Marka za Iliju Jurišića

Post Reply
avantgarde

#176 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by avantgarde »

Ilija Jurisicu,sve najbolje na slobodi i ne daj se bagri vise u ruke.
nosara

#177 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by nosara »

diason wrote:
wickerman wrote:Moze li mi neko objasniti kako ni na jednom Hrvatskom portalu nema vijest o Iliji? Vijest o nepravdi koja je mogla kostati zivota jednu nevinu osobu,a prije svega jos je Hrvat,a svi znamo koliko se hrvati busaju Hrvatstvom !

P.S.Pa oni su film "Niciju zemlju" toliko prisvojili radi glumca da se stekao utisak da je film Hrvatski!
nije Hrvat po njihovim standardima,ala Željko Komšić,handri ih što su u armiji BiH bili...Dobrodošao Ilija :bih:
Bio je clanak na indexu pod naslovom "Ratni zlocinac na slobodi"... :x :x :x

Govnari usljivi...
drug bevc

#178 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by drug bevc »

Been wrote:Jedan veliki brutalni šamar nacifašističkoj pravosudnoj ujdurmi Srbije na čijem čelu stoje kriminalci Vukčević i Vekarić, koji je još jedanput potvrdio da su pravi ratni zločinci Dubajić i njemu slični agresori... I ovo je samo dokaz da će BiH biti uvijek multietnična, multikulturalna i jedna prekrasna zemlja koju će mnogi lomiti, ali je niko neće slomiti !

Ilija ljiljane, zajedno do pobjede ! :bih: :bih: :bih: :bih:

ilija ilija ilija ilija iljia ilija ilija ilija ilija iljia, pravda je na našoj strani......
mi smo ilijini ilija je naš! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#179 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by los merengues »

:bih: :bih: :bih: :bih:
Veliki dan za sve Bih gradjane
JThomas

#180 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by JThomas »

ponekad i istina pobijedi.

ilija :bih: :bih: :bih:
red01

#181 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by red01 »

Dobro došao Ilija!!!!!
Poslije tri duge frustirajuće godine opet u rodnoj grudi....

Ovo je velika pobjeda nad srpskom(ne)pravdom oličenoj u Vekariću, Vukčeviću i Petroviću....

Bosni su potrebni likovi kao što su Željko,Ilija,Ratko,Bogić, Zlaja, i ini koji osječaju ovu zemlju kao svoju , a ne TROLOVI kao što su Dodik, Čović,Krišto, Mihajlica, Bosić, Tadić......
amar007

#182 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by amar007 »

Dobrodosao kuci Ilija :thumbup:
nikad_vise

#183 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by nikad_vise »

veceras kad sam gledao tv jedan i vidio ga na slobodi jednostavno kao da covjeku spane neki teret s ledja..hvala ti boze sto je nevin covjek konacno krocio na slobodu..
Frankyee

#184 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by Frankyee »

Ilija da nam zivis jos mnogo godina u sreci i zdravlju, a oni dusmani neka crknu
BHCluster

#185 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by BHCluster »

atko

#186 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by atko »

Iznenadjujuca i predobra vijest :)

Ilija :thumbup:
poznanik

#187 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by poznanik »

nikad_vise wrote:veceras kad sam gledao tv jedan i vidio ga na slobodi jednostavno kao da covjeku spadne neki teret s ledja...
Svima nam je pao jedan veliki i težak teret...Još jedan dokaz da pravda pobjeđuje! :thumbup:
nokia6170

#188 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by nokia6170 »

"srpska istina" je kao balon od sapunice koja se rasprsi cim dodje do suda, pa cak i samog suda te iste sapunice.

Zanimljivo je vidjeti kako velikosrpski mediji ignorisu ovu vijest, zaobilazeci je u sirokom luku.

Sta bi sa cojstvom srpskog naroda u Ilijom slucaju?...hoce li se iko od velikosrba izviniti covjeku sto je 3.5 godine lezao u pritvoru?

Nece naravno...oni ce kao i njihovi mediji "iscoolirati" ovu vijest kao da se nista nije desilo....isto kao i sto su iscoolirali poraz svoje "istine" da se u Srebrenici nije desio genocid. A vlastitu svijest ce samozalijeciti istog trenutka sa mislima na virtualne protivnike iz blize i dalje proslosti...a korijen ce uvijek biti u Turcima i izrodima vlastitog roda Balijama, koji zasluzise sve ovo sto im se izdesavase u zadnjem ratu...pa cak i to sto glasase za nezavisnost od majcice Srbije i Beograda.

Zao mi samo obicnog srpskog puka koji izbezumljen ispranog mozga dobija osjecaj krivice zbog monstruma koji sistemski kreirase u njihovim izbezumljenim, isprepadanim i neinformisanim mozgovima sliku da protiv njih postoji najveca svjetska zavjera i satanizacija.

Zivjeti u zabludi cijeli zivot i nije tako strasno sve dok u ime te zablude ne ubijas, progonis, koljes i drzis druge godinama po zatvorima. Ali "srpska istina" jednostavno ne moze da ostane u okvirima svoje zablude, vec ona zarad vlastite odrzivosti i bitka mora povremeno da izadje da se nahrani tudjom patnjom i napije tudjom "izdajnickom" krvlju.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#189 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by Pera Trta »

Ma čak nisam siguran ni da je Hrvat, ne znam ni odakle mi to...a nije ni važno. Čovjek je bosanski patriota koji se pokazao kada je bilo najvažnije, i prije 18 i po godina, i za tri i po godine u srpskom kazamatu, što bi malo ko izdržao tako junački, bez potpore države za koju se borio i za koju je sve to podnio.
nista novo

#190 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by nista novo »

Meni se izbrise post a ovome sto pise da su Hrvati usljivi niko nista, toliko o ravnopravnosti kojom su vam puna usta..
stari grad Visegrad

#191 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by stari grad Visegrad »

Dobrodosao kuci, a sad navali na vitamine poslije one hrane i dobre su duge setnje.
klixober

#192 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by klixober »

wickerman wrote:Moze li mi neko objasniti kako ni na jednom Hrvatskom portalu nema vijest o Iliji? Vijest o nepravdi koja je mogla kostati zivota jednu nevinu osobu,a prije svega jos je Hrvat,a svi znamo koliko se hrvati busaju Hrvatstvom !
Nije od Covica dobio certifikat hrvatstva...
heckler

#193 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by heckler »

Lijepa vijest.

Dobrodosao kuci.
Vares City

#194 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by Vares City »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zlatiborka

#195 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by zlatiborka »

Mene je odusevio srdacan docek koji su mu priredili njegovi tuzlaci. Docekali ga s pjesmom "Bosno moja", koja je kako je sam rekao njegova pjesma! Svaka cast Ilija, svaka cast! Bi mi nesto toplo oko srca jer je ovo i moja omiljena pjesma, a ni ja ne pripadam vecinskom narodu, vec sam ono "ostali" (pala s Marsa).

Izdrzao je 3,5 neizvjesne godine, a prejitila mu kazna od 12 godina u srbijanskom zatvoru medju olosem i kriminalcima. Drzavne vlasti BiH se nisu zauzimale za njega, vise su to cinili novinari, pojedini politicari i Sinan Alic kome pripadaju velike zasluge za Ilijino oslobadjanje.

Kad je u Londonu uhapsen Ejub Ganic diglo se sve na noge da se on oslobodi. Naravno da treba tako, ali zasto se drzava nije zauzela tako i za Iliju. E, kad je Ganic pusten sjetili su se da vec 3 godine cami u beogradskom zatvoru jedan obican covjek, ne tako poznat kao Ejub, ali patriota do koske!

Reci ce neko da je bilo tesko nesto vise uciniti u Ilijinom slucaju jer je bio uhapsen u Beogradu, ali se moglo uciniti mnogo vise, sigurno se moglo. Pa nismo ni imali ambasadora u Srbiji u to vrijeme, prepucavali se godinama koga da posalju tamo, Beograd je odbijao dati agreman predlozenim licima da bi na kraju prihvatio Borisu Arnauta. Cini mi se da su i Borisu jednom odbili.

Dragi Ilija, dobrodosao nazad kao slobodan covjek u svoju Tuzlu i svoju BiH. Smatraj zatvorske dane kao ruzan san, kao moru, cuvaj svoje zdravlje i ne daj se!

:thumbup: :bih: :sax:
and

#196 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by and »

@nokia,
da li sada snose ikakve posljedice ove sudije i pajaci koji su nevinog čovjeka osudili na 12 godina bez ikakvih dokaza?
da li je to krivično djelo,kako se tretira?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#197 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by Pera Trta »

and wrote:@nokia,
da li sada snose ikakve posljedice ove sudije i pajaci koji su nevinog čovjeka osudili na 12 godina bez ikakvih dokaza?
Nije krivično djelo, niti trebaju snositi posljedice. Zato u većini pravnih sistema i postoje više sudske instance, kojima nezadovoljne strane imaju pravo žalbe i čija je odluka konačna (zato se za prvostepenu presudu uvijek kaže "nepravomoćna", osim u slučajevima kada se odmah sudi pred najvišim sudom, kao npr. kod veleizdaje, terorizma i sl.). Viši sud može potvrditi prvostepenu presudu, povećati ili smanjiti kaznu, poništiti presudu i naložiti ponovno suđenje ili poništiti presudu i osloboditi optuženog. U Ilijinom slučaju sud je učinio ovo predzadnje. Tako stvari funkcionišu u pravosuđu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#198 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by PipiDugaDevetka »

nista novo wrote:Meni se izbrise post a ovome sto pise da su Hrvati usljivi niko nista, toliko o ravnopravnosti kojom su vam puna usta..
nosara wrote:
diason wrote:

P.S.Pa oni su film "Niciju zemlju" toliko prisvojili radi glumca da se stekao utisak da je film Hrvatski!
nije Hrvat po njihovim standardima,ala Željko Komšić,handri ih što su u armiji BiH bili...Dobrodošao Ilija :bih:
Bio je clanak na indexu pod naslovom "Ratni zlocinac na slobodi"... :x :x :x

Govnari usljivi...
@nista novo, ne znaš čitati!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#199 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by PipiDugaDevetka »

red01 wrote:Dobro došao Ilija!!!!!
Poslije tri duge frustirajuće godine opet u rodnoj grudi....

Ovo je velika pobjeda nad srpskom(ne)pravdom oličenoj u Vekariću, Vukčeviću i Petroviću....

Bosni su potrebni likovi kao što su Željko,Ilija,Ratko :? :shock: ,Bogić, Zlaja, i ini koji osječaju ovu zemlju kao svoju , a ne TROLOVI kao što su Dodik, Čović,Krišto, Mihajlica, Bosić, Tadić......
Reci da si mislio na Ratka Orozovića što je nedavno dobio nagradu za snimanje dokumentarnog filma?
nokia6170

#200 Re: Marka za Iliju Jurišića

Post by nokia6170 »

and wrote:@nokia,
Pa snosili bi jedino odgovornost ukoliko bi se dokazalo da su namjerno donijeli takvu presudu u korist nekoga ili necega, zanemarujuci osnovna dva nacela sudstva: neovisnost i nepristrasnost. Ali to je posao Visokog saveta sudstva Srbije koji je nesto slicno kao kod nas Visoko sudsko i tuzilacko vijece, koje kontrolise rad srbijanskih sudija, postavlja ih i pokrece disciplinske postupke.

Meni se cini da ljudi nisu bas informisani dobro....Ilija jeste pusten na slobodu, ali ne kao slobodan covjek, vec samo da se brani sa slobode. To je ogromna razlika, jer postupak po optuznici traje, nije okoncan.

Teoretski je moguce da u ponovnom postupku sud Iliju opet osudi i da Ilija bude morao izdrzvati kaznu zatvora...samo u ovom slucaju u Bosni i Hercegovini, a ne Srbiji...jer su Bosna i Srbija potpisale nedavno sporazum o pravnoj saradnji na tom planu.
Post Reply