Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Mikado

#1 Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Mikado »

Evo da otvorim temu sigurno najboljem sportskom komentatoru na Balkanu pa i sire. Otkako se pojavio u ulozi komentatora na SPORT KLUBU zavladala je Marijanomanija. Uzivanje je pratiti utakmice koje on komentarise. Inace Marijan je rodjen u Tuzli, a jedno vrijeme zivio je i u Sarajevu (na Grbavici). Obicno radi prijenose utakmice Bundeslige i 2.Bundeslige, Hokeja, Rukometa na pomenutoj televiziji...

Image

Last edited by Mikado on 30/03/2009 20:57, edited 3 times in total.
amrica

#2 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by amrica »

Lik je king!
:-D :-D :-D :-D

Gledala tj. slusala samo jednu citavu utakmicu, Bayern Hoffemnheim, odusevio me covjek.

A u poredjenju sa nasim komentatorima, majko moja, pa on je za njih izmislio sport, a ne samo sportsko novinarstvo.
Mikado

#3 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Mikado »

Nedavno pokrenuta grupa njegovih fanova na Facebook.com vec broji preko 1300 clanova :mrgreen:
The__Doctor

#4 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by The__Doctor »

najbolji komentator u ex-yu, majstor vidi se da je iz Bosne :bih:
burek_in_space

#5 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by burek_in_space »

Chini mi se da je njegovo ime Marjan,bez i.A inache,o njemu mislim sve najbolje i to ne samo zbog komentarisanja utakmice Bayern-Hoffenheim.Odavno vec pratim njegov rad i stvarno se osjeti razlika u komentarisanju kada on "odradjuje" utakmicu i neki drugi komentator,nebitno da li je sa neke od nashih televizija ili Sport Kluba.Svaka chast majstore! :thumbup:
Last edited by burek_in_space on 09/12/2008 19:50, edited 1 time in total.
Thinker

#6 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Thinker »

Lik je kralj, na prvu mi je bio iritantan, ali sada je fakat najbolji- RESPECT
stachu

#7 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by stachu »

Marjan je ziva legenda! Svaka cast majstore, samo nastavi tako!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dottore

#8 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by dottore »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

SVAKA MU CAST!!
Krigla_Sa

#9 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Krigla_Sa »

Neko je imao sansu :D

Image

Joj ljudi koliko ja volim ovog komentatora ,dusa mi ga slusati .
Vidi se da stvarno uziva u fudbalu... :thumbup:
Neka nam je ziv i zdrav, i nedo Bog nekome samo da mu padne na pamet ukinuti sportklub :x
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#10 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by grunt »

Marjan je legenda,covjek od svake utakmice napravi finale lige prvaka :D .Definitivno je bez premca na ovim prostorima,posebno kada prenosi utakmice Kolna :D !
ProbuseniDolar

#11 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by ProbuseniDolar »

Najbolji komentator kojeg sam ja upamtio ... mada puno ga hvalimo svi, ovi idioti ce nam ukinuti Sport Klub kao i HRT 2 sto su ukinuli ...
Kinder

#12 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Kinder »

The__Doctor wrote:najbolji komentator u ex-yu, majstor vidi se da je iz Bosne :bih:
ne kvari odmah temu
burek_in_space

#13 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by burek_in_space »

Kinder wrote:
The__Doctor wrote:najbolji komentator u ex-yu, majstor vidi se da je iz Bosne :bih:
i da je Srbin :D
Mislim da mu je to glavna karakteristika,a sad razguli! :D
rado_vidjen

#14 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by rado_vidjen »

dobar je marjan. veliki fanatik fudbala.:thumbup:

komentar utakmice bayern-hoffenheim se ne moze platit :-)

samo bi mozda trebao nekad uzimat predah tokom prenosa. ugusice se :)
elSaik

#15 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by elSaik »

grunt wrote:Marjan je legenda,covjek od svake utakmice napravi finale lige prvaka :D .Definitivno je bez premca na ovim prostorima,posebno kada prenosi utakmice Kolna :D !
Milivoje, MILIVOJE, MIIIILIIIVOJEEEE! :mrgreen: 8-)

edit:

Nažalost, dogodine nema Bundeslige, ni prve ni druge, na Sportklubu... :(
amrica

#16 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by amrica »

da zaposlimo M.M. na BHT-u???? :D :D :D :D :D :D
Edin H.

#17 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Edin H. »

Prejak :thumbup:

Pod hitno ga dovesti na BHRT :dance:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#18 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by ladyblue18 »

Odlican :mrgreen: Kralj,car, ma sta god hocete, moze uciti nase komentatore komotno.
Najjace je kako on i pored svih obaveza ima vremena da se isprica sa rajom na facebooku, ima nekoliko grupa njemu posvecenih, lik je zaista nesto posebno.
Pun je bisera, naziva za igrace, nekoliko komentara sam i upamtila sama, genije :mrgreen:
Eno je pokrenuta na Facebooku peticija da komentarise utakmice reprezentacije, na sto on kaze da nema problema, da je on spreman i motivisan :mrgreen: samo ne znam kako bi se to moglo izvesti, jedino da sport klub prenosi utakmice reprezentacije u sto sumnjam.
ili da ga nase televizije dovedu sto je hahahahaha :zoka:
Ali bi nam stvarno bio potreban neko kao on, mogu samo zamsiliti kada bi on vodio utakmice reprezentacije :lol: :lol: :bih: :bih:

P.S. nije Marijan vec Marjan :wink:
ProbuseniDolar

#19 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by ProbuseniDolar »

Pod hitno na BHT, al obavezno da mu Tulu uvale ko sukomentatora ... :D :D :run:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#20 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Admir_1984 »

Momak je takav sportski fanatik da to nije normalno. Posao shvata profesinonalno da ne moze profesionalnije. Zna pripremati jednu utakmicu 2-3 sata. Veliki je fanatik zimskih sportova i tu smo odma nasli zajednicku temu i cesto se cujemo i diskutujemo o skokovima, bijathlonu, hokeju, skijanju.... Otkako su nam uveli sportklub mene su njegovu prenosi toliko odushevili da sam koliko toliko redovno gledao drugu i prvu bundesligu, a nhl nisam nikako propustao.

Mislim da ove ideje o prenosima bh reprezentacije nemaju nikakve logike, al ajd.

Mene bash zanima koliko ovi nashi komentatori provode vremena pripremajuci se za prenos :? Ja mislim da se ne pripremaju nikako, dobiju 20min prije pocetka sastave i malo nadju statistike za glavne igrace i to je to.

Ovim putem bi pohvalio i Marjanovog kolegu Pedju Jurisevica koji radi hokej, nfl i boks. Fenomenalan komentator :thumbup:

Nece biti dogodine njemacke lige ni na ftv, jer je eurosport kupio neka prava prema kojima jedino oni imaju pravo prenositi njemacku 1 i 2 ligu na teritoriji desetak drzava, medju kojima je i BiH :x :x Ne moze na ovom Balkanu nishta dobro da potraje
in33sa

#21 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by in33sa »

Smiri se Milivoje, bio je ofsajd :D
Risto Kuglarić

#22 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Risto Kuglarić »

ProbuseniDolar wrote:Pod hitno na BHT, al obavezno da mu Tulu uvale ko sukomentatora ... :D :D :run:
:lol: :lol: :lol: jarane, kad bi se te dvije kontra-sile sastavile, nastala bi crna rupa koja bi usisala zemlju... možda bolje za početak sa vudgalilćem :D
video

#23 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by video »

SportSport wrote:Marjan Mijajlović, komentator TV Sportklub
I Beograd je želeo pobedu Hoffenheima
objavio: Aragorn

On je čovjek koji vas svojim komentarima oduševljava i koji od prosječne utakmice napravi vrhunski ugođaj gledaocu. O njemu se priča po kafićima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Banjoj Luci, cijeloj BiH...

I Beograd je želeo pobedu Hoffenheima

Marjan Mijajlović, "Cvajta"

Obožava naše igrače posebno one iz Bundeslige o kojoj zna više nego sam Franz Beckenbauer.
Pogađate, riječ je o Marjanu Mijajloviću, u BiH popularnom zvanom «Cvajta», komentatoru TV Sportkluba.

Kliknite i saznajte šta je u ekskluzivnom razgovoru za SportSport.ba kazao ljubimac dobrog fudbala, ali i hokeja, rukometa, biciklizma...

»Rođen sam u Tuzli gde sam živeo sedam godina. Zatim smo preselili u Sarajevo, a nakon dve godine sam stigao u Beograd. Mnogo me lepih stvari veže za BiH, a uskoro planiram doći u Sarajevo. Želim da se moja sestra i devojka uvere u njegovu lepotu, kaže Mijajlović i počinje priču o svojim počecima....

«Moja prva utakmica bila je Werder - Sttutgart i završila je pobedom gostiju od 3:2. Toliko sam iznio podataka za vreme meča da sam 'udavio' gledaoce, a dešavanja na terenu bila su u drugom planu. Toga sam bio itekako svestan pa sam za vreme druge ćutao kao zaliven. Igrali su Hertha - Schalke, a ja sam ostao skoro bez komentara čak i kada je Marko Pantelić, koga izuzetno cenim, postigao gol. Nakon te dve utakmice zovnuo me je urednik i kazao mi da posedujem potencijal, ali da moram biti neposredan. Nikada više nisam dobijao primedbe i od tada sam ovakav.»

Kako gledate na nedavni derbi Bayerna i Hoffenheima?

»Verujte mi da sam zbog Bayerna popio mnogo gorkih pilula. Koliko pamtim, samo su od Crvene zvezde u Beogradu i Manchestera u finalu 'Lige prvaka' poraženi u finišu. Uvek su imali sreće, provlačili se, ali ruku na srce, sreća prati velike timove poput Bavaraca. Žao mi je zbog Hoffenheima, a žao je i većini Beograđana koji su očekivali uspeh tog malog, ali ponosnog tima.»

Vaši komentari se ljudima uglavnom dopadaju. No, ima i onih koji ne misle tako?

»Ponekad se trudim da bude i malo zajedljiv, da nateram ljude da razmišljaju. Prihvatam i kritike, ali samo ako su na mestu i ako ljudi pričaju sa argumentima. U stvari, pobornik sam mišljenja da ćutanje nije dobro. Svi trebamo da kažemo šta mislimo jer je dijalog jedino rešenje svih problema, pa tako i ovih naših na Balkanu. Ne želim da ulazim u politiku, ali je činjenica da se dosta stvari redovno prešuti, a one se moraju iznositi.

Čuo sam komentare da pojedince iritira vaša intonacija prilikom prenosa, prije bih rekao galama.

»Reč je o fudbalu i drugačije se ne može raditi. Ne želim da zvuči grubo ili prepotentno, ali kome smeta neka ide na balet.»

Koliko vam vremena i energije oduzme jedna utakmica?

»Moram priznati dosta, jer se nikada nije dogodilo, niti će, da nepripremljen radim prenos nekog meča. Bez obzira o kojem se sportu radi, odnosno da li je to Prva ili neka nižerazredna liga ništa ne želim da prepustim slučaju. Prvi put kada se to dogodi uzeću radnu knjižicu i daću otkaz.

Osim što znate dobro da prenesete atmosferu sa stadionu, ljudima u BiH ste posebno dragi jer
volite igrače sa ovih prostora?

»To je normalno i to me posebno ispunjava jer su Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Sejad Salihović zaista vrhunski profesionalci i odlični igrači. Volim kada igrač ostavi srce na terenu. Velika je to stvar za ljude iz regiona i u današnje vreme ih čini sretnim, a život čine upravo takve stvari. Inače, volim da komentarišem susrete koji su puni tempa. Nervira me kada su fudbaleri bez 'krvi. Znam da je danas rezultat u prvom planu i da lepota polako umire, ali sam uvek volio prefinjene majstore poput Salihovića, Misimovića, ranije Blaža Sliškovića.... Slažem sa sa izrekom da su važnija dva vrhunska poteza na utakmici i da je poraz od 3:4 bolji nego remi od 0:0. Hteo bih da dodam da su gotovo svi igrači iz bivše Juge koji nastupaju ili su igrali u Bundesligi oličenje poštenja i lepog ponašanja. Recimo, Zvonimir Soldo iz Stuttgarta je deset godina bio u timu nekadašnjih prvaka i ostavio je neizbrisiv trag. Mladen Petrić, Ivica Olić takođe izazivaju puni respekt.»

Čini se kao da nemate mnogo vremena za fudbal u Srbiji?

»Nemam, u stvari, 'navukao' sam se na strani jer sam sa 13 godina počeo da uzimam strane sportske časopise. Sećam se 1995. godine. Rat je besnio u Bosni, strašno stanje bilo je u Srbiji, ljudi nisu imali ni za hleb, a ja sam radio i crnčio od jutra do mraka kako bih sakupio dovoljno novca za satelitsku antenu. Jednostavno, takav sam.»

Čiji ste navijač?

»Ima jedan klub u BiH koji mi je posebno drag, ali ću to ostaviti za sebe. Navijač sam, i to vatreni, njemačkog kluba Karl Zeiss Jena čiji sam pristalica i na papiru, te turskog Galatasaraya. Sećam se kada je Koln igrao protiv Jene i kada ga je «razbio» sa 3:1. Tada sam nakon prenosa nazvao Nemanju Vučićevića, igrača popularnih 'jarčeva' i pitao ga: Zašto bre rode? Naravno, dobri smo drugovi i zna koliki sam navijač Jene. S druge strane, brat je 'bolesnik' Stuttgarta i član je njihovog fun cluba, ali me optužuje da sam mu ove godine nesretan, jer njegov tim uglavnom gubi kada ja radim prenose.»

Kakav je Marijan u običnom životu kada nije na radnom mjestu?

«Ja sam kao doktor Jekyll i mister Hyde (smijeh, op.a). Prvi sa porodicom za koju smatra da je baza i jedina podrška u današnjim vremenima i drugi, koji kada uđe u kabinu ne razmišlja ni o čemu osim o utakmici. Toliko sam fokusiran na prenos da me teško bilo šta može izbaciti iz takta.

Osim Bundeslige prenosite i ostale sportove?

»Da, radim hokej na Sportklubu i biciklizam za RTS, tako da na državnom kanalu prenosim Tour de France. Volim i rukomet, a posebno zimske sportove. No, nema se vremena za sve.»

Ima li nešto što vam nedostaje?

»Nedostaje mi detinjstvo i odlazak na utakmice. Tada je poseta kretala od terena nižeg ranga. Otac bi me vodio na jutarnje mečeve Sinđelića, a zatim bi nakon ručka usledio odlazak na Zvezdinu utakmicu jer je otac navijao za «crveno-bele». To su bila prekrasna vremena, puna lepih stvari, bez mržnje, zavisti, zlobe...

Ko su za vas najbolji treneri sa ovih prostora?

"Mislim da su Branko Stanković, Tomislav Ivić, Radomir Antić i Miroslav Ćiro Blažević neprikosnoveni. Još kada vidim Ćiru sa belim šalom...

Postoji li nešto što bi poručili čitateljima?

»Fudbal treba da se voli svim srcem, isto kao što treba da se radi sve u životu. Takođe, znam da sjajni rezultati bh. igrača u Bundesligi deluju kao bajka, ali ih treba nastaviti podržavati. U bajke treba verovati jer je to jedino što čoveku ne možeš oduzeti.
Bosanska bajka se nastavlja i to treba da raduje sve ljude na ovim prostorima. :D
Image

Covjek je stvarno KRALJ !!!!!
Neka se nasi, nazovi komentatori, bar malo ugledaju na gromadu od komentatora kakvu predstavlja Marijan.Milina je slušati njegove komentare za vrijeme utakmice-zna podici atmosferu, uvede te u utakmicu sa pravovremenim i potrebnim informacijama, te poslije iste "uvaljuje taman kad treba ". Pod hitno covjeku platiti sumu novca i dovesti ga na Javni servis i neka preuzme ovo malo sportskog programa sto je ostalo na istom !!! Kralju, samo tako naprijed !!!!
Meshtar

#24 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by Meshtar »

Ja bih dok on prenosi mogao gledati i prenos kajaka na mirnom vodama. Majstor.
video

#25 Re: Marijan Mijajlović (SPORT KLUB)

Post by video »

Meshtar wrote:Ja bih dok on prenosi mogao gledati i prenos kajaka na mirnom vodama. Majstor.
Ma sta kajak, da prenosi i sah, bila bi uzivancija :D :D
Locked