Marshall NYC

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Rozalija

#1 Marshall NYC

Post by Rozalija »

Pozdrav,

Nadam se da se tema ne ponavlja, slucajno sam saznala za ovo mjesto pa da podijelim sa vama. Da li je mozda neko bio, kakvi su vam utisci? Ja jos nisam imala priliku da posjetim, ali jako mi se svidja ideja i po ovome sto vidim rekla bih da je jedan od najboljih "nasih" mjesta u ju es of ej. :D

http://www.marshallnyc.com/index.html
Rozalija

#2 Re: Marshall NYC

Post by Rozalija »

moderator wrote:Koliko ste plaćeni po jednoj postiranoj reklami? :-)
Haha sta da kazem na ovo?! Ako sam se tek registrovala ne mora da znaci da je to zbog reklame. :-D
*mima*

#3 Re: Marshall NYC

Post by *mima* »

Meni je ovo saznanje od zivotne vaznosti.

Restoran-Bar “Marshall” je lociran u srcu Astorije,omiljenom dijelu New York-a, u kojem živi većinski broj Ex-Yu populacije

35-03 Brodway, Astoria, NY 11106
tel: 718 545 3500
*mima*

#4 Re: Marshall NYC

Post by *mima* »

Rozalija wrote:
moderator wrote:Koliko ste plaćeni po jednoj postiranoj reklami? :-)
Haha sta da kazem na ovo?! Ako sam se tek registrovala ne mora da znaci da je to zbog reklame. :-D

Jok.....eto ti se registrovala da se igras sa nama...ringe ringe raja...
*mima*

#5 Re: Marshall NYC

Post by *mima* »

Image.......................dragi moj moderatoru.....do mene je....uopste nisam skuzila da je podforum moja draga dijaspora...oprosti......jooooj.....suze me zalise...........Image............ali nema veze.....dobar je restoran..............
Rozalija

#6 Re: Marshall NYC

Post by Rozalija »

Raja je krenula da se pali i zari :D Je li vi ovako ujedate svakog novog clana?! Mima, tebi ocito jezik leti prije pameti - postoje ustanove za lijecenje dusevnih bolesti ili ti pak preferiras da ovako anonimno istresas se po forumu...

Moderatoru jadan je onaj ko je spao na to da se reklamira po forumima :) Suvisno je raspravljat' sad je li reklama ili ne...
Šeha

#7 Re: Marshall NYC

Post by Šeha »

Najgora stvar kod Marsala je sto je pola bloka udaljen od hrvatskog mjesta "Scorpio".

Ovi su to shvatili kao provokaciju i vec su imali jedan incident sa trojicom pijanih Hrvata.

Eto jedna mahalska.
*mima*

#8 Re: Marshall NYC

Post by *mima* »

Rozalija wrote:Raja je krenula da se pali i zari :D Je li vi ovako ujedate svakog novog clana?! Mima, tebi ocito jezik leti prije pameti - postoje ustanove za lijecenje dusevnih bolesti ili ti pak preferiras da ovako anonimno istresas se po forumu...

Moderatoru jadan je onaj ko je spao na to da se reklamira po forumima :) Suvisno je raspravljat' sad je li reklama ili ne...

U pravu si draga Rozalija.....jezik mi je uvijek bio brzi od pameti......i ja se trenutno javljam iz ustanove za lijecenje....malo osla na zivcima......a sto se tice anonimnosti......ja sad ne znam ko je ovdje anoniman....
Rozalija

#9 Re: Marshall NYC

Post by Rozalija »

Šeha wrote:Najgora stvar kod Marsala je sto je pola bloka udaljen od hrvatskog mjesta "Scorpio".

Ovi su to shvatili kao provokaciju i vec su imali jedan incident sa trojicom pijanih Hrvata.

Eto jedna mahalska.
Moj Seha ovo je razlog zasto sam postavila temu,napokon se nasao neko da odgovori na pitanje! Bojala sam se da i taj restoran nece bit' jedan u nizu koje zaobilazim ali izgleda taj nas smrad se prosiri gdje god da smo. :D Kad je otvoren?
Šeha

#10 Re: Marshall NYC

Post by Šeha »

Ima mozda mjesec. ;-)
Jack Be Nimble

#11 Re: Marshall NYC

Post by Jack Be Nimble »

Hval za link!!

U mome dzematu par mojih prijatelja i ja imamo istu ideju za restoran. Onako ex-yu ali da je komunisticka tema, Tito i Partija, ali sve to napraviti za americki ukus! Naravno dobro dosli su i nasi.

Zadnji put kada sam bio u NY otisao sam u neki bugarski klub u menhetnu. Bilo je pravo dobro, nasa cigansko/balkanska muzika se pustula. Isao sam tamo sa jednim iz Jajca, na vratima nam neki bugarin trazio cover charge i dok smo po dzepovima pare izvlacili rekli da smo iz Bosne i da je jedan od nas iz Jajca, a bugarin ce "ooohh Jajce, AVNOJ! you guys go in free". Znate li ime tog kluba?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#12 Re: Marshall NYC

Post by corolla02 »

Jack Be Nimble wrote:Hval za link!!

U mome dzematu par mojih prijatelja i ja imamo istu ideju za restoran. Onako ex-yu ali da je komunisticka tema, Tito i Partija, ali sve to napraviti za americki ukus! Naravno dobro dosli su i nasi.

Zadnji put kada sam bio u NY otisao sam u neki bugarski klub u menhetnu. Bilo je pravo dobro, nasa cigansko/balkanska muzika se pustula. Isao sam tamo sa jednim iz Jajca, na vratima nam neki bugarin trazio cover charge i dok smo po dzepovima pare izvlacili rekli da smo iz Bosne i da je jedan od nas iz Jajca, a bugarin ce "ooohh Jajce, AVNOJ! you guys go in free". Znate li ime tog kluba?
:lol: :lol: :thumbup: originalno nema sta :!:
Šeha

#13 Re: Marshall NYC

Post by Šeha »

Jack Be Nimble wrote:Hval za link!!

Mehanata :)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#14 Re: Marshall NYC

Post by Dado dijasporitus »

Šeha wrote:Najgora stvar kod Marsala je sto je pola bloka udaljen od hrvatskog mjesta "Scorpio".

Eto jedna mahalska.

Pa zar vec :? .
Ja do sada nisam imao problema. Bio tamo za novu godinu, gazda uposlio 3 izbacivaca, crnci masala nabildani, pa ko hoce da pravi frku, bujrum. Inace mjesto je poprilicno dobro. Konobari nose bjele kosulje i pionirske marame :D .

Mehanata je inace zakon :thumbup: . Prije par godina je tamo bilo otvaranje BiH filmskog festivala a mislim da im svaki cetvrtak svira frontmen grupe Gogol Bordelo.
Jack Be Nimble

#15 Re: Marshall NYC

Post by Jack Be Nimble »

Dado dijasporitus wrote:

Eto jedna mahalska.

Ja do sada nisam imao problema. Bio tamo za novu godinu, gazda uposlio 3 izbacivaca, crnci masala nabildani, pa ko hoce da pravi frku, bujrum. Inace mjesto je poprilicno dobro. Konobari nose bjele kosulje i pionirske marame :D .

Mehanata je inace zakon :thumbup: . Prije par godina je tamo bilo otvaranje BiH filmskog festivala a mislim da im svaki cetvrtak svira frontmen grupe Gogol Bordelo.
Pa i cuo sam za taj klub zbog Gogol Bordela. Navodno prije 10 godina frontmen (prije nego sto je osnovan Gogol Bordelo) je tamo otisao da proslavi svoj rodjendan, zakupio bar za jednu noc, doveo neke svirace i prihavtio se mikrofona. Nakon proslave gazda kluba ga upitao bi li ti ovamo dolazio svakog petka i pjevao. Tako krenulo.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#16 Re: Marshall NYC

Post by Dado dijasporitus »

Jack Be Nimble wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Eto jedna mahalska.

Pa i cuo sam za taj klub zbog Gogol Bordela. Navodno prije 10 godina frontmen (prije nego sto je osnovan Gogol Bordelo) je tamo otisao da proslavi svoj rodjendan, zakupio bar za jednu noc, doveo neke svirace i prihavtio se mikrofona. Nakon proslave gazda kluba ga upitao bi li ti ovamo dolazio svakog petka i pjevao. Tako krenulo.
Inace radi se o Eugene Hutz. Kasnije se proslavio i na filmu "Everything is Illuminated".
egiE

#17 Re: Marshall NYC

Post by egiE »

Pazite samo da vas CIA ne "pročešlja". Oni, inače ne vole komuniste.

Nego, kakve se to "najveće avanture" mogu doživjeti u ovom restoranu? (Welcome to greatest adventure) Kakve se uopšte avanture mogu doživjeti u jednom mjestu ovog tipa? Beer bong activity? :D
NinoM

#18 Re: Marshall NYC

Post by NinoM »

Bio 2 puta. Nije lose kafic ko kafic nasa muzika I eto to je to.
Rozalija

#19 Re: Marshall NYC

Post by Rozalija »

Dado dijasporitus wrote:

Eto jedna mahalska.

Koji bend svira u Marsalu, sta se svira? Gdje je ta Mehanata, mislim je li u istom komsiluku? :D Dolazim cim se malo vrijeme poboljsa pa bih mogla dvije muhe jednim udarcem. :) Dado, kad spomenu Gogol Bordelo, pade mi na pamet Kultur Shock...KS su bili samo jednom u NYC, bio je neki Gypsy Festival ako se ne varam? Bilo bi super kad bi ih Marsal pozvao.
Šeha

#20 Re: Marshall NYC

Post by Šeha »

Rozalija wrote:
Koji bend svira u Marsalu, sta se svira? Gdje je ta Mehanata, mislim je li u istom komsiluku? :D Dolazim cim se malo vrijeme poboljsa pa bih mogla dvije muhe jednim udarcem. :) Dado, kad spomenu Gogol Bordelo, pade mi na pamet Kultur Shock...KS su bili samo jednom u NYC, bio je neki Gypsy Festival ako se ne varam? Bilo bi super kad bi ih Marsal pozvao.

Ne svira band nego onaj isti momak sto je pjevao u Candlelight-u ako si bila tamo. Miki mislim da se zove.

Mehanata je na Manhattan-u. Nije isti komsiluk definitivno. Ludlow St.
Rozalija

#21 Re: Marshall NYC

Post by Rozalija »

Šeha wrote:
Rozalija wrote:

Ne svira band nego onaj isti momak sto je pjevao u Candlelight-u ako si bila tamo. Miki mislim da se zove.

Mehanata je na Manhattan-u. Nije isti komsiluk definitivno. Ludlow St.

Seha aka pokretni yellow pages :-D hvala na informacijama! Nisam bila u Candlelight-u, to neko nase mjesto? Ovo kako je krenulo od vikend izleta ispasce ekskurzija :D
Šeha

#22 Re: Marshall NYC

Post by Šeha »

Rozalija wrote:
Seha aka pokretni yellow pages :-D hvala na informacijama! Nisam bila u Candlelight-u, to neko nase mjesto? Ovo kako je krenulo od vikend izleta ispasce ekskurzija :D
Candlelight je bilo mjesto istog vlasnika koji drzi Marshal sad. Prodao ga je i sad se zove Dvine meni se cini.

Marsal je vise restoran nego kafic. Dodji gladna, pogotovo ako si se pozeljela nase hrane. Hrana nije losa ali prevod menija im je malo... (hajd' necemo ih prosipati po forumu ali pogledaj kako su preveli cevapi i ustipci :D :D :D)

Gdje ti zivis?
Rozalija

#23 Re: Marshall NYC

Post by Rozalija »

Šeha wrote:
Rozalija wrote:
Candlelight je bilo mjesto istog vlasnika koji drzi Marshal sad. Prodao ga je i sad se zove Dvine meni se cini.

Marsal je vise restoran nego kafic. Dodji gladna, pogotovo ako si se pozeljela nase hrane. Hrana nije losa ali prevod menija im je malo... (hajd' necemo ih prosipati po forumu ali pogledaj kako su preveli cevapi i ustipci :D :D :D)

Gdje ti zivis?
Ja cu mjesec dana da pripremam zeludac, ovi "hamburger fingers" mi se cine ukusni hahaha. Joj ja pricam sa djevojkom na poslu, tako kazem joj za restoran i gleda ona meni pa se zaustavi kod ovih prstica i pita sta je. Ma reko' mi idemo ispred svih, hamburgeri su nam davno izasli iz jelovnika, mi smo presli na hamburger fingers to je vise dijetalno. :lol: Za ustipke sam se i sama zapitala je li ustipak "ustipak" ili je to neko meso :? :lol:

Ja zivim na selu, negdje oko dva i po' sata od vas. :)
NinoM

#24 Re: Marshall NYC

Post by NinoM »

Šeha wrote:
Rozalija wrote:

Gdje ti zivis?
Gigi mu je ime Ali nije on Sam Ima njh 4 ili 5 sto su vlasnici marshala.taj pjevac miki je jedan od vlasnika. Candle light nije prodao vec je samo renovirao
jefferson

#25 Re: Marshall NYC

Post by jefferson »

Seha kad odjem u tu selendru u martu gdje trebam jest? :D
Post Reply