Mapa BIH i direkcije od sada na internetu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
The_Flyer2002

#1 Mapa BIH i direkcije od sada na internetu

Post by The_Flyer2002 »

Neznam koliko vam je pozna konkurencija izmedju google -ta i microsofta, ali u svakom slucaju ta konkurencija dovodi do napretka. ok dosta mog brbljanja i da predjem na stvar.

na maps.google.com se moze vidjeti detaljna slika sarajeva mostara kao i vecine svijeta sto nije nikakva novost medjutim

HVALA BOGU ZA MIROSOFT

od sada ako vam trebaju direkcije recimo od sarajeva do mostara otidjite na
maps.live.com i idete na direkcije. ukucate mjesto odakle polazite i gdje idete i izbacit ce vam upustva (koja na google nije moguce)

takodje na lmaps.live.com imaju detaljne ulice sarajeva i vecih gradova. svaka veca ulica je obiljezena pa cak i poneki sokak.
svaka cast microsoft.

primjer

--> DIREKCIJE MOSTAR SARAJEVO <--

:thumbup:

Start:
Mostar, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

Trip: 78.9 mi, 1 hr 40 min
1 Depart Mostar, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina on Local road(s) (East) 0.1 mi
2 Turn LEFT (North-East) onto Local road(s) 0.2 mi
3 Turn LEFT (North) onto Local road(s) 0.3 mi
4 Turn LEFT (North-West) onto Local road(s) 0.1 mi
5 Bear RIGHT (North) onto Local road(s) 0.8 mi
6 Bear RIGHT (North) onto Local road(s) 0.4 mi
7 Turn LEFT (North-East) onto 17 [E73] 27.5 mi
8 Turn RIGHT to stay on 17 [E73] 39.9 mi
9 Bear RIGHT (East) onto E73 5.0 mi
10 Keep RIGHT onto 5 [18] 4.4 mi
11 Turn RIGHT (South-East) onto Hamze Hume 0.1 mi
12 Turn LEFT (East) onto Obala Kutina Bana 13 Arrive Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

End:
Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina
sijedi

#2 Re: Mapa BIH i direkcije od sada na internetu

Post by sijedi »

lijepo, svaka cast samo nazivi uluica u Sarajevu su predratni pa nijeovo bas najbolja pomoc
The_Flyer2002 wrote:Neznam koliko vam je pozna konkurencija izmedju google -ta i microsofta, ali u svakom slucaju ta konkurencija dovodi do napretka. ok dosta mog brbljanja i da predjem na stvar.

na maps.google.com se moze vidjeti detaljna slika sarajeva mostara kao i vecine svijeta sto nije nikakva novost medjutim

HVALA BOGU ZA MIROSOFT

maps.live.com i idete na direkcije. ukucate mjesto odakle polazite i gdje idete i izbacit ce vam upustva (koja na google nije moguce)

takodje na lmaps.live.com imaju detaljne ulice sarajeva i vecih gradova. svaka veca ulica je obiljezena pa cak i poneki sokak.
svaka cast microsoft.

primjer

Start:

1 Depart Mostar, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina on Local road(s) (East) 0.1 mi
12 Turn LEFT (East) onto Obala Kutina Bana 13 Arrive Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

End:
sijedi

#3 Re: Mapa BIH i direkcije od sada na internetu

Post by sijedi »

lijepo, svaka cast samo nazivi uluica u Sarajevu su predratni pa nijeovo bas najbolja pomoc
The_Flyer2002 wrote:Neznam koliko vam je pozna konkurencija izmedju google -ta i microsofta, ali u svakom slucaju ta konkurencija dovodi do napretka. ok dosta mog brbljanja i da predjem na stvar.

HVALA BOGU ZA MIROSOFT

svaka cast microsoft.

primjer

Start:

End:
neki

Post by neki »

Isto ovo, mozda cak i detaljnije, ima na viamichelin.com vec jedno 7-8 godina
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

U Zenici ucrtana pruga koja je pocetkom `70-ih ukinuta...:).
Lady Saray

Post by Lady Saray »

neki wrote:Isto ovo, mozda cak i detaljnije, ima na viamichelin.com vec jedno 7-8 godina
potpis 8-)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Lady Saray wrote:
neki wrote:Isto ovo, mozda cak i detaljnije, ima na viamichelin.com vec jedno 7-8 godina
potpis 8-)
Potpis!
Prelijepo napisu, iscrtaju rutu, detaljna objasnjenja, razne opcije, cak i aktuelne radove azuriraju non-stop!
Kakvi Google I Microsoft, ovdje je viamichelin zakooon!
karanana

Post by karanana »

Ajme meni majko sa ovakvim direkcijama. Evo ja znam put od Mostara do Sarajeva zmireci ali citajuci ovaj Road north, Road east, turn left, turn right....ni sam vise nisam siguran kako doci iz jednog grada u drugi.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

http://www.viamichelin.fr/viamichelin/i ... priseH=711

ja evo vidim sve detaljno. :( - ma da nije.

ipak pomaze koliko toliko ono ma sta god bilo makar smo na mapi :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ono što se meni ne sviđa na viamichelin je izračun dužine puta. Koristio sam tu stranicu ljetos kad sam išao na odmor. Isto tako neke (prohodne) rute od jednog mjesta do drugog nikako se ne mogu dobiti, nego se mora od grada do grada pa sabiraj ukupnu dužinu puta. Npr. čini mi se ne može se nikako dobiti ruta od Sarajeva do Budve preko Trebinja direktno nego da bih dobio dužinu putam moram ići Sarajevo-Mostar, pa Mostar-Trebinje, pa Trebinje-Dubrovnik, pa na kraju Dubrovnik-Budva. Ni ja ne kontam al eto...
chuchumbamayumbe

ado-šampion wrote:Ono što se meni ne sviđa na viamichelin je izračun dužine puta. Koristio sam tu stranicu ljetos kad sam išao na odmor. Isto tako neke (prohodne) rute od jednog mjesta do drugog nikako se ne mogu dobiti, nego se mora od grada do grada pa sabiraj ukupnu dužinu puta. Npr. čini mi se ne može se nikako dobiti ruta od Sarajeva do Budve preko Trebinja direktno nego da bih dobio dužinu putam moram ići Sarajevo-Mostar, pa Mostar-Trebinje, pa Trebinje-Dubrovnik, pa na kraju Dubrovnik-Budva. Ni ja ne kontam al eto...
Da li si koristio opciju "VIA"?
U tom slucaju imas sarajevo-dubrovnik, via trebninje. Trebalo bi i da ti je na toj opciji sabrana ukupna duzina, bar je prije bilo tako.
chuchumbamayumbe

The_Flyer2002 wrote:http://www.viamichelin.fr/viamichelin/i ... priseH=711

ja evo vidim sve detaljno. :( - ma da nije.

ipak pomaze koliko toliko ono ma sta god bilo makar smo na mapi :D
Meni nikako nije htio ucitati ovo sto si ti linkovao?!
BTW, svaka se mapa moze zumirati. Ne znam fakat sta moze biti bolje od viamichelina, osim naravno GPS-a u automobilu?!
sekretar

Post by sekretar »

chuchumbamayumbe wrote: Ne znam fakat sta moze biti bolje od viamichelina, osim naravno GPS-a u automobilu?!
Potpisujem. Predobra stranica. I po BH je redovno korstim.
pobesneo maks

Post by pobesneo maks »

Viamishelin je zakon, koristio sam ga do bugarske i nisam imao nikakvih problema, izracunao mi je duzinu u metar.

Zanima me ima li ikakva integracija sa GPS uredjajima tj. ako kupim GPS uredjaj gdje mogu nabaviti (citaj: downloadovati, ne kupiti) mape jugoslovenskih zemalja. Molio bih nekoga da me uputi jer sam totalni GPS laik!!!
mahalas505

Post by mahalas505 »

pobesneo maks wrote:Viamishelin je zakon, koristio sam ga do bugarske i nisam imao nikakvih problema, izracunao mi je duzinu u metar.

Zanima me ima li ikakva integracija sa GPS uredjajima tj. ako kupim GPS uredjaj gdje mogu nabaviti (citaj: downloadovati, ne kupiti) mape jugoslovenskih zemalja. Molio bih nekoga da me uputi jer sam totalni GPS laik!!!
Citaj tesko da ces naci neku dobru mapu za GPS navigaciju, iz prostog razloga sto ovo podrucje nije jos toliko zanimljivo za vece prozivodace navigacijskih uredaja. Koliko znam jedino garmin ima koliko toliko solidnu mapu, dok drugi imaji samo nekoliko puteva kroz BiH.
Post Reply