marsalka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

papak_eliminator

#51 Re: f

Post by papak_eliminator »

DiplomataSaSela wrote:Ma ne brinite ljudi,to vam je ko i sa Vijecnicom za vrijeme olimpijade...ili sto bi reko Sula..Begovu djamiju,nekome kauboju,jalija prodala...nemaju oni pojma da dzaba daju pare :D
Bog te chuo....
zili

Post by zili »

Maloprije razrađujem ovu temu s jednim taksistom

Kaže on: eno im Trebevića, nek si tamo prave ambasadu, ne treba im ni obezbjeđenje, imaće sve minska polja oko nje

taksisti su meni inače genijalni

:D
zzzzz

Post by zzzzz »

cowboy wrote:Bolje i ambasada nego da zjapi poruseno, ruzno, prljavo i neiskoristeno. Veca ambasada znaci i vise poslova za lokalce, obnova razvaljenih zgrada ce otvoriti tendere za lokalne firme. Ne znam zasto vam smeta sto su Ameri to kupili?
A to sto ce pare od kupovine platiti poslanicke dnevnice nije americka zelja, vec nas glasaca.
Vjerovatno nisi iz Sarajeva pa ne znas o cemu se radi ili ti nije ni stalo.

Ne interesuje me jesu li u pitanju Ameri...Nije mi smak svijeta sto nece biti kampus, ima i drugih mjesta za taj kampus.

PROBLEM JE STO CE GRAD BITI NAKARADA

STO JE UVIJEK BIO PRESJECEN NA DVA DIJELA ZBOG MARSALKE

STO JE BILO RUGLO I OSTACE RUGLO

STO JE TO BIO MRTAV DIO GRADA, I OSTACE TAKO
zili

Post by zili »

slažem se, zzzzz

iako, meni su još veći problem oni američki marinci sa snajperima na zidinama ambasade :roll:
Klon

Post by Klon »

Pospanko wrote: Ameri gradite, bar ce taj prostor oko kasarne liciti na nesto, dok bi se nasi dogovorili, sta bi sa tim prostorom, moj zivot bi prosao, onima kojima je stalo da gledaju smetljiste kod svoje kuce neka se sele tamo gdje ce im pogled omoguciti vjeciti spokoj i uzivanje u smecu.
Dobro si ti, taj prostor oko ambasade licit ce na nesto.
Ja ti za par mjeseci kad se napravi mogu reci kako zgrada i okolina izgleda, ustvari kad pomislim necu ti moc reci kako izgleda, jer necu nista moc vidjeti zbog betonskog zida.

Ja jos jednom kazem, trebalo je to sve davno srusiti i napraviti park, i u njemu Titi spomenik, da se zna sta je tu prije stajalo.
Arrival

Post by Arrival »

Ma neka dode i cirkus Adria samo neka ukinu Titinu bistu.

Jos ako meni daju da kurisem kran, uletit cu popola pare za zemljiste :oops:

cowboy

Post by cowboy »

zzzzz wrote: Vjerovatno nisi iz Sarajeva pa ne znas o cemu se radi ili ti nije ni stalo.

Ne interesuje me jesu li u pitanju Ameri...Nije mi smak svijeta sto nece biti kampus, ima i drugih mjesta za taj kampus.

PROBLEM JE STO CE GRAD BITI NAKARADA

STO JE UVIJEK BIO PRESJECEN NA DVA DIJELA ZBOG MARSALKE

STO JE BILO RUGLO I OSTACE RUGLO

STO JE TO BIO MRTAV DIO GRADA, I OSTACE TAKO
Pogresno si pretpostavio/la....S Cengic-Vile sam :wink:

To da je ruglo si u pravu. Bilo ruglo prije rata, postalo ocajno ruglo nakon rata, s ambasadom ce najvjerovatnije ostati ruglo i dalje, ali barem u manjem obimu. Ameri ce dici nove zgrade, ukloniti nakupljene rusevine, i dovesti komplex u red. Mrtav dio grada? Ne vjerujem. Pogledaj samo koliko je prodavnica okolo sadasnje ambasade (salon auta, kafici, butici, restorani), sve radi ljudi koji rade u ambasadi i imaju kupovnu moc. Ista ce se stvar desiti i kada predju u Marsalku. Bice cisce, urednije, s novim kaficima, buticima, restoranima, itd. Meni je bas drago da je neko napokon kupio ovu lokaciju i da ce napraviti nesto korisno od toga. U ovom momentu ta lokacija je sve, samo nije korisna. Budi mi pozdravljen/a. :)

ps. A da mi nije stalo, ne bih se javljao na forumu povodom ove teme. :roll:
cowboy

Post by cowboy »

zili wrote:slažem se, zzzzz

iako, meni su još veći problem oni američki marinci sa snajperima na zidinama ambasade :roll:
Hajde ti meni Zili reci da li je na sadasnjoj lokaciji US ambasade problem prohodati i sjediti recimo u parku preko puta, ili otici na Ciglane, ili u kafic u blizini ambasade? Da li je obezbjedjenje ambasade ikada nekome priprijetilo svojim "snajperima"? Hiljadu puta sam prosao, i nikad se nisam osjecao nelagodno.

Zasto bi bilo drukcije kada se ambasada prelocira u Marsalku? Bice isto kao i sa sadasnjom ambasadom, samo sto ce biti cisce i urednije. A sto se tice marinaca, mojne ti njih, pa nece ni oni tebe.

zzzzz

Post by zzzzz »

Klon wrote:
Pospanko wrote: Ameri gradite, bar ce taj prostor oko kasarne liciti na nesto, dok bi se nasi dogovorili, sta bi sa tim prostorom, moj zivot bi prosao, onima kojima je stalo da gledaju smetljiste kod svoje kuce neka se sele tamo gdje ce im pogled omoguciti vjeciti spokoj i uzivanje u smecu.
Dobro si ti, taj prostor oko ambasade licit ce na nesto.
Ja ti za par mjeseci kad se napravi mogu reci kako zgrada i okolina izgleda, ustvari kad pomislim necu ti moc reci kako izgleda, jer necu nista moc vidjeti zbog betonskog zida.

Ja jos jednom kazem, trebalo je to sve davno srusiti i napraviti park, i u njemu Titi spomenik, da se zna sta je tu prije stajalo.
Ja sam i prije bio za park, jer sam predpostavljao da od kampusa nece nista biti i da ce se na kraju ovako zavrsiti.
Da su napravili park, ne bi im ni palo napamet da grade tu, valjda bi imali obzira.
Kad se New York razvijao ljudi su razmisljali o buducnosti, pa odvalili komadinu u startu za Central Park. Hebi ga, zaboravih da mi nemamo tih sto razmisljaju.
zzzzz

Post by zzzzz »

Pogledaj samo koliko je prodavnica okolo sadasnje ambasade (salon auta, kafici, butici, restorani), sve radi ljudi koji rade u ambasadi i imaju kupovnu moc. Ista ce se stvar desiti i kada predju u Marsalku. Bice cisce, urednije, s novim kaficima, buticima, restoranima, itd. Meni je bas drago da je neko napokon kupio ovu lokaciju i da ce napraviti nesto korisno od toga. U ovom momentu ta lokacija je sve, samo nije korisna. Budi mi pozdravljen/a.

ps. A da mi nije stalo, ne bih se javljao na forumu povodom ove teme.
Pogresno si informisan

Zbog americke ambasade su pozatvarani svi objekti u blizini, benzinska pumpa, one cvjecare i grilovi preko puta i da ne nabrajam.
Neznam jesi li vidjeo kako su se zabarakadirali (nemam nista protiv ali ne u srcu grada, kuda svakodnevno moram proci) imas osjecaj da rat jos nije gotov kad prolazis pored ambasade.
Tamo mi i nije smetalo toliko, nekako je izdvojeno, ali na Marin Dvoru :(
cowboy

Post by cowboy »

zzzzz wrote: Pogresno si informisan

Zbog americke ambasade su pozatvarani svi objekti u blizini, benzinska pumpa, one cvjecare i grilovi preko puta i da ne nabrajam.
Neznam jesi li vidjeo kako su se zabarakadirali (nemam nista protiv ali ne u srcu grada, kuda svakodnevno moram proci) imas osjecaj da rat jos nije gotov kad prolazis pored ambasade.
Tamo mi i nije smetalo toliko, nekako je izdvojeno, ali na Marin Dvoru :(
Ne znam Prince, svako ima pravo da se osjeca kako hoce u vezi prodaje lokacije Amerima, no meni se cini da raja zaista prave dramu od toga. U ovo vrijeme neimastine, meni se cini da je bilo koja opcija za Marsalku bolja od sadasnje. Priznajem, ideja da se prostor preuredi za univerzitet je bila sjajna, ali to niko nije mogao finansirati.
Treba biti realan, i djelovati onoliko koliko je to u ovom trenutku moguce.

Recimo da postoji nekoliko opcija: Izgraditi univerzitet (nemoguce jer nema para); Porusiti sve i napraviti park (nemoguce jer nema para); Ostaviti da truhne (vec vidjeno-od ove opcije nema nikakvog hajra, a ionako previse stvari je truhlo u drzavi Bosanskoj); Prodati zaiteresovanom kupcu koji je spreman da lokaciju dovede u red (moguce, i cak sta vise-pozeljno)

Pozdrav

:)
artzy

Post by artzy »

Sta ce Amerikanci sa tolikim naseljem....?
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Problem su pare???
Gdje ih uloziti???
Ja predlazem da se podijele nezaposlenim u kantonu SA....... :)
Uh

Post by Uh »

Trebali su im dati predsjednistvo za ambasadu. Ionako one guzonje nista ne rade. Marsalku su trebali pretvoriti u luna park da se mogu zabavljati za vrijeme radnog vremena. :lol:

Bas me cudi sto ce amerima toliki prostor za ambasadu?

a mozda je to na kraju nesto drugo u pitanju.
Pospanko

Post by Pospanko »

artzy wrote:Sta ce Amerikanci sa tolikim naseljem....?
Da li neko od Vas ima prestavu koliko je to zemljista, pa to je sasvim normalan prostor, ljudi nece da kupe 100m2 da bi parkirali auta po trotuarima. Amerika je zemlja koja ima standarde, znaci njihova Ambasada treba da posjeduje nesto sto je kod njih stoji u zakonu. Isto kao sto su i njihovi vojnici u kasarnama imali bazen. To nas balkanski mentalitet ne moze da razumije.
Ovi koji kukaju da ce grad biti podijeljen ponovo, nisu u pravu, da je igraden univerzitetski kampus grad bi bio podijeljen, pogledajte sada rampe na ulazu u kasarnu. Pa ljudi kako ne razumijete da je to dato nasim hajvanima, oni bi od tog prostora napravili cirkus. Meni ne smeta sadasnje sjediste ambasade, cak sta vise, u taj park mogu izaci i da se osjecam sigurnim da nece neka budala prici da me maltretira i da se izivljava na dijeci.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Arrival wrote:Ma neka dode i cirkus Adria samo neka ukinu Titinu bistu.

Jos ako meni daju da kurisem kran, uletit cu popola pare za zemljiste :oops:

Zasto ti sebi ne kupis kartu u jednom smijeru za Bliski Istok? Ako ti treba novaca, mislim da ce forumashi da se udruze...jeko jeko, losha ti kamuflazha....
zili

Post by zili »

a kako se tačno "kurise" kran?? :?
Arrival

Post by Arrival »

Draga mirci & draga zili :D

Sve se da nauciti, uz malo volje i jaku zelju. A za posao uklanjanja artefakata komunizma ne zalim ni jedno ni drugo.

Mah-mah curice :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Arrival wrote:Draga mirci & draga zili :D

Sve se da nauciti, uz malo volje i jaku zelju. A za posao uklanjanja artefakata komunizma ne zalim ni jedno ni drugo.

e jeko jeko, da ne bijase tog komunizma, mnoge familije se ne bi uspjele naseliti u Sarajevo i ne bi ljudi pozavrsavali MEDIICNU ...nit bi bilo kranova...leleeee :oops:
Arrival

Post by Arrival »

mIRCerka wrote:
Arrival wrote:Draga mirci & draga zili :D

e jeko jeko, da ne bijase tog komunizma, mnoge familije se ne bi uspjele naseliti u Sarajevo i ne bi ljudi pozavrsavali MEDIICNU ...nit bi bilo kranova...leleeee :oops:
slazem se da je nekima komunizam omogucio da skinu opanke i sjednu u fotelju

ali nekima je otimacinom oduzeo BOGATSTVO i doveo fukaru pod prozor..naravno dusevnu, moralnu a tek na kraju i materijalnu

sto se tice MED.Fakulteta, i tamo se situacija mjenja...izumiru drugovi a dolaze mlade progresivne snage ...siri se mir/selam ;)

dodi na fakultet da osjetis razliku u ambijentu :oops:

Fair Life

Post by Fair Life »

Arrival wrote:Sve se da nauciti, uz malo volje i jaku zelju. A za posao uklanjanja artefakata komunizma ne zalim ni jedno ni drugo.
Da je kasarna kupljena od strane nekog naseg i placena "certifikatima" taj bi problem komunistickog naslijedja vec odavno bio rjesen, a ti Jekane zadovoljan.
pitt

Post by pitt »

Mogli bi i dzamiju napraviti tu...sta mislis jekane? :D:D:D
Qler

Post by Qler »

ama ljudi, hoce li ko reci konkretno, jel oni kupuju cijelu marsalku, ili samo dio, tj. koliko sam ja cuo onaj krajnji dio, do masinske?!

Sto se tice rgadnje, DA ili NE ja sam jos uvijek suzdrzan, dok ne vidim sta ce to biti, koliko prostora zauzeti, kako ce izgledati, i tako.

Uglavnom, necu da sudim jos uvijek, jer koliko vidim niko ne zna konkretno na sta ce to da lici :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Arrival wrote:
slazem se da je nekima komunizam omogucio da skinu opanke i sjednu u fotelju

ali nekima je otimacinom oduzeo BOGATSTVO i doveo fukaru pod prozor..naravno dusevnu, moralnu a tek na kraju i materijalnu

sto se tice MED.Fakulteta, i tamo se situacija mjenja...izumiru drugovi a dolaze mlade progresivne snage ...siri se mir/selam ;)

dodi na fakultet da osjetis razliku u ambijentu :oops:

ja sam tamo mnogo cesce nego sto ti mislis jeko :D i neke od predvnika strajka na medicini poznajem bolje nego sto mislis, i nemam nista protiv Sellama sto se siri, ali Jeko, prica nije vezana za medicinski fax kao fax, vec je vezana za prodaju "grad za dinar" a dinar u dzep....
Arrival

Post by Arrival »

pitt wrote:Mogli bi i dzamiju napraviti tu...sta mislis jekane? :D:D:D
dzamija - njet

islamski centar - yes, sure

:oops:

misli globalno - radi lokalno :lol:
Post Reply