MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
-
Aduu
#1 MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Nenad Marković, najbolji posljeratni košarkaš Bosne i Hercegovine i bivši selektor našeg nacionalnog tima od danas je dogradonačelnik Sarajeva, odlučeno je na svečanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća glavnog grada naše države.
Marković je rođen 6, juna 1968. godine u Doboj, a igračku karijeru koja je trajala 18 godina završio je 2006. U profesionalnoj izuzetno blistavoj karijeri nastupao je za sljedeće klubove: Bosna (1988 – 92), Trieste - Italija (1992 – 93). Ferrys Lliria – Španija (92 - 93), Hapoel Tel-Aviv – Izrael (93 – 94), Joventut Badalona – Španija (94 – 95), Lugano – Švajcarska (94 – 95), Hapoel Tel-Aviv – Izrael (95 – 96), Hapoel Eilat - Izrael (96 – 97), Limoges – Francuska (96 – 99), Pamesa – Španija (99 – 00), Adecco Estudiantes Madrid – Španija (00 – 01), Panionios Athens – Grčka (01 – 02), Olympiacos Pireus – Grčka (02 – 03), Murcia – Španija (03 – 04), Panionios Atina - Grčka (03 – 04), Bosna (05 – 06).
Od tada bavi se trenerskim poslom. Bio je šef stručnog štaba KK Bosna ASA BHT i kako smo ranije naveli selektor muške seniorske reprezentacije BiH. Potom odlazi u grčki Panionios, gdje je imao izuzetno usješnu trenersku rolu.
Ipak, vratio se u Sarajevo, te uz sport aktivnije se uključio i u politiku, po uzoru na brojne poznate sportiste, ali i sportske radnike u BiH. Imao je uspješnu igračku karijeru, veliki je trenerski potencijal, a kako će se snači u ulozi „političkog igrača“ znaćemo u naredne četiri godine, koliko će mu trajati dogradonačelnički mandat?!
Novi gradonačelnik Sarajeva je Alija Behmen, a drugi dogradonačelnik je Slobodan Nešković.
Marković je rođen 6, juna 1968. godine u Doboj, a igračku karijeru koja je trajala 18 godina završio je 2006. U profesionalnoj izuzetno blistavoj karijeri nastupao je za sljedeće klubove: Bosna (1988 – 92), Trieste - Italija (1992 – 93). Ferrys Lliria – Španija (92 - 93), Hapoel Tel-Aviv – Izrael (93 – 94), Joventut Badalona – Španija (94 – 95), Lugano – Švajcarska (94 – 95), Hapoel Tel-Aviv – Izrael (95 – 96), Hapoel Eilat - Izrael (96 – 97), Limoges – Francuska (96 – 99), Pamesa – Španija (99 – 00), Adecco Estudiantes Madrid – Španija (00 – 01), Panionios Athens – Grčka (01 – 02), Olympiacos Pireus – Grčka (02 – 03), Murcia – Španija (03 – 04), Panionios Atina - Grčka (03 – 04), Bosna (05 – 06).
Od tada bavi se trenerskim poslom. Bio je šef stručnog štaba KK Bosna ASA BHT i kako smo ranije naveli selektor muške seniorske reprezentacije BiH. Potom odlazi u grčki Panionios, gdje je imao izuzetno usješnu trenersku rolu.
Ipak, vratio se u Sarajevo, te uz sport aktivnije se uključio i u politiku, po uzoru na brojne poznate sportiste, ali i sportske radnike u BiH. Imao je uspješnu igračku karijeru, veliki je trenerski potencijal, a kako će se snači u ulozi „političkog igrača“ znaćemo u naredne četiri godine, koliko će mu trajati dogradonačelnički mandat?!
Novi gradonačelnik Sarajeva je Alija Behmen, a drugi dogradonačelnik je Slobodan Nešković.
-
gurabija78
#2 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
inače se osipam na sportiste - novopečene političare, ali nekako mi ova vijest nije zaparala uši, valjda zato što mi se ne čini da se radi o klasičnom uhljebljavanju kao što je dosad bio slučaj sa 99% sportista-facanaplakatima.... čovjek je bio uspješan i na sportskom i na menadžerskom planu (za razliku od većine dosadašnjih sportista koji su ušli u politiku). Koliko znam, mogao je ostati da živi bilo gdje u svijetu i da se nastavi baviti svojim poslom a ipak je došao u Sarajevo da radi ovaj posao. Sumnjam da je čovjeka njegovog kalibra privukla plata ili da ima neki drugi motiv materijalne prirode.... možda jednostavno hoće da promijeni nabolje grad koji mu je dosta toga pružio.... vidjećemo...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Neno Markovic je ziva legenda,i ponosan sam sto je dogradonacelnk grada u kojem zivim
Srcan,hrabar,pravican....igracka i ljudska velicina....
-
Aduu
#5 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Mene samo zanima kakvu ulogu ima dogradonacelnik???
-
policy
#6 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Nenad Markovic je igracka legenda. Nenad Markovic se nije bas proslavio kao trener Bosne i nase kosarkaske reprezentacije. Vidjecemo tek kakav je politicar Nenad Markovic. Danas se inace ostvario i drugi od dva glavna zahtjeva Gradjana Sarajeva, postavljenih tokom protesta u toku prosle godine. Prvi zahtjev je ispunjen: Tajo je odstupio. Drugi zahtjev je ispunjen - Semiha je odstupila. Dosli su neki novi ljudi. Pitam se hoce li Gradjani zadrzati istu dozu kriticizma i prema ovoj novoj gradskoj vlasti, kao i prema prosloj, ili je poenta u tome da se promijeni vlast. Da dodju "nasi", a ostalo je manje bitno.
-
bos
#7 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Za Nenu stvarno dobra vijest, sto se kaze znamo covjeka.
Zasluzuje i vise od tog zamjenika...
Toliko su srali za Semihu, bas isti ovi sto danas slave izbor starog i istrosenog prdonje da treba biti mnogoooo naivan pa pomisliti kako je ideja bila smjena vlasti da nam svima bude "bolje". Al hajde, sta je tu je. Sad cemo naravno zaboraviti da nam gradonacelnik nije iz Sarajeva, da ne prica strane jezike, da nije u cvijetu mladosti, da nije bas ni tako lijep...dok ne daje donacije za dzamije, sve mu je oprosteno.
Toliko su srali za Semihu, bas isti ovi sto danas slave izbor starog i istrosenog prdonje da treba biti mnogoooo naivan pa pomisliti kako je ideja bila smjena vlasti da nam svima bude "bolje". Al hajde, sta je tu je. Sad cemo naravno zaboraviti da nam gradonacelnik nije iz Sarajeva, da ne prica strane jezike, da nije u cvijetu mladosti, da nije bas ni tako lijep...dok ne daje donacije za dzamije, sve mu je oprosteno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Evo ih,2 sata od promjene na celu grada javljaju se SDA i Zagrabi po BIH,da prozivaju ljude koji nisu ni jedan dan na funkciji
Selo po selo,opstina po opstina,grad po grad...kanton po kanton...oslobadja se o klerofasizma..samo lagano i sabur
Ima ona navijacka ,dok je jos bio aktivni igrac koju smo tako cesto pjevali...
Oni ti ga P Nenadeeee,Nenadeeee,Nenadeeeee.....
Selo po selo,opstina po opstina,grad po grad...kanton po kanton...oslobadja se o klerofasizma..samo lagano i sabur
Ima ona navijacka ,dok je jos bio aktivni igrac koju smo tako cesto pjevali...
Oni ti ga P Nenadeeee,Nenadeeee,Nenadeeeee.....
-
The 51st State
#9 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
marketinsku, kao onomad osim kad je bio. inace, grad ko grad je nebitan u raspodjelama poluga moci u politicko-ekonomskom smislu, doduse ima jaku simbolicnu vaznost te u tom smislu pozdravljam ustolicenje koalicije sdp-nasa stranka u gradskom vijecu.Aduu wrote:Mene samo zanima kakvu ulogu ima dogradonacelnik???
-
fixer
#10 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
predpostavljam da ga znas pa tvrdis ovo. bilo bi krajnje glupo tvrditi o nekom da je ljudska velicina , a ne poznavati ga.-LIBERO- wrote:Neno Markovic je ziva legenda,i ponosan sam sto je dogradonacelnk grada u kojem zivim
- HAVANA
#11 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
fixer wrote:predpostavljam da ga znas pa tvrdis ovo. bilo bi krajnje glupo tvrditi o nekom da je ljudska velicina , a ne poznavati ga.-LIBERO- wrote:Neno Markovic je ziva legenda,i ponosan sam sto je dogradonacelnk grada u kojem zivim
Znam ga licno preko 20 godina i o njemu kao covjeku,igracu,drugu sve najbolje.
- van Basten
#12 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
za izbor Nenada svaka čast, međutim mnogo bitnija funkcija je bačena u vjetar. Uhljebio se jedan ishlapjeli starac da nastavi gdje je nekada izvjesni Hamamdžić stao (sjeća li se iko tog lika?)
Iskreno, zabrinem se kadrovskim riješenjima opozicije svaki put kada joj se dadne šansa da ustoliči nekog svog na neku funkciju. Pitam se imaju li uopšte viziju kako i SA KOJIM LJUDIMA misle skinuti sadašnju vlast i preuzeti odgovornost na sebe?
Iskreno, zabrinem se kadrovskim riješenjima opozicije svaki put kada joj se dadne šansa da ustoliči nekog svog na neku funkciju. Pitam se imaju li uopšte viziju kako i SA KOJIM LJUDIMA misle skinuti sadašnju vlast i preuzeti odgovornost na sebe?
-
splavar šime
#13 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
- buzzer
#14 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
rekao bih reprezentativnu.The 51st State wrote:marketinsku, kao onomad osim kad je bio. inace, grad ko grad je nebitan u raspodjelama poluga moci u politicko-ekonomskom smislu, doduse ima jaku simbolicnu vaznost te u tom smislu pozdravljam ustolicenje koalicije sdp-nasa stranka u gradskom vijecu.Aduu wrote:Mene samo zanima kakvu ulogu ima dogradonacelnik???
kroz dobre veze sarajeva sa drugim gradovima (ono bratimljenje, folovi - golovi), mogu se ostvariti i poslovni kontakti i saradnja.
behmen je isto ok, ne bi skodilo da moze sa strancima komunicirati bez prevodioca, ali ako radi dobar posao nece mu neka talentirana prevodilica smetati.
- buzzer
#15 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
sta tebi konkretno smeta kod izbora behmena. i po cemu cjenis da je ishlapio?van Basten wrote:za izbor Nenada svaka čast, međutim mnogo bitnija funkcija je bačena u vjetar. Uhljebio se jedan ishlapjeli starac da nastavi gdje je nekada izvjesni Hamamdžić stao (sjeća li se iko tog lika?)
- ja.neron
#16 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Aduu wrote:Nenad Marković, najbolji posljeratni košarkaš Bosne i Hercegovine i bivši selektor našeg nacionalnog tima od danas je dogradonačelnik Sarajeva, odlučeno je na svečanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća glavnog grada naše države.
baš me briga što je postao dogradonačelnik što nije uložio zarađene milione u Bosnu i Hercegovinu nego sada hoće da još para zaradi u sprezi sa komunjarskim strankama(SDP, NAŠA STRANKA tj. stranka za prevaru, a ništa nisu bolje SDA i SBIH)
ĐUBRAD SRAM IH BILO
- ja.neron
#17 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Behmen je trebao da ode u svoj rodni grad MOSTAR neka tamo bude gradonačelnik, a ne ovdje da ga tjelohranitelji nose mrtvog pijanog kuće kao onda kad je bio premijer FBIH
- Compact
#18 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Ako Neno bude imao rezultate kao kada je vodio Bosnu i reprezentaciju, biće ok!
-
MokeQc
#19 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
[/quote]
baš me briga što je postao dogradonačelnik što nije uložio zarađene milione u Bosnu i Hercegovinu nego sada hoće da još para zaradi u sprezi sa komunjarskim strankama(SDP, NAŠA STRANKA tj. stranka za prevaru, a ništa nisu bolje SDA i SBIH)
ĐUBRAD SRAM IH BILO
[/quote]
Eh rodila te majka promucurnog i razumnog...
Ne kazem da su SDP i Nasa Stranka savrsene, ali mislim da je aktuelni izbor najbolje sto se moglo desiti Sarajevu. Cini mi se da je Neno htio jos para, uteko bi trceci iz SA, a ne bi se vracao.
Malo Off topic, zasto imam utisak da ljudi automatski okarakterisu "komunjarskom" neku stranku (na pr. Nasa Stranka) koja nema nacionalni predznak ?
Zar zajednistvo vazi za iskljucivo komunjarsku teznju koje se treba otresti po svaku cijenu ?!
ĐUBRAD SRAM IH BILO
[/quote]
Eh rodila te majka promucurnog i razumnog...
Ne kazem da su SDP i Nasa Stranka savrsene, ali mislim da je aktuelni izbor najbolje sto se moglo desiti Sarajevu. Cini mi se da je Neno htio jos para, uteko bi trceci iz SA, a ne bi se vracao.
Malo Off topic, zasto imam utisak da ljudi automatski okarakterisu "komunjarskom" neku stranku (na pr. Nasa Stranka) koja nema nacionalni predznak ?
Zar zajednistvo vazi za iskljucivo komunjarsku teznju koje se treba otresti po svaku cijenu ?!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#20 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Neciju ljudskost mozes prepoznati prema odnosu prema reprezentaciji,drzavnom grbu...prema suigracima,komsijama sa kojim zivi godinama,zeni,djeci...itd itd.fixer wrote:predpostavljam da ga znas pa tvrdis ovo. bilo bi krajnje glupo tvrditi o nekom da je ljudska velicina , a ne poznavati ga.-LIBERO- wrote:Neno Markovic je ziva legenda,i ponosan sam sto je dogradonacelnk grada u kojem zivim
Neciju ljudskost mozes prepoznati i prema odnosu rukovodstava ekipa u kojima je imao svoju igracku karijeru,i po broju pozitivnih mjisljenja o njemu,i kao igracu i kao covjeku...a u karijeri je imao 15 klubova,i ni iz jednog nije istjeran ili da je guzicom vrata zatvorio
Neciju ljudskost mozes prepoznati i da ga licno ne poznajes.
Grijesim?
- ProbuseniDolar
#21 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Pise u uvodnom postu "veliki je trenerski potencijal". E taj nam potencijal zajeba reprezentaciju ... zbog njega nam nikad losija repka nije bila ... Dogradonacelnik?! Ne kontam, je li to znaci da svaki "veliki" sportista moze biti neki funkcioner ... Obicno napadate N/FSBIH i kako tamo rade nekompetentni ljudi ... Zar neno nije nekompetentan na ovoj poziciji (sportista kao dogradonacelnik)... Ne kontam stvarno ... ALi znam da ga ne podrzavam ni sekunde. Valjda mu je toliko jaka karijera bila da sad mora na svom obrazu pare zaradjivati ... Sramota i fuj fujeva ...
- Compact
#22 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Čovjek arogantan da ne može biti gori. Nikakve odnose nema sa novinarima, razvodio se, uništio reprezentaciju, a sa Bosnom doživio poniženja. Šta reći, nek proradi cokula!ProbuseniDolar wrote:Pise u uvodnom postu "veliki je trenerski potencijal". E taj nam potencijal zajeba reprezentaciju ... zbog njega nam nikad losija repka nije bila ... Dogradonacelnik?! Ne kontam, je li to znaci da svaki "veliki" sportista moze biti neki funkcioner ... Obicno napadate N/FSBIH i kako tamo rade nekompetentni ljudi ... Zar neno nije nekompetentan na ovoj poziciji (sportista kao dogradonacelnik)... Ne kontam stvarno ... ALi znam da ga ne podrzavam ni sekunde. Valjda mu je toliko jaka karijera bila da sad mora na svom obrazu pare zaradjivati ... Sramota i fuj fujeva ...
- ja.neron
#23 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
kakvo zajedništvo ??? brkaš lončiće i podržaješ tezu da je Naša Stranka produžena ruka SDP-aEh rodila te majka promucurnog i razumnog...
- Better Man
#24 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Neno Marković je pozitiva lik i pokazao je nebrojeno puta kako se bori za BiH. Njegovi neuspjesi kao Selektora BiH i Trenera Bosne prvenstveno treba tražiti u odgovornim ljudima u Savezu i klubu Bosna koji ga nisu podržali u bitnim stvarima i koji su ustvari htjeli od njega da naprave marionetu (to su oni na doživotnim funkcijama). Sarajevo je konačno dobilo gradsku vlast kakvu treba i to bez učešća SDA i SBiH. Behhmen jeste čovjek u godinama, ali je vrlo pametan i sposoban i vjerujte da može uz svoje saradnike da gradu vrati onaj stari sjaj.
-
Lesli Eldridž
#25 Re: MARKOVIĆ DOGRADONAČELNIK SARAJEVA !!!
Nije lako gradonačelniku i dogradonečelniku, ali na pitanje šta mogu da urade, ja odgovaram da mogu mnogo, ako budu agilni. Sretno im bilo, a i nama isto. Valjda će se nešto promijeniti. Predispozicije za tako nešto su tu, pa vidjet, ćemo... Nek' smo vala skinuli onu sa cipelama broj 44.