Maoča Gornja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gorštak

#26 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

Forum ne smatram mjestom gdje se može i treba diskutirati o ozbiljnim pitanjima, pa zato uglavnom pratim Moju fotografiju, malo muziku, malo auto i vic dana i to je to.
Ali, šejtan me navede da nekad zavirim i na "ozbiljne" teme.

Ova haranga koja se vodi protiv vehabija davno je izgubila svaki smisao pa sam suprotno svojim uvjerenjima nešto napisati o tome.

Pa hebemu majku hoće li mi već jednom neko reći kakav su to problem ti bradati čudaci negdje napravili? Rastjerali gej okupljanje, i zato su prijetnja liberalnoj demokratiji i svemu na svijetu? Jesu li oni rastjerali gej okupljanje u Beogradu, gdje nema vehabije ni na puškomet?
Prije par mjeseci uhapšena je grupa ljudi (tamo Vitez - Travnik - Novi Travnik) zbog međunarodnog šverca oružjem. Jesu li to bile vehabije? Ne, nego multinacionalna grupa ujedinjena u kriminalu i lopovluku.

Mržnja prema tim ljudima koji su drugačiji od nas u biti je identična mržnji prema pederima koja je ovdje na forumu tako zdušno osuđena. Vehabijska prijetnja jednaka je prijetnji Iraka biološkim oružjem.

Jedva sedmicu dana nakon 11. septembra bio sam prisutan na jednom skupu na kojem se rahmetli Alija kratko obratio, i između ostalog, izrekao skoro proročansku rečenicu: "Mi smo protiv terorizma, jer na taj način stradaju nevini ljudi. Ali smo isto tako i protiv islamofobije koja se širi poput vatre i zbog koje također mogu stradati nevini ljudi".
I stradali su. I kad čitam ovakve neke diskusije, samo čekam da neko pozove na bosansku Kristalnu noć, da vojska sa transporterima i buldožerima uđe u Gornju Maoču i poruši zločinačko gnijezdo kao što su Srbijanci učinili sa mafijaškim nekretninama u Zemunu. Da strgnu okove hidžaba sa nesretnih zaostalih žena i odjenu ih kao plesačice na Pinku. Da podijele zaglupljenoj djeci paketiće i unesu u njihov život sreću Deda Mraza, tog čudotvorca uz pomoć kojeg roditelji pred Novu godinu kumulativno daju ono što su im uskratili tokom godine. Da te bradonje ispale na Klek i ograde ih betonskim zidom od jedno pet metara visine, doživotno, jer oni su nepopravljivi.

I svijet će onda biti bolje mjesto za življenje. A Bosna će biti džennetska bašča, kao što je bila u vrijeme Markovićevih dinara. Aferim. I neka vam je na čast.

Sad ću ovo lijepo kopirati na sve teme gdje se vodi nedemokratska haranga protiv tih bradatih nesretnika.
fixer

#27 Re: Maoča Gornja

Post by fixer »

nastavi ubuduće pratiti muziku, vic i slicne teme.
amrica

#28 Re: Maoča Gornja

Post by amrica »

@gorstak

nidje veze :sad:

Ides iz krajnosti u krajnost, samo jedan primjer, da ne duljim:

"Da strgnu okove hidžaba sa nesretnih zaostalih žena i odjenu ih kao plesačice na Pinku."

Ti podijeli sve zene u bosni samo na zamotane i polugole?

Gdje ostalih 95% zena, normalnih, nepokrivenih ali i nepolugolih, koje se oblace normalno? I kojim mozak nije velicine aspirina, koje su obrazovane, zaposlene, samostalne....
fixer

#29 Re: Maoča Gornja

Post by fixer »

amrica wrote:@gorstak

nidje veze :sad:

Ides iz krajnosti u krajnost, samo jedan primjer, da ne duljim:

"Da strgnu okove hidžaba sa nesretnih zaostalih žena i odjenu ih kao plesačice na Pinku."

Ti podijeli sve zene u bosni samo na zamotane i polugole?

Gdje ostalih 95% zena, normalnih, nepokrivenih ali i nepolugolih, koje se oblace normalno? I kojim mozak nije velicine aspirina, koje su obrazovane, zaposlene, samostalne....
ma oblacenje je najmanji problem i ne znam sta kome ima smetati nečiji nacin oblacenja. nemojte biti ograniceni.
ne mogu da vjerujem da nekom pored onog izbora videa mogu smetati neke sitnice, tipa oblacenje. :roll:
Gorštak

#30 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

fixer wrote:nastavi ubuduće pratiti muziku, vic i slicne teme.
Hoću. Samo ću razmisliti da otvorim temu o izraelskom terorizmu. Možda bih na podforumu Umjetnost i kultura mogao otvoriti topic "Fotke palestinskih izbjeglica".
fixer

#31 Re: Maoča Gornja

Post by fixer »

Gorštak wrote:
fixer wrote:nastavi ubuduće pratiti muziku, vic i slicne teme.
Hoću. Samo ću razmisliti da otvorim temu o izraelskom terorizmu. Možda bih na podforumu Umjetnost i kultura mogao otvoriti topic "Fotke palestinskih izbjeglica".
i onda kakva bi bila razlika izmedju tebe i onih cije se "ogranicenosti" pribojavas? i naravno da imas pravo na to, sve dok postoje dobri razlozi za to, a u namjere ti necu ulaziti jer su poprilicno ocigledne.
Gorštak

#32 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

Lave, ne bi to bilo ni slično. Ja sam ovdje pisao o harangi protiv zamišljene prijetnje. A palestinske izbjeglice su stvarnost. Veoma stvarna i veoma bolna stvarnost. Ali to ćemo prešutiti. I bolje je.
homo_sapiens

#33 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

Gorštak wrote:Lave, ne bi to bilo ni slično. Ja sam ovdje pisao o harangi protiv zamišljene prijetnje. A palestinske izbjeglice su stvarnost. Veoma stvarna i veoma bolna stvarnost. Ali to ćemo prešutiti. I bolje je.
@Gorstak, lave, ovo sa selefijama, vehabijama i ostalim, se desava u mojoj drzavi, ovdje u BiH, ne u Izraelu, Palestini ili tamo negdje. I hebe mi se sta je tamo, zanima me moja kuca ! A u kuci mi je "stvarna, bolna, realna i veoma opasna stvarnost"
IBM

#34 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

homo_sapiens wrote:
Gorštak wrote:Lave, ne bi to bilo ni slično. Ja sam ovdje pisao o harangi protiv zamišljene prijetnje. A palestinske izbjeglice su stvarnost. Veoma stvarna i veoma bolna stvarnost. Ali to ćemo prešutiti. I bolje je.
@Gorstak, lave, ovo sa selefijama, vehabijama i ostalim, se desava u mojoj drzavi, ovdje u BiH, ne u Izraelu, Palestini ili tamo negdje. I hebe mi se sta je tamo, zanima me moja kuca ! A u kuci mi je "stvarna, bolna, realna i veoma opasna stvarnost"
Vehabije/selefije jesu nasa stvarnost, no oni koji malo vise i duze prate ovo pitanje (u ovo ne spadas ti homosapiens, posto se vidi iz tvog prvog posta da ne razlikujes mudzehedine od vehabija/selefija a i ranije si se vise bavio protestima i revolucijama, a vidim da tamo nema nekog hajra) znaju da su selefije bile vrlo uticajne sve do 1999 godine, poslije toga njen uticaj i znacaj polahko otpada.
Svaka od "ovih" osoba koja je prijetnja je cutke uklonjna na ovaj ili onaj nacin.

Zato molim vas, zabrinuti gradjani, propali revolucionari, nemojte nas braniti od ovih "vehabija" dok cutite pred bagrom okupljenom oko grupe Noz, Zica, Srebrenica na FB i dok zivite u mislima kako je grijalica kriva za genocid.
Gorštak

#35 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

@homo sapiense dobri i pošteni. Dosta što ni kriv ni dužan započeh ovaj fajt s tobom na dva topica, ne mogu sad još i šetati da ti nađem link, pa molim te otiđi na podforum Religija i nađi što je neko postao Wahhabism in Bosnia izvještaj nekog španskog obavještajca/naučnika. Vidjećeš kako čovjek kaže da su vehabije u Bosni sramotno predimenzionirana priča.

Pa majka mu stara vidio si da je Duška koristila snimke iz tog sela stare dvije godine. Da je pustila Jusufa Barčića koji je odavno rahmetli. Ništa novo od vehabija. To je pokret koji odumire. Ali nekom je stalo da ga oživljava ovdje pričom kao elektrošokovima.

Opet ti kažem, živo mi se je*e kakav je ko. Al kad se stalno jedi te isti ljudi vješaju za kokošije proizvode ni krivi ni dužni, osjećam potrebu da naglas kažem: "Živi i pusti druge da žive".
fixer

#36 Re: Maoča Gornja

Post by fixer »

reci to posjetiocima q festa. oni su sanjali, nije im se dogodio pokusaj linca od strane pojedinaca pripadnika tog pokreta, pazi, ne prozivam sve.
IBM

#37 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

homo_sapiens wrote:
"IBM" ja ti fino kazem da nije a ti opet tako.......procitaj sad sta je stochar napisao...
homo_sapiens wrote:U pravu si :D Ovdje je stranica sa pitanjima i odgovorima.
06.decembra, 2008. godine je postavljeno pitanje: Da li je dozvoljeno mudžahidu da se bori prilikom pokušaja njegova zarobljavanja... i dan odgovor. Prije 14 dana (sto ti rece daaaaavno :D ), uhvatila se paucina koliko je star odgovor :D

http://www.---NO LINKS---.com/index.php?op ... &Itemid=40

U navodima, vjerovatno u cilju edukacije, izmedju ostalog, pise i ovo:

Ja ne marim dok me kao muslimana ubijaju
na kojem će mjestu biti moja pogibija
Evo procitao. Mislis na ovaj dio ispod, mada su pitanja razlicita, smisao je isti:
"stochar"

Pitanje:
Da li je grijeh da se čovjek opasa dinamitom i raznese među grupom kafira? (za one koji ne razumiju "majcinski" - arapski, jezik Bosnjackog naroda u BiH, u prijevodu znaci - grupom nevjernika

Odgovor:
"Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo da ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama".

haj' sad ti znaj sta je za koga 'posebna prilika i situacija'!
Ahaaaaaaaaaaaaa :D Znaci ipak priznajes da su pitanja razlicita. Ali nema veze, jel de, smisao je isti.
homo_sapiens

#38 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

IBM wrote: Ahaaaaaaaaaaaaa :D Znaci ipak priznajes da su pitanja razlicita. Ali nema veze, jel de, smisao je isti.

@IBM, ja stvarno ne znam kakve misli si ti htio da nam preneses, nikako ne razumijem :(

Ili sam ja pretjerano glup, ili si ti pretjerano pametan; u svakom slucaju ne podudaraju nam se nivoi inteligencije :D
IBM

#39 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

Gorštak wrote:@homo sapiense dobri i pošteni. Dosta što ni kriv ni dužan započeh ovaj fajt s tobom na dva topica, ne mogu sad još i šetati da ti nađem link, pa molim te otiđi na podforum Religija i nađi što je neko postao Wahhabism in Bosnia izvještaj nekog španskog obavještajca/naučnika. Vidjećeš kako čovjek kaže da su vehabije u Bosni sramotno predimenzionirana priča.

Pa majka mu stara vidio si da je Duška koristila snimke iz tog sela stare dvije godine. Da je pustila Jusufa Barčića koji je odavno rahmetli. Ništa novo od vehabija. To je pokret koji odumire. Ali nekom je stalo da ga oživljava ovdje pričom kao elektrošokovima.

Opet ti kažem, živo mi se je*e kakav je ko. Al kad se stalno jedi te isti ljudi vješaju za kokošije proizvode ni krivi ni dužni, osjećam potrebu da naglas kažem: "Živi i pusti druge da žive".
Ja sam ga postavio i opet cu ga postaviti. Covjek je oficir Vojske Spanije pri Euforu, ali dzabe.....ljudima je mrsko citati....
amrica

#40 Re: Maoča Gornja

Post by amrica »

IBM wrote:
Gorštak wrote:@homo sapiense dobri i pošteni. Dosta što ni kriv ni dužan započeh ovaj fajt s tobom na dva topica, ne mogu sad još i šetati da ti nađem link, pa molim te otiđi na podforum Religija i nađi što je neko postao Wahhabism in Bosnia izvještaj nekog španskog obavještajca/naučnika. Vidjećeš kako čovjek kaže da su vehabije u Bosni sramotno predimenzionirana priča.

Ja sam ga postavio i opet cu ga postaviti. Covjek je oficir Vojske Spanije pri Euforu, ali dzabe.....ljudima je mrsko citati....

Pa reci nam sta je taj lik od ovoga nabrojanog?
spanski obavjestajac-naucnik-oficir?
onako, a la 007 :D

I ne trebaju nama spanci, ni ostali stranci da prepoznamo nesto stom je strano nasem drustvu.
IBM

#41 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

homo_sapiens wrote:
IBM wrote: Ahaaaaaaaaaaaaa :D Znaci ipak priznajes da su pitanja razlicita. Ali nema veze, jel de, smisao je isti.

@IBM, ja stvarno ne znam kakve misli si ti htio da nam preneses, nikako ne razumijem :(

Ili sam ja pretjerano glup, ili si ti pretjerano pametan; u svakom slucaju ne podudaraju nam se nivoi inteligencije :D
Ma vidim da si nov u ovim temama, ali hajd sta fali, nasi smo :D

Ugl. ako hoces da vidis kolko su vehabije prijetnja, procitaj ovo:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a

A ako budes imao nekih nejasnoca, dacu ti email autora pa ga pitaj :D

p.s. amrica znam da nisi cula za njega, zao mi je. ali bicu dobar domacin pa cu precutiti, ni tebe nisam vidio na temi NZS.
Gorštak

#42 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

@amrice tako je!!! Smrt svemu stranom u našem društvu. Nećemo valjda biti glupi kao Holandezi koji se nisu borili protiv ničeg stranog, pa sad u Holandiji živi sve osim Holanđana.

Bio je jedan Švabo koji je četrdesetih godina prošlog stoljeća digao svoj narod da sruši hegemoniju šačice ljudi koji su njegovu naciju držali u šaci i koji su bili drugačiji, neprilagođeni, stranci, sa smiješnim kapicama i kikama ispod njih. Samo što je on imao vojsku. Hvala Bogu pa je naši ksenofobi nemaju.
amrica

#43 Re: Maoča Gornja

Post by amrica »

@IBM

malo se vrati na temu NZS pa ces naci moj post da sam "glasala" tj, poslala prijedlog za zatvarenje grupe.....
IBM

#44 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

amrica wrote:@IBM

malo se vrati na temu NZS pa ces naci moj post da sam "glasala" tj, poslala prijedlog za zatvarenje grupe.....
samo to? pitaj valtera, bla4de, ladyblue, daltona kolko su oni radili......
amrica

#45 Re: Maoča Gornja

Post by amrica »

@gorstak
ti si stvarno na nekim cudnim talasnim duzinama? :(

Ili si na nekim bobama?
amrica

#46 Re: Maoča Gornja

Post by amrica »

IBM wrote:
amrica wrote:@IBM

samo to? pitaj valtera, bla4de, ladyblue, daltona kolko su oni radili......
Pa ne mozemo svi isto raditi, pogotovo sto nemamo svi istu kolicinu slobodnog vremena, a ni informatickog znanja....

Sta sam trebala? Procitala sam svaki post, i trebala sam svakih 15 min pisati: bravo, samo tako, toooo, ...
Ja sam uradila konkretno, moj glas se negdje registrirao, a bilo je dovoljno radnika (respect!) koji su odrzavali temu.
fixer

#47 Re: Maoča Gornja

Post by fixer »

Gorštak wrote:@amrice tako je!!! Smrt svemu stranom u našem društvu. Nećemo valjda biti glupi kao Holandezi koji se nisu borili protiv ničeg stranog, pa sad u Holandiji živi sve osim Holanđana.

Bio je jedan Švabo koji je četrdesetih godina prošlog stoljeća digao svoj narod da sruši hegemoniju šačice ljudi koji su njegovu naciju držali u šaci i koji su bili drugačiji, neprilagođeni, stranci, sa smiješnim kapicama i kikama ispod njih. Samo što je on imao vojsku. Hvala Bogu pa je naši ksenofobi nemaju.
kako objasnjavas cinjenicu da su tvoje zrtve ksenofobije u biti najveci ksenofobi? kako to da se oni unatoc svojoj ugrozenosti, stignu organizirat i ugroziti druge manjine?
Gorštak

#48 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

@amrice ne znam je li mi drago ili žao što se naša diskusija ovako rano završava.
Ti si napisala nešto o tom "stranom" u našem društvu, u tonu koji je implicirao domovinsku obavezu da se protiv toga borimo.
Ja sam tvoj odnos prema "stranom" sa određenom dozom jeze usporedio sa nekim primjerima iz prošlosti i drugih država.

Pošto nemaš nikakav protuargument, odlučila si me diskreditirati na personalnoj razini, "talasnim dužinama" i jednim bezveznim sleng pitanjem/konstatacijom o "bobama".
Toliko od mene dok u našu diskusiju ne uneseš neki kvalitativno nov argument/protuargument/promišljanje/činjenicu/konstataciju.
Gorštak

#49 Re: Maoča Gornja

Post by Gorštak »

fixer wrote:
Gorštak wrote:@amrice tako je!!! Smrt svemu stranom u našem društvu. Nećemo valjda biti glupi kao Holandezi koji se nisu borili protiv ničeg stranog, pa sad u Holandiji živi sve osim Holanđana.

kako objasnjavas cinjenicu da su tvoje zrtve ksenofobije u biti najveci ksenofobi? kako to da se oni unatoc svojoj ugrozenosti, stignu organizirat i ugroziti druge manjine?
Jubilarni stoti put pitam: Koga su ti "najveći ksenofobi" u BiH ugrozili, kad i kako?
hamdija

#50 Re: Maoča Gornja

Post by hamdija »

Gorstak svaka ti je na mjestu, al ne isplati se s rogatim bost .Al nekad se covjek i nasmije kad homo sapiense pominje svoju drzavu BiH.
Locked