ma dabogda da tu sliku vidis do 2010 kako se to kod nas brzo gradi, a kamoli zavrsen objekat....Umjetnik a wrote:
ima li igdje slika kakva će izgledati koncertna dvorana
Marindvor će zaokružiti sliku savremenog grada - malo sutra
-
MUNAFIK
nije se rodio ko je svijetu ugodionexo wrote:Ne vidim sta je lose sa tom fasadom. Takve fasade su trend danas u svijetu, a konacno meni izgleda sasvim ok.potres_mozga wrote:Ma meni vala fasada na parlamentu izgleda nedovrseno, iako ipak jeste.
A boja stakla je kao da preko ima zastitna folija koju jos nisu skinuli
- Bosanac_21
#181 Re: Marindvor će zaokružiti sliku savremenog grada - malo su
To je dio historije za izucavanje, ljudi su s tim baratali u srednjem vijeku iin33sa wrote:A sta je na tom mjestu bilo prije dzamije, u vrijeme nase slave bogumilske Bosanske drzave???rockinfreakapotamus wrote:to je rekonstrukcija Skender-pašine džamije, koja je stajala na mjestu skenderije, ali je vremenom uništena da bi se svašta nešto izgradilo...DaysleepeR wrote: Koliko sam ja shvatio, pored Natuzzi-a i to pazi hotel i džamija.
Veoma pametno
inače to je bila prva potkupolna džamija u BiH, dakle spomenik....
Dzamija nije sigurno. A koliko se neki zaklinju u drzavu Bosansku, kraljeve i banove, nesto mi te zakletve ne idu zajedno sa dzamijama na svakom koraku.
odlucili koju svjetsku vjeru da prihvate. Mozemo mi biti ponosni na svoje
kraljeve, banove, drzavu, al' sto sad povlaciti nesto sto je nestalo u
srednjem vijeku. Kad smo kod bogomolja, za mene su one stare i
tradicionalne (drvene) dzamije nesto mnogo vise od ovog svega sto se
danas gradi. Cim ima love odmah se pukne temelj i klepaj kako hoces.
Niko vise ne prati redove kuca (kao nekad), da budu slicne, tako je i s
zgradama, itd. Po mom misljenju ovom gradu treba pravi gradonacelnik,
neko ko bi pratio kako i gdje da se nesto kvalitetno napravi.
-
callmethebreeeze
kad bi se vodili logikom sta je i gdje bilo izgradjeno prije i 500 kusur godina mogli bi komotno propagirati rusenje pola grada i zasadjivanje suma i dovodjenje srndaca i jos kojekakve divljaci. na kraju krajeva, mozda bi to i bilo bolje za bosnu i sarajevu._BosanaC wrote:A zasto povlaciti ista sto je vec nestalo? Ako cemo vec tom logikom.
Ili nam istorija zapocinje s Osmanlijama i dolaskom Islama?
-
ins
Ima Zetra, vrhunska dvorana sa 11000 mjesta. Napravljena je za ZOI 84, mislim da ste culi za tu manifestaciju, to je bilo prije sportskih kladionicaUmjetnik a wrote:
drugo: razmišlja li iko o u našem gradu o dvorani, areni ili kako god, koja će imati više od 15.000 sjedišta, nije da je sada top1 projekat, ali nije loše
a znamo govoriti o organiziranju velikih sportskih takmičenja
Fale samo velika sportska takmicenja