Marindvor će zaokružiti sliku savremenog grada - malo sutra

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

a u susjednom entitetu, isto tako "malo" izdvajaju na vjerske objekte (ovo je prijedlog budzeta vlade valjda):
"Razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti Republičkom sekretarijatu za vjere da izvrši raspodjelu sredstava sa Granta vjerskim zajednicama, u iznosu od 1.300.000,00 KM"

i Jopet:
"Razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 82.184,96 KM"

http://www.vladars.net/lt/dnevred/7_sjednical.pdf
Juiceman

Post by Juiceman »

Sinoć emisija o džamiji Kralj Fahd na Alipašinovom Polju...izgradnja je koštala 22 miliona KM (mislim).
Šta se je sve moglo napraviti sa tim novcem?
Barem 1000 ljudu zaposliti koji bi hranili x4=4.000 ljudi....
Neka, ne može se kući klanjati ili u običnoj džamiji...
Pearl

Post by Pearl »

@melb26sa
ja se zabrojih.. nikako da sve to saberem... te pare koje drzava ne daje za izgradnju vjerskih objekata...a nama se prica da se sve gradi od donacija (ocito malo morgen) ..

mi smo postali zemlja nezavrsenih kuca, ogromnih poslovno-stambenih prostora i vjerskih objekata... i gladnih ljudi...
MC_82

Post by MC_82 »

DaysleepeR wrote:
MC_82 wrote:vidim da diskusija ode u pogrešnom pravcu, i vjerovatno je postavljena jer nekom smeta izgradnja vjerskog objekta. pretpostavka je da će tu biti džamija!
samo bih vas upitao, vas protivnike izgradnje džamije, znate li koliko je džamija porušeno tokom proteklog rata, i koliko je njih porušeno za vrijeme komunističke vladavine!?!?! svi koji se protive izgradnji džamije/a nisu ništa bolji od onih dušmana koji su te džamije rušili i oni samo nastavljaju ono što su oni započeli. osim toga džamije i dr. vjerski objekti se ne grade iz budžeta već donacijama vjernika i parama IZ. pretpostavljam da ako je u planu predviđena gradnja bilo kojeg v. objekta, vjerska zajednica čiji će se objekat tu graditi ima pravo na to zemljište, jer vjerske zajednice uglavnom grade na svojoj zemlji. ne bi me čudilo da IZ ili neka druga vjerska zajednica ima parcelu na tom području, obzirom na količinu imovine koja im je oduzeta za vrijeme 50 godina komunizma. u svakom slučaju opravdavam izgradnju vjerskog objekta, bez obzira koje konfesije, veliki broj ljudi će se kretati tim područjem. svi pomenuti vjerski objekti u blizini su ograničenog kapaciteta i uvijek puni.
što se tiče naziva marin ili marijin dvor, koliko je meni poznato cijeli kvart je nazvan po dvoru koji je austrijanac izgradio i nazvao po svojoj supruzi MARIJI, a ne MARI. dakle pravilno bi "marijin dvor", mada se u izgovoru gube -ij, pa zvuči marin dvor. a ovo što piše da voznom planu gras-a, pa to je vjerovatno neki nepismenjak pisao kakvih ima na svakom koraku!
pozz!
Iz tvog posta zaključujem samo jedno - smrt komunistima - živjele balije, ustaše i četnici.

Garant tebi tako mladom punom patriotskog i nacionalističkog naboja beskrajno smeta kad nam Dodik šukne da je Sarajevo Teheran, da su nam džamije na svakom koraku, pa su nam tad puna usta toga što imamo komšiju Tomu i Radu i što imamo to nešta crkvica po gradu...

E pa trebamo se zapitati postajemo li stvarno Teheran?

Mi smo u Evropi, naša tradicija je evropska i nemožemo imati grad kao da je prenesen iz Arabije. Jednostavno je to nakaradno.
naravno smrt komunizmu, i ustaško-četničkom fašizmu. "balije" kako ti kažeš su dosta svoje krvi prolile, zbog pomenute "gospode"!
meni jednostavno smetaju ljudi koji gaze svoje kako bi se dodvorili onima koji su nas klali u nekoliko navrata, pa sve dok budu postojali takvi, muslimani neće imati mira.
zaista ne znam zašto je problem izgradnja vjerskog objekta u centru sarajeva kad takvi objekti postoje i u drugim gradovima, metropolama, da ne nabrajam sad! kao što sam ranije rekao, ne mseta mi izgradnj nikakvog vjerskog objekta, i naravno da sam za multietničko sarajevo i multietničku bih, kakva je uvijek bila. uvijek je priča da se te pare mogu uložiti u korisnije svrhe, slažem se. ali interes IZ i drugih vjerskih zajednica je izgradnja vjerskih objekata, drugi par cipela je to što političari dodjeljuju pare vjerskim zajednicama a ne nekim kulturnim i dr. institucijama i organizacijama.
melb26sa

Post by melb26sa »

Pearl wrote:@melb26sa
ja se zabrojih.. nikako da sve to saberem... te pare koje drzava ne daje za izgradnju vjerskih objekata...a nama se prica da se sve gradi od donacija (ocito malo morgen) ..

mi smo postali zemlja nezavrsenih kuca, ogromnih poslovno-stambenih prostora i vjerskih objekata... i gladnih ljudi...
Ma mi smo poslali zemlja da ti ne kazem cega. Kod nas niko ni ne pita kuda idu te pare a niko se i ne interesuje za nacrte budzeta bar opcina. Ja pokusavam, i slala sam i svoje primjedbe na zadnji nacrt opcine Centar - a dobila sam i odgovore, za vjerovati ili ne. Moja konstatacija: smatra da je izdvajanje sredstava za mini projekte nedovoljno i smatra da se ova stavka treba povećati. A odgovor doslovce (copy/paste sam iz emaila): NI SREDSTVA KOJA SU NA RASPOLAGANJU NE POTROŠE
Dalje, moja konstatacija: sredstva za opremanje biblioteka u iznosu od 5.000,00 nedovoljna i tu stavku treba povećati, Odgovor: PORED OVOG GRANTA IMA I DRUGI KOJI ŠKOLE MOGU ULOŽITI U NABAVKU KNJIGA

Sada cekam novi nacrt budzeta opcine, a onda i kantona... smajli-sa-djavoljim-trozupcem
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Juiceman wrote:Sinoć emisija o džamiji Kralj Fahd na Alipašinovom Polju...izgradnja je koštala 22 miliona KM (mislim).
Al ste vi ljudi cudni :-) Arapi su dali te pare za dzamiju, nisu za fabriku. I u
njihovim se zemljama grade dzamije koje su vrijedne milione i milione.
Nisu dali izbor, il' da se pravi dzamija il' nesto drugo, vec su zacrtali za sta bi
dali novac, ne zove se ona bezveze Kralj Fahd.
Pearl

Post by Pearl »

Bosanac_21 wrote:
Juiceman wrote:Sinoć emisija o džamiji Kralj Fahd na Alipašinovom Polju...izgradnja je koštala 22 miliona KM (mislim).
Al ste vi ljudi cudni :-) Arapi su dali te pare za dzamiju, nisu za fabriku. I u
Nisu dali izbor, il' da se pravi dzamija il' nesto drugo, vec su zacrtali za sta bi
a koji Arapin i kojim metodama je prebacio pare na racun Trezora bih, pa se i te pare daju? to nam nije jasno...
ja licno takvu donaciju ne bih ni prihvatila, jer nece mene neko u mojoj drzavi uslovljavati za sta pare da da... ali to sam ja... pogotovo ako je dato 22 miliona... to su meni bacene pare (jer je mogao izgraditi 3 dzamije i fabriku "kralj fahd" za te pare)

ja sam protiv trosenja (izmedju ostalog) mojih para u svrhe za koje se sa ostalih strana odvaja sasvim dovoljno...onaj ko hoce vise dzamija, taj je sretan.. ja koja hocu vise obrazovanja i kulture mogu dubiti na glavi... jer je dosao "bolji vakat" gdje nam obrazovanje, muzeji, kulturne manifestacije izgleda ne trebaju...

ali znam u sta ce rasprava otici: da je ovo opet protiv dzamija, islama, muslimana itd itd...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

DaysleepeR wrote: Garant tebi tako mladom punom patriotskog i nacionalističkog naboja beskrajno smeta kad nam Dodik šukne da je Sarajevo Teheran, da su nam džamije na svakom koraku, pa su nam tad puna usta toga što imamo komšiju Tomu i Radu i što imamo to nešta crkvica po gradu...

Sarajevo je od svojih temelja imalo dzamije, oko tih dzamija su gradjene
mahale, tim stilom je i Sarajevo postalo ono sto je danas.
To sto Dodik lupeta o Teheranima je njegova vrsta nacionalizma, jer ipak
njegova "rs" stvorena je ubijanjem ljudi i njihove vjere tj. samo sravnjivanje
dzamija je dokaz.
U mom gradu prije rata bile su cetiri dzamije (u centru). Srbi su imali neku
supicu kao crkvu, nakon izvjesnog vremena pop je odlucio da ide kupiti
donacije za crkvu. Veliki broj Muslimana su dali svoje priloge tako da je
crkva izgradjena. 1992 niko se nije pobunio sto su sve dzamije porusene.
Sad se neko buni sto se dzamije grade, a svak zna da su u ratu prve
granatirane, znaci direktni udar na vjeru.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Pearl wrote:
Bosanac_21 wrote:
a koji Arapin i kojim metodama je prebacio pare na racun Trezora bih, pa se i te pare daju? to nam nije jasno...
ja licno takvu donaciju ne bih ni prihvatila, jer nece mene neko u mojoj drzavi uslovljavati za sta pare da da... ali to sam ja... pogotovo ako je dato 22 miliona... to su meni bacene pare (jer je mogao izgraditi 3 dzamije i fabriku "kralj fahd" za te pare)

ja sam protiv trosenja (izmedju ostalog) mojih para u svrhe za koje se sa ostalih strana odvaja sasvim dovoljno...onaj ko hoce vise dzamija, taj je sretan.. ja koja hocu vise obrazovanja i kulture mogu dubiti na glavi... jer je dosao "bolji vakat" gdje nam obrazovanje, muzeji, kulturne manifestacije izgleda ne trebaju...

ali znam u sta ce rasprava otici: da je ovo opet protiv dzamija, islama, muslimana itd itd...
Slazem se s tobom, ali stvari su takve da ako neko nesto ponudi, foteljasi
tako i tako odlucuju za nas sve. Kad smo kod dzamije kralja Fahda, meni se
licno njen izgled ne svidja, jer stil ni malo ne lici na bosanski. Ta se dzamija
uopste ne uklapa u nas stil izgradnje.
cica maca

Post by cica maca »

melb26sa wrote:
cica maca wrote:
DaysleepeR wrote: Mislim da danas u Sarajevu ima više od 100 džamija...
Mislim da ti se cini...prosetaj gradom pa prebroji, osim toga, mislila sam na tadasnje Sarajevo, a ne na novoizgradjena naselja...
Prije rata je u Sarajevu bilo oko 100 dzamija. Mislim da ih trenutno ima bar 150 - najbolje da pitas IZ za spisak svih dzamija u SA.
Naravno, sad cu odmah da ih pitam :-)
melb26sa

Post by melb26sa »

cica maca wrote:
melb26sa wrote:
cica maca wrote: Mislim da ti se cini...prosetaj gradom pa prebroji, osim toga, mislila sam na tadasnje Sarajevo, a ne na novoizgradjena naselja...
Prije rata je u Sarajevu bilo oko 100 dzamija. Mislim da ih trenutno ima bar 150 - najbolje da pitas IZ za spisak svih dzamija u SA.
Da neces mozda da ti ja prebrojim :? IZ koja i postavlja imame ili koga vec u dzamije ce znati njihov broj...
astr0naut

Post by astr0naut »

vi niste normalni....
cica maca

Post by cica maca »

melb26sa wrote:
cica maca wrote:
melb26sa wrote: Prije rata je u Sarajevu bilo oko 100 dzamija. Mislim da ih trenutno ima bar 150 - najbolje da pitas IZ za spisak svih dzamija u SA.
Da neces mozda da ti ja prebrojim :? IZ koja i postavlja imame ili koga vec u dzamije ce znati njihov broj...
Hajde molim te, meni ih nesto mrsko zvat, a vidim da ti teeesko pada tooliki broj dzamija u gradu, pa ih ti prebroj za nas please!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

MC_82 wrote:
DaysleepeR wrote:
MC_82 wrote:vidim da diskusija ode u pogrešnom pravcu, i vjerovatno je postavljena jer nekom smeta izgradnja vjerskog objekta. pretpostavka je da će tu biti džamija!
samo bih vas upitao, vas protivnike izgradnje džamije, znate li koliko je džamija porušeno tokom proteklog rata, i koliko je njih porušeno za vrijeme komunističke vladavine!?!?! svi koji se protive izgradnji džamije/a nisu ništa bolji od onih dušmana koji su te džamije rušili i oni samo nastavljaju ono što su oni započeli. osim toga džamije i dr. vjerski objekti se ne grade iz budžeta već donacijama vjernika i parama IZ. pretpostavljam da ako je u planu predviđena gradnja bilo kojeg v. objekta, vjerska zajednica čiji će se objekat tu graditi ima pravo na to zemljište, jer vjerske zajednice uglavnom grade na svojoj zemlji. ne bi me čudilo da IZ ili neka druga vjerska zajednica ima parcelu na tom području, obzirom na količinu imovine koja im je oduzeta za vrijeme 50 godina komunizma. u svakom slučaju opravdavam izgradnju vjerskog objekta, bez obzira koje konfesije, veliki broj ljudi će se kretati tim područjem. svi pomenuti vjerski objekti u blizini su ograničenog kapaciteta i uvijek puni.
što se tiče naziva marin ili marijin dvor, koliko je meni poznato cijeli kvart je nazvan po dvoru koji je austrijanac izgradio i nazvao po svojoj supruzi MARIJI, a ne MARI. dakle pravilno bi "marijin dvor", mada se u izgovoru gube -ij, pa zvuči marin dvor. a ovo što piše da voznom planu gras-a, pa to je vjerovatno neki nepismenjak pisao kakvih ima na svakom koraku!
pozz!
Iz tvog posta zaključujem samo jedno - smrt komunistima - živjele balije, ustaše i četnici.

Garant tebi tako mladom punom patriotskog i nacionalističkog naboja beskrajno smeta kad nam Dodik šukne da je Sarajevo Teheran, da su nam džamije na svakom koraku, pa su nam tad puna usta toga što imamo komšiju Tomu i Radu i što imamo to nešta crkvica po gradu...

Mi smo u Evropi, naša tradicija je evropska i nemožemo imati grad kao da je prenesen iz Arabije. Jednostavno je to nakaradno.
naravno smrt komunizmu, i ustaško-četničkom fašizmu. "balije" kako ti kažeš su dosta svoje krvi prolile, zbog pomenute "gospode"!
meni jednostavno smetaju ljudi koji gaze svoje kako bi se dodvorili onima koji su nas klali u nekoliko navrata, pa sve dok budu postojali takvi, muslimani neće imati mira.
zaista ne znam zašto je problem izgradnja vjerskog objekta u centru sarajeva kad takvi objekti postoje i u drugim gradovima, metropolama, da ne nabrajam sad! kao što sam ranije rekao, ne mseta mi izgradnj nikakvog vjerskog objekta, i naravno da sam za multietničko sarajevo i multietničku bih, kakva je uvijek bila. uvijek je priča da se te pare mogu uložiti u korisnije svrhe, slažem se. ali interes IZ i drugih vjerskih zajednica je izgradnja vjerskih objekata, drugi par cipela je to što političari dodjeljuju pare vjerskim zajednicama a ne nekim kulturnim i dr. institucijama i organizacijama.
Teheran, da su nam džamije na svakom koraku, pa su nam tad puna usta toga što imamo komšiju Tomu i Radu i što imamo to nešta crkvica po gradu...

Mi smo u Evropi, naša tradicija je evropska i nemožemo imati grad kao da je prenesen iz Arabije. Jednostavno je to nakaradno.[/quote]
zaista ne znam zašto je problem izgradnja vjerskog objekta u centru sarajeva kad takvi objekti postoje i u drugim gradovima, metropolama, da ne nabrajam sad! kao što sam ranije rekao, ne mseta mi izgradnj nikakvog vjerskog objekta, i naravno da sam za multietničko sarajevo i multietničku bih, kakva je uvijek bila. uvijek je priča da se te pare mogu uložiti u korisnije svrhe, slažem se. ali interes IZ i drugih vjerskih zajednica je izgradnja vjerskih objekata, drugi par cipela je to što političari dodjeljuju pare vjerskim zajednicama a ne nekim kulturnim i dr. institucijama i organizacijama.[/quote]

-------------------------------------------------------------------------------

Bolji je bio nas komunizam/socijalizam od ovoga danas.
Jos nesto, je li ti branis interese IZ-a i drugih vjerskih zajednica, ili razmisljas i o gradjanima ovog grada/drzave?
Umjesto da kazes "*ebo im pas mater lopovsku..." ti ih opravdavas?
A reis se voza u A8, a ona jadna nana i dedo svaki dan kod principovog prose...Kako ga samo nije strah Boga, ako ga vec nije stid naroda?
I jos onda za pocetak Ramazana drzi govor, prenosi TV, i kaze "dajte sirotinji, dajte ovo-ono" Cuj DAJTE?! Daj ti malo ba, prodaj A8 pa nahrani bijedu.
Ali neka, traba nama dok dodje iz guzice u glavu, ko i uvijek!
sorry na off topic-u!
Last edited by chuchumbamayumbe on 03/10/2007 16:49, edited 1 time in total.
sulesavic

Post by sulesavic »

astr0naut wrote:vi niste normalni....
Sla¾em(o) se.
repeater

Post by repeater »

mIRCerka wrote:
pozz!
nek sam i ja u pravu jednom...

sto se koncertne dvorane tice, ebo ih vistafon i onakav dom mladih, ako naprave sta slicno, treba ih povjesat sve...
mozda jednog dana, hocu reci .. maybe one day :oops: , our fellow americans uzmu citav marijn dvor pod svoje krilo (sto im je umalo uspijelo sa izgradnjom ambasade) i rijese problem u oslovljavanju preimenujuci ga u maryville. :? :D
Deb's

Post by Deb's »

boki071 wrote:DAJ NAM SAMO BIZNIS CENTARA I DŽAMIJA!
... i golf 2ki :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Deb's wrote:
boki071 wrote:DAJ NAM SAMO BIZNIS CENTARA I D®AMIJA!
... i golf 2ki :D
i jo¹ koju ð...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ne brkaj tu dzamiju sa dzamijom u Dobrinji 3.

Fahdova dzamija je izgradjena na slijedeci nacin

Dosao sin Pinc, rekao NEK OVDJE BUDE ICENTAR i dao pare...

U dobrinji 3, dosao Reis, 2 dana pred predaju vlasti oporbi, dobio zadnje pare iz budzeta i rekao, citiram "Hvala Allahu i Edhemu Bicakcicu..."....

Nama izgradnjom novih crkvi i dzamija signaliziraju EVO VAM ZLATNE KASIHKE DA JEDETE znate-vec-sta I MOLITE BOGA DA VAM HLJEB PADNE S NEBA, JER VAM GA I DATI NECEMO
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

otislo se skroz sa teme!!!

Tema ide ovako ''Marindvor će zaokružiti sliku savremenog grada - malo sutra''
Radi cega nece to biti savremeni, moderni dio grada? Pa prema autoru problem je sto ce se tom velikom biznis kompleksu u kojem ce biti biti zaposlen veliki broj ljudi i u koji ce svakodnevno svracati veliki broj ljudi postojati i VJERSKI OBJEKT. Autor je odmah predpostavio da se radi o dzamiji i odmah na neki, njemu poznati, nacin zakljucio da radi dzamije to nemoze nikako biti savremeni dio grada.

To i ako bude dzamija, ili bilo koji drugi vjerski objekat, ce vjerovatno biti samo jedna prostorija u kojoj ce zaposleni moci da se mole Bogu. sta je tu sporno?

E rasprava je generalno glupa, i u najmanju ruku ako se ima o cemu raspravljati onda bi to trebalo biti ovako PRIMITIVNO ponasanje autora teme koji je namjerno ili ne namjerno dzamije iskljucio iz svega savremenog!
Sramota...
sulesavic

Post by sulesavic »

MUNAFIK wrote:otislo se skroz sa teme!!!

Tema ide ovako ''Marindvor æe zaokru¾iti sliku savremenog grada - malo sutra''
Radi cega nece to biti savremeni, moderni dio grada? Pa prema autoru problem je sto ce se tom velikom biznis kompleksu u kojem ce biti biti zaposlen veliki broj ljudi i u koji ce svakodnevno svracati veliki broj ljudi postojati i VJERSKI OBJEKT. Autor je odmah predpostavio da se radi o dzamiji i odmah na neki, njemu poznati, nacin zakljucio da radi dzamije to nemoze nikako biti savremeni dio grada.

To i ako bude dzamija, ili bilo koji drugi vjerski objekat, ce vjerovatno biti samo jedna prostorija u kojoj ce zaposleni moci da se mole Bogu. sta je tu sporno?

E rasprava je generalno glupa, i u najmanju ruku ako se ima o cemu raspravljati onda bi to trebalo biti ovako PRIMITIVNO ponasanje autora teme koji je namjerno ili ne namjerno dzamije iskljucio iz svega savremenog!
Sramota...
Jesi li ti stambeno situiran?
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

sulesavic wrote:
Jesi li ti stambeno situiran?
:? :zzzz:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

MUNAFIK wrote:otislo se skroz sa teme!!!

Tema ide ovako ''Marindvor će zaokružiti sliku savremenog grada - malo sutra''

Sramota...

Naravno da nije savremeno nego tradicionalno.

Nekad davno se uz sve živo pravio i vjerski objekat, u vrijeme kad je vjera bila ta koja je na vlasti a ne danas u savremeno doba kad su države sekularne, kakva je (bar na papiru) i naša.

Ja nisam isključio samo džamije, ali 99,99% će tu biti džamija, fala Bogu vidjeće se.

Pazi munafik, potcjenjujes me, ja vrlo dobro znam sta pisem, iz kojeg razloga pisem, sta cu reci slijedece na ovo sto upravo pisem i koliko cu otkriti onim sto pisem.

Jednostavno da zaključim, praviti vjerske objekte uz business centre nije savremeno a nije ni ukusno.
Jel ima ukusa džamija pored banke ili osiguravajuće firme koja posluje na principu kamate?
Jel to dobro okruženje za džamiju?

Svaki business centar ima bar koji toči alkohol, jel ukusno da džamija bude preko puta takvog objekta?

Boga ti, dobro porazmisli prije nego nešto izjaviš, ramazan je čovječe, biraj riječi, samo na jeziku se može džehennem zaradit a kamoli na djelima.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nokia6170 wrote:vjerske zajednice u bosni i hercegovini nakon rata su kao psi...zapisaj i oznaci da se zna sta je cije...dok mentalno vrlo korespondiraju "mafijaskim" principima u drzavi gdje se tacno znaju granice gdje ko vlada i sta drzi pod svojom kontrolom.

p.s. mozda ce u toj novoj dzamiji hodza biti zirant za dizanje kredita kod bbi banke, za rjesavanje stambenog pitanja mladih i obrazovanih u ovom gradu, ili je mozda i cilj vjerskih zajednica imati mlade, ali neobrazovane da ne bi puno zapitkivali i gurali nos tamo gdje im nije mjesto.
Nema potrebe nista dalje reci 8-)

:thumbup:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Image
Evo, ... za ove nase nove sugradjane koji, jel` ... jos ne znaju kako se zove taj dio grada, ... maksuzija, ... fotka zgrade Marijinog dvora.
Pa eto, ... kad budu ovuda setali, neka malo podignu glavicu i na drugom spratu (iznad sestog prozora, sa bilo koje strane da broje) .... :oops: ... zapazit ce kako su to fino austrijanci napisali. (ne brinite latinicom je napisano) ... :oops:
Oni iz "Grasa" nemaju pojma, .... dolaze iz cirilicnog govornog podrucja, ... :zzzz: .... tek su poceli pisati latinicu.

A, stara cuvena ferijalna kaze:
Upoznaj svoj novi grad - da bi ga vise voliJo. :roll:
Post Reply