohvalio kao vrhunskog vozaca , nego reci mi , sta pogrijesih crni respo , prosvjetli me svemocni
- citroen
#6 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Mali haj muziku kakvu pravi
Elektronsku naravno i postavi svoje djelo na temi elektronska zikaca

- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#7 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
neka tema sa bas dugim nazivom
inace, slazem se, ljudski faktor je kljuc svega
-
Vernes_AMG
#8 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
nisam cuo da si ti nesto napravio pa da mi mozes pricati o kvaliteti onoga sto ja radim za sebe , iskuliraj , ovo je tema o autima a ne o meni 
- ljubav_aha
#9 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ali raja,ja sam provozala 11 ralzicith vozlila smao u SAD ,garantujem Vam,teza auta su stabilnija 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#10 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Pa naravno, pravo je umijeće proklizati po snijegu sa, npr., autobusomljubav_aha wrote:ali raja,ja sam provozala 11 ralzicith vozlila smao u SAD ,garantujem Vam,teza auta su stabilnija
-
herbert mekfjuger
#11 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
to je još Isaac Newton garantovo, a nijedan automobil nije vozioljubav_aha wrote:ali raja,ja sam provozala 11 ralzicith vozlila smao u SAD ,garantujem Vam,teza auta su stabilnija
- ljubav_aha
#12 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
imma duzi naslo teme od prosjecne duzine vlasitih postovacorolla02 wrote:neka tema sa bas dugim nazivom![]()
ali,masa auta je ipak vazna
danas mi dugogodisnji prijatelj rece u sali " ljubav_aha,stavi cigle u gepek" tip je inace Doktor nauka u fizici
- ljubav_aha
#13 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
herbert mekfjuger wrote:to je još Isaac Newton garantovo, a nijedan automobil nije vozioljubav_aha wrote:ali raja,ja sam provozala 11 ralzicith vozlila smao u SAD ,garantujem Vam,teza auta su stabilnija
-
Vernes_AMG
#14 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ljubav_aha wrote:imma duzi naslo teme od prosjecne duzine vlasitih postovacorolla02 wrote:neka tema sa bas dugim nazivom![]()
inace, slazem se, ljudski faktor je kljuc svega![]()
ali,masa auta je ipak vazna
danas mi dugogodisnji prijatelj rece u sali " ljubav_aha,stavi cigle u gepek" tip je inace Doktor nauka u fizicimoram prinzati,idjea mi se dopala
ja znam ljude koji su preko zime u auta sa zadnjim pogonom u gepek stavljali po dvije vrece cementa
- ljubav_aha
#15 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
meni je jednom auto klizilo niz brdo,nakon sto sma unapred zaustavila auto,puni stop,ali nakon 30 sekund,krenu auto bez pitanja,tip na trotoaru cistio snijeg,u mejduvrmenu malo spucah parkirano auto,rece tip,ne brini,nema stete,nisi kriva1946 wrote:Pa naravno, pravo je umijeće proklizati po snijegu sa, npr., autobusomljubav_aha wrote:ali raja,ja sam provozala 11 ralzicith vozlila smao u SAD ,garantujem Vam,teza auta su stabilnija
poredjenje automobila i autobusa ili kamiona nije neophodno
moje iskustvo,masivno i flomazno auto je najsigurnije,poput kadilaka
- ljubav_aha
#16 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
to je moj projekat ove sedmice , jesam li jedinaVernes_AMG wrote:ljubav_aha wrote:danas mi dugogodisnji prijatelj rece u sali " ljubav_aha,stavi cigle u gepek" tip je inace Doktor nauka u fizicimoram prinzati,idjea mi se dopala
ja znam ljude koji su preko zime u auta sa zadnjim pogonom u gepek stavljali po dvije vrece cementa
-
emko1234
#17 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ma kakav crni ljudski faktor..to se danas svelo na minimum..nekad je trebala mudrost da se vozi auto danas je to smjesno..danas ti tata kupi lamba i tipku corsa pored mjenjaca zalijepi da je ne mozes pritisnut isto ko i tipku esp e nema boga da proklizes a kamoli da sta napravis..salu na stranu auta su danas neizmjerno sigurnija nego prije nekih 10-15 godina..bez iznimke,mala auta se danas mogu nadjidjat s milion nekih gadgeta tako da mislim da nema velike razlike s tim sto kad vozis auto od 5 metara i auto od 3,5 metara logicno je da ces se u ovom vecem osjecat sigurnije..to je podsvjesno..
- respo
#18 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ti izgleda postavis temu i onda sama sebi odgovoris 
- ljubav_aha
#19 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
dijelim svoje iskustvo sa vasim iskustvima,zar to nije svrha temarespo wrote:ti izgleda postavis temu i onda sama sebi odgovoris
I need this one

- ljubav_aha
#20 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
danas se autici prave od aluminijske folije,stoga ne bih rekla da je sigurnijeemko1234 wrote:ma kakav crni ljudski faktor..to se danas svelo na minimum..nekad je trebala mudrost da se vozi auto danas je to smjesno..danas ti tata kupi lamba i tipku corsa pored mjenjaca zalijepi da je ne mozes pritisnut isto ko i tipku esp e nema boga da proklizes a kamoli da sta napravis..salu na stranu auta su danas neizmjerno sigurnija nego prije nekih 10-15 godina..bez iznimke,mala auta se danas mogu nadjidjat s milion nekih gadgeta tako da mislim da nema velike razlike s tim sto kad vozis auto od 5 metara i auto od 3,5 metara logicno je da ces se u ovom vecem osjecat sigurnije..to je podsvjesno..
-
emko1234
#21 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
pa zato sto je to logicno..ako napravis auto od celika koje ne moze dobro da apsorbuje silu bilo kakvog udarca imas vecu stetu po putnike a manju stetu na autu..a onda opet logikom ako si mrtav ne mozes iskoristit manju stetu na autu..aluminij i plastika preuzmu svu silu udarca pri nesreci i onda imas sjebano auto al si ti ziv..tako da ne bi se bas slozio koliko je tacno da su auta danas nesigurnija..
- shlauf
#22 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee
@emko1234: šta ima prijatelju ???? Šta bi sa bibijem ???
- ljubav_aha
#23 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
prije svega mjesavina je najbolja,ali je najvazniji "kostur" autaemko1234 wrote:pa zato sto je to logicno..ako napravis auto od celika koje ne moze dobro da apsorbuje silu bilo kakvog udarca imas vecu stetu po putnike a manju stetu na autu..a onda opet logikom ako si mrtav ne mozes iskoristit manju stetu na autu..aluminij i plastika preuzmu svu silu udarca pri nesreci i onda imas sjebano auto al si ti ziv..tako da ne bi se bas slozio koliko je tacno da su auta danas nesigurnija..
sad se ozbiljno zamislih
-
emko1234
#24 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLYljubav_aha wrote:prije svega mjesavina je najbolja,ali je najvazniji "kostur" autaemko1234 wrote:pa zato sto je to logicno..ako napravis auto od celika koje ne moze dobro da apsorbuje silu bilo kakvog udarca imas vecu stetu po putnike a manju stetu na autu..a onda opet logikom ako si mrtav ne mozes iskoristit manju stetu na autu..aluminij i plastika preuzmu svu silu udarca pri nesreci i onda imas sjebano auto al si ti ziv..tako da ne bi se bas slozio koliko je tacno da su auta danas nesigurnija..
sad se ozbiljno zamislih
ovo bi ti trebalo docarat ono o cemu ti pricam...imas ovakvih primjera milion
- ljubav_aha
#25 Re: masa automobila plus pogon plus vremenske neprilike
ah,tooemko1234 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
ovo bi ti trebalo docarat ono o cemu ti pricam...imas ovakvih primjera milion
sto je sa kosturom oba auta,to sam se pitala
inace,hvala za spot
da ne skrecemo sa teme,kako i koliko je vazna masa auta tokom vremenske nepogode