Marš mira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bosanac21

#26 Re: Marš mira

Post by Bosanac21 »

preko web satrnice www.marsmira.org sam se prijavio za ucestvovanje ma marsu. Interesira me da li zna neko ma li prevoz iz Kantona Sarajevo obezbjeden i koliko kosta?! Usput da pitam za smjestaj tamo, da li je potrebno da se staor nosi, ili ima obezbjedeno???? Unaprijed hvala!
Johnny_x

#27 Re: Marš mira

Post by Johnny_x »

Bosanac21 wrote:preko web satrnice http://www.marsmira.org sam se prijavio za ucestvovanje ma marsu. Interesira me da li zna neko ma li prevoz iz Kantona Sarajevo obezbjeden i koliko kosta?! Usput da pitam za smjestaj tamo, da li je potrebno da se staor nosi, ili ima obezbjedeno???? Unaprijed hvala!
Nista se ne placa, vidi organizacije iz Vogosce i Ilijasa i Stari Grad kod njih budu dobre.
Bosanac21

#28 Re: Marš mira

Post by Bosanac21 »

Johnny_x wrote:
Bosanac21 wrote:preko web satrnice http://www.marsmira.org sam se prijavio za ucestvovanje ma marsu. Interesira me da li zna neko ma li prevoz iz Kantona Sarajevo obezbjeden i koliko kosta?! Usput da pitam za smjestaj tamo, da li je potrebno da se staor nosi, ili ima obezbjedeno???? Unaprijed hvala!
Nista se ne placa, vidi organizacije iz Vogosce i Ilijasa i Stari Grad kod njih budu dobre.
Hvala
kv99

#29 Re: Marš mira

Post by kv99 »

Sator nije potrebno da se nosi ali isto tako moze da nosi ako se zeli. Ponekad nema mjesta bas za sve jer svake godine ide sve vise ljudi tako da obicno oni sa planinarskim iskustvom ponesu satore sa sobom. Kao sto je ranije napisano na temi stvari se mogu slati od kampa do kampa prevozom koji je obezbjedzen od organizatora ili preko grupa koje idu. Tako da preko tog prevoza mozes da posaljes sve ono sto mislis da ti je potrebno u kampu a ne zelis da nosis na sebi u toku pjesacenja. A satori su od vojske, od onih ogromnih u kojima stane i preko 100 ljudi pa do onih za 8-10, ali i pored toga se moze dogoditi da nema mjesta bas za sviju ili da se moras pravo stisnuti. Ako vas ide vise i ako imas sator ponesi jer tako ti je bolje , ako nista onda da se ne treba da brines hoces li naci mjesto za spavanje kada dodzes u kamp a i zbog udobnosti, zamisli da pjesacis citav dan, pokisnes do gole koze i onda te zapadne sator koji prokisnjava ..
SaPnA

#30 Re: Marš mira

Post by SaPnA »

Johnny_x wrote:Ja sam isao 2009, prosle godine nisam mogao(ispiti), prvi put mi je bilo i otisao sam dosta nespreman. Prvi dan nisam nista jeo skoro do vecere, mislio sam da je sve bilo obezbjedzeno. Obavezno ponesi neke hrane sa sobom. Sto se obuce tice ja sam imao patike i sandale, sandale su mi odlicno pomogle pogotov kad je ona kisa bila, patike suhe a onako samo operes noge i to je to, oni sto su isli sa mnom sve su im patike popucale od kise, mokre bile do kraja marsa. Gledaj da sto manje stvari imas u ruksaku, mene su vise ramena bolila nego noge. Ako si iz okoline SA, ima dobra organizacija iz Vogosce i Ilijasa. Bude poneka radnja u putu ali ako si u sredini ili na kraj kolone ne mozes ni ulja kupiti sve se proda tako da obezbjedis se dobro sa tim. Evo ti jedna slika sa marsa put kroz blato i ovdje papuce ili sandale su najbolja opcija.
Image
jarane ja isto isao 2009. godine prvi put imao 14 godina i bas se toga sjecam kisa nas je ubila 1. dan al bilo je zanimljivo ici ono kad kisa pada i posle po onom blatu pa dolazak u kamp mokar do koze i kasnije vruce jelo i lagano u vrucu vrecu za spavanje

i samo obavezno ponesite vrece za spavanje bolje nego u one vojne konjuhare :oops:
mekaba

#31 Re: Marš mira

Post by mekaba »

Postoji li mogucnost da stvari koje cu koristiti samo za spavanje (sator,dusek na puhanje i vrecu) stavim u jedan ruksak i predam na kamion prije polaska marsa.Mislim predam u Nezuku a dobijem u prvom mjestu nocenja.Kolike su sanse da se taj ruksak otudji :sad: pa da ostanem ko puz goljak :lol: ????? Koliko je pametno da vodim kcerku koja ima 13 godina i ima veliku zelju da odradi mars kako ona kaze za svoju BiH. Iz DK nas na mars za sada dolazi 36 a mozda bude jos prijava.Nadam se da hoce :bih:
Hvala unaprijed onom ko odgovori ;-)
Pozdrav
kv99

#32 Re: Marš mira

Post by kv99 »

mekaba wrote:Postoji li mogucnost da stvari koje cu koristiti samo za spavanje (sator,dusek na puhanje i vrecu) stavim u jedan ruksak i predam na kamion prije polaska marsa.Mislim predam u Nezuku a dobijem u prvom mjestu nocenja.Kolike su sanse da se taj ruksak otudji :sad: pa da ostanem ko puz goljak :lol: ????? Koliko je pametno da vodim kcerku koja ima 13 godina i ima veliku zelju da odradi mars kako ona kaze za svoju BiH. Iz DK nas na mars za sada dolazi 36 a mozda bude jos prijava.Nadam se da hoce :bih:
Pozdrav
Postoji ta mogucnost jer postoje kamioni koji voze bas u tu svrhu. A sad koliko je sigurno to ti ne bi mogao reci. Znam da na stotine ljudi to radi a ne bi da im nije sigurno. Kao i obicno moze biti slucajeva da torba nestane jer se ne moze garantovati nista ali ja znam licno ljude koji su to radili i koji planiraju da to rade tako da pitaj sebe , da li ti je bolje da vukljas sve to na sebi ?
U vezi kcerke, upoznao sam ljude koji su isli i sa mladjom djecom a znam i jednog koji je isao bas sa kcerkom slicnih godina kao i tvoja pa sto se fizickog napora tice mislim da nije problem.
SaPnA

#33 Re: Marš mira

Post by SaPnA »

kv99 wrote:
mekaba wrote:Postoji li mogucnost da stvari koje cu koristiti samo za spavanje (sator,dusek na puhanje i vrecu) stavim u jedan ruksak i predam na kamion prije polaska marsa.Mislim predam u Nezuku a dobijem u prvom mjestu nocenja.Kolike su sanse da se taj ruksak otudji :sad: pa da ostanem ko puz goljak :lol: ????? Koliko je pametno da vodim kcerku koja ima 13 godina i ima veliku zelju da odradi mars kako ona kaze za svoju BiH. Iz DK nas na mars za sada dolazi 36 a mozda bude jos prijava.Nadam se da hoce :bih:
Pozdrav
Postoji ta mogucnost jer postoje kamioni koji voze bas u tu svrhu. A sad koliko je sigurno to ti ne bi mogao reci. Znam da na stotine ljudi to radi a ne bi da im nije sigurno. Kao i obicno moze biti slucajeva da torba nestane jer se ne moze garantovati nista ali ja znam licno ljude koji su to radili i koji planiraju da to rade tako da pitaj sebe , da li ti je bolje da vukljas sve to na sebi ?
U vezi kcerke, upoznao sam ljude koji su isli i sa mladjom djecom a znam i jednog koji je isao bas sa kcerkom slicnih godina kao i tvoja pa sto se fizickog napora tice mislim da nije problem.
oko te torbe slobodno je ubaci u kamion alinapisi nesto na njoj svoje ime da bnebi drugi zabunom uzeli i obavezno zapamti registraciju kamioa ali prvi dan polovinu puta je moras nosit tek na snagovu mozes ubacit torbe u kamion a onda drugi i treci dan odmah ubacujes nepotrebne stvari
mekaba

#34 Re: Marš mira

Post by mekaba »

kv99 wrote:
Pozdrav
Hvala za info. Kad se ide prvi put onda naravno postoji doza zabrinutosti uglavnom oko nekih prakticnih stvari.Naravno i za dijete postoji zabrinutost koliko ce moci izdrzati.Na nekim video klipovima koji su postavljeni na You Tube se mogu vidjeti i djeca od 10-tak godina pa sam zbog toga mislio da i moja kcerka sa 13 moze to odraditi a nadam se da hoce i da ce sve proteci po planu :-D :-D
mekaba

#35 Re: Marš mira

Post by mekaba »

SaPnA wrote:
kv99 wrote:
Pozdrav
oko te torbe slobodno je ubaci u kamion alinapisi nesto na njoj svoje ime da bnebi drugi zabunom uzeli i obavezno zapamti registraciju kamioa ali prvi dan polovinu puta je moras nosit tek na snagovu mozes ubacit torbe u kamion a onda drugi i treci dan odmah ubacujes nepotrebne stvari
Hvala Sapna na ifnfo. Ovo mi je bilo jako vazno.
Pozdrav
kemal21

#36 Re: Marš mira

Post by kemal21 »

Dzontra Volta wrote:Evo stizu informacije da hrana u kampovima nece biti obezbjedjena. Trebaju mi informacije, da li postoje mjesta ( u toku Marsa mira) gdje bi se moglo kupiti nesto za jelo, ili moramo sve pripremiti prije samoga pocetka Marsha??
I mene ovo zanima :)
poznanik

#37 Re: Marš mira

Post by poznanik »

kemal21 wrote:
Dzontra Volta wrote:Evo stizu informacije da hrana u kampovima nece biti obezbjedjena. Trebaju mi informacije, da li postoje mjesta ( u toku Marsa mira) gdje bi se moglo kupiti nesto za jelo, ili moramo sve pripremiti prije samoga pocetka Marsha??
I mene ovo zanima :)
Slobodno postavite ovakvo pitanje ovdje Marš mira i prenesite odgovor svima
poznanik

#38 Re: Marš mira

Post by poznanik »

Dzontra Volta wrote:Poslao sam pitanje, ali nista jos od odgovora!
Gledao sam malo ovaj program i tamo pise da imaju pauze i podjela peciva, osvjezenja ...Toliko za sada, ako mi odgovore proslijedit cu vam.
Ma i da nema organizirane podjele hrane ne bi trebalo smetati, pa oni jadni i iznemogli Srebreničani nisu imali ni obuće kako treba, a ne hrane, pa su stigli na odredište. Ako već idemo njihovim "stazama", otrpimo malo i glad i druge teške uslove, neće nam ništa biti :-)
kemal21

#39 Re: Marš mira

Post by kemal21 »

Dzontra Volta wrote:
poznanik wrote:
Dzontra Volta wrote:Poslao sam pitanje, ali nista jos od odgovora!
Gledao sam malo ovaj program i tamo pise da imaju pauze i podjela peciva, osvjezenja ...Toliko za sada, ako mi odgovore proslijedit cu vam.
Ma i da nema organizirane podjele hrane ne bi trebalo smetati, pa oni jadni i iznemogli Srebreničani nisu imali ni obuće kako treba, a ne hrane, pa su stigli na odredište. Ako već idemo njihovim "stazama", otrpimo malo i glad i druge teške uslove, neće nam ništa biti :-)
:thumbup: :thumbup:
Bas jutros, sjedeci sa svojom ekipiom, komentarisali smo ovu vijest i rekoh : "Ajd ne treba se sekirati, konacno je doslo vrijeme da primjenimo ono sto pratimo na Discovery-u, i iskoristimo tehnike Beara Gryllsa " :)
Samo da znate puna je šuma gljiva :-D
kemal21

#40 Re: Marš mira

Post by kemal21 »

Ja ću sebi ponijeti konzerve i hljeba pa šta bude, samo me strah da kiša ne pane, pa da moramo po kiši pješačit, to bi bilo stvarno neugodno :run:
jadran

#41 Re: Marš mira

Post by jadran »

Mars mira trebao bi biti moralna obaveza svih nas...nadam se d ace moja zelja - moralna obaveza - nadjacati sve i da cu uspjeti da je ostvarim...
Bosnian_Devil

#42 Re: Marš mira

Post by Bosnian_Devil »

Planira li neko ove godine ici na Mars mira? Kako najlakse stici do Nezuka iz Sarajeva? Posto sam vidio da ove godine nije obezbjedjena hrana, da li se negdje ima kupiti hljeb tokom Marsa?
Post Reply