i sarajvo !! i kosevo !! i horde zla !! sad *ebem jaPITARKA_SA wrote:nije ok kada neko pushi travu ii se "bode djointom"mislim to je uzaaass,straaava,boze sacuvaj,narkomani,ubice,kurve,bludnici..FUUUJJJJ
![]()
a normala je kada se napije Meho u kafani pa se valja po podu,dodje kuci razbija sve,a usput izgubi sve dokumente,pare ..negdje usput na relaciji ilidza -carsijaonda zeni par vaspitnih stoseva opali..ali neee ,to je ok,Meho is not narkoman
Meho is kul
,samo ga voli malo cugnut
![]()
![]()
![]()
legalizovati marihuanu?
DA
![]()
Marihuana...
-
bc_chupo
-
encian
@krigla_sa
zvucis kao da napusen pises. a to da samo sjebani zavrsavaju na heroinu, pa tjesi se. ja sam od zivota bjezala na planine. ruksak od 20kg pa put planine, pa sto mogu duze. pa mi dobro, pa sredim misli, pa testiram svoje granice, napunim baterije, pa hajmo dalje. niti pusim, niti pijem, niti uzimam bilo sta od takvih stimulansa. cak ni kafu ne pijem. i znate sta: odlican je osjecaj ne ceznuti ni za cime od takvih sranja nego nauciti sam da promijenis stav da ti bude bolje!
@chinese_water
fakat ne znam kakve si ti roditelje imao ili koliko si razuman bio pa ti roditelji nisu nista mogli utuviti u glavu. valjda je na kraju do tebe samog hoces li skontat da su i alkohol i cigarete ubistvo i pored toga sto su legalne. definitivno nam ne treba jos jedno. ako ni oko cega, a onda ako se ne legalizuje marihuana moje ce dijete barem imati jos jednu stvar da brine - dosije.
de ba ljudi uhvatite se seksa i slicnih zdravih aktivnosti. pustite se toga od cega nece moci ni da vam se digne poslije nekog vremena
sorry, ali od nepoznanica koje okruzuju travu, ovo su dokazali
zvucis kao da napusen pises. a to da samo sjebani zavrsavaju na heroinu, pa tjesi se. ja sam od zivota bjezala na planine. ruksak od 20kg pa put planine, pa sto mogu duze. pa mi dobro, pa sredim misli, pa testiram svoje granice, napunim baterije, pa hajmo dalje. niti pusim, niti pijem, niti uzimam bilo sta od takvih stimulansa. cak ni kafu ne pijem. i znate sta: odlican je osjecaj ne ceznuti ni za cime od takvih sranja nego nauciti sam da promijenis stav da ti bude bolje!
@chinese_water
fakat ne znam kakve si ti roditelje imao ili koliko si razuman bio pa ti roditelji nisu nista mogli utuviti u glavu. valjda je na kraju do tebe samog hoces li skontat da su i alkohol i cigarete ubistvo i pored toga sto su legalne. definitivno nam ne treba jos jedno. ako ni oko cega, a onda ako se ne legalizuje marihuana moje ce dijete barem imati jos jednu stvar da brine - dosije.
de ba ljudi uhvatite se seksa i slicnih zdravih aktivnosti. pustite se toga od cega nece moci ni da vam se digne poslije nekog vremena
- suncokret13
sto je progres.....nekada je bila
kesa i sintelan,
pa 1/2 plivadona ( ono k'o fol artan ),
a sada i ,,trava''
i ona jos teba da se legalizuje.....pa i bez nje smo dovoljno mahniti....
kesa i sintelan,
pa 1/2 plivadona ( ono k'o fol artan ),
a sada i ,,trava''
i ona jos teba da se legalizuje.....pa i bez nje smo dovoljno mahniti....
- Krigla_Sa
Odakle ti to da pisem kao da sam napusen ?encian wrote:@krigla_sa
@chinese_water
fakat ne znam kakve si ti roditelje imao ili koliko si razuman bio pa ti roditelji nisu nista mogli utuviti u glavu. valjda je na kraju do tebe samog hoces li skontat da su i alkohol i cigarete ubistvo i pored toga sto su legalne.definitivno nam ne treba jos jedno. ako ni oko cega, a onda ako se ne legalizuje marihuana moje ce dijete barem imati jos jednu stvar da brine - dosije.
de ba ljudi uhvatite se seksa i slicnih zdravih aktivnosti. pustite se toga od cega nece moci ni da vam se digne poslije nekog vremena![]()
Jel zbog toga sto pisem nesto suprotno od onoga sto su te u skoli "ucili" o travi ?
Ti ocito mislis da sam operisan od "normalnog" svijeta zato sto pusim travu,mislis da ja ne idem na planinu,da se rekreativno ne bavim nikakvim sportom,da sam u sexu sve losiji i da su mi drugari i drugarice klosari,travari,buduci horsasi!!! Odem i ja na planinu svaki vikend,doduse ne idem pjesaka ali se s rajom organizujem pa s autom odemo,skijam ako nema prevelike guzve na zici,ako ima prosetam,zapalim,nesto pojedem,dodjem sebi i put kuce...
Super zbog tebe, vidim ti bez poroka.Da se razumijemo,ja ne kazem da je trava zdrava i da je super sto je ja pusim niti bi ikoga nagovorao da je pusi, ali kada uporedim sa cigarama koje su mi toliko smetale i sa alkoholom zbog kojeg sam znao iz cista mira u boemima nekog cupu za kosu vuci onda vidim da to i nije toliko strasno...Bar meni nije,kazem ti opet da ne osjecam nikakve krize niti sam zbog trave pomislio neku hemiju da probam...
-
tempora
Zaista je interesantno vidjeti argumente relativiranja stetnosti marihuane pa u isto uvrstiti stetnost konzerviranog kompota.Wednesday wrote:e, vidis s ovim se ne slazem. to je ona klasicna glupost: ako pusis travu neces se moc kontrolisat, i precices na sve teze i teze droge, i na kraju ces zavrsit na heroinu.Romeo 80 wrote: S druge strane, za marihuanu je itekako dokazano da ima štetno djelovanje, ako ne vjeruješ, pitaj ljude koji su zaglavili na heroinu zbog "trave"!
znam ljudi koji zivot provedu puseci travu, a nikad nisu ni probali heroin ili nesto slicno.
rekla sam skoro ni jedno stetno dejstvo, misleci da, naravno, stetnih posljedica ima i kompot iz konzerve, i cips, i sve redom, svemu mozes naci loshu stranu. ali mislim da se u silnoj zelji da se djeca zastite od tog "zla" izmisljaju i preuvelicavaju sve stvari vezane za marihuanu.
mene najvise nervira licemjerje: ako vec necete da legalizirate stvari koji su stetne, i tu ubrajate i marihuanu, onda, brate, nemojte legalizirat ni cigare ni alkohol..
A jos je zaprepascujuca cinjenica da vi ovdje tvrdite kako se stetnost marihuane preuvelicava.
Bosna bi onda bila prva zemlja u svijetu u kojoj je marihuana legalizovana, jer takva zemlja ne postoji.
Zaboravlja se takodjer cinjenica da se danasnja marihuana svrstava u rang teskih droga jer joj se dodaju kojekakve substance za "jacinu" te staklo, metal i sl da bi dobila na tezini pri prodaji.
Uzgres, za sve ljubitelje ove biljke, uskoro se u Holandiji otvara prva apoteka canabisa na svijetu.
-
leeloo
Protiv sam dekriminalizacije... Drustvo smo na niskom stepenu razvoja sa ooogromnim problemima... mislim da nam droga bas i nebi previse pomogla. Mozda za 40-50 godinatempora wrote:
Bosna bi onda bila prva zemlja u svijetu u kojoj je marihuana legalizovana, jer takva zemlja ne postoji.
Stanje u svijetu sto se marihuane tice.
-
tempora
a) u stanju u kojem je BiH danas, sto bi ta dekriminalizacija konkretno znacila? Da li ista podrazumijeva i "svijest" naroda da oni koji uzivaju droge nisu kriminalci?leeloo wrote:Protiv sam dekriminalizacije... Drustvo smo na niskom stepenu razvoja sa ooogromnim problemima... mislim da nam droga bas i nebi previse pomogla. Mozda za 40-50 godinatempora wrote:
Stanje u svijetu sto se marihuane tice.
b) Ova "mapa" koju si predocila moze da se tumaci svakako, ali daje samo nekakvu globalnu informaciju-pa time i predrasudu. Recimo, Holandija je cini mi se oznacena kao legalizovana zemlja za marihuanu-a koliko je meni poznato, u Holandiji marihuana nije legalizovana.
- chinese_water
Ne znam brate jel' do tebe ili tvojih roditelja sto ti nisi sam sebe definisao... no ja sam za sebe siguran: Mene su odgajali ulica i ja sam sebe,ali vec danas, neko ko mene ne poznaje jako jako jako jako dobro, ne moze naslutiti da me je odgojila ulica, da sam spavao u podrumu 5 mjeseci i da sam se sa 16 godina sam brinuo o svom hljebu... no gle... uskoro polazem CCNP, sam sebi samencian wrote: @chinese_water
de ba ljudi uhvatite se seksa i slicnih zdravih aktivnosti. pustite se toga od cega nece moci ni da vam se digne poslije nekog vremena![]()
skupio novac da upisem jedan od najskupljih univerziteta u Sarajevu, ne brate, nisu mi pare obezbjedili roditelji,ne, ne bih propao bez roditelja,ne, nikada nisam ovisio o njihovoj markici za kaficu i uzivao u necemu sto po mojoj logici ja nisam sam zasluzio. Ponosan sam na sebe sto moju licnost nisu gradili drugi, ne znam za tebe
Jah, zaboravih reci... imam redovan uredan sex, a cuda gle ... nemam nikakvih problema s tim
Ja sam jako svjestan da su alkohol i cigarete za jednu klasu vise stetni po organizam od marihuane i odatle proistice ovo sve sto ja pisem,ako je X stetnije od Y, a X je legalno,no Y nije... onda to nije u redu! Zar je to toliko tesko za shvatiti? Ako ne moze legalizacija marihuane...onda moze kriminalizacija alkohola...
Bosna bi bila prva zemlja u svijetu gdje je marihuana legalizovana? :udri se bekane:tempora wrote: Zaista je interesantno vidjeti argumente relativiranja stetnosti marihuane pa u isto uvrstiti stetnost konzerviranog kompota.![]()
A jos je zaprepascujuca cinjenica da vi ovdje tvrdite kako se stetnost marihuane preuvelicava.Jedan od ucesnika teme vec je pojasnio (djelimicno) stetnost ove droge a svi koji su zainteresovani da o tome nesto saznaju mogu se i sami informisati. No, valjda, kako je to u ljudskoj prirodi, rado i cesto se negiraju cinjenice. Pa tako i kada je neko bolestan, radije ne zeli da zna, sta mu je ( pogotovo kod nas) i sumnja da ce njega bas ta bolest strefiti te se do zadnjeg momenta nada, da ce mu lijekovi spasiti zivot.
Zaboravlja se takodjer cinjenica da se danasnja marihuana svrstava u rang teskih droga jer joj se dodaju kojekakve substance za "jacinu" te staklo, metal i sl da bi dobila na tezini pri prodaji.
Uzgres, za sve ljubitelje ove biljke, uskoro se u Holandiji otvara prva apoteka canabisa na svijetu.
Maroko,Holandija (dvije zemlje u kojima je itekako legalna marihuana, u odredenoj kolicini)
No to sto kazes za dodavanje supstanci jeste istina,no ako bi ja sam sebi uzgajao marihuanu, ne bih imao problema s tim (btw... u holandiji mozes imati jednu stabljiku marihuane u kuci)
-
leeloo
pardon, nisam napisala izvor slike... wikipedia... stavila sam je zato što ta karta postoji i neko ju je napravio. Možda su se zajebali sa bojama. Mislim da je holandija obojena u "legalnu" boju zato što je kod njih sve to regulisano zakonom, postoje mjesta na kojima možeš kupiti marihuanu, koja je oporezovana isl.... Dozvoljeno je i uzgajanje pod nekim uslovima... Dok u ovim svijetlo-plavim državama te neće krivično goniti ako te uhvate sa određenom količinom marihuane, niti šikanirati tipa: Imena! Od koga si kupio isl.tempora wrote: a) u stanju u kojem je BiH danas, sto bi ta dekriminalizacija konkretno znacila? Da li ista podrazumijeva i "svijest" naroda da oni koji uzivaju droge nisu kriminalci?Ili je samo rijec o pravnom sistemu?
![]()
b) Ova "mapa" koju si predocila moze da se tumaci svakako, ali daje samo nekakvu globalnu informaciju-pa time i predrasudu. Recimo, Holandija je cini mi se oznacena kao legalizovana zemlja za marihuanu-a koliko je meni poznato, u Holandiji marihuana nije legalizovana.
E sada što se moga stava tiče, lakša dostupnost bi značila veću konzumaciju i veći broj korisnika... to je tako. Dekriminalizacija ne bi stavila nikakav red u ilegalnu trgovinu, kriminal bi cvjetao. Mi stvari koje su jasno regulisane zakonom ne možemo držati pod kontrolom.
Ja nemam ništa protiv vutre.... Duvala sam "aktivno" 4 godine, a posljednjih godina je to sporadično... Jebiga, obaveze... odraslo se... Ipak, uvijek mi je draže zapaliti joint i popiti hladnu cedevitu, nego popiti bilo kakav alkohol.
Dakle nisam napisala ovo da se pohvalim nego da razjasnim svoj stav o marihuani.
Marihuana neće otjerati nikoga na jače droge... ali vutra će ti pomoći... pokazati jedan drugačiji svijet. Ja nisam prešla na hors, nisam ga ni probala... ali dosta ljudi sa kojima sam motala prpočinjala duvati jesu. Neki su umrli, neki se iščupali a neki još uvijek lažu sebe da nemaju problem, pa se skinu, onda se pucaju hepovima u venu i slična sranja... i na kraju opet isto.
Ovo je samo jedan od banalnih primjera/razloga... Imamo mi većih problema... obrazovanje, zaposlenje isl...
ono što ja želim je da se ukine krivično gonjenje za posjedovanje. To je već idiotizam. To će nekim klincima napraviti više štete u životu nego 10 godina duvanja. Idemo polako... prvo taj zakon promijeniti.
ovo već graniči sa urbanim legendama i zastrašivanjem za klince... Trava koja je prskana mišomorom, posipaju je svačim da te navuku isl... Mada staklo i meta?! za to prvi put čujem.Zaboravlja se takodjer cinjenica da se danasnja marihuana svrstava u rang teskih droga jer joj se dodaju kojekakve substance za "jacinu" te staklo, metal i sl da bi dobila na tezini pri prodaji.
JA travu nikada nisam kupovala i plaćala po težini, nego po kvaliteti... al' hajd da ne serem više...
Dakle protiv sam legalizacije.... protiv dekriminalizacije. Sve dok se stvari u ovoj zemlji malo ne promijene.
- Suicidal Siberian
ja sam Bogu zahvalan za 3 stvari:
Zene
Fudbal
i ZA
TRAVU
ONA JE IZVOR ZIVOTA

Zene
Fudbal
i ZA
TRAVU
ONA JE IZVOR ZIVOTA
-
rashomon
Marihuana, ali i druge "teže" droge su opasne isključivo zbog higijenskih razloga ili iz razloga što se često (odnosno gotovo uvijek) koriste u kombinaciji sa alkoholom!
Sama marihuana ukoliko se koristi u nekim normalnim granicama (otprilike jednom sedmično) nema nikakvih štetnih posljedica na konzumenta (pod uvjetom da se ne koristi u kombinaciji sa alkoholom)!
Mislim da svima treba biti jasno da u skladu sa logikom o štetnosti bez ikakvog razmišljanja zakonski treba zabraniti i alkohol i nikotin!
Ovako imate potpuno poremećene društvene kriterije, jer alkohol je itekako štetnije opojno sredstvo od marihuane!
Sama marihuana ukoliko se koristi u nekim normalnim granicama (otprilike jednom sedmično) nema nikakvih štetnih posljedica na konzumenta (pod uvjetom da se ne koristi u kombinaciji sa alkoholom)!
Mislim da svima treba biti jasno da u skladu sa logikom o štetnosti bez ikakvog razmišljanja zakonski treba zabraniti i alkohol i nikotin!
Ovako imate potpuno poremećene društvene kriterije, jer alkohol je itekako štetnije opojno sredstvo od marihuane!
-
Wednesday
nervira me ovo pametovanje od strane obje strane bez ikakve jake informisanosti o problemu (mada sv tvrde da su doktori za temu marihuane).
romeo mi vamo spominje prof. logu, chinese_water da odem u instituciju i porazgovaram s narkomanima...
a, onda ista ta osoba koja se sa 100%tnom sigurnoscu zalaze da su bash njegovi stavovi ispravni i 100% tacni izvali jednu glupost poput toga da marihuana nije nigdje legalna. (informirana osoba, za koju se izdaje bi valjda to znala)
ja, iskreno, ne znam puno o stetnosti marihuane. gledala sam puno emisija, predavanja i sl. o toj temi, ali svako prica ono sto on hoce. gledala sam par emisija u kojima razni univerzitetski profesori, doktori, strucnjaci jasno kazu: "nijedno stetno dejstvo marihuane nije dokazano". a onda sutra druga emisija u kojoj neki drugi ljudi (isto profesori i doktori) govore da od marihuane mozes umrjet.
ko laze?
boli me briga. nisam neki veliki pusac. desi mi se tu i tamo, al to je prilicno rijetko i dosad nisam umrla, pa valjda necu ni odsad.
mrzim pametovat kad nesto ne znam 100% pa se s ove teme povlacim, osim ako me ko zacitira
romeo mi vamo spominje prof. logu, chinese_water da odem u instituciju i porazgovaram s narkomanima...
a, onda ista ta osoba koja se sa 100%tnom sigurnoscu zalaze da su bash njegovi stavovi ispravni i 100% tacni izvali jednu glupost poput toga da marihuana nije nigdje legalna. (informirana osoba, za koju se izdaje bi valjda to znala)
ja, iskreno, ne znam puno o stetnosti marihuane. gledala sam puno emisija, predavanja i sl. o toj temi, ali svako prica ono sto on hoce. gledala sam par emisija u kojima razni univerzitetski profesori, doktori, strucnjaci jasno kazu: "nijedno stetno dejstvo marihuane nije dokazano". a onda sutra druga emisija u kojoj neki drugi ljudi (isto profesori i doktori) govore da od marihuane mozes umrjet.
ko laze?
boli me briga. nisam neki veliki pusac. desi mi se tu i tamo, al to je prilicno rijetko i dosad nisam umrla, pa valjda necu ni odsad.
mrzim pametovat kad nesto ne znam 100% pa se s ove teme povlacim, osim ako me ko zacitira
- chinese_water
jbg...ali ja se ne sjecam da sam ti rekao nesto takvo, niti bilo komeWednesday wrote:nervira me ovo pametovanje od strane obje strane bez ikakve jake informisanosti o problemu (mada sv tvrde da su doktori za temu marihuane).
ko laze?![]()
-
rashomon
Sjećam se da su mi prijatelji koji studiraju psihologiju pokazali knjigu u kojoj čak i heroin (u čistoj upotrebi) kada se poredi sa alkoholom izgleda kao blistava droga!
Potrudit ću se u ovih par dana da postavim isječke iz te knjige, ili ako ima neki student psihologije mislim da može potvrditi ovo o čemu govorim!
Potrudit ću se u ovih par dana da postavim isječke iz te knjige, ili ako ima neki student psihologije mislim da može potvrditi ovo o čemu govorim!
-
Wednesday
@chinese_water:
ma, jbg. evo moje iskreno i duboko izvinjenje. mrsko mi je bilo trazit po topicu ko je tacno to reko, pa sam po sjecanju tebe rekla. izvini molim te. to je onda bila tempora ili neko. fakat mi je mrsko trazit. to na kraju krajeva i nije poenta posta.
izvini jos jednom.
ma, jbg. evo moje iskreno i duboko izvinjenje. mrsko mi je bilo trazit po topicu ko je tacno to reko, pa sam po sjecanju tebe rekla. izvini molim te. to je onda bila tempora ili neko. fakat mi je mrsko trazit. to na kraju krajeva i nije poenta posta.
izvini jos jednom.
- chinese_water
Ma samo opusteno...tek onako da kazem da to nisam jaWednesday wrote:@chinese_water:
izvini jos jednom.
-
Wednesday
ma, znam... valjda sam isfrustrirana pa se i ovdje primjetichinese_water wrote:Ma samo opusteno...tek onako da kazem da to nisam jaWednesday wrote:@chinese_water:
izvini jos jednom.
sorry i zbog toga
-
Sarenooka81
A sto da ne? Nek se legalizuje Marijuana, pa onda kad to vise ne bude dovoljno jako da te "rasturi", "opije", "da zaboravis", "opustis se", onda treba traziti da se lagalizuju i druge droge, npr: kokain, heroin, crack itd.
Wow...
Wow...
- chinese_water
Ma biti isfrustriran u ovakvoj okolini... very lako, sjedi,smotaj, zapali ...Wednesday wrote:ma, znam... valjda sam isfrustrirana pa se i ovdje primjetichinese_water wrote:Ma samo opusteno...tek onako da kazem da to nisam jaWednesday wrote:@chinese_water:
izvini jos jednom.![]()
sorry i zbog toga
- chinese_water
Nikad nisi razlikovala nesto prirodno od neceg sto je nastalo labaratorijskim putem?Sarenooka81 wrote:A sto da ne? Nek se legalizuje Marijuana, pa onda kad to vise ne bude dovoljno jako da te "rasturi", "opije", "da zaboravis", "opustis se", onda treba traziti da se lagalizuju i druge droge, npr: kokain, heroin, crack itd.![]()
![]()
Wow...
-
urbanagerila
Jes cuo sam i ja da je jako zdrav .... naime pomaze i kod velikog kaslja ...rashomon wrote:Sjećam se da su mi prijatelji koji studiraju psihologiju pokazali knjigu u kojoj čak i heroin (u čistoj upotrebi) kada se poredi sa alkoholom izgleda kao blistava droga!
- chinese_water
Ja ipak vjerujem da horse djeluje vise razarajuci od alkohola, ali i nije mi bas pretjerana razlika kada vidim nekoga ko se dobro napio i nekoga ko se dobro pukao horsom...i na jednom i na drugom se sa kilometar vidi da nisu pri sebiurbanagerila wrote:Jes cuo sam i ja da je jako zdrav .... naime pomaze i kod velikog kaslja ...rashomon wrote:Sjećam se da su mi prijatelji koji studiraju psihologiju pokazali knjigu u kojoj čak i heroin (u čistoj upotrebi) kada se poredi sa alkoholom izgleda kao blistava droga!
Potrudit ću se u ovih par dana da postavim isječke iz te knjige, ili ako ima neki student psihologije mislim da može potvrditi ovo o čemu govorim!pa se preporucuje i djeci predskolskog uzrasta ali u umjerenim dozama i naravno samo sintetski cist ... intravenozno da ne zaboravim ...