Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U potrazi za clankom vezanim za SA-x Akciju, naletih na nesto od velike koristi svima vama (uskoro NAMA ) koji vozite... Novi broj magazina START..... duplerica je vise nego privlacna, a nema nista vulgarno
Napravljena je MAPA sa ucrtanim mjestima koja predstavljaju lokaciju radara....
malo je preveliko za scanner koji imam, tako da vam toplo preporucujem da kupite START
ako nista drugo, makar cete vise paziti dok vozite
Ne ide u rudnik, vec na voznju, hajd mirci, ima da skupimo para pa ubacimo u turbe za tebe...
mislim da je nas postovani kolega stochar pozelio srecu svim ostalim ucesnicima u saobracaju
to vam je na fin nacin signalizirao BJEZ'TE S ULICE, ETO MIRCI
vi, koji vec imate vozacku, kupite novine pa nastrebajte mapu
trebace vam...
neko vece nas drotovi zaustavise pred samim AS HOSE Marketom, jedva se izvukosmo...umjesto oni nama kaznu, uvalismo mi njima letak za akciju
e stvarno su glupi...
cuj mapa radara....
to sada oni pomazuju ljudima da nauce kako samo na tim mjestima trebaju voziti polako i postovati znakove..a na drugim dionicama da preticu na punoj, u krivini, u tunelu i izazivaju sudare....
Meni ta mapa moze zatrebati samo ako pocnu kaznjavati zbog prespore voznje
Do sada nisam cula da to rade, valjda nece ni u buducnosti.
A slazem se sa predhodnim komentarom da je glupost upozoravati ljude gdje su radari, jer je u ovom gradu i previse neopreznih vozaca i potrebno je sto vise skrivenih radara. Ako ni zbog cega drugog onda zbog nas sporih kojima stalno ti nervozni sviraju i pozuruju nas.
mIRCerka wrote:U potrazi za clankom vezanim za SA-x Akciju, naletih na nesto od velike koristi svima vama (uskoro NAMA ) koji vozite... Novi broj magazina START..... duplerica je vise nego privlacna, a nema nista vulgarno
Napravljena je MAPA sa ucrtanim mjestima koja predstavljaju lokaciju radara....
malo je preveliko za scanner koji imam, tako da vam toplo preporucujem da kupite START
ako nista drugo, makar cete vise paziti dok vozite
mapa bi morala biti interaktivna, odnosno da se danas moze pogledati, na netu ili u novinama, gdje ce sutra biti radari, to bi bilo ok
krava wrote:e stvarno su glupi...
cuj mapa radara....
to sada oni pomazuju ljudima da nauce kako samo na tim mjestima trebaju voziti polako i postovati znakove..a na drugim dionicama da preticu na punoj, u krivini, u tunelu i izazivaju sudare....
koja glupost
bolje ih nauciti da na nekim dijelovima voze sporije, nego IM DOZVOLITI DA OD CESTA PRAVE TRKALISTE.....
svaku noc mi se pored zgrade makar kucnu dva auta.....
ako nista drugo, natjera ih da uspore.....
i valjda ce vremenom preci u naviku..
chudna wrote:Meni ta mapa moze zatrebati samo ako pocnu kaznjavati zbog prespore voznje
A slazem se sa predhodnim komentarom da je glupost upozoravati ljude gdje su radari, jer je u ovom gradu i previse neopreznih vozaca i potrebno je sto vise skrivenih radara. Ako ni zbog cega drugog onda zbog nas sporih kojima stalno ti nervozni sviraju i pozuruju nas.
Uopste nije glupost upozoravati ljude gdje su radari. To je uobicajena praksa, osim ako mi nismo, eto pametniji od ostatka svijeta...
Funkcija radara bi trebala biti odvracanje ljudi od krsenja zakona, a ne punjenje budzeta i drotovskog novcanika kao kod nas... Na otvorenoj cesti, 40 ili 50 ogranicenje, a pored ceste ni medvjedi koji drze do sebe ne zive, i onda ti iskoci lik s radarom, ko fol radi sigurnosti, e to je glupost. Policija bi kod nas samo da naplacuje kazne, a ne pada im na pamet da iskljucuju iz saobracaja neispravna vozila, zaustavljaju kamione koji stvaraju kolone ili regulisu saobracaj (npr. stupska petlja ljeti) - jer tu nema para.
chudna wrote:Meni ta mapa moze zatrebati samo ako pocnu kaznjavati zbog prespore voznje
Uopste nije glupost upozoravati ljude gdje su radari. To je uobicajena praksa, osim ako mi nismo, eto pametniji od ostatka svijeta...
Funkcija radara bi trebala biti odvracanje ljudi od krsenja zakona, a ne punjenje budzeta i drotovskog novcanika kao kod nas... Na otvorenoj cesti, 40 ili 50 ogranicenje, a pored ceste ni medvjedi koji drze do sebe ne zive, i onda ti iskoci lik s radarom, ko fol radi sigurnosti, e to je glupost. Policija bi kod nas samo da naplacuje kazne, a ne pada im na pamet da iskljucuju iz saobracaja neispravna vozila, zaustavljaju kamione koji stvaraju kolone ili regulisu saobracaj (npr. stupska petlja ljeti) - jer tu nema para.
Jucer su jednog u Renaultu zaustavili jer je na prebrzo vozio. Jednu 10-20km od Sarajeva. I sta ce, covjek platio kaznu, zaustavili ga policajci. To placanje kazni nije samo radi punjenja budzeta, nego i radi opomene vozacima da se sljedeci put pridrzavaju ogranicene brzine.
Ako sada taj isti covjek kupi START i pogelada gdje stoje radari, onda ce ta mjesta preci dozvoljenom brzinom, i cim predje radar 50 metara nagarit ce auto ponovo. I tako i sljedeci radar, i sljedeci...
Sta je sada po tebi bolje? Da plati kaznu i da se ako Bog da opameti, ili da zna gdje stoje radri i samo taj dio predje ogranicenom brzinom.
Panasonic wrote:
Jucer su jednog u Renaultu zaustavili jer je na prebrzo vozio. Jednu 10-20km od Sarajeva. I sta ce, covjek platio kaznu, zaustavili ga policajci. To placanje kazni nije samo radi punjenja budzeta, nego i radi opomene vozacima da se sljedeci put pridrzavaju ogranicene brzine.
Ako sada taj isti covjek kupi START i pogelada gdje stoje radari, onda ce ta mjesta preci dozvoljenom brzinom, i cim predje radar 50 metara nagarit ce auto ponovo. I tako i sljedeci radar, i sljedeci...
Sta je sada po tebi bolje? Da plati kaznu i da se ako Bog da opameti, ili da zna gdje stoje radri i samo taj dio predje ogranicenom brzinom.
e jebi ga sad.....
ako mislis da ce nekoga opametiti jedna kazna...vjeruj da nece......
jer kazna od 20-40 KM je prdimahovina od kazne....kada bi povecali kazne na 100 KM onda bi se moglo razmisljati o tome...
a radari su inace tako postavljeni da taman dok razvijes brzinu, ulijeces u zonu drugog radara....
inace su naopasniji od visokog do zenice....tamo te ni Paddy ne moze spasiti kazne....
Alfons Kauders wrote:
Opametit se nece. Znaci da je bolje da samo taj dio (pretpostavimo da je to crna tocka) predje ogranicenom brzinom. A ako je neko mjesto crna tocka, isto bi trebalo biti sanirano odnosno rijeseno na drugaciji nacin.
Sad cete reci da je ovo Bosna, no doci ce i taj trenutak kada ce se ista sanirati, to je vec doslo do susjedne Hrvatske.
Funkcija radara je prevencija, slazem se.
Imam i ja svoje metode za prevenciju... kad god vidim da mi se netko iz suprotnog smjera priblizava povelikom brzinom - ja mu blicnem...
The_Fluid wrote:
Opametit se nece. Znaci da je bolje da samo taj dio (pretpostavimo da je to crna tocka) predje ogranicenom brzinom. A ako je neko mjesto crna tocka, isto bi trebalo biti sanirano odnosno rijeseno na drugaciji nacin.
Sad cete reci da je ovo Bosna, no doci ce i taj trenutak kada ce se ista sanirati, to je vec doslo do susjedne Hrvatske.
susjedna Hrvatska svako malo izda brosuru sa novim prometnim zakonima ili obavjestenjima i ljudima je konacno postalo jasno da ono NECE SE TO MENI DESITI ne pije vode....
nakon sto iz olupine izvucete nekog bliskog, promijenite stil voznje zauvijek...
sto se mene tice, kazne su prekratke (oni sto odleze kaznu umjesto da je plate) ili preniske (novcani iznos)....
ovakve stvari te makar natjeraju da razmisljas dok vozis makar na tim dionicama...
i lijepo je zivjeti u nadi da ce se onda poceti razmisljati tak ona cijelom putu....