Marihuana...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Ko mota zlo ne misli! :D
chinese_water

Post by chinese_water »

_ambassador wrote:
EI Presidente wrote:naravno da treba biti legalizovana, al se to u bosni nece desiti ni za 1000 godina. zato suti i pusi :D

mislim da je ovo najkvalitetnija recenica na ovoj temi. kratko i sadrzajno.

neg kad budete organizovali kakvu duvku u ime clanova sax-a, samo javite. obecavam zajebanciju i kvalitetnu robu :D :D :D
Pa da optuze sax za organizovani kriminal? :-) :D :D
SaraLe

Post by SaraLe »

encian wrote:ma dam vam to ruzno kazem:

to sto vas covjek gleda napusene bilo bi jos gore jos kad bi i zakon to dozvoljavao. :oops:
A sta je sa ljudima "UBIJENIM" od alkohola, njih ti nesmeta da gledas :-)
_ambassador

Post by _ambassador »

@chinese pa dobro mozemo napraviti saziv putem PMova, ako su stvarno PM.

vjerujem da bi odziv bio neocekivano velik!!!

a kad smo kod toga, zasto ne uspostavimo million marihuana march:
http://www.globalmarijuanamarch.org

svake godine u maju se slavi pokret milion marihuana u cijelom svijetu u vecim gradovima. mislim da je i slovenija ucestvovala par puta. to je jedini trenutak (dan) u cijeloj godini kad mozes duvati vutru u sred glavnog trga sa stotinama ili hiljadama ljudi koji traze legalizaciju. i sto je najbolje, drotovi stoje i gledaju!!!

to je ustvari manifestacija al se pretvorio u neku vrstu praznika tipa karneval. sta treba uraditi da se i rajvosa kandiduje.....? (ajmo pravnici & istrazitelji, mozda se ipak moze i kod nas)

vrijedi pokusati :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

GandalfSivi wrote:Na dva razlicita topica naletjeh na postove ovog lika sa nickom romeo80. Pa boze ti sacuvaj kakvih nas ima. Bolje bi mu bilo da zapali sta, da malo ohane :)

Hehe, kamo sreće da si ti imalo sličan Romeu! Nebitno, i ja isto kažem, bože sačuvaj kakvih nas ima! Hvala na ponudi, ali ne bih zapalio, to sa užitkom prosljeđujem tebi! Ne treba mi ništa što će mi sjebat mozak, a za razliku od tebe meni nisu potrebna opojna sredstva da bih bio sretan! Ipak, drago mi je da su moji postovi ostavili takav dojam na tebe. Ako si zabrinut kao što mi se čini iz načina kako mene komentarišeš, utoliko bolje! Možda ti u tu ludu glavu i uđe nešto osim dima!
_ambassador

Post by _ambassador »

a stvarno romeo, haj sto si protiv toga, nema veze. al tipovi poput tebe su mi mrski zato sto me gledaju kao propalicu, narkomana, niskoumnog....... ako tako razmisljash, znaj da te mogu nadmasiti u mnogim stvarima, u mnogim pogledima. iznenadio bi se kako covjek koji je po tebi "propao zato sto trazi srecu tamo gdje netreba" moze biti uspjesniji, pametniji, umno razvijeniji i zreliji od takvih koji sistematski diskriminiraju ljude zbog neceg a na osnovu niceg!

po tvojim komentarima ti ispade bolji od sviju nas, a imas skroz pogresnu sliku svega. ja uvazavam tvoje misljenje al te ne omalovazavam, za razliku od tipova kao ti.

a da napravimo analizu romea, npr zasto nick romeo (vjerovao ili ne svasta se od tog obicnog nicka moze zakljuciti). ja mogu shvatiti da se radi o iskompleksiranoj osobi koja se krije izmedju popularnog lika, ljepotana, u nadi da ce njegov status odnosno pojava iza ekrana za druge korisnike foruma znaciti ono cemu u vlastitoj stvarnosti tezi, znajuci da stvarnost nemoze izmijeniti...

otprilike to, manje-vise. to ti je kad osudjujes osobu na osnovu nicega, s razlikom sto cu ja sjesti stobom na kafu a da te ne smatram ni boljim ni losijim od mene. :roll: :roll: :roll:
kekec

Post by kekec »

A nick "ambassador".

Da li za njega vazi:
za druge korisnike foruma znaciti ono cemu u vlastitoj stvarnosti tezi, znajuci da stvarnost nemoze izmijeniti...
:D :-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

_ambassador wrote:a stvarno romeo, haj sto si protiv toga, nema veze. al tipovi poput tebe su mi mrski zato sto me gledaju kao propalicu, narkomana, niskoumnog....... ako tako razmisljash, znaj da te mogu nadmasiti u mnogim stvarima, u mnogim pogledima. iznenadio bi se kako covjek koji je po tebi "propao zato sto trazi srecu tamo gdje netreba" moze biti uspjesniji, pametniji, umno razvijeniji i zreliji od takvih koji sistematski diskriminiraju ljude zbog neceg a na osnovu niceg!

po tvojim komentarima ti ispade bolji od sviju nas, a imas skroz pogresnu sliku svega. ja uvazavam tvoje misljenje al te ne omalovazavam, za razliku od tipova kao ti.

a da napravimo analizu romea, npr zasto nick romeo (vjerovao ili ne svasta se od tog obicnog nicka moze zakljuciti). ja mogu shvatiti da se radi o iskompleksiranoj osobi koja se krije izmedju popularnog lika, ljepotana, u nadi da ce njegov status odnosno pojava iza ekrana za druge korisnike foruma znaciti ono cemu u vlastitoj stvarnosti tezi, znajuci da stvarnost nemoze izmijeniti...

otprilike to, manje-vise. to ti je kad osudjujes osobu na osnovu nicega, s razlikom sto cu ja sjesti stobom na kafu a da te ne smatram ni boljim ni losijim od mene. :roll: :roll: :roll:
Jao analize, gdje me nađe prijatelju!? Ja majko draga, svašta se može pročitati ovdje! Budući da si me tako uspješno secirao nemam razloga da sumnjam u tvoju inteligenciju, zato pitam: gdje si pročitao da ja diskriminišem i omalovažavam bilo koga? Hajde, izazivam te da nađeš bilo koji dio bilo kojeg mog posta u kojem ja vrijeđam i omalovažavam ljude! Ako misliš da ja na tebe gledam kao na propalicu i maloumnog grdno se varaš i dokazuješ da me baš i nisi skužio kao što misliš. Da mislim da si ti ili tebi slični išta od toga vjeruj mi da ne bih trošio vrijeme pokušavajući da vam objasnim neke stvari. S druge strane, uvijek mi je bilo čudno da ljudi u nedostatku argumentacije počnu da vrijeđaju na ličnoj osnovi i ti to radiš ambassador a isto prebacuješ na mene! Saberi se malo i shvati da je jedini razlog zbog čega se još uvijek javljam na ovu temu činjenica da mi je žao mladih ljudi koji se upropaštavaju bezveze, a bog im je dao zdravlje koje uzimaju zdravo za gotovo!
encian

Post by encian »

SaraLe wrote:
encian wrote:ma dam vam to ruzno kazem:

to sto vas covjek gleda napusene bilo bi jos gore jos kad bi i zakon to dozvoljavao. :oops:
A sta je sa ljudima "UBIJENIM" od alkohola, njih ti nesmeta da gledas :-)
naravno da smeta. doduse zabranjeno je barem upravljati vozilom pod dejstvom alkohola. ne brini, spominjem i njima familiju jos gore jer je alkohol dozvoljen.
tataratira

Post by tataratira »

Image

nemoguć je, pokvarile ga mačke ispred zgrade
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Sto niko ne spomene THC u travuljini...Zna li iko od vas sta je to , kakva su zadnja istrazivanja u vezi THC-a , sta vam se moze desiti od THC...Znate li da se mozak mijenja od THC-a , znate li kakve ucinke ima na osobe od 14 do 30 godina, znate li da su danasnje travuljine modifikovane i da zadrze i do 20% THC-a !??? Izgleda da ne znate!!! Ja sam nekad davno sam bio rekreativni konzument..."ono, ponekad sa rajom" ali od kad sam davno saznao ustvari sta je to rekao sam nikad vise...!!! Ko voli nek izvoli ali ipak nek malo prostudira "tu cudnu travku" pa nek onda odluci hoce li ili nece konzumirati...HVALA!!!
chinese_water

Post by chinese_water »

Kolumbo jbg... ja pusim travu iskljucivo radi THC-a :D :D . A osim te psiho aktivnosti THC ima jos jednu jako bitnu funkciju, stiti biljku od stetnih radiacija.

Copy/paste
THC receptor distribution in the rat CNS is different from that of humans, meaning that there is the significant possibility that toxicity in humans varies from the published animal LD50 studies. There has never been a documented fatality from marijuana or THC overdose. Absorption is limited by serum lipids which can become saturated with THC, thus the inherent solubility may mitigate toxicity.

Studies of the distribution of the cannabinoid receptors in the brain explain why THC's toxicity is so low (i.e., the LD50 of the compound is so large): parts of the brain that control vital functions such as respiration do not have many receptors, so they are relatively unaffected even by doses larger than could ever be ingested under any normal conditions.
A number of studies indicate that THC may provide medical benefits for cancer and AIDS patients by increasing appetite and decreasing nausea. It has been shown to assist some glaucoma patients by reducing pressure within the eye, and is used in the form of cannabis by a number of multiple sclerosis patients to relieve the spasms associated with their condition.

Studies also indicate a variety of negative effects associated with constant, long-term use, including short-term memory loss. However, other studies have refuted this, claiming the MRIs of long term users show little or no difference to MRIs of the non-using control group. The long-term effects of THC on humans have been disputed because its status as an illegal drug makes research difficult.

Sta reci osim blabla :lol:
tataratira

Post by tataratira »

DobroJutroKolumbo wrote:Sto niko ne spomene THC u travuljini...Zna li iko od vas sta je to , kakva su zadnja istrazivanja u vezi THC-a , sta vam se moze desiti od THC...Znate li da se mozak mijenja od THC-a , znate li kakve ucinke ima na osobe od 14 do 30 godina, znate li da su danasnje travuljine modifikovane i da zadrze i do 20% THC-a !??? Izgleda da ne znate!!! Ja sam nekad davno sam bio rekreativni konzument..."ono, ponekad sa rajom" ali od kad sam davno saznao ustvari sta je to rekao sam nikad vise...!!! Ko voli nek izvoli ali ipak nek malo prostudira "tu cudnu travku" pa nek onda odluci hoce li ili nece konzumirati...HVALA!!!

ma jel moguće?
znači, droga nije zdrava!
DobroJutroKolumbo

chinese_water wrote:Kolumbo jbg... ja pusim travu iskljucivo radi THC-a :D :D . A osim te psiho aktivnosti THC ima jos jednu jako bitnu funkciju, stiti biljku od stetnih radiacija.

Copy/paste
THC receptor distribution in the rat CNS is different from that of humans, meaning that there is the significant possibility that toxicity in humans varies from the published animal LD50 studies. There has never been a documented fatality from marijuana or THC overdose. Absorption is limited by serum lipids which can become saturated with THC, thus the inherent solubility may mitigate toxicity.

Studies of the distribution of the cannabinoid receptors in the brain explain why THC's toxicity is so low (i.e., the LD50 of the compound is so large): parts of the brain that control vital functions such as respiration do not have many receptors, so they are relatively unaffected even by doses larger than could ever be ingested under any normal conditions.
A number of studies indicate that THC may provide medical benefits for cancer and AIDS patients by increasing appetite and decreasing nausea. It has been shown to assist some glaucoma patients by reducing pressure within the eye, and is used in the form of cannabis by a number of multiple sclerosis patients to relieve the spasms associated with their condition.

Studies also indicate a variety of negative effects associated with constant, long-term use, including short-term memory loss. However, other studies have refuted this, claiming the MRIs of long term users show little or no difference to MRIs of the non-using control group. The long-term effects of THC on humans have been disputed because its status as an illegal drug makes research difficult.

Ma, "THC je bezvezezeze" , osim samo sto mozes trajno zavrsiti na psihijatriji i pod kljucem...!!!

THC je supstanca koja trajno mijenja dijelove mozga i vise nema povratka!!! Ljudi se mogu testirati da li spadaju u visoko-rizicnu kategoriju koja moze oboliti od psihoze , shizofrenije itd. usljed konzumiranja travuljine...Na zalost ne vjerujem da je kod nas jos dostupno!?

I ako mislite da je vutra bezazlena zajebali ste se...!? Opet kazem ko voli nek izvoli, ali nek se dobro informise prije toga!!! Da nebi poslije i bez konzumiranja vutre pitao "mama , jesi li vidjela slona kad je proletio pored nas"... !?? :-)
chinese_water

Post by chinese_water »

DobroJutroKolumbo wrote:
chinese_water wrote:Kolumbo jbg... ja pusim travu iskljucivo radi THC-a :D :D . A osim te psiho aktivnosti THC ima jos jednu jako bitnu funkciju, stiti biljku od stetnih radiacija.

Copy/paste

Ma, "THC je bezvezezeze" , osim samo sto mozes trajno zavrsiti na psihijatriji i pod kljucem...!!!

THC je supstanca koja trajno mijenja dijelove mozga i vise nema povratka!!! Ljudi se mogu testirati da li spadaju u visoko-rizicnu kategoriju koja moze oboliti od psihoze , shizofrenije itd. usljed konzumiranja travuljine...Na zalost ne vjerujem da je kod nas jos dostupno!?

I ako mislite da je vutra bezazlena zajebali ste se...!? Opet kazem ko voli nek izvoli, ali nek se dobro informise prije toga!!! Da nebi poslije i bez konzumiranja vutre pitao "mama , jesi li vidjela slona kad je proletio pored nas"... !?? :-)
Ma sve ti je to od osobe do osobe, rekoh vec jednom neko se napusi i ganja kokoske po stanu a ostatak ekipe se napusi i umire od smijeha tom liku koji ganja kokoske...a u biti... ko je to dokazao stetnost smijeha ? :D
Da se tebi ko nije smjeskao? Ma ne zali... :D
DobroJutroKolumbo

tataratira wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Sto niko ne spomene THC u travuljini...Zna li iko od vas sta je to , kakva su zadnja istrazivanja u vezi THC-a , sta vam se moze desiti od THC...Znate li da se mozak mijenja od THC-a , znate li kakve ucinke ima na osobe od 14 do 30 godina, znate li da su danasnje travuljine modifikovane i da zadrze i do 20% THC-a !??? Izgleda da ne znate!!! Ja sam nekad davno sam bio rekreativni konzument..."ono, ponekad sa rajom" ali od kad sam davno saznao ustvari sta je to rekao sam nikad vise...!!! Ko voli nek izvoli ali ipak nek malo prostudira "tu cudnu travku" pa nek onda odluci hoce li ili nece konzumirati...HVALA!!!

ma jel moguće?
Ne kontam sta si htio da kazes, ali kod nas je siroko rasprostranjeno misljenje da je trava zajebancija! Da ti od trave ne moze biti nista ...To je greska!!! I sto uvijek BiH mora pratiti Evropske i svjetske trendove. Jebe se meni za Holandiju i Jamajku , moramo li mi biti isti ko oni !? Ne moramo ...Zar mi ne mozemo reci da smo bolji od toga...!?
DobroJutroKolumbo

chinese_water wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:

Copy/paste

Ma sve ti je to od osobe do osobe, rekoh vec jednom neko se napusi i ganja kokoske po stanu a ostatak ekipe se napusi i umire od smijeha tom liku koji ganja kokoske...a u biti... ko je to dokazao stetnost smijeha ? :D
Da se tebi ko nije smjeskao? Ma ne zali... :D
Pa upravo taj THC stvara osjecaj zadovoljstva u tvom mozgu i mozgu tog kojem se smjeskate zato sto ganja kokosi!! :-)
medda

Post by medda »

Malo ste skrenuli sa teme. Svako zna da je trava stetna ali to nije bio povod ovoj diskusiji.
I cigarete i alkohol su stetne ali su se reklamirali "u sesnes" i sad se osjecaju posljedice u drustvu.
Tako je isto za travu pitanje kakve bi posljedice bile legalizacije u svjetlu BiH.
Ja mislim da ne treba napraviti istu gresku kao sa duhanom i alkoholom jer sad ne bi imali toliko slucajeva raznih bolesti kao posljedice.

I meni smeta kad na ulici zasmrdi travulja. Ne smeta mi osoba vec smrad. Ali to nije razlog da govorim da se ne treba legalizovati.

Dok sam bila u studentskoj kuci poznavala sam studente koji su kako mi kazemo ko pascad sa lanca od roditelja dosli pa samo duvali po citav dan. Sve ostalo zapostavili. Ali isto poznajem ljude koji to odlicno kombiniraju sa uspjesnim studijem/poslom....Nije sve crno-bijelo!
tempora

Post by tempora »

DobroJutroKolumbo wrote:
tataratira wrote:

ma jel moguće?
Ne kontam sta si htio da kazes, ali kod nas je siroko rasprostranjeno misljenje da je trava zajebancija! Da ti od trave ne moze biti nista ...To je greska!!! I sto uvijek BiH mora pratiti Evropske i svjetske trendove. Jebe se meni za Holandiju i Jamajku , moramo li mi biti isti ko oni !? Ne moramo ...Zar mi ne mozemo reci da smo bolji od toga...!?
Pa naravno da smo bolji!!! Cinjenica jeste, da je Holandija za vrijeme svojih kolonijalnih osvajanja zgrnula kapital na prodaji opijuma, ali mi trenutno ipak prednjacimo: bijelo roblje, oruzje, droga.......... :oops:
medda

Post by medda »

Isto tako u Holandiji nije sve tako sjajno kako imaju imidz slobode i bla bla...

Ja kroz jedan hol. grad ne bih smjela hodati usred noci, dok je kod nas to moguce.
Ne bih rekla da je to samo do legalizacije trave mada ima veliki doprinos uvozu svakakve bagre. To ne privlaci samo rekreativne potrosace...
:-)
chinese_water

Post by chinese_water »

medda wrote:Malo ste skrenuli sa teme. Svako zna da je trava stetna ali to nije bio povod ovoj diskusiji.
I cigarete i alkohol su stetne ali su se reklamirali "u sesnes" i sad se osjecaju posljedice u drustvu.
Tako je isto za travu pitanje kakve bi posljedice bile legalizacije u svjetlu BiH.
Ja mislim da ne treba napraviti istu gresku kao sa duhanom i alkoholom jer sad ne bi imali toliko slucajeva raznih bolesti kao posljedice.

I meni smeta kad na ulici zasmrdi travulja. Ne smeta mi osoba vec smrad. Ali to nije razlog da govorim da se ne treba legalizovati.

Dok sam bila u studentskoj kuci poznavala sam studente koji su kako mi kazemo ko pascad sa lanca od roditelja dosli pa samo duvali po citav dan. Sve ostalo zapostavili. Ali isto poznajem ljude koji to odlicno kombiniraju sa uspjesnim studijem/poslom....Nije sve crno-bijelo!
I sta sad? Mi koji to kombinujemo normalno treba da ispastamo? Pa neka korisnici alkohola i cigareta onda ispastaju sa nama, neka i njih hapse i sve ce biti koliko toliko ok...Neka se zabrani prodaja schwepsa zbog svojih stetnih sastojaka,neka se prestane proizvoditi genetski modifikovana hrana neka se prestanu voziti auta koja idu na benzin, neka se hapse oni koji bacaju otpad po ulicama, neka se ovo, neka se ono...Jel' to lakse uraditi nego samo dozvoliti koristenje marihuane na odredenim mjestima u odredenoj kolicini? Ili cemo samo mi koliko-toliko normalni korisnici marihuane da ispastamo?
tataratira

Post by tataratira »

situacija je zadovoljavajuća, na paniči
ako ne prodaješ maksimalno mozes dobiti uslov, znači kao tezi saobracajni prekrsaj....a vratće uskoro i kod nas da je konzumacija samo prekrsaj
čuo iz usta Murge na Hayatu

posjedovanje pištolja je prekrsaj, a opušak od jointa je krivično djelo

za neupućeme u RSu konzumiranje trave nije krivično djelo kao kod nas
valjda je tu zapela reforma policije, ko zna :lol:
DobroJutroKolumbo

tempora wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
tataratira wrote:
ma jel moguće?
Pa naravno da smo bolji!!! Cinjenica jeste, da je Holandija za vrijeme svojih kolonijalnih osvajanja zgrnula kapital na prodaji opijuma, ali mi trenutno ipak prednjacimo: bijelo roblje, oruzje, droga.......... :oops:
Evo ja cu predociti zasto NE TRAVA... Ja sam nekad davno imao 10-tak prijatelja sa kojima sam pusio vutru iz zajebancije... 5-torica od njih danas su registrovani narkomani ( heroin ) dvojica su iz imucnih porodica i oni su naizgled bolji od ove petorice ( rekreativno kokain ) , 2 njih jos uvijek duva
travu ali redovno duva i tupi i glupi su ko kurac...Jedan se predozirao i umro.. A ja , davno sam otisao iz tog drustva , kad su mi rekli "jebes travu , uzmi jedan "ekser"...Neka hvala nisam ja za toga!!!
Samo da naglasim da su nekad ovo sve bili lijepi i jako inteligentni momci , danas , oni izgledaju kao da im je 70 godina, a razgovaraju kao da imaju Alzhaimera uz rijetke fleseve ko su nekad bili!? Volio bi da su zdravi kao nekad...
Nije njih trava dovela do toga, ali je bila korak do toga!!!
chinese_water

Post by chinese_water »

tataratira wrote:situacija je zadovoljavajuća, na paniči
ako ne prodaješ maksimalno mozes dobiti uslov, znači kao tezi saobracajni prekrsaj....a vratće uskoro i kod nas da je konzumacij asamo prekrsaj
čuo iz usta Murge na Hayatu

za neupućeme u RSu konzumiranje trave nije krivično djelo kao kod nas
valjda je tu zapela reforma policije, ko zna :lol:
Ma jel ti uzimaju otiske, slikaju te kao na filmovima zbog tezih saobracajnih prestupa? Ne! Puno je gore maltretiranje za 1 joint nego prolazak kroz crveno s kojim ugrozavas i svoj i tudi zivot... kako je samo to pametno u pm
chinese_water

Post by chinese_water »

DobroJutroKolumbo wrote:
tempora wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: Ne kontam sta si htio da kazes, ali kod nas je siroko rasprostranjeno misljenje da je trava zajebancija! Da ti od trave ne moze biti nista ...To je greska!!! I sto uvijek BiH mora pratiti Evropske i svjetske trendove. Jebe se meni za Holandiju i Jamajku , moramo li mi biti isti ko oni !? Ne moramo ...Zar mi ne mozemo reci da smo bolji od toga...!?
Evo ja cu predociti zasto NE TRAVA... Ja sam nekad davno imao 10-tak prijatelja sa kojima sam pusio vutru iz zajebancije... 5-torica od njih danas su registrovani narkomani ( heroin ) dvojica su iz imucnih porodica i oni su naizgled bolji od ove petorice ( rekreativno kokain ) , 2 njih jos uvijek duva
travu ali redovno duva i tupi i glupi su ko kurac...Jedan se predozirao i umro.. A ja , davno sam otisao iz tog drustva , kad su mi rekli "jebes travu , uzmi jedan "ekser"...Neka hvala nisam ja za toga!!!
Samo da naglasim da su nekad ovo sve bili lijepi i jako inteligentni momci , danas , oni izgledaju kao da im je 70 godina, a razgovaraju kao da imaju Alzhaimera uz rijetke fleseve ko su nekad bili!? Volio bi da su zdravi kao nekad...
Nije njih trava dovela do toga, ali je bila korak do toga!!!
Malo si fulio temu... tema nije heroin i posljedice... tema je MARIHUANA
Post Reply