Marvelovi stripovi

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

koji film vam se najvise svidja?

X-Man
2
22%
Blade
0
No votes
Spiderman
2
22%
Hulk
0
No votes
Daredevil
0
No votes
Conan the Barbarian
3
33%
Punisher
1
11%
neki drugi
1
11%

Total votes: 9

St.Germain

#1 Marvelovi stripovi

Post by St.Germain »

koja vam se filmska verzija najvise svidja?
nazalost, nisam nikad dosad bio u mogucnosti da procitam neke od tih stripova, ali namjeravam da to nadoknadim :oops:

btw. moj glas za X-Man ;)
Last edited by St.Germain on 02/01/2005 00:22, edited 5 times in total.
wanderer

#2 Re: Marvelovi stripovi

Post by wanderer »

St.Germain wrote:koja vam se filmska verzija najvise svidja?
nazalost, nisam nikad dosad bio u mogucnosti da procitam neke od tih stripova, ali namjeravam da to nadoknadim :oops:

A Conan The Barbarian?? :roll:
St.Germain

#3 Re: Marvelovi stripovi

Post by St.Germain »

wanderer wrote:
St.Germain wrote:koja vam se filmska verzija najvise svidja?

A Conan The Barbarian?? :roll:
ima ih jos sigurno puno koje sam zaboravio, evo stavljam na listu ;)
wanderer

#4 Re: Marvelovi stripovi

Post by wanderer »

St.Germain wrote: ima ih jos sigurno puno koje sam zaboravio, evo stavljam na listu ;)
Zahvaljujem. Iako moram priznati da ove druge nisam ni gledao-- ili mi se nisu svidjeli traileri ili izbor glumaca (Daredevi, brrrrrrr).

Superman II sam gledao jedno pet minuta u avionu, ali sam od muke prebacio na nesto drugo.
St.Germain

Post by St.Germain »

I Supermena sam zaboravio. ovo se zove slabo pripremljena tema :roll:

sto se tice Daredevil-a, fuli agri...jedno veliko fuj je i film kao i izbor glavnog glumca (na Afflecka sam ionako alergican)

ali supermen je supermen :(...vjerovatno da nisi bio mali kad si ga gledo....
wanderer

Post by wanderer »

Pardon, mislio sam na Spidermana.

A svi Superman filmovi su bili dobri, pravi novogodisnji. :)
St.Germain

Post by St.Germain »

wanderer wrote:Pardon, mislio sam na Spidermana.

A svi Superman filmovi su bili dobri, pravi novogodisnji. :)
upravo tako. sjecam se novogodisnjeg programa nase televizije prije par nekih dobrih i losih godina, kad se zbog supermana ostajalo do gluha doba budan...repriza je naravno bila slijedeci dan, ali dobro se sjecam trljanja ociju i umivanja kako bih konacno docekao premijeru u neka 2 ili 3 sata poslije ponoci....
Tornjak

Post by Tornjak »

Meni se svida Spiderman najvise radi one glumice Kirsten Dunst uh jeste slatka :P radi nje samo i gledam film. :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Batman nije Marvel d.o.o :D ili si i njega zaboravio ?

Evo ovako stripovsko viđenje, ne da mi se o glumi, priči i ostalom...

Superman je stvarno dobar, ali se izdiže van ostalih jer je sniman i odgledan od strane većine forumaša kada su bili u tim godinama gdje im je trebao neki superheroj :D... bio to Superman, Tarzan ili Tito :D

Spiderman prvi dio je probavljiv, drugi dio je užas. Preciznije užas feat. The Zastava, ubačena tek toliko da se zna da amerikanci jebu mamu :roll: :D

Za Hulka sam mislio da će biti prejeben. Ali kad sam ga gledao skontao sam da sam sve zanimljivo vidio u već odgledanih par trailera :D

X-man je odličan, tj drugi dio je odličan. Prvi je dobar :)

Blade 2 je živa dosada :( Prvi dio mi je ostao u sjećanju kao jedan od boljih filmova :D. To je prvi film što sam gledao na DVD-u a poznanik kod koga sam gledao je uložio nekih 10tak hiljada KM u dvd, pojačalo, bose sound sistem i 16:9 TV. Tako da nisam htio kvariti doživljaj i ponovo ga gledati :D Ovaj treći dio Trinity (?)nisam gledao....

A najbolja Marvelova ekranizacija, koju si (ništa novo :D ) zaboravio je Punisher 8)

Ubiju mu familiju i onda im on redom, sa stilom i bez milosti jebe mamu :D
In certain..."extreme" situations, the law is inadequate. In order to shame its inadequacy, it is necessary to act outside the law. To pursue... natural justice. This is not vengeance. Revenge is not a valid motive, it's an emotional response. No. Not vengeance. This, is punishment.
Izbor glumca, iako nije nikakva holywoodska faca je genijalan. 8)
I nema zajebancije, omotavanja mrežom i saradnje sa policijom :D
Zakon radnja, za onakav tip filmova.
Zox

Post by Zox »

Sa nestrpljenjem ocekujem Sin City, po istoimenom (mom omiljenom) stripu Franka Millera. Tri epizode u jednom filmu, jednu rezirao Tarantino, druge dvije Rodriguez.

Stripove je inace vrlo tesko prenijeti na platno, mislim da je jedino Spiderman "uhvatio" duh stripa.
St.Germain

Post by St.Germain »

ispravljeno ovo za Batmena :-)

nego istog sam misljenja...

kad danas pogledam supermena (ili bilo koji drugi sf-film iz tog razdoblja :roll: ), djeluju pomalo smijesno naocigled neprestanog razvoja filmske kompjuterske animacije, ali tada je on za mene bio FACA 8)
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Germain, ubaci još Punishera da mogu glasati :D a nisam siguran za Batmana, možda i nije Marvelov lik. al' hajde barem je strip junak :D

Zox, slažem se za prvi dio Spidermana, a tuča punishera sa onim nabildanim je najstripovskija tuča na filmu :D
St.Germain

Post by St.Germain »

NeKi_LiK wrote:Germain, ubaci još Punishera da mogu glasati :D a nisam siguran za Batmana, možda i nije Marvelov lik. al' hajde barem je strip junak :D

Zox, slažem se za prvi dio Spidermana, a tuča punishera sa onim nabildanim je najstripovskija tuča na filmu :D
editovano po petnaesti put :-)

odgledah veceras po ko zna koji put oba dijela X-Man-a (snima se treci dio ;) ), pa me to nagna da otvorim ovu temu
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

St.Germain wrote:editovano po petnaesti put :-)

odgledah veceras po ko zna koji put oba dijela X-Man-a (snima se treci dio ;) ), pa me to nagna da otvorim ovu temu
edituješ ti u šesnes' :D

a jel Catwoman (Halle Berry u filmu) Marvelov strip ? :roll: :D:D:D
Zox

Post by Zox »

Catwoman nije Marvel, ali nije ni Superman, ni Batman.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Image

šta se to srebreni u .....? :D

on je najbolji
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

nikada nisam volio filmovane strip junake :roll:
zijancer

Post by zijancer »

:shock: ima li gdje online koja epizoda Batmana? ili Supermana ili Spidermanaaaaa :o
Post Reply