MARLYIN MANSON VS ALICE COOPER
Moderator: _BataZiv_0809
-
Belminator
Manson jeste debil i nema sanse da ga poredis sa Cooperom jer je i sam izjavio da mu je Wincent Furnier ( alias Alice Cooper ) idol... pa ja ne bih poredio slinavog ucenika sa uciteljem. Meni licno Cooper je daleko od debila samo ga je potrebno poznavati kroz citav njegov rad a ne samo kroz albume Trash i Hey Stoopid jer su ti albumi puni najobicnijih MTV sladunjavih hitova. Ne znam koliko si upucen u njegovu raniju diskografiju i da je upravo on tvorac horor efekata na sceni a sto su kasnije od njega pokusali da kopiraju brojni metal bendovi, naravno ni priblizno dobro kao Alice... Meni licno najbolje od Coopera jeste ono staro; Eighten, Bilion Dolar Babies, Killer, From The Inside, Under My Whels, Constrictor ( citav album ). A koliko je Cooper ime govori ti najbolje cinjenica da su na njegovim albumima svirali Satriani, Vai, Al Piter, Slash, Steve Adler nakon sto su ga Gunsi sutnuli, Ozzy pjevao back vokale i ne znam vise sa kim nije sarađivao... Ok ima raje koja jednostavno ne razumiju i ne vole Coopera, ukus je individualna stvar ali Alice Cooper se definitivno treba postovati...
- Murat Sabanovic
alice je muzicar za razliku od onoga hajvana .
alice ti ja jedna od najlegenranijih licnosti rocka pionir je tzv. horror shocka metala,.njegova zika se moze slusati i porediti sa najvecim rock hitovima.
manson je debil koji kvari muziku ,ali su jos veci debili koji ga slusaju
da dalje pisem ................beli ti je napisao ono najvaznije
alice ti ja jedna od najlegenranijih licnosti rocka pionir je tzv. horror shocka metala,.njegova zika se moze slusati i porediti sa najvecim rock hitovima.
manson je debil koji kvari muziku ,ali su jos veci debili koji ga slusaju
da dalje pisem ................beli ti je napisao ono najvaznije
- metal_rules_cura
Hahaha ne znam kome je palo na pamet da pomenute poredi!!!Prvenstveno zbog tog sto nemaju ama bas nikakvih dodirnih tacaka u muzickom izrazu.Alice naravno bez dvoumljenja!
-
Belminator
Imere drug moj mozda ces pomisliti da sam bio poremeceno dijete a da i danas nisam nista bolji kada ovako gledam na to, ali moje djetinjstvo je ozbiljno poljuljano kada mi u cetvrtom osnovne uciteljica nije dozvolila da zalijepim sliku moga idola Coopera na skolski pano gdje su djeca lijepila svoje ljubimce, a opravdavala je to grubom cinjenicom da je previse ruzan kako bi se nasao na mjestu koje ustvari treba da krasi ucionicu. Tako da je među silnim uglavnom debilnim licima poput New Kids on the Block, i par legendarnih poput Bon Jovijevog i Bonovog, nedostajalo ruzno lice moga tadasnjeg idola Alice Coopera. I danas se nadam da glupa baba ( obzirom da je onda imala bruku godina ) sada gori u paklu zbog toga...
Najozbiljnije od Coopera sam imao skoro sve sto se od 87-e pa do ratne 92-e moglo naci i sve to lijepio u jedan ogromni rokovnik i nisam jednom imao priliku procitati " Alice Cooper- otac heavy metala" a to su ponavljali i domaci novinari poput Jadranke Jankovic pa do ne znam vec Carls r Krosa-a... Druga stvar je sto je taj covjek, hajde da se malo posluzim hiperbolom, drugi Koperfild. Sjecam se pred rat su me vodili na njegov koncert u Zagrebu pa to je horor show i danas se svjeze sjecam scene kad mu Fredi Kruger skide glavu sa ramena. A sto je najvaznije njegovi efekti su daleko bolji i daleko humaniji od glupog Ozzy-a ( respekt prema Ozzy-u kao muzicaru ali kao covjeku bi mu licno volio ispaliti metak u potiljak ) koji je zivim golubovima odgrizao glavu na sceni i ne znam jel on ili to bijase neko drugi minirao kravu na bini... A otkad ti Cooper datira mozda ce ti najbolje objasniti cinjenica da je tamo nekad on vec planetarno popularan muzicar bio mokri brat sa Jim Morisonom, bili su dobri haveri i opijali se zajedno. E sad njegov najveci problem je sto nije bio komercijalan, kada je dosao tobe i vidio kuda svijet zapravo ide i on je napravio veliki povratak nakon nekoliko godina posta, a za to vrijeme se je lijecio od alkohola i droge, i objavio sladunjavi album Trash koji ga je odveo na sam vrh mada dobri poznavaoci muzike i Coopera naravno uvijek ce vise paznje poklanjati njegovom prijasnjem radu ...
-
Belminator
Pa ovo nije moguce uspio i Belminator da postavi sliku, evo jos slika...
Tako je Murate Jedan je Cooper, jedan jedini

[/img]http://www.vnn.vn/dataimages/original/i ... er.jpg[img]
[/img]http://www.nolifetilmetal.com/images/alice_eyesband.jpg
Tako je Murate Jedan je Cooper, jedan jedini

[/img]http://www.vnn.vn/dataimages/original/i ... er.jpg[img]
[/img]http://www.nolifetilmetal.com/images/alice_eyesband.jpg
-
car-x
cisto muzicki, mada nije neko dostignuce uraditi cover, ali meni se manson-ove obrade pjesama depeche moda i to poprilicno svidjaju.. o alice cooper-u i njegovoj muzici isto tako mogu reci samo pozitivne stvari.. ali to je sve subjektivno.. mom dajdzi se ne bi svidio nijedan, reko bi da nije normalan onaj ko to slusa, i otiso bi da isijece vene uz bracu babajice.. tako da je to sve stvar licne percepcije i muzickog ukusa..
-
Belminator
E moj care mene su jos kao dijete u familiji proglasili ludim zbog Coopera, Gunsa, Metallice... bas na taj nacin na koji si ti opisao, a kada bi dolazio u goste bilo kod rahmetli dajdze bilo kod nane ili tetki skrivali bi radio-kasefotone a za muzicke linije bi govorili kako je to u ono doba veoma skupa stvar i da se djecije rukice ne bi trebale petljati oko tih dugmadi- kao da ja tog robota nisam tada imao
Razlog za to je bio taj sto sam sa sobom uvijek nosio kasetu na kojoj je bio onako lose simljen, sa ploce, The Alice Cooper Show- live negdje iz 70-tih cini mi se...
Ma ja od Mansona jedino obrade i mogu poslusati te onaj duet sa Eminemom...
Ma ja od Mansona jedino obrade i mogu poslusati te onaj duet sa Eminemom...
- Murat Sabanovic
alice je legenda ,muzicar koji je inspiriso ozzija,clanove kissa i ovog debila mansona, kojeg ne mogu smisliti.da imam love platio bih me da suti i da ne unistava dijelo i lik ovih gore navedenih muzicara.
manson je sramota za bilo kakvu muziku a pogotovo za rock ...ali eto ima hajvana koji ga smatraju muzicarom.pretezno su to nove generacije koji pojima nemaju o korijenima tzv horror schock rocka.
ne samo da je njegov utjecaj u muzici ogroman vec i u filmu.
inspiriso je mnoge rezisere .pa samo koliko horror-filmova ima u kojima su glumci nasminkani i lice na alice coopera.
manson je sramota za bilo kakvu muziku a pogotovo za rock ...ali eto ima hajvana koji ga smatraju muzicarom.pretezno su to nove generacije koji pojima nemaju o korijenima tzv horror schock rocka.
ne samo da je njegov utjecaj u muzici ogroman vec i u filmu.
inspiriso je mnoge rezisere .pa samo koliko horror-filmova ima u kojima su glumci nasminkani i lice na alice coopera.
-
Belminator
Da a treba napomenuti i da je sam Vincent glumio u niz filmova. A uloga u vrhunskom hororu Princ tame je odusevila cak i filmske kriticare, pogotovu scena kada onog cvikerasa probije biciklom. Glumio je i u jednom dijelu Fredija Krugera, tacnije glumio je Fredijevog starog, kao i u niz drugih horora a pojavljivao se je i u komedijama poput Vejnovog svijeta te i u serijama npr. Lude 70-te itd. Nego Murate idi na temu dobra stara muzika postavio sam par pjesama od Coopera pa ako ih vec nemas skini ih, a gledat cu da postavim i neke novije njegove stvari za raju koja uglavnom gotivi njegov rad od 89-e... no sad to necu raditi, odoh vala leci, umoran sam a i napravio sam zbrku u stomaku ali valjda i to spada u bajramske cari ...
- Murat Sabanovic
ma imam i ja prijatelju nekih stvari od on njega
istina nemam bas puno ,ali ono sto trebam od njega da imam se nalazi na mojoj polici za cd.
vozdra
istina nemam bas puno ,ali ono sto trebam od njega da imam se nalazi na mojoj polici za cd.
vozdra

[/img]