Marihuana, kanabis ili ti trava
Moderator: anex
-
Wind
#1 Marihuana, kanabis ili ti trava
Potreban mi je savjet glede ovoga pa molim one koji su imali aktivnog dodira sa ovim "blagodetima" da mi se jave na PP.
Hvala.
Hvala.
-
Wind
#2 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Dobro, sta ste se prepali. Sad svi neki cistunci,a? Ne, nisam nikakav drot, samo mi treba potvrda sta je ovo?
Da li je ovo neka od onih "zeljastih materija"? Ozbiljno pitam, nije nikakva sala.

Da li je ovo neka od onih "zeljastih materija"? Ozbiljno pitam, nije nikakva sala.

- mrtva kokoš
#3 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
je l ovo prasa ? aa 
- insomnia78
#4 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Ahahahahamrtva kokoš wrote:je l ovo prasa ? aa
Srijemos
s' moje sokoćalo
-
rasuta_riza
#5 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Nije se bolan niko prepao, ali je čudno što ovo postavi na pdf-u zdravlje? Te pizdarije "zeljasta materija" ostavi za novinske članke tipa, "avaza".Wind wrote:Dobro, sta ste se prepali. Sad svi neki cistunci,a? Ne, nisam nikakav drot, samo mi treba potvrda sta je ovo?
Svakako da nisi drot, oni inteligentniji među njima svakako znaju šta je to a i ne bi gubili vrijeme i živce zajebavajući se sa eventualnim provaljivanjem "lanca droge" na forumu
Nego da je tebi postavim pitanje,pa bi odgovor na to mogao da meni i drugima dadne jasniju sliku kako da zadovoljimo tvoju pohotu za znanjem iz bilogije i medicine
Otkud ti ova slika?
Kupio si od nekoga vutre za džokavca, pa ti ovaj uvalio osušene paprati sudeći po "panjevima", ali tebe ipak asocira na "zeljastu materiju", ,..zdimi to kao lulu mira, pa nam javi da li te voza ili ne voza.
Po dobivenom izvještaju, ćemo ti dati anamnezu
- shmizlica
#6 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
ako ovo nije lišće kukuruza.......
- BegA_
#7 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
I meni to pade na pamet. Ne znam sta bi drugo moglo biti.shmizlica wrote:ako ovo nije lišće kukuruza.......
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Neko mu uvalio prasu
Možda je i bambus, smotaj ga.
-
v a t r a
#9 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Neko se zajeba**a. Mozda je covjek nasao ovo u djecijoj sobi, pa hoce da provjeri. Ali, ko moze da koristi forum, moze i google. Ukucas zeljenu biljku i dobijes sliku, pa vidis je li marihuana ili aloa vera. Al´evo za svaki slucaj:

-
Son1
#10 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Na slikama je ocigledan primjer dobro uzgojenog heroina.
-
Son1
#11 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Tako se pocinje !sherbett wrote:meni liči na poriluk..
- BegA_
#12 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Ko prasu nije pusio, nije se ni napusio!leet wrote:![]()
![]()
Neko mu uvalio prasu
Možda je i bambus, smotaj ga.
- insomnia78
#13 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Ahahahahahaha.
Al najjaca je "sta ste se prepali" ahahahah
@Rasuta riza objasnio
s' moje sokoćalo
Al najjaca je "sta ste se prepali" ahahahah
@Rasuta riza objasnio
s' moje sokoćalo
- fatamorgana
#14 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Otrovani džoint - Amelia Beltramini – ilustrovana revija Focus – Jul 2013-te
Danas kao danas, „travu” sa Woodstock-a su zamijenile opasnije supstance : skunk i razne kanabisu slične supstance ali sintetičkog porijekla a smatraju ih jednakim teškim drogama po svojim posljedicama na mozak i na ponašanje.
Milano, ulica Filippo Corridoni broj 41. u 04:45, 20-tog Juna, 2002-ge : Rodžer Juker, 36 god , bio je nađen od strane policije u auli zgrade gol i prekriven krvlju u očitoj konfuziji dok je vrištao "Ja sam Osama bin Laden» . Nedugo nakon toga beživotno tijelo Alenya-e, njegove djevojke, je pronađeno u kupatilu, a ubijena je nožem za suši. Uprkos što su komšije opisale Rodžera kao besprekornog mladića, veoma nježnog i zaljubljenog u Alenyu, dva dana poslije tog događaja on je priznao sudiji da ju je ubio, ali nije znao objasniti zašto, Nije imao nikakvog jasnog sjećanja na događaj te noći u kojima je sebe opisao kao "van sebe " i “u naletu ludila”.
Superdžoint.
Toksikološka ispitivanja su pokazala da je Rodžer je pušio “superdžoint”, s udjelom aktivnih tvari (one koji daju euforični učinak), tetrahidrokanabiol (THC), od oko 38 mg, u odnosu na prosječnu razinu THC-a u normalnim džointima (kanabis sativa, biljka iz koje se dobiva marihuana) koja oscilira između 5 i 35 mg. Na temelju tadašnjeg poznavanja (2002-ge godine) niko nije vjerovao da bi "bezopasni" džoint mogao biti odgovoran za takvo krivično djelo.
Danas su se mnoge stvari promijenile. U 10 godina proteklog vremena istraživanja su pronašla mnoge odgovore u vezi činjenica tih dana. Studije su naširoko pokazale da kod osoba sa određenom predispozicijom (otprilike 1-og od 4-ice), hronična upotreba marihuane može izazvati psihotične krize. Danas su skupljeni dokaz da postoji rizik povećane psihoze kod onih koji koriste i skank,, novi tip kanabisa koji se proizvodi u staklenicima. I taj rizik je još veći za one koji koriste začin (spice ili K2), koji sadrži umjetne kanabinoide, a prodaje se putem interneta kao legalan.
.
Kanabis čini to da se proizvede više dopamina u različitim područjima u mozgu (1, 2 i 3 u crtežu) stvarajući na taj način osjećaj zadovoljstva. On prodire u mezolimbične zone u mozgu (4), i kao što se događa kod osjetljivih pojedinaca i još češće s novim sortama kanabisa, to dovodi do psihotičnih kriza.
Zloupotrebljene supstance
Da bi se razumjelo šta je to što sad znamo više, moramo se vratiti mozgu. "Sva sredstva za ovisnosti, uključujući i kanabis, moraju aktivirati sistem dopamina, to je biohemijski mehanizam koji pruža užitak," kaže Fabricio Skifano, psihijatar za ovisnosti. "Postoje tvari, kao što su kokain, koje su direktni okidači tog mehanizma. Ostali, kao što su kanabinoidi, djeluju na posredan način. " On nastavlja: Postoje receptori u neuronima, kao neka vrsta brava, CB1, ili kanabinoidnih recipijenta. Ovakva blokada, “brava” je prirodna, jer i ljudsko tijelo proizvodi minimalne količine endokanabinoida, odnosno prirodnih analgetika, kao što je npr. anandamid. U ovaj receptor se “umetne” također THC, aktivna tvar sadržana u kanabisu , koja na taj način omogućuje veću proizvodnju dopamina , “neurokurira” užitka. Kod korištenja marihuane prirodnog porijekla količina THC u prosjeku se procjenjuje na oko 30 do 40 mg, stoga je relativno niska. Također u prirodnoj Cannabis sativa, osim THC postoje još pedeset spojeva, među kojima je kanabidiol (CBD), koji ima prirodno antipsihotičko dejstvo i koji blokira otpuštanje dopamina. U praksi, ako su male doze THC-a u kanabisu akcelerator užitka, CBD djeluje kao prepreka, a to objašnjava zašto je kanabis prije imao reputaciju bezopasan.
Nismo svi jednaki – I droge su u krizi
Italija je područje tranzita kao i potrošnje: kanabisu uzgojenom na tradicionalan način ( Afganistan, Maroko, itd.), pridružio se i skank uzgojen u evropskim staklenicima, sa većim sadržajem THC-a i prodaje se i preko interneta. Talijanski biznis drogama iznosi oko14 milijardi eura. No, ekonomska kriza i uvedene mjere odvraćanja od upotrebe (obvezno testiranje radnika na radnim mjestima koja su po svojoj prirodi posla povezane sa određenim radnim rizikom) su pogodile tržište droge: Prema podacima Odjela za droge (DPA) potrošači su pali s 3,9 miliona u 2008-moj na oko 2 , 9 miliona u 2010-toj. I smanjenje cijena potvrđuje taj trend: 1 g holandskog skanka košta oko 20-30 €, a 1 g marihuane iz Sjeverne Afrike oko 8-9 €.
No usprkos svemu, kod određenih osoba (20-25% stanovništva) kanabis može izazvati probleme. "Ako pogledamo studije o hroničnoj upotrebi kanabinoida, povećan je rizik od šizofrenije 3-6 puta. Ako je od 100 nepušača kanabisa rizik od psihoze 0,5-1%, kod hroničnih pušača kanabisa, učestalost psihoza je oko 3% kaže dr. Skifano.
U posljednjih nekoliko godina, međutim, pojavila se nova vrsta kanabisa, pod različitim imenima (skunk, super skunk, netherweed, sinsemilla, holandska trava), uzgojenog u stakleniku pod umjetnim svjetlima koje osvjetljavaju biljke 24 sata na dan.
Na tržištu danas se prodaje kao prirodni kanabisa skank a i obrnuto. Na oko se ne razlikuju, ali skunk je proizvod raznih ukrštanja i ima različite karakteristike od "starog" kanabisa: jedan “normalni” džoint u prosjeku ne sadrže više od 30 mg THC-a kao u prirodnom u kanabisu , već sadrži oko 120-150 mg THC kao u skanku. A te nove biljke više i ne proizvode više onu prirodnu “kočnicu” prisutnu u kanabisu, kanabidiol. Skifano trenutno proučava engleske smrtne slučajeve u zadnjih 14 godina. "Kada objavim ove podatke više se ne moći reći da se ne umire od predoziranja od kanabisa," kaže on.
Spice drugs.
Počevši od 2008-me god. pojavile su se i i “začinske” droge, a koje se prodaju prodaju pod maskom mirisnog tamjana, soli za kupanje ili legalno upotrebljivog bilja . One su međutim natopljene laboratorijskim hemikalijama koje su stvorene tako da uđu u CB1 moždani receptor i da aktiviraju efekte od 5 do 30 puta jače od THC-a. Mogu se kupiti online: 2011-te god. Evropski centar za nadzor droga (EMCDDA) je identifikovao oko 600 trgovina i 41 novih supstanci. Postaje nemoguće je stalno držati korak s njima: ne mogu otkriti ni u urinu. Ali mogu ubiti .
Danas kao danas, „travu” sa Woodstock-a su zamijenile opasnije supstance : skunk i razne kanabisu slične supstance ali sintetičkog porijekla a smatraju ih jednakim teškim drogama po svojim posljedicama na mozak i na ponašanje.
Milano, ulica Filippo Corridoni broj 41. u 04:45, 20-tog Juna, 2002-ge : Rodžer Juker, 36 god , bio je nađen od strane policije u auli zgrade gol i prekriven krvlju u očitoj konfuziji dok je vrištao "Ja sam Osama bin Laden» . Nedugo nakon toga beživotno tijelo Alenya-e, njegove djevojke, je pronađeno u kupatilu, a ubijena je nožem za suši. Uprkos što su komšije opisale Rodžera kao besprekornog mladića, veoma nježnog i zaljubljenog u Alenyu, dva dana poslije tog događaja on je priznao sudiji da ju je ubio, ali nije znao objasniti zašto, Nije imao nikakvog jasnog sjećanja na događaj te noći u kojima je sebe opisao kao "van sebe " i “u naletu ludila”.
Superdžoint.
Toksikološka ispitivanja su pokazala da je Rodžer je pušio “superdžoint”, s udjelom aktivnih tvari (one koji daju euforični učinak), tetrahidrokanabiol (THC), od oko 38 mg, u odnosu na prosječnu razinu THC-a u normalnim džointima (kanabis sativa, biljka iz koje se dobiva marihuana) koja oscilira između 5 i 35 mg. Na temelju tadašnjeg poznavanja (2002-ge godine) niko nije vjerovao da bi "bezopasni" džoint mogao biti odgovoran za takvo krivično djelo.
Danas su se mnoge stvari promijenile. U 10 godina proteklog vremena istraživanja su pronašla mnoge odgovore u vezi činjenica tih dana. Studije su naširoko pokazale da kod osoba sa određenom predispozicijom (otprilike 1-og od 4-ice), hronična upotreba marihuane može izazvati psihotične krize. Danas su skupljeni dokaz da postoji rizik povećane psihoze kod onih koji koriste i skank,, novi tip kanabisa koji se proizvodi u staklenicima. I taj rizik je još veći za one koji koriste začin (spice ili K2), koji sadrži umjetne kanabinoide, a prodaje se putem interneta kao legalan.
.
Kanabis čini to da se proizvede više dopamina u različitim područjima u mozgu (1, 2 i 3 u crtežu) stvarajući na taj način osjećaj zadovoljstva. On prodire u mezolimbične zone u mozgu (4), i kao što se događa kod osjetljivih pojedinaca i još češće s novim sortama kanabisa, to dovodi do psihotičnih kriza.
Zloupotrebljene supstance
Da bi se razumjelo šta je to što sad znamo više, moramo se vratiti mozgu. "Sva sredstva za ovisnosti, uključujući i kanabis, moraju aktivirati sistem dopamina, to je biohemijski mehanizam koji pruža užitak," kaže Fabricio Skifano, psihijatar za ovisnosti. "Postoje tvari, kao što su kokain, koje su direktni okidači tog mehanizma. Ostali, kao što su kanabinoidi, djeluju na posredan način. " On nastavlja: Postoje receptori u neuronima, kao neka vrsta brava, CB1, ili kanabinoidnih recipijenta. Ovakva blokada, “brava” je prirodna, jer i ljudsko tijelo proizvodi minimalne količine endokanabinoida, odnosno prirodnih analgetika, kao što je npr. anandamid. U ovaj receptor se “umetne” također THC, aktivna tvar sadržana u kanabisu , koja na taj način omogućuje veću proizvodnju dopamina , “neurokurira” užitka. Kod korištenja marihuane prirodnog porijekla količina THC u prosjeku se procjenjuje na oko 30 do 40 mg, stoga je relativno niska. Također u prirodnoj Cannabis sativa, osim THC postoje još pedeset spojeva, među kojima je kanabidiol (CBD), koji ima prirodno antipsihotičko dejstvo i koji blokira otpuštanje dopamina. U praksi, ako su male doze THC-a u kanabisu akcelerator užitka, CBD djeluje kao prepreka, a to objašnjava zašto je kanabis prije imao reputaciju bezopasan.
Nismo svi jednaki – I droge su u krizi
Italija je područje tranzita kao i potrošnje: kanabisu uzgojenom na tradicionalan način ( Afganistan, Maroko, itd.), pridružio se i skank uzgojen u evropskim staklenicima, sa većim sadržajem THC-a i prodaje se i preko interneta. Talijanski biznis drogama iznosi oko14 milijardi eura. No, ekonomska kriza i uvedene mjere odvraćanja od upotrebe (obvezno testiranje radnika na radnim mjestima koja su po svojoj prirodi posla povezane sa određenim radnim rizikom) su pogodile tržište droge: Prema podacima Odjela za droge (DPA) potrošači su pali s 3,9 miliona u 2008-moj na oko 2 , 9 miliona u 2010-toj. I smanjenje cijena potvrđuje taj trend: 1 g holandskog skanka košta oko 20-30 €, a 1 g marihuane iz Sjeverne Afrike oko 8-9 €.
No usprkos svemu, kod određenih osoba (20-25% stanovništva) kanabis može izazvati probleme. "Ako pogledamo studije o hroničnoj upotrebi kanabinoida, povećan je rizik od šizofrenije 3-6 puta. Ako je od 100 nepušača kanabisa rizik od psihoze 0,5-1%, kod hroničnih pušača kanabisa, učestalost psihoza je oko 3% kaže dr. Skifano.
U posljednjih nekoliko godina, međutim, pojavila se nova vrsta kanabisa, pod različitim imenima (skunk, super skunk, netherweed, sinsemilla, holandska trava), uzgojenog u stakleniku pod umjetnim svjetlima koje osvjetljavaju biljke 24 sata na dan.
Na tržištu danas se prodaje kao prirodni kanabisa skank a i obrnuto. Na oko se ne razlikuju, ali skunk je proizvod raznih ukrštanja i ima različite karakteristike od "starog" kanabisa: jedan “normalni” džoint u prosjeku ne sadrže više od 30 mg THC-a kao u prirodnom u kanabisu , već sadrži oko 120-150 mg THC kao u skanku. A te nove biljke više i ne proizvode više onu prirodnu “kočnicu” prisutnu u kanabisu, kanabidiol. Skifano trenutno proučava engleske smrtne slučajeve u zadnjih 14 godina. "Kada objavim ove podatke više se ne moći reći da se ne umire od predoziranja od kanabisa," kaže on.
Spice drugs.
Počevši od 2008-me god. pojavile su se i i “začinske” droge, a koje se prodaju prodaju pod maskom mirisnog tamjana, soli za kupanje ili legalno upotrebljivog bilja . One su međutim natopljene laboratorijskim hemikalijama koje su stvorene tako da uđu u CB1 moždani receptor i da aktiviraju efekte od 5 do 30 puta jače od THC-a. Mogu se kupiti online: 2011-te god. Evropski centar za nadzor droga (EMCDDA) je identifikovao oko 600 trgovina i 41 novih supstanci. Postaje nemoguće je stalno držati korak s njima: ne mogu otkriti ni u urinu. Ali mogu ubiti .
-
Son1
#15 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Ako se na kraju ispostavi da je ovo droga, javite gdje ima kupit 
-
Wind
#16 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
A jeste likovi, svega mi....
Mislim, to sam i ocekivao ali dobro.
A sad ozbiljno.
@vatra, ti me izgleda razumijes. Da upravo tako, nasao sam sakriveno u djecijoj sobi i mislim....planeta mi se okrenula...
Nekako mi ne lici travu ali vise nemam pojma sta se sve danas podvaljuje djeci. Nisam bas u toku pa reko sigurno ima neko iskusnijih od mene. Nisam to ocekivao nikako, ali danas je sve moguce. Nemate pojma koliko sam se zabrinuo.
A sad ozbiljno.
@vatra, ti me izgleda razumijes. Da upravo tako, nasao sam sakriveno u djecijoj sobi i mislim....planeta mi se okrenula...
Nekako mi ne lici travu ali vise nemam pojma sta se sve danas podvaljuje djeci. Nisam bas u toku pa reko sigurno ima neko iskusnijih od mene. Nisam to ocekivao nikako, ali danas je sve moguce. Nemate pojma koliko sam se zabrinuo.
- shmizlica
#17 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
ja se i dalje kladim na kukuruz 
- sarajlija_ba
#18 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Pa što dijete ne pitaš šta je to i odakle mu ?Wind wrote:A jeste likovi, svega mi....Mislim, to sam i ocekivao ali dobro.
A sad ozbiljno.
Ako je trava onda ćeš iz prve ruke saznati drogira li se ili ne.
Ako nije trava onda ti treba objasniti šta je to i zašto je to donio.
Ovi komadi mi se nikako ne uklapaju ni u jedan dio stabljike.
Fakat liči na suhu prasu.
Možda su i njemu uvalili da ga zezaju.
A možda mali skuplja za herbarij neko bilje
-
Wind
#19 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Da, naravno, to cemo sutra da raspravimo. Htio sam prije toga da se malo informisem, da ne bude, stari jesi glup!
I ja sam pomislio da mu je mozda neko uvalio od raje koji isto tako pojma nema ali ono, mangupi (14 god) sad oni ko neko.....ccc
Ma jedna vaspitna mu nece skodit, pa sta god da je.....
I ja sam pomislio da mu je mozda neko uvalio od raje koji isto tako pojma nema ali ono, mangupi (14 god) sad oni ko neko.....ccc
- sarajlija_ba
#20 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
To ti je najbolji i najbrži način.Wind wrote:Da, naravno, to cemo sutra da raspravimo. Htio sam prije toga da se malo informisem, da ne bude, stari jesi glup!
Nemoj mu opaljivati vaspitne. On je sad u pubertetu i možda mu probudiš inat šamarom.
Sjedi, popričaj sa njim kao sa jaranom.
- Afanasi_94
#21 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
shmizlica wrote:ja se i dalje kladim na kukuruz
-
v a t r a
#22 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Razumijem da si u šoku, ali bez vaspitnih. Mene kada je stari prvi put uhvatio sa cigaretom, bio mu je smak svijeta. Godinama poslije me je kontrolisao, branio mi ih, smanjivao džeparac, prijetio, al´dzaba. U tom periodu je najslađe zabranjeno voće. Sad kad pomislim, da je sjeo sa mnom i otvoreno porazgovarao kao sa prijateljem, a ne djetetom, vjerovatno bih prestala. Al´u tom periodu mi je najvažnije bilo da tjeram inat i kršim pravila.Wind wrote:Da, naravno, to cemo sutra da raspravimo. Htio sam prije toga da se malo informisem, da ne bude, stari jesi glup!
Mnogo je potencijalnih razloga što je dijete ovu biljku donijelo kući. Ne treba odmah misliti na najgore. Sigurna sam da će ti objasniti, samo moraš imati fin i prijateljski pristup. Sretno
- Afanasi_94
#23 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Ja ti isto preporučujem prijateljski stav jer sam i ja bila u sličnoj situaciji samo je u mom slučaju mama sa mnom postupila kao sa prijateljicom i drago što je tako uradila. Glupo bi bilo da mi je zadavala neke vaspitne mjere jer ja to ne bih poslušala nego bih nastavila po svom 100%. Ako se postaviš kao prijatelj i ako mu navedeš loše strane droge ja znam da će i on shvatiti da griješi 
-
Kama Preksutra
#24 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Biljku Cannabis su neinformirani moralisti svrstali u droge. Da, to jest opijat, i alkohol je opijat samo što je Cannabis zdraviji od alkohola a sve se više primjenjuje u medicini za liječenje kroničnih tegobaAfanasi_94 wrote:Ja ti isto preporučujem prijateljski stav jer sam i ja bila u sličnoj situaciji samo je u mom slučaju mama sa mnom postupila kao sa prijateljicom i drago što je tako uradila. Glupo bi bilo da mi je zadavala neke vaspitne mjere jer ja to ne bih poslušala nego bih nastavila po svom 100%. Ako se postaviš kao prijatelj i ako mu navedeš loše strane droge ja znam da će i on shvatiti da griješi
Lista bolesti na koje marihuana može djelovati pozitivno uključuje multiplu sklerozu, rak i njegovo liječenje, AIDS i liječenje AIDS-a, glaukom, epilepsiju, smirenje grčeva, depresiju, epilepsiju, migrene, astmu, pruritis, nesanice, ozbiljne bolove i smirenje kašlja, te mnoge druge.
Cannabis je štetan ako se puši bez nekog većeg razloga i u većoj mjeri a prije svega je lijek i to je znanstveno i medicinski dokazano.
Zdraviji je sigurno od cigaretnog dima s obzirom da duhan nema ljekovite značajke za razliku od Biljke Cannabis
PS. u nas je ilegalan/ilegalna kao i mnoge druge blagodati prirode
Last edited by Kama Preksutra on 08/09/2013 23:25, edited 1 time in total.
- sarajlija_ba
#25 Re: Marihuana, kanabis ili ti trava
Kama Preksutra wrote:Biljku Cannabis su neinformirani moralisti svrstali u droge. Da, to jest opijat, i alkohol je opijat samo što je Cannabis zdraviji od alkohola a sve se više primjenjuje u medicini za liječenje kroničnih tegobaAfanasi_94 wrote:Ja ti isto preporučujem prijateljski stav jer sam i ja bila u sličnoj situaciji samo je u mom slučaju mama sa mnom postupila kao sa prijateljicom i drago što je tako uradila. Glupo bi bilo da mi je zadavala neke vaspitne mjere jer ja to ne bih poslušala nego bih nastavila po svom 100%. Ako se postaviš kao prijatelj i ako mu navedeš loše strane droge ja znam da će i on shvatiti da griješi
Lista bolesti na koje marihuana može djelovati pozitivno uključuje multiplu sklerozu, rak i njegovo liječenje, AIDS i liječenje AIDS-a, glaukom, epilepsiju, smirenje grčeva, depresiju, epilepsiju, migrene, astmu, pruritis, nesanice, ozbiljne bolove i smirenje kašlja, te mnoge druge.
Cannabis je štetan ako se puši bez nekog većeg razloga i u većoj mjeri a prije svega je lijek i to je znanstveno i medicinski dokazano.
PS. u nas je ilegalan/ilegalna kao i mnoge druge blagodati prirode