Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Locked
SaraFina

#251 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:
SaraFina wrote:
Kada Yugović krene u vojnike. Dva ga vuku a tri tuku. Tako i oni verbalno. Zato im i propala država :D Još i "maršala" zvali :D
Za tebe i glavom na krampon. :D
Hljeba ti, sad bez zeze, ‘dje iskopa ovu hamshu?
I za sta je ona uopste bitna?

Hamša je poprilično poznata u tim intelektualnim hercegovačkim krugovima. Objavljuje knjige a ranije je bila i neka vrsta političkog analitičara :D
Ali zaista.
Znam je s foruma. Nismo ni dobre poznanice. Da ne govorim nešto više. Vječno smo bile u konfliktnim situacijama.
Ali sada ne mogu da ne suosjećam s njom. Ozbiljno. Jer ne mislim da loša osoba.
SaraFina

#252 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:Ope’ ‘šnjaci toliko očajno žele da ih se voli da relativiziraju i fašizam
:lol:

Zamjerićeš se Labudu. VjerOjatno zna Martinu...On je jedini na forumu koji te smatra zanimljivim. Nemoj :lol: :lol:
Alfons Kauders

#253 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

Nema halala, daleko joj kuca bila.

A ti nastavi gubit vrijeme ako ti nije mrsko.
SaraFina

#254 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Nema halala, daleko joj kuca bila.

Tolika taština iz Tee, zbog primjedbice o "hašimagi" Martina, Martinaaaa :D

:kiss: :kiss:
HAVANA

#255 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by HAVANA »

SaraFina wrote:
Fudo387 wrote:
SaraFina wrote:
Kada Yugović krene u vojnike. Dva ga vuku a tri tuku. Tako i oni verbalno. Zato im i propala država :D Još i "maršala" zvali :D
Za tebe i glavom na krampon. :D
Hljeba ti, sad bez zeze, ‘dje iskopa ovu hamshu?
I za sta je ona uopste bitna?

Hamša je poprilično poznata u tim intelektualnim hercegovačkim krugovima. Objavljuje knjige a ranije je bila i neka vrsta političkog analitičara :D
Ali zaista.
Znam je s foruma. Nismo ni dobre poznanice. Da ne govorim nešto više. Vječno smo bile u konfliktnim situacijama.
Ali sada ne mogu da ne suosjećam s njom. Ozbiljno. Jer ne mislim da loša osoba.
A koja je s foruma,moro sam se dopisivat? :D Kuku gdje vi to sve upratite,ja pojma nemam.
muha_sa

#256 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by muha_sa »

HAVANA wrote: A koja je s foruma,moro sam se dopisivat? :D Kuku gdje vi to sve upratite,ja pojma nemam.
i mene interesuje koji joj je bio nick na sarajevo-x
SaraFina

#257 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Ja ne znam pod kojim nickom kod nas pisala. Meni je poznata sa HR foruma. To je Vanilla pomenula da dolazila ovdje konkretno koliko upratih i još neki uzgred.
Banksy

#258 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Banksy »

Škobo Habu wrote:
Challenger_ wrote:
Škobo Habu wrote:Kada je kome masa bila primaran uzorak kvalitete mišljenja?
Istina, ali je istina i da ovaj odron od tranzicijske epohe nije iznjedrio gigante misli i osjećanja. Barem ja takvog/takvu ne poznajem.
Tražiš ih na pogrešnom mijestu.

Ti giganti okopavaju maline i krompir, i gledaju kada će poštar sa penzijom.
Donekle tačno. Ovi drugi mladi giganti su - gledajući stare, iskorištene i potrošene gigante - odlučili da su sinekure izlaz. I usput, atrofirali.

Sopta se možda preobratila, to je dobro, prije svega za nju samu, ali ne vidim zašto bi bilo kome bilo jako važno je li se neko preobratio ili nije. Koga briga. Ono što nam sada ima reći, znamo sami, a na one na koje bi kao trebala utjecati, baš nikakvog utjecaja nema.

Dobro zdravlje i sreću, i to je to.
decembar2017

#259 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by decembar2017 »

Ovo sto pise @sarafina nije toliko cudno , jer moralno gledano treba je sutnuti sto dalje zbog onoga sto je pisala ali politika nije bitka morala vec pragmaticnosti i u tom pogledu neprijatelj mog neprijatelja.....
512MB

#260 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by 512MB »

I nije neki komad sad da je se treba znat...
hizo ramidovic

#261 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by hizo ramidovic »

glede martine, ljudski je s njom suosjecati, kako zbog opake bolesti koja ju je napala tako i zbog gubitka djeteta.
no, pamtimo je i iz nekih drugih vremena. a to nam kazuje da uvijek, bez obzira na vrijeme i prostor, treba sacuvati ljudskost, cojstvo, dostojanstvo...
i kad si jak i kad si slab
i kad si neko i nesto i kad si niko i nista.
nazalost, kod martine to nije slucaj.
i sto se mene tice, tu se prica zavrsava.
mada ne sporim drugima da misle drugacije...
Alfons Kauders

#262 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:

To joj je najmanji grijeh.
SaraFina

#263 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Ako je Čho Šušnji konzulat nudio, da prestane javno "opletati" po njemu i HDZ, Martina je mogla duplo izvući. Obzirom na formalno obrazovanje i intelektualnu nadmoć. Zato ti kažem, neka je. Mala je to bara i kad se žabokrečina i lokvanji podignu, izvire glavurde ispod.
Last edited by SaraFina on 05/06/2018 09:26, edited 1 time in total.
HAVANA

#264 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by HAVANA »

A moze li se gdje procitati to sto je pisala a sto ne pase dobrim bosnjanima?
LBVIEW

#265 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by LBVIEW »

HAVANA wrote:Nisam nesto upoznat previse sa njenim pisanjem ali ono sto sam citao i znam sasvim ok.Kako ba dodjoste do fasista,cuj fasista. :-) Prelako se ovde lijepe etikete ljudima.To ono standardno,dobra dok laje po svojima! Mojne samo po mojima! Poserem im se usta svima.I mojima i njihovima,i ko ih izmisli.
Ne znam, mozda zena ima samo fetish na mosnje i obrezane? :mrgreen:
muha_sa

#266 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:A moze li se gdje procitati to sto je pisala a sto ne pase dobrim bosnjanima?
staS ti na politici :? :?

furaj na religiju gdje ti je mjesto
Alfons Kauders

#267 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:glede martine, ljudski je s njom suosjecati, kako zbog opake bolesti koja ju je napala tako i zbog gubitka djeteta.
no, pamtimo je i iz nekih drugih vremena. a to nam kazuje da uvijek, bez obzira na vrijeme i prostor, treba sacuvati ljudskost, cojstvo, dostojanstvo...

Ovo bi ti samo na cirilici zvucalo bolje. Svaka ko u Njegosa! :D

Serem se na naknadnu pamet. Dobar covjek je dobar 24 sata dnevno, 365 dana u godini, ponajprije onda kad niko ne gleda.

Kad neko popusi foru, politicki zglajza i onda dodje pameti 10 godina kasnije... Misljenje te osobe me pretjerano ne zanima

Prodefilovale su vouda stotine novinara i piskarala koje su odjebali sponzori. Martina nije ni prva ni posljednja.
SaraFina

#268 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

decembar2017 wrote:Ovo sto pise @sarafina nije toliko cudno , jer moralno gledano treba je sutnuti sto dalje zbog onoga sto je pisala ali politika nije bitka morala vec pragmaticnosti i u tom pogledu neprijatelj mog neprijatelja.....
:thumbup:

Upravo!
SaraFina

#269 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
hizo ramidovic wrote:glede martine, ljudski je s njom suosjecati, kako zbog opake bolesti koja ju je napala tako i zbog gubitka djeteta.

Ovo bi ti samo na cirilici zvucalo bolje. Svaka ko u Njegosa! :D

Serem se na naknadnu pamet. Dobar covjek je dobar 24 sata dnevno, 365 dana u godini, ponajprije onda kad niko ne gleda.

Kad neko popusi foru, politicki zglajza i onda dodje pameti 10 godina kasnije... Misljenje te osobe me pretjerano ne zanima

Prodefilovale su vouda stotine novinara i piskarala koje su odjebali sponzori. Martina nije ni prva ni posljednja.
Ljudski je zglajsati. I izdignuti se iz toga. Priznati grešku. Onaj Škobo je poznaje lično pa kad dodje lik, omekšaće ti stav :D
SaraFina

#270 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:A moze li se gdje procitati to sto je pisala a sto ne pase dobrim bosnjanima?

Ne šalji ga ni tamo. Odmah Alkohol! Najkorisniji je na Lj/S ili "uradi sam" temama o drvetu :D
HAVANA

#271 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by HAVANA »

Alfons Kauders wrote:

Ja ovakvog jos nisam upoznao.Svi smo mi pojeli govno nekad.Zivot je pun raznih situacija,nepromisljenih postupaka,naglih reakcija...Nego,sta je ba pisala,da joj se i ja nagovorim. :D
Bloo
Globalna šefica

#272 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Bloo »

muha_sa wrote:

Nemoj ba. Samo prica o kareu.
Alfons Kauders

#273 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Ako je Čho Šušnji konzulat nudio, da prestane javno "opletati" po njemu i HDZ, Martina je mogla duplo izvući. Obzirom na formalno obrazovanje i intelektualnu nadmoć. Zato ti kažem, neka je. Mala je to bara i kad se žabokrečina i lokvanji podignu, izvire glavurde ispod.
Koje ba obrazovanje? Zena ima fakultet kao i desetine hiljada drugih, kao skoro svi mi na ovoj temi. Nije po Princetoneu predavala kvantnu fiziku jebo ga ti!

Koju intelektualnu nadmoc? Otkad je to biti "intelektualno superioran" u odnosu na Susnjara mjerilo za bilo sta na ovoj planeti? Kao da je hvalis sto je intelektualno nadmocna spram blago retardirane kisne gliste...

I sta je to Martina postigla u zivotu? Da vidimo kako je iskoristila taj silni "intelekt" i "obrazovanje"... Da malo pogledamo CV, gdje je sve radila ovih godina :lol: Garant cemo svi biti impresionirani njenim uspjesima na akademskom i poslovnom planu :lol:
HAVANA

#274 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by HAVANA »

SaraFina wrote:
muha_sa wrote:

Ne šalji ga ni tamo. Odmah Alkohol! Najkorisniji je na Lj/S ili "uradi sam" temama o drvetu :D
Pomislice ljudi da sam drvosjeca.Drvosjece najbolje guze. :oops:
HAVANA

#275 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by HAVANA »

Bloo wrote:
muha_sa wrote:

Nemoj ba. Samo prica o kareu.
Gladan bona, selim danima.Dodjem kuci,buranija.Prekjuce makaroni.Nema smisla.Rastavicu se ako me patlidzan danas doceka.
Locked