marin dvor
-
mirz@
Neka mu Allah podari lijepi Dzenet.
Poznavao sam Asmera, išli smo u srednju, ista generacija, molim vas da ne pametujete, jer ono sto je suđeno to se i desi.
Ne znate kako je njegovim roditeljima, prijateljima, djevojci i ostalima koji su ga poznavali, jer ce vjerovatno neko od njih ovo citati kad tad.
Poznavao sam Asmera, išli smo u srednju, ista generacija, molim vas da ne pametujete, jer ono sto je suđeno to se i desi.
Ne znate kako je njegovim roditeljima, prijateljima, djevojci i ostalima koji su ga poznavali, jer ce vjerovatno neko od njih ovo citati kad tad.
- terapija
Kad se samoubijes, nisam bas siguran za gore navedeno, ali nije moje a sudim.mirz@ wrote:Neka mu Allah podari lijepi Dzenet.
Elem jedna "budala" manje s mog aspekta. Iskljucivo je sam kriv, niko ga nije tjerao da radi sto radi.
- Comrad
Ne mozete kriviti pojedine ljude sto imaju krive predrasude o motoristima, i ovim na skuterima. Pa neki dan na stanici kod katedrale, ide 4-5 skutera, i izvode vratolomije, ja misilm da je jedno-dvoje vozaca imalo kacigu, tu sekunda fali da naidje auto i pokupi ih. Ne kazem da je to ovaj momak radio, ali zbog tih nekih divljaka i ovi ostali ce biti stavljeni s njima u kos.
I taman ce on na 150 davati zmigavce i prestrajavati se, ma daj. Opet, zbog ovakvih i ostale normalne motoriste koji znaju da uzivaju u motorima smatraju divljacima. Uostalom o kakvom postivanju mi pricamo, da bi danas vozio po gradu moras biti bezobrazno djubre.
Moje iskreno saucesce, valjda ce im roditelji imati snage da ovo izdrze.
Budi siguran da jos manje motorista postuje vozace automobila. Projuri pored tebe 150km/h i sad ti ga jos moras vidjeti u retrovizoru.shin wrote:Raja u saobracaju ne postuju motoriste, jednostavno te ne benda ni 2%. Osjetio na svojoj kozi.
Moje iskreno saucesce, valjda ce im roditelji imati snage da ovo izdrze.
-
MS-Travianer
ova raskrsnica je bas baksuzna, evo i danas 28.02.2008 u 12:30 udes
kucnuli se, sve ok, nema povrijedjenih, 2 auta, policija dosla
kucnuli se, sve ok, nema povrijedjenih, 2 auta, policija dosla
-
d2
straga nesreće na Marindvoru u kojoj je stradao motociklista PDF štampa E-mail
Piše: S. FILIPOVIĆ
28/02/08
Priveden vozač golfa
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su Austrijanca G. S. zbog sumnje da je upravljajući golfom A-2, austrijskih registarskih oznaka, počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti saobraćaja i doprinio saobraćajnoj nesreći na Marindvoru u kojoj je smrtno stradao motociklista Asmer Čolaković (19) iz Sarajeva.
Udes u centru grada, u kojem je još učestvovao džip tojota, desio se u utorak oko 17.30 sati, a Austrijanac je uhapšen nekoliko sati poslije.
Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić jučer nam je kazao da je osumnjičeni predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Iako se u prvi mah činilo da svu krivicu za nesreću snosi stradali mladić, uviđajem, kojim je rukovodila tužiteljica Diana Kajmaković, i istragom otvorila se sumnja i u odgovornost vozača golfa.
Tužiteljica Kajmaković nam je kazala da je još rano govoriti o stepenu odgovornosti G. S, te da će sve biti poznatije kada se obave potrebna vještačenja.
Podsjećamo, do nesreće je došlo kada je golf desnim bočnim dijelom zakačio motocikl, nakon čega je Čolaković izgubio kontrolu, zanio se u stranu i udario u tojotu. Ekipa hitne pomoć brzo je došla na mjesto nesreće, ali je ljekar samo mogao konstatovati smrt mladića.
Od izvora bliskog Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saznali smo da Čolaković snosi najveći dio krivice za udes. Vozio se u grupi sa nekoliko motociklista, a do nesreće došlo kada je pokušao proći između dva automobila, od kojih je jedan bio golf Austrijanca.
Iz Tužilaštva su nam potvrdili da Čolaković nije imao položen potrebni vozački ispit, da je upravljao neregistrovanim motociklom, vozio brzinom većom od dozvoljene, te da nije nosio zaštitnu kacigu koja mu je mogla spasiti život.
Piše: S. FILIPOVIĆ
28/02/08
Priveden vozač golfa
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su Austrijanca G. S. zbog sumnje da je upravljajući golfom A-2, austrijskih registarskih oznaka, počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti saobraćaja i doprinio saobraćajnoj nesreći na Marindvoru u kojoj je smrtno stradao motociklista Asmer Čolaković (19) iz Sarajeva.
Udes u centru grada, u kojem je još učestvovao džip tojota, desio se u utorak oko 17.30 sati, a Austrijanac je uhapšen nekoliko sati poslije.
Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić jučer nam je kazao da je osumnjičeni predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Iako se u prvi mah činilo da svu krivicu za nesreću snosi stradali mladić, uviđajem, kojim je rukovodila tužiteljica Diana Kajmaković, i istragom otvorila se sumnja i u odgovornost vozača golfa.
Tužiteljica Kajmaković nam je kazala da je još rano govoriti o stepenu odgovornosti G. S, te da će sve biti poznatije kada se obave potrebna vještačenja.
Podsjećamo, do nesreće je došlo kada je golf desnim bočnim dijelom zakačio motocikl, nakon čega je Čolaković izgubio kontrolu, zanio se u stranu i udario u tojotu. Ekipa hitne pomoć brzo je došla na mjesto nesreće, ali je ljekar samo mogao konstatovati smrt mladića.
Od izvora bliskog Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saznali smo da Čolaković snosi najveći dio krivice za udes. Vozio se u grupi sa nekoliko motociklista, a do nesreće došlo kada je pokušao proći između dva automobila, od kojih je jedan bio golf Austrijanca.
Iz Tužilaštva su nam potvrdili da Čolaković nije imao položen potrebni vozački ispit, da je upravljao neregistrovanim motociklom, vozio brzinom većom od dozvoljene, te da nije nosio zaštitnu kacigu koja mu je mogla spasiti život.
- DaysleepeR
prvo nemoj generalizovati, ali kad ti vec generalizujes, naravno da jesu iz vise razlogad2 wrote:da li su motoristi zasluzili postovanje odgovornim odnosom u saobracaju prema ostalima ?shin wrote:Raja u saobracaju ne postuju motoriste, jednostavno te ne benda ni 2%. Osjetio na svojoj kozi.
nemoj biti smijesan.
- terapija
Day, postujem bikere, ali agresivce poput tebe, koji su jos uvjereni da jedini na cesti imaju sva prava i da svi ih mrze, ne postujem.DaysleepeR wrote:prvo nemoj generalizovati, ali kad ti vec generalizujes, naravno da jesu iz vise razlogad2 wrote:da li su motoristi zasluzili postovanje odgovornim odnosom u saobracaju prema ostalima ?shin wrote:Raja u saobracaju ne postuju motoriste, jednostavno te ne benda ni 2%. Osjetio na svojoj kozi.
nemoj biti smijesan.
To je djetinjasto i neodgovorno razmisljanje u najmanju ruku.
-
d2
jesi zasluzila su sva trojica koji voze za rajvosa i ona cetvorica sto voze za valter, ostali koji obaraju brzinske rekorde od semafora do semafora ili glume kineski kraljevski cirkus pred tramvajskim stajalistem -DaysleepeR wrote:prvo nemoj generalizovati, ali kad ti vec generalizujes, naravno da jesu iz vise razlogad2 wrote:da li su motoristi zasluzili postovanje odgovornim odnosom u saobracaju prema ostalima ?shin wrote:Raja u saobracaju ne postuju motoriste, jednostavno te ne benda ni 2%. Osjetio na svojoj kozi.
nemoj biti smijesan.
nemamo ti i ja sta pricati, imas moj stav na drugoj temi i procitao si ga, kad mene pocne postovati motorista, pocecu i ja postovati motoristu, sve do tog momenta kako sam vec napisao boga molim da krivica ne bude moja i da kasko pokrije stetu - ostalo me NE ZANIMA, u to ostalo ulazi motorista i motor.
dzaba se trudis daylsleeper - kad provlacenje izmedju auta bude izuzetak, kad uzimanje prvog mjesta na semaforu bude izuzetak, kad voznja 200 na sat po gradu bude izuzetak, kad nenosenje kacige bude izuzetak, kad blokiranje traka na cesti bude izuzetak, kad bahato ponasanje bude izuzetak ja cu promjeniti svoje misljenje i reci ovi ljudi su zasluzili postovanje na cesti jer se ponasaju u skladu sa pravilima prometa - dok se to ne desi ja necu promjeniti svoje misljenje.
Ja sam auto kupio 1997 me godine i od tada do danas neprestano vozim, znas kad sam vidio da je motor prvi put stao iza mene na semaforu - jesenas. Sebi nisam mogao doci od šoka.
ja ti vise nemam sta reci o ovome EOD
Last edited by d2 on 28/02/2008 13:36, edited 3 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
[quote="d2"]
Iz Tužilaštva su nam potvrdili da Čolaković nije imao položen potrebni vozački ispit, da je upravljao neregistrovanim motociklom, vozio brzinom većom od dozvoljene, te da nije nosio zaštitnu kacigu koja mu je mogla spasiti život.[/quote]
4 prekršaja

Iz Tužilaštva su nam potvrdili da Čolaković nije imao položen potrebni vozački ispit, da je upravljao neregistrovanim motociklom, vozio brzinom većom od dozvoljene, te da nije nosio zaštitnu kacigu koja mu je mogla spasiti život.[/quote]
4 prekršaja
- Dori
Grijesis...Nisi ni svjestan(a) koliko....pogotovo u vezi sa njim. Vjeruj mi!terapija wrote:
Day, postujem bikere, ali agresivce poput tebe, koji su jos uvjereni da jedini na cesti imaju sva prava i da svi ih mrze, ne postujem.
- terapija
Ovdje je jedina tragedija, sto imamo jos hrpu kretena koji iz ovoga nece niti zele, niti su na zalost u stanju izvuci pouku.
Naime, jos danas, sutra, ili kroz par dana i njihova lobanja moze biti strugana s asfalta.
A tada uopste nisi vise "zajeban lik", vec za sobom ostavljas unesrecene ljude, kojima je uprkos tvojoj mentalnoj nezrelosti ipak stalo do tebe.
Naime, jos danas, sutra, ili kroz par dana i njihova lobanja moze biti strugana s asfalta.
A tada uopste nisi vise "zajeban lik", vec za sobom ostavljas unesrecene ljude, kojima je uprkos tvojoj mentalnoj nezrelosti ipak stalo do tebe.
- terapija
Bilo bi mi drago da grijesim u ovom slucajuDena wrote:Grijesis...Nisi ni svjestan(a) koliko....pogotovo u vezi sa njim. Vjeruj mi!terapija wrote:
Day, postujem bikere, ali agresivce poput tebe, koji su jos uvjereni da jedini na cesti imaju sva prava i da svi ih mrze, ne postujem.
- Dori
Mijesas biker-e i one idiote koji voze od semafora do semafora u papucama i ne obracaju paznju ni na kog osim na to da budu vidjeni. To su kruske i jabuke, i oni nikome nisu dragi. Samo kvare reputaciju iskrenim zaljubljenicima u motore.terapija wrote:Bilo bi mi drago da grijesim u ovom slucajuDena wrote:Grijesis...Nisi ni svjestan(a) koliko....pogotovo u vezi sa njim. Vjeruj mi!terapija wrote:
DaysleepeR je biker uu svakom smislu te rijeci....postuje svakoga, brani svoje, a sto se tice "saobracajne kulture" momka nikada nisam vidjela bez kacige, a kamo li da je napravio i najmanju glupost vozeci se na motoru.... A to da je "agresivac" je vise i nego smjesno....
-
Pospanko
Vjerujem da je bio drag momak, ali to ne znaci da je u datom trenutku bio svjestan opasnosti, koju prouzrokuje svojom voznjom.Dena wrote:Grijesis...Nisi ni svjestan(a) koliko....pogotovo u vezi sa njim. Vjeruj mi!terapija wrote:
- terapija
OK, ti si ovdje vjerodostojniji jer ga poznajes, dok ja samo sudim po njegovomm nacinu pisanja. Meni je smetalo sto tako vatreno opravdava ponasanje ponekih... sto ne bi trebao, ako je zagovornik nosenja kacige i postivanja propisa.Dena wrote:Mijesas biker-e i one idiote koji voze od semafora do semafora u papucama i ne obracaju paznju ni na kog osim na to da budu vidjeni. To su kruske i jabuke, i oni nikome nisu dragi. Samo kvare reputaciju iskrenim zaljubljenicima u motore.terapija wrote:Bilo bi mi drago da grijesim u ovom slucajuDena wrote: Grijesis...Nisi ni svjestan(a) koliko....pogotovo u vezi sa njim. Vjeruj mi!
DaysleepeR je biker uu svakom smislu te rijeci....postuje svakoga, brani svoje, a sto se tice "saobracajne kulture" momka nikada nisam vidjela bez kacige, a kamo li da je napravio i najmanju glupost vozeci se na motoru.... A to da je "agresivac" je vise i nego smjesno....
Ako je momak OK, super.
I nisam poredio bikere s ovim balavcima, vidis i sam da sam pisao da "postujem bikere, ali ..." Znaci pravim razliku.
Ako ja ikada nabavim masinu, samo znam da me nikada ne bi privlacilo ni da prodjem gradom, a kamoli da jurcam itd. Prevelike su guzve i ne vidim tu nikakav gust, osim pokusaj da se kroz divljanje izazove neki vid paznje.
Izadji brate na otvoren put, pa sto se mene tice i divljaj kad je prilika za to (nema saobracaja, dobri uslovi, vidljivost).
A ovo turiranje Titovom u meni samo budi kletve tipa "Dabogda sljedeci stub bio tvoj"
- DaysleepeR
neznam ko je tebe uopšte pitao za mišljenje?terapija wrote:Day, postujem bikere, ali agresivce poput tebe, koji su jos uvjereni da jedini na cesti imaju sva prava i da svi ih mrze, ne postujem.DaysleepeR wrote:prvo nemoj generalizovati, ali kad ti vec generalizujes, naravno da jesu iz vise razlogad2 wrote: da li su motoristi zasluzili postovanje odgovornim odnosom u saobracaju prema ostalima ?
nemoj biti smijesan.
- DaysleepeR
vidis ovdje se jasno vidi koliko si neupucend2 wrote:jesi zasluzila su sva trojica koji voze za rajvosa i ona cetvorica sto voze za valter, ostali koji obaraju brzinske rekorde od semafora do semafora ili glume kineski kraljevski cirkus pred tramvajskim stajalistem -DaysleepeR wrote:prvo nemoj generalizovati, ali kad ti vec generalizujes, naravno da jesu iz vise razlogad2 wrote: da li su motoristi zasluzili postovanje odgovornim odnosom u saobracaju prema ostalima ?
nemoj biti smijesan.![]()
clanstvo pomenuta dva kluba se broji desetinama i svi voze jednako odgovorno a nisi ni svjestan cinjenice da u sarajevu imaju jos 4 moto kluba sa jos nekoliko desetina clanova
kako rekoh, pristojni se ne primjete
- terapija
ne treba mi pitanje, ovo je valjda slobodan forumDaysleepeR wrote:neznam ko je tebe uopšte pitao za mišljenje?terapija wrote:Day, postujem bikere, ali agresivce poput tebe, koji su jos uvjereni da jedini na cesti imaju sva prava i da svi ih mrze, ne postujem.DaysleepeR wrote: prvo nemoj generalizovati, ali kad ti vec generalizujes, naravno da jesu iz vise razloga