"Najbolje auto je novo auto" - direktor FORD-a
U okviru VW koncerna imas i Seat, Skodu i Audi. Sve su to dobre marke pa biraj. Skoda je najjeftinija, Audi je najskuplji a VW (kao sto mu sam naziv kaze) je prevozno sredstvo koje je zamijenilo ciganske kocije, pa ih danas voza svaka stuha (papak) i kupuje dijelove na trafici i kune se da nema boljeg auta. Da nisam vozio 2 golfa i pasata u svom zivotu, ne moze me niko preveslat' da je VW najbolje auto. Golf.............pa makar jedini auto ostao na svijetu, ja cu ici pjeske. S druge strane, Audi, BMW i Mercedes su postali omiljeno prevozno sredstvo naseg kriminalnog miljea i sandzackih izbjeglica, samozvanih direktora i mafijaske politicke strukture.
Tako da kao zlatna sredina ti ostaje
Seat (Leon 2008). Vrlo blizu je i
Opel (Astra 2010).
Fiat se unakazio losim dijelovima tako da su se dizajnerski najljepsa auta u to vrijeme Bravo i Brava nasli na smetljarniku sbog lose tehnicki izvedenih dijelova, motora i prenosa. Ipak, novi Fiat Bravo (2008) je odlican auto i s njim se Fiat znatno popravio. Ipak, Alfa Romeo je savrsenija verzija Fiata (ali zato i skuplja i gadna na skupim dijelovima, pa nije preporucljiva).
U principu, "koliko para - toliko muzike", a ako ces i sta polovno i starije, opet Seat i Opel.
Od Kineskih auta - nijedno. Korejskih - nijedno. Od japanskih bih ti preporucio: Mitsubishi i Toyota. Ovaj prvi je malo tezi na dijelovima, ali se zato pokvari jednom u 10 godina.
Eto, to je moje misljenje. Pozdrav ljubiteljima golfa uz pjesmu: hebotegolf i nova verzija 17 (kad izadje).