marijan knezović - lik i dijelo

Palmalma

#26 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Palmalma »

Znate, poslije Daytona Hrvatska je uložila da bh Hrvati budu motor ekonomije i privrede u BiH, od Konzuma do raznoraznih auto servisa, građevinskog materijala. Kako se godinama i kod Bošnjake počeo javljati i rasti taj ekonomski pomak, Hrvati su počeli gubiti i danas su ovisni od pomoći R Hrvatske i budžetskih sredstava BiH.

To nije ono što su željeli i pad je sasvim očekivan.

Tako da su Hrvati najveći gubitnici u BiH od demografije do ekonomije. To će se očitovati sve više i više u godinama koje dolaze i evidentno je da bih Hrvati gube BiH - čemu ponajviše mogu zahvaliti HDZ-u.

Zbog toga se javljaju ovakvi tipovi koji su zaduženi da svoj poraz predstave kao zlo koje su im spremili Bošnjaci.

Što i sami znaju da nije tačno.
zrakomlat

#27 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by zrakomlat »

Kolinda wrote: 20/12/2020 15:20
Nike af1 white wrote: 20/12/2020 11:53 staa ce debil odrastao u vukojebinama hercegovackim kad vidi covjek grude , siroki, capljinu dodje ti da se nasmijes :lol: u kakvim očajnim sredinama zive guzice bi dali i za ovo trenutno smogovito Sarajevo :lol: :lol:
Kad proviriš nekada iz tog smoga vidjeti ćeš da vam nitko ne zavidi na Sarajevu...a da si nekada obišao ta mjesta koja nabrajaš nikada slovo ne bi napisao na taj svoj šovinistički način...
Budem ja. Čapljina je fina, uredna, Široki može proći ali generalno je bezveze sve to, kao i svako manje mjesto. Jebi ga, smog ili ne, nema smisla uspoređivati Grude sa Sarajevom. Pa ni s Mostarom, ovako neurednim..
Palmalma

#28 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Palmalma »

turgut wrote: 20/12/2020 15:43
Palmalma wrote: 20/12/2020 15:35 Znate, poslije Daytona Hrvatska je uložila da bh Hrvati budu motor ekonomije i privrede u BiH, od Konzuma do raznoraznih auto servisa, građevinskog materijala. Kako se godinama i kod Bošnjake počeo javljati i rasti taj ekonomski pomak, Hrvati su počeli gubiti i danas su ovisni od pomoći R Hrvatske i budžetskih sredstava BiH.

To nije ono što su željeli i pad je sasvim očekivan.

Tako da su Hrvati najveći gubitnici u BiH od demografije do ekonomije. To će se očitovati sve više i više u godinama koje dolaze i evidentno je da bih Hrvati gube BiH - čemu ponajviše mogu zahvaliti HDZ-u.

Zbog toga se javljaju ovakvi tipovi koji su zaduženi da svoj poraz predstave kao zlo koje su im spremili Bošnjaci.

Što i sami znaju da nije tačno.
znači hajmo Bošnjake poklat jer imaju hljeba da jedu ko i mi? jel to ta logika kojom pokušavaš da razumiješ svu tu mržnju koja kipi na HB forumu?
Ne, samo pišem šta je “problem” kod Latina.

Nisi ovisan o njemu i ne valjaš, a ti opet sutra hajde u Konzum i trguj.
Palmalma

#29 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Palmalma »

Može, može....

Bojkot je legitimno demokratsko sredstvo.
Kolinda

#30 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Kolinda »

zrakomlat wrote: 20/12/2020 15:37
Kolinda wrote: 20/12/2020 15:20
Nike af1 white wrote: 20/12/2020 11:53 staa ce debil odrastao u vukojebinama hercegovackim kad vidi covjek grude , siroki, capljinu dodje ti da se nasmijes :lol: u kakvim očajnim sredinama zive guzice bi dali i za ovo trenutno smogovito Sarajevo :lol: :lol:
Kad proviriš nekada iz tog smoga vidjeti ćeš da vam nitko ne zavidi na Sarajevu...a da si nekada obišao ta mjesta koja nabrajaš nikada slovo ne bi napisao na taj svoj šovinistički način...
Budem ja. Čapljina je fina, uredna, Široki može proći ali generalno je bezveze sve to, kao i svako manje mjesto. Jebi ga, smog ili ne, nema smisla uspoređivati Grude sa Sarajevom. Pa ni s Mostarom, ovako neurednim..
Ma stari moj nisam ni uspoređivao ništa nego sam samo odgovorio na klasično podcjenjivanje i šovinizam, lik priča o nečemu što nikada nije vidio, posjetio niti upoznao,niti ljude niti taj dio države.
no_sekirli

#31 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by no_sekirli »

costacurta wrote: 20/12/2020 15:31
no_sekirli wrote: 20/12/2020 12:59 Izmedju ovog sovinizma:
I ovog:
bingov buraz wrote: 20/12/2020 12:12 Image
Nema apsolutno nikakve razlike.
Ti ako ne vidiš razliku onda imas ozbiljan problem u rasuđivanju. Ovaj gornji spominje krške vukojebine a ovaj fašista priča o logorima, tupavim i zatucanim poturicama koji zavijaju sa minareta :roll: . Tebi to isto?
E pameti :-)
Ona situacija kad procitas samo ono sto zelis procitati, i kad citas povrsno. Garantiram da iz pismene zadace nisi dobio nikad visoku ocjenu.

Ono sto sam ja htio naglasiti je to, da je u oba slucaja koristeno podsmijavanje, sovinizam, predrasude. Ista retorika, samo sa druge tacke gledista.

I da, vjeruj mi da i Sarajlije Boga mole da se ispale iz tog smoga, nema normalne osobe koja bi zeljela u ovom razdoblju zivjeti u toj plinskoj komori.
refffko

#32 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by refffko »

Ovog jadnika je meni prije svega zao.
Ne treba mu nista odgovarati, samo prijavljivati profil za govor mrznje.
Ja sam to vec obavio.
costacurta

#33 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by costacurta »

no_sekirli wrote: 20/12/2020 17:48
Ona situacija kad procitas samo ono sto zelis procitati, i kad citas povrsno. Garantiram da iz pismene zadace nisi dobio nikad visoku ocjenu.

Ono sto sam ja htio naglasiti je to, da je u oba slucaja koristeno podsmijavanje, sovinizam, predrasude. Ista retorika, samo sa druge tacke gledista.

I da, vjeruj mi da i Sarajlije Boga mole da se ispale iz tog smoga, nema normalne osobe koja bi zeljela u ovom razdoblju zivjeti u toj plinskoj komori.
Ili ona situacija kad napišeš nešto želeći da ispadneš cool a ispadneš ništa niščim :lol:
Retorika bi bila ista da je ovaj spomenuo Hrvate, crkvu, Vukovar u bilo kom rasističkom obliku ili podcjenjivačkom ili omalovažavajućem ili fašističkom ili nacistiški ali gle čuda, radi se samo o podjebavanju nešto slično Bosanac vs Hercegovac ili seljak vs čaršija. Nigdje niti na jednom forumu pa čak niti na ovim saffovima i štatijaznam kojim već BiH tj bošnjačkim "tvrdolinijaškim" forumima nisi pročito da je neko ismijao i likovao nad sudbinom Vukovara, ubijenim na Ovčari, stradanju Dubrovnika, žrtvama iz Grabovice itd dok na ovim UZP forumima redovna je pojava pljuvanja po Srebrenici i uvrede najprostije koje su plod fašisoidne mržnje i nazzi zadojenosti.
Eh Sad, što ti imaš problem sa idntitetom to je drugi par opanaka, tu ti ne mogu pomoći ali izjednačavati ovo i ono neće da može.
512MB

#34 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by 512MB »

Izgleda kao da voli muškarce, prosječna škutorska pederčina, još i fašist.
vaučer

#35 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by vaučer »

Errr...jeli ovdje nešto previđam ili šta? Ovaj tip je samo neki golobradi student koji piše po Facebooku. Jeli član stranke? Jeli objavio neke knjige?
foxlady

#36 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by foxlady »

Od kad se na ovom forumu reklamira doticni forum i doticni pacijenti :? :run:
Loki2k9

#37 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Loki2k9 »

madridista15 wrote: 19/12/2020 20:47 Treba tu dodati i Gloriju Lujanović, Ivana Crnjca, Tomislava Zeleniku. Sve od zla oca od gore matere.

Zelenika je npr. pisao nešto kao manifesto Hrvata u BiH i pozvao na saradnju sa Srbima sve dok nas ne potamane, vojno ili politički. Dnevnik.ba, neslužbeno glasilo HDZ-a, objavilo tekst, pa ga obrisalo nakon pritiska javnosti.

Aktivni su i na Twitteru, pa ko hoće nek pretraži, pogotovo sekciju Likes.
Prijaviti profil na Fb. Malo da mu ga suknemo kao Karamaticu, koji je poslije toga kmecao po "mrskim sarajevskim mahalsko-carsijskim medijima".
zrakomlat

#38 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by zrakomlat »

Iako sam i ja ostavio komentar na prethodnoj stranici, mišljenja sam da ova tema nije potrebno. Ako se i spomene, nek bude na nekoj drugoj temi. Nazivajući temu po određenoj osobi, daje joj se nepotrebno na važnosti.

Pa Mario Crnomatić je imao svoju temu pa pisao o tome. Ovdje sam precednik drzavetine, naša ikona, gvardijan Mile Dodik smije imati svoju temu, ostali ne zaslužuju.
Loki2k9

#39 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Loki2k9 »

no_sekirli wrote: 20/12/2020 12:59 Izmedju ovog sovinizma:
I ovog:
bingov buraz wrote: 20/12/2020 12:12 Image
Nema apsolutno nikakve razlike.
Pa bas ima. Prvi je rekao, mada nije trebao, da su jedni seljaci iz ruznih gradova, a drugi iznio svu pogan iz duse u jednom postu.
Loki2k9

#40 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Loki2k9 »

512MB wrote: 20/12/2020 18:40 Izgleda kao da voli muškarce, prosječna škutorska pederčina, još i fašist.
Sjecam se svojevremeno na jednom spomenutom forumu da je bio topic "Sarajevo - posljednji glavni grad u Evropi u kojem nije bila gej parada". Komentari su bili "balije, vehabije, poturice ne daju, protiv slobode su, bio bi juris na ucesnike" bla bla.
Dosla parada, na istoj temi komentar: "haha, sto evropa suka balijama, propederisali se muslici, nema vise potomaka" itd. itd.

Ne mozes ti ugoditi europejcima i to je. :zoka:
_Scarlett_

#41 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by _Scarlett_ »

Loki2k9 wrote: 20/12/2020 19:43
512MB wrote: 20/12/2020 18:40 Izgleda kao da voli muškarce, prosječna škutorska pederčina, još i fašist.
Sjecam se svojevremeno na jednom spomenutom forumu da je bio topic "Sarajevo - posljednji glavni grad u Evropi u kojem nije bila gej parada". Komentari su bili "balije, vehabije, poturice ne daju, protiv slobode su, bio bi juris na ucesnike" bla bla.
Dosla parada, na istoj temi komentar: "haha, sto evropa suka balijama, propederisali se muslici, nema vise potomaka" itd. itd.

Ne mozes ti ugoditi europejcima i to je. :zoka:
Mislim da sveukupno 20% forumasa tamo zivi "Herceg Bosni". Velika vecina vrlih hercegbosanaca se javlja iz Zagreba, Splita, Minhena, Dortmunda i sl. Mislim i na klixu je situacija slicna, premda je ovdje omjer vise 50-50.

To mi je simptomaticno za aktivizam HB. Izuzetno je aktivan na netu a slab na terenu. Procentualno je vise Hrvata iz BiH glasalo na izboirima za predsjednika RH nego za HDZ na opstim izborima 2018. recimo.
NeDirajSirotinju

#42 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by NeDirajSirotinju »

Hahaha, grohotom se smijem da su nacisti spali na to da im ovaj balavi klempavi Njušo iz Mumijeva brani veliča i brani UZP-ovsku tvorevinu tkz HB iz Zagreba.

Ma ja bih zatvorio ovu temu, ko je ba ovaj lik i kakav je njegov uticaj osim piskaranja po fb i nekakvim ustaškim portalima?
zrakomlat

#43 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by zrakomlat »

NeDirajSirotinju wrote: 20/12/2020 20:10 Hahaha, grohotom se smijem da su nacisti spali na to da im ovaj balavi klempavi Njušo iz Mumijeva brani veliča i brani UZP-ovsku tvorevinu tkz HB iz Zagreba.

Ma ja bih zatvorio ovu temu, ko je ba ovaj lik i kakav je njegov uticaj osim piskaranja po fb i nekakvim ustaškim portalima?
:lol: :lol: :lol: kralju

Podržavam zatvaranje. Evo Poskok objavio kako mu iz Sarajeva prijete smrću jer je objavio screenshot s ovog foruma.
spreca

#44 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by spreca »

Zar je onaj balavi Ustasa zasluzio temu na klixu, jedino se mozemo skinuti da kupimo samar i da nabacimo na kenjca i tako bi bio koristan drustvu
Hektorijan

#45 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Hektorijan »

Nema zatvaranja teme. Neka ostane pribilježeno. Svaki njegov istup.
emmir1

#46 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by emmir1 »

zrakomlat wrote: 20/12/2020 20:13
NeDirajSirotinju wrote: 20/12/2020 20:10 Hahaha, grohotom se smijem da su nacisti spali na to da im ovaj balavi klempavi Njušo iz Mumijeva brani veliča i brani UZP-ovsku tvorevinu tkz HB iz Zagreba.

:lol: :lol: :lol: kralju

Podržavam zatvaranje. Evo Poskok objavio kako mu iz Sarajeva prijete smrću jer je objavio screenshot s ovog foruma.

Balo prati forum.

Ja napisao post i čuj prijetim mu smrcu :-)

Malom treba koji vaspitni šamar i da ga policija privede zbog brutalnog širenja mržnje.

Strašno šta piše.

Bukvalno poziva na ubijanje Bosnjaka, na forumu HB otvorili 100 tema na kojima pišu kako će pobit i protjerat Bosnjake
Loki2k9

#47 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Loki2k9 »

Od jednog nastanu dva, pa se to klonira itd. itd. Zlo se uvijek treba sijecu u korijenu, a ovaj je vec poceo cvjetati.
Palmalma

#48 Re: marijan knezović - lik i dijelo

Post by Palmalma »

Hektorijan wrote: 20/12/2020 20:28 Nema zatvaranja teme. Neka ostane pribilježeno. Svaki njegov istup.
:thumbup:
Locked