Marko Šelić - Marchelo

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
TIPKARIPKA

#1 Marko Šelić - Marchelo

Post by TIPKARIPKA »

Marchelo... sigurno da mnogi od nas vole da slušaju ovog momka. Naravno, ima hejtera i onih ljudi koji mrze sve ono što ne vole tako i Marka. Nekako, kad god čujem ime Marchela sjetim se sjajnih tekstova, sjajnih pjesma koji svojom porukom čovjeka ne ostavljaju nimalo ravnodušnim, pa onda knjige koje je napisao i kolumne... Onda malo "hodajući" po netu vidio sam takodjer da mnogo ljudi iz BiH daju mu podršku, na myspace profilu sam davno gledao milion profila podrške kako iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle itd... I onda zapitam sam sebe, kako da te ljude ne dovode "na televizore", kako da ljude od kojih možeš nesto nauciti ne ugoste u neke od emisija koje su popularne na nacin da nas trpaju informacijama i kojim treba i kojim ne treba, a ne po čitav dan neke Tursko-Meksicke serije, veliki Brat, onda oni dnevnici u pola 8 pa prebrojavanje mrtvih i sve te stvari koje su me i natjerala da ev i po 3 put pisem na ovom forumu. Nije da nema ništa pametno na televizoru, ev taman počinje Veliki brat ali et dok su još ove "kratkovremene" reklame na pinku da posaljem ovaj post. Pozz :)
Last edited by TIPKARIPKA on 02/05/2011 22:39, edited 1 time in total.
TIPKARIPKA

#2 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by TIPKARIPKA »

buksna wrote:Slažem se u potpunosti, Marchelo je intelektualac! Ne volim ga pretjerano slušat, ne godi mi način repanja, ona brzina, ne mogu ga pratit :D al tekstovi su mu najjači definitivno... Bitno je da na TV-u prikazuju kojekakve retarde, Zmajeve od Šipova i sl., a ove ljude... ma 'ta će narkomani :roll:
Upravo. :) Nadam se da ce ugostiti nekada Marchela i Balasevica zajedno u neku emisiju i neka prate onda gledanost u tom trenutku. :shock:
Astrix

#3 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Astrix »

Dajte ljudi malo se aktvirajte, ovo treba biti jedna od boljih tema, inace sto se Marchela tice stvarno je covjek umjetnik. Kakve stvari pravi i kakve dubokoumne tekstove ima.
Nazalost takve ljude ti niko nece dovesti na tv i dati mu par minuta da kaze nesto, ma ko veli reper, narkoman, sta mozes od njega cuti lijepo. Ma kod nas je sve naopako pa tako i ova situacija, evo jedna meni najdraza...

chino

#4 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by chino »

evo jedna odlica

(ne)forumas

#5 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by (ne)forumas »

u slucaju prekomernih problema klinka se klinkom izbija...
Cipelica

#6 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Cipelica »

Astrix

#7 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Astrix »

Dajte ljudi malo pomozite, da ne zna neko gdje u Sarajevu ima nabaviti knjiga Zajedno sami, sve sam pretrazio ali nigdje nista, ili mozda gdje bi na netu mogao naruciti, bilo sta bilo gdje ako znate samo recite...
Zizy94

#8 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Zizy94 »

Marčelo nije s ove planete. Mi kasnimo i intelektualno i muzički za njim. Fenomenalan je !
Sinhro_

#9 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Sinhro_ »

Astrix wrote:Dajte ljudi malo pomozite, da ne zna neko gdje u Sarajevu ima nabaviti knjiga Zajedno sami, sve sam pretrazio ali nigdje nista, ili mozda gdje bi na netu mogao naruciti, bilo sta bilo gdje ako znate samo recite...
Inace se moze ovdje naruciti: http://www.knjiga.ba/catalogsearch/resu ... 1eli%C4%87, ali trenutno ih nemaju. Ako ti se ne zuri, sacekaj sajam knjiga. Na onom u aprilu i onom u decembru, uvijek ih bude:).. Doduse, samo da jednom ili dva standa.. Ipak ljubavni romancici mnogo bolje idu pa se vise isplati izdavati i prodavati ih.. Uglavnom, pregledaj sve, sigurno ces naci. Sretno i...i od mene preporuke za knjigu:)
Astrix

#10 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Astrix »

Znaci procitao si je, a kakva mu je ona druga jesi nju citao, mozda bih i nju uzeo ako naletim negdje.
Bas me zanima kakve su mu knjige, pjesme su malo reci dobre, a neko mi rece da pjesme i knjiga nisu ni slicne, a tekstovi u pjesmama su ubitacni i to mi se bas svidja...
Platformas

#11 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Platformas »

Meni je dovoljan njegov stih "roko sam mikrofon u Tuzli i primili su me kao brata, svima je dosta rata, mrznja nije nasa vec nam je data. O boze da sad treba da mrzim hrvata ili muslimana, ma sve nas muci...." da ga respektujem.

Nadam se da sam dobro citirao :)

Veliki covjek, veliki muzicar, veliki intelekt :thumbup:
Beavis

#12 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Beavis »

Astrix wrote:Dajte ljudi malo pomozite, da ne zna neko gdje u Sarajevu ima nabaviti knjiga Zajedno sami, sve sam pretrazio ali nigdje nista, ili mozda gdje bi na netu mogao naruciti, bilo sta bilo gdje ako znate samo recite...

Ja sam je kupio u trznom cenrtu Tom u Lukavici 12 km

Marchelo - Jedan
http://www.youtube.com/watch?v=YtusT2Sq_lw

Marchelo - Jedan (Cover)
http://www.youtube.com/watch?v=lwegrJ6D ... h_response
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Entropio »

.
dE_fACTO

#15 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by dE_fACTO »

Uz Edu Majku najbolji reper na Balkanu . Steta sto mu pjesme imaju malo pregleda na yt , dok neki bendovi (ciji clanovi po mom misljenju imaju iq srazmjeran broju obuce koju nose ) tipa *litni odredi , Juice imaju po par miliona pregleda . To je ujedno i ogledalo-odraz svijesti ljudi danasnjice . Cast izuzetcima . :(
mrtva kokoš

#16 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by mrtva kokoš »

kako ce marchelo biti najbolji na balkanu kad marchelo vise nije reper :-?
dE_fACTO

#17 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by dE_fACTO »

sime.sparina druze sta da ti kazem . Nauci vremena pa onda komentarisi .
Dr. Kuca

#18 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by Dr. Kuca »

Prvi album drama, drugi meh, treci karna dalje ne znam jel izdavo sta.
mrtva kokoš

#19 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by mrtva kokoš »

dE_fACTO wrote:sime.sparina druze sta da ti kazem . Nauci vremena pa onda komentarisi .
sta da ti odgovorim, nauci da citas pa onda repliciraj :wink:

u medjuvremenu mozes slagati puzzle, igrati squash ili ljustiti kikiriki sam ili zajedno sa najboljim reperom na balkanu :skoljka: a sad f.o. :wink:
dE_fACTO

#20 Re: Marko Šelić - Marchelo

Post by dE_fACTO »

ljustio sam ga vec sa tvojom sestrom ;)
Post Reply