marin dvoru kao stambena lokacija
-
atel
#1 marin dvoru kao stambena lokacija
pozdrav
kako gledate na marin dvor ako imas sansu da kupis stan koji je pristojan. preko puta vojne bolnice, nije bas bucno i trka frka..
malo mi je previse betona, ali sve je blizu.
sta sarajlije kazu?
kako gledate na marin dvor ako imas sansu da kupis stan koji je pristojan. preko puta vojne bolnice, nije bas bucno i trka frka..
sta sarajlije kazu?
- burek_in_space
#2 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Sarajlija kazhe: O'kle lova frajeru za tu lokaciju?!atel wrote:pozdrav
sta sarajlije kazu?
- Edin H.
#3 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
burek_in_space wrote:Sarajlija kazhe: O'kle lova frajeru za tu lokaciju?!atel wrote:pozdrav
sta sarajlije kazu?
-
atel
#4 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
e pa jarane...kad vec zelis da znas i pitas, zaradilo se posteno, dugim i teskim radom u inostranstvu.
puno pozrtvovanja familje i ostalog.
jel to znaci dobra lokacija ?
- burek_in_space
#5 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Zavisi shta podrazumijevash pod dobrom lokacijom, ali recimo da se meni lichno svidja.atel wrote:e pa jarane...kad vec zelis da znas i pitas, zaradilo se posteno, dugim i teskim radom u inostranstvu.
Imash blizu shkolu/vrtic/, sve ustanove su ti "na nogu" ALI, uvijek ima ali
-
Wind
#6 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
...uglavnom je tu sve stara gradnja, nema centralnog, visoki plafoni, parkinga ni za lijeka, uvijek guzva...lokacija je ok za bussines ali nije bas za zivit....
- astrid
#7 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Stanovi su super.Stare zgrade,ali bolje i kvalitetnije od većine novogradnji.Jedina je mana što nema centralnog grijanja ali ima plin ,tako da plinsko grijanje možeš sam razvesti
Lokacija odlična
Lokacija odlična
- chengaba
#8 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Izvinjavam se na offtopicu i na grammar nazi ulozi, ali dvor je izgrađen za Mariju, ne za Marina ili Maru, da ne iskrivljujemo istoriju.
Jest da svi izgovaraju Mari'n dvor, al' hajd...
-
AS_sa
#9 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
najpametnije ti je prijatelju napravi sebi negdje kucu ... i uzivaj ... posto vidim vjerovatno si pola vijeka prosao ... jer drugacije posteno ne mozes zaradit ... 
- kokuz_sa
#10 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
chengaba wrote:Izvinjavam se na offtopicu i na grammar nazi ulozi, ali dvor je izgrađen za Mariju, ne za Marina ili Maru, da ne iskrivljujemo istoriju.
jos se iz skole sjecam lekcije iz historije o nazivu MARIJIN DVOR..cak i onaj restoran na tramvajskoj lijepo pise MARIJIN DVOR
a sto se stana tice..to su ti oni visoku stropovi..austrougarska gradnja..pored centralnog grijanja kojeg nema mana je jos i to sto puno jupola ode za krecenje onih visokih zidova
-
ushtap
#11 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
chengaba wrote:Izvinjavam se na offtopicu i na grammar nazi ulozi, ali dvor je izgrađen za Mariju, ne za Marina ili Maru, da ne iskrivljujemo istoriju.
-
ushtap
#12 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
- Edin H.
#13 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Moglo ti biti zeznuto za parking, ali ako preferiras biciklo onda(k) je OK 
-
Edin_Sarajevo
#14 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Je li mora biti baš preko puta vojne bolnice? Moraju li biti baš one zgrade? Nisu loše, raja je već opisala stanove (parkinga ima, iako se preko dana plaća, ali ga ima više nego na nekim drugim mjestima / npr titova, sami centar)...Imaš i druge zgrade, one tri što idu na "L" u kranjčevićevoj. Mislim da su oko olimpijade napravljene...stanovi mrak. Znam za 4 razlicite kvadrature tu...najmanji u koji sam ulazio je imao kupatilo, dnevni boravak, kuhinju, spavaću i dječiju sobu...u najvćem možeš imati dva dnevna boravka... Zgrada u kojoj je snimana serija Viza za budućnost? Nije loše ni tamo...
PS: super ako imaš novac, ali pogledaj još šta ima slobodno na MD..meni je dobra lokacija
PS: super ako imaš novac, ali pogledaj još šta ima slobodno na MD..meni je dobra lokacija
- mayab
#15 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Ja ga tu nebi kupio ni u ludilu, kao sto su vec mnogi ispred napisali, puno je vise razloga protiv nego za.
Ili gledaj neko naselje gdje ti je sve komotnije ili sto neko rece pravi kucu po svom ćeifu!
Ili gledaj neko naselje gdje ti je sve komotnije ili sto neko rece pravi kucu po svom ćeifu!
- madner
#16 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Lokacija je odlicna, ne mozes biti blize centru a da nemas mane centra.
-
dibidus
#17 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Tu ces uvijek moci prodati.
Ako vec imas pare, bolje ti je tu kupiti stan nego stavit na banku !
Ako vec imas pare, bolje ti je tu kupiti stan nego stavit na banku !
- madner
#18 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Osim ako ti neko uvali 125mm do 152mm u stan, tu vrijednost naglo opadne.
- Jara
#19 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
burek_in_space wrote:Sarajlija kazhe: O'kle lova frajeru za tu lokaciju?!atel wrote:pozdrav
sta sarajlije kazu?
- drndalo
#20 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Ako si stanar, imas pravo na naljepnicu za neograniceno parkiranje u zoni 1... Tako da to nije extreman problem... A kako su uveli placanje parkinga na M.dvoru, i u pola bijale dana je lakse naci parking mjesto nego ikada prije...
Da je sve beton i asfalt, jeste... Ali ima i prednostii...
Da je sve beton i asfalt, jeste... Ali ima i prednostii...
-
popajic
#21 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Ne kontaju naslovatel wrote:pozdrav
sta sarajlije kazu?
U prvoj rijeci fali slovo, u drugoj visak
Inace, stvar ukusa i debljine novcanika
- Edin H.
#22 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Zar ne vidis da atel uzima lopatom i da je pun ko' brodpopajic wrote:Ne kontaju naslovatel wrote:pozdrav
sta sarajlije kazu?![]()
U prvoj rijeci fali slovo, u drugoj visak![]()
Inace, stvar ukusa i debljine novcanika
- sheilak
#23 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
@atel
Ako vec imas taj novac, mozda je bolje da potrazis neku ugodniju lokaciju. Ova je ok, ali ima boljih.
Ako vec imas taj novac, mozda je bolje da potrazis neku ugodniju lokaciju. Ova je ok, ali ima boljih.
- VeDooo1gim
#24 Re: marin dvoru kao stambena lokacija
Ne znas o cemu pricas 15 godina sam stanovao u crvenim zgradama na broju kranceviceva 43 , svaki stanar ima svoju garazu obezbjedjenu koje se protezu ispod zgrada , sto se tice radijatora bili su oni gusani stari.. ali stan sam po sebi je odlican te se nalazio iznad koksinela i flasha na zadnjem spratu, ima i fin parkic za dijete da se u toku dana poigra i nikad nije bilo nekih problema.Ovo je definitivno odlicna lokacijamayab wrote:Ja ga tu nebi kupio ni u ludilu, kao sto su vec mnogi ispred napisali, puno je vise razloga protiv nego za.