Marvel Cinematic Universe
Moderator: _BataZiv_0809
-
klosar pravi
#526 Re: Marvel Cinematic Universe
Da se razumijemo sve što je ispod 5 na imdb ne vrijedi gledati znamo i ja i ti uglavnom zbog cega su uništili Open House..
Al' da po pravilu ne vrijedi ništa ispod petice gledati, a zbog cega to govorim..
Pa reci eto ti za koliko filmova mozes reci da su dobri, a da ima ocjenu ispod 5,5?
Al' da po pravilu ne vrijedi ništa ispod petice gledati, a zbog cega to govorim..
Pa reci eto ti za koliko filmova mozes reci da su dobri, a da ima ocjenu ispod 5,5?
- beni-bu-man
#527 Re: Marvel Cinematic Universe
Dobro pitanjeklosar pravi wrote:Da se razumijemo sve što je ispod 5 na imdb ne vrijedi gledati znamo i ja i ti uglavnom zbog cega su uništili Open House..
- ferratilis
#528 Re: Marvel Cinematic Universe
Jedini Batman filmovi koji su mi dobri su Nolanovi i Burtonovi
Ali, najdraza mi je animirana serija iz 90ih (zbog animacije i art deco stila) i Arkham igre (Kevin Conroy i Mark Hamill
) Killing Joke je najbolji strip, naravno
Ako niste, pogledajte i Batman Beyond, vrijedi
- Averus
#529 Re: Marvel Cinematic Universe
Volim Marvel baš iz razloga što sve likove toliko dobro razrade (čak i u ono primitivno doba kad su tek krenuli), da i čitatelj tačno primjeti te neke stvari kao kad Punisher nekog ne želi udariti, kad Spider-Man popizdi i zamalo ubije nekoga ili Venom u trenutku kad može sve okončati spasi Spidey-a. Nekako, iako se radi o čistoj mašti, Marvel mi pravi "životnije" likove i priče nego DCAmirBaa wrote: dok nisam stripove citao, captain america mi je bio onako bezveze, mislio sam da je neka ofirna americka propaganda. Ali je u stripovima tako dobro uradjen link, defintivno najbolji junak ikad. Najvise mi je ostalo u sjecanju u Civil War-u (u stripu) kad punisher napravi sranje, i Cap ga krene udarati a Punisher ne vraca. I tad mu punisher kaze da nikad ne bi mogao udariti Cap-a. Ako iko zna barem malo o punisheru, zna sta to znaci
DC ima Batman-a, koji je badass. Jedini mimo njega mi je Flash jak, jer je lik doslovno nenadjebiv po pitanju sposobnosti. Ovo sad pričam samo o stripovima, filmove DC-a nisam pogledao (osim podnošljivog Sucide Squad
Devedesete su imale najbolje crtane po pitanju DC i Marvel stripovaferratilis wrote:Jedini Batman filmovi koji su mi dobri su Nolanovi i BurtonoviAli, najdraza mi je animirana serija iz 90ih (zbog animacije i art deco stila) i Arkham igre (Kevin Conroy i Mark Hamill
) Killing Joke je najbolji strip, naravno
![]()
Pregledah sve od Batmana, Spider-Mana (naaaaaaajbolja varijanta Spidey-a i Venoma ikad napravljena), Fantastic Four, Justice League, ma sveeeeeeeeeee

Beyond je remek djelo, fakat!
Nego, vis-a-vis ovih gore spomenutih "sretnih završetaka", jel' iko gledao Watchmen extended cut?
-
Juliuscezar
#530 Re: Marvel Cinematic Universe
Opet sam pogledao infinity war, mislim ds Thor zavrsava svoju pricu u drugom dijelu
- ferratilis
#531 Re: Marvel Cinematic Universe
Ne znam za vas, ali meni su Winter Soldier i Civil War najbolji MCU filmovi. Jedini koji jos nisam gledao je Homecoming, ali cisto sumnjam da je bolji od ova dva. Ako bi birao tri najbolja, onda bi dodao prvog Iron Mana uz ova dva 
- MarlboroGold
-
swanfilter
#533 Re: Marvel Cinematic Universe
Ovo im nije trebalo ...
- Averus
#534 Re: Marvel Cinematic Universe
Ko zna ista o infinity gauntlet-u, Marvel stripovima I cijeloj toj priči oko Thanosa, mogao je slutiti da će se captain Marvel pojaviti kad-tad.
Meni trailer djeluje zanimljivo, a vidjećemo šta će uraditi od cijele te priče na duže staze, jer za (ove sadašnje) Avengerse nema nekog wow materijala poslije priče sa Thanosom. Možda jedino Galacticusa, ali mislim da se to neće desiti, jer je on i u stripovima malo "previše", a kamoli za širu publiku. Captain Marvel je overpowered, tako da će biti zanimljivo gledati njenu priču.
Sad iščekujem Hulk, jer ako ce ubaciti neke stvari iz stripova (a postoje naznake da hoće), to će biti super priča i odlično se uklopiti sa svim što se dešava.
DC na aparatima
Meni trailer djeluje zanimljivo, a vidjećemo šta će uraditi od cijele te priče na duže staze, jer za (ove sadašnje) Avengerse nema nekog wow materijala poslije priče sa Thanosom. Možda jedino Galacticusa, ali mislim da se to neće desiti, jer je on i u stripovima malo "previše", a kamoli za širu publiku. Captain Marvel je overpowered, tako da će biti zanimljivo gledati njenu priču.
Sad iščekujem Hulk, jer ako ce ubaciti neke stvari iz stripova (a postoje naznake da hoće), to će biti super priča i odlično se uklopiti sa svim što se dešava.
DC na aparatima
- KB9
#535 Re: Marvel Cinematic Universe
trailer je realno odron teski, nakon gledanja sam bio fakat razocaran, al ja sam ubjedjen da ce film bit odlican jer ce bas kvalitetno odradit taj vibe proslog vremena, ukoliko to ne urade kako treba onda film ostaje osudjen na propast
-
Juliuscezar
#537 Re: Marvel Cinematic Universe
izgleda ds ce ironman ili Cap poginuti u IW 2
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#538 Re: Marvel Cinematic Universe
Je l' iko gled'o Venoma? Što su ovako loši rivjuovi 
-
gidra
#539 Re: Marvel Cinematic Universe
včrs tek premijera kod nas ako se ne varamVelkoski wrote:Je l' iko gled'o Venoma? Što su ovako loši rivjuovi
- Averus
#540 Re: Marvel Cinematic Universe
Loši reviews, kao i uvijek, jer ljudi očekuju remek djelo od Sonyja koji nam je dao Eric Forman Venoma u Spider-Manu
Vidim svi koji su išli očekujući najgore kažu da je film solidan, čak i do 7/10 ocijenjen. Kao polako se pokreće, Eddie/Venom dinamika je super, ovo ostalo američki film.
Kad ga pogledam, napisaću svoje mišljenje
Vidim svi koji su išli očekujući najgore kažu da je film solidan, čak i do 7/10 ocijenjen. Kao polako se pokreće, Eddie/Venom dinamika je super, ovo ostalo američki film.
Kad ga pogledam, napisaću svoje mišljenje
- jasko_ba
#541 Re: Marvel Cinematic Universe
Znaci, vuce na ispodprosjecan film. Steta
- Raigor Stonehoof
#542 Re: Marvel Cinematic Universe
Gledao ja sinoć. Jebo reviewe, milion puta mi je film sa uzasnim ocjenama bio odlican, i obrnuto.Velkoski wrote:Je l' iko gled'o Venoma? Što su ovako loši rivjuovi
Inace, nista posebno. Daleko od toga da je ocajan, ali se ni ne istice puno. Klasicni Marvel superhero film, akcija, humor, efekti... ispunjava osnovnu funkciju, da te zabavi
- KB9
#543 Re: Marvel Cinematic Universe
tomica ipak ostaje upamcen ko bane po svemu sudeci, ne moze venom pric haman
- alibaba_i_30_godina
#544 Re: Marvel Cinematic Universe
Da se prijavim na temu ....
Nisam gledao par filmova, a pregledao sam Infinity War .... jbga, nisam mogao izdržati da ne pregledam tako da su mi Black Panther i ona sva njegova ekipa novi i još par likova.
Ova Captain Marvel mi nešto ne djeluje posebno, al' budemo vidjeli kada izađe.
Mene više interesuje Black Widow, vrijeme je da Scarlett dobije svoj film nakon toliko pojavljivanja u tuđim dijelovima.
https://www.imdb.com/title/tt3480822/?r ... flmg_act_1
Nisam gledao par filmova, a pregledao sam Infinity War .... jbga, nisam mogao izdržati da ne pregledam tako da su mi Black Panther i ona sva njegova ekipa novi i još par likova.
Ova Captain Marvel mi nešto ne djeluje posebno, al' budemo vidjeli kada izađe.
Mene više interesuje Black Widow, vrijeme je da Scarlett dobije svoj film nakon toliko pojavljivanja u tuđim dijelovima.
https://www.imdb.com/title/tt3480822/?r ... flmg_act_1
- MarlboroGold
#545 Re: Marvel Cinematic Universe
Venom - sranje... ukupna ocjena 2-3/10. Gori mi je i od Thor: The Dark World.
Sony je definitivno usrao stvar.
- Bloo
- Globalna šefica
#546 Re: Marvel Cinematic Universe
Ja u čet gledamMarlboroGold wrote:Venom - sranje... ukupna ocjena 2-3/10. Gori mi je i od Thor: The Dark World.
- MarlboroGold
#547 Re: Marvel Cinematic Universe
Sa srećomBloo wrote:Ja u čet gledamMarlboroGold wrote:Venom - sranje... ukupna ocjena 2-3/10. Gori mi je i od Thor: The Dark World.
Sony je definitivno usrao stvar.no expectations at all
- beni-bu-man
#548 Re: Marvel Cinematic Universe
vodis, mene i zenu ??Bloo wrote:Ja u čet gledamMarlboroGold wrote:Venom - sranje... ukupna ocjena 2-3/10. Gori mi je i od Thor: The Dark World.
- Bloo
- Globalna šefica
#549 Re: Marvel Cinematic Universe
beni-bu-man wrote:vodis, mene i zenu ??Bloo wrote:Ja u čet gledamMarlboroGold wrote:Venom - sranje... ukupna ocjena 2-3/10. Gori mi je i od Thor: The Dark World.
bujrum u četvrtak
- beni-bu-man
#550 Re: Marvel Cinematic Universe
Bloo wrote:beni-bu-man wrote: vodis, mene i zenu ??![]()
bujrum u četvrtak
al godisnjica braka mi je u petak