Maoča Gornja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
homo_sapiens

#1 Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

Maoča Gornja, selo u blizini Brčkog, poznato po intrigantnoj samoizoliranosti zbog useljenih mudžahedina (vehabija ili selefija ili kako se već nazivaju, ili samo fundamentalista), i u kojem vlada šerijatski zakon, a najmanje zakoni i pravila sekularne države Bosne i Hercegovine, i o čijoj gostoljubivosti smo imali priliku da se uvjerimo u kratkotrajnom prilogu novinarske ekipe TV emisije "Pošteno".

Zanima me da li je istinita i vjerodostojna "slika" koju smo vidjeli u prilogu, da li na tom mikroregionu BiH država zaista nema ingerenciju, da li zaista tamo vlada šerijatski zakon, i ko naseljava to selo? Od čega žive, gdje rade, da li imaju osnovnu školu, ko su nastavnici, i td.
pure_love

#2 Re: Maoča Gornja

Post by pure_love »

bio u maoci prosle godine,sve u redu..naravno da je ekipa iz "posteno" pretjerala da bi zvucalo radikalno
homo_sapiens

#3 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

pure_love wrote:bio u maoci prosle godine,sve u redu..naravno da je ekipa iz "posteno" pretjerala da bi zvucalo radikalno

Vjerujem da je po tvom ubjedjenju u Maoci sve u redu. A s kojim razlogom je bila posjeta Maoci ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4 Re: Maoča Gornja

Post by -LIBERO- »

Pa mozda je covjek trazio adekvatan smjestaj gore.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Maoča Gornja

Post by dr.gog »

Dooshka..

Image
bosss

#6 Re: Maoča Gornja

Post by bosss »

Da li zatvarati oči ili su suočiti sa malim problemom koji može postati veliki
http://www.novine-online.com/vijesti/do ... rizam.html
http://www.---NO LINKS---.com/
Bosanac sa dna kace

#7 Re: Maoča Gornja

Post by Bosanac sa dna kace »

sjetimo se teksta iz Vecernjge lista o istom mjestu od prije 2 godine, gdje su napisali kako ti ljudi igraju oko vatre....
na kraju kad je zupnik iz susjednih katolickih sela otisao sa svojom pastvom da obidje selo i da odrzi misu tamo da pokaze kako su ti ljudi miroljubivi, to na kraju niko nije napisao.....al nejse, mora se nac zrtveno janje....
in33sa

#8 Re: Maoča Gornja

Post by in33sa »

Bice da je FTV ekipa izmislila i ton koji smo culi, ono kad bradati sa stapom policajcu kaze "ne zanima me, ovdje vasi zakoni ne vrijede".
stochar

#9 Re: Maoča Gornja

Post by stochar »

in33sa wrote:Bice da je FTV ekipa izmislila i ton koji smo culi, ono kad bradati sa stapom policajcu kaze "ne zanima me, ovdje vasi zakoni ne vrijede".
naravno da su to izmislili... eeeee, ne znas ti kakva se cuda sve mogu izvesti danas u montazi, posebno kad su u montazi inevjerci, islamofobi ili jos gore - srbi! evo jos jedan negativno nastrojen tekst (sta oni imaju protiv jordanskog sistema obrazovanja, koji je, savrsen!?):

Vehabije su u uzurpiranim školskim prostorijama u naselju Maoča kod Brčkog organizirale ilegalnu školu po jordanskom sustavu, piše sarajevsko Oslobođenje. "Nemoj ništa pisati, nemoj da te tražim poslije ovoga.
Jel' jasno?", govorio je novinaru Oslobođenja (vjero)učitelj u ovo školi Nusret Imamović.

Zasmetalo mu je što je upitan po kojem je planu i programu organzirana nastava i koliko djece pohađa nastavu u školi, kojom bi, prema teritorijalnoj nadležnosti, trebalo upravljati Ministarstvo obrazovanja Tuzlanskog kantona.

"Ministarstvo je zapustilo školu i mi smo je svojim novcem iz svojih džepova renovirali. Ovdje su nekad bili konjušari. Sad mi, o svom trošku, školujemo našu djecu", kazao je Imamović.

Samozvani "glasnogovornik braće vehabija" u ovom mjestu Hajrudin Ribić tvrdi da se nastava odvija po državnom planu i programu, "ali ne bosanskom, već jordanskom obrazovnom sustavu".

U školi ima oko 20 djece, a Ribić nije želio otkriti na koji se način financira ova škola.

U Ministarstvu obrazovanja TK ne znaju da u Maoči postoji ikakva osnovna škola, piše Oslobođenje.
rogic

#10 Re: Maoča Gornja

Post by rogic »

homo_sapiens wrote:Maoča Gornja, selo u blizini Brčkog, poznato po intrigantnoj samoizoliranosti zbog useljenih mudžahedina (vehabija ili selefija ili kako se već nazivaju, ili samo fundamentalista), i u kojem vlada šerijatski zakon, a najmanje zakoni i pravila sekularne države Bosne i Hercegovine, i o čijoj gostoljubivosti smo imali priliku da se uvjerimo u kratkotrajnom prilogu novinarske ekipe TV emisije "Pošteno".

Zanima me da li je istinita i vjerodostojna "slika" koju smo vidjeli u prilogu, da li na tom mikroregionu BiH država zaista nema ingerenciju, da li zaista tamo vlada šerijatski zakon, i ko naseljava to selo? Od čega žive, gdje rade, da li imaju osnovnu školu, ko su nastavnici, i td.
Nije ono ništa što se vidjelo u prilogu,da su bili tamo pri pojavi mladog mjeseca ,imali bi šta vidjet.
Kad brača sjednu na metle,svaka TDI,pa počnu letat iznad livada,pa prave lupinge ,a neki probijaju i zvučni zid.
Ma strava :-)
Bosanac sa dna kace

#11 Re: Maoča Gornja

stochar wrote:
in33sa wrote:Bice da je FTV ekipa izmislila i ton koji smo culi, ono kad bradati sa stapom policajcu kaze "ne zanima me, ovdje vasi zakoni ne vrijede".
naravno da su to izmislili... eeeee, ne znas ti kakva se cuda sve mogu izvesti danas u montazi, posebno kad su u montazi inevjerci, islamofobi ili jos gore - srbi! evo jos jedan negativno nastrojen tekst (sta oni imaju protiv jordanskog sistema obrazovanja, koji je, savrsen!?):

Vehabije su u uzurpiranim školskim prostorijama u naselju Maoča kod Brčkog organizirale ilegalnu školu po jordanskom sustavu, piše sarajevsko Oslobođenje. "Nemoj ništa pisati, nemoj da te tražim poslije ovoga.
Jel' jasno?", govorio je novinaru Oslobođenja (vjero)učitelj u ovo školi Nusret Imamović.

Zasmetalo mu je što je upitan po kojem je planu i programu organzirana nastava i koliko djece pohađa nastavu u školi, kojom bi, prema teritorijalnoj nadležnosti, trebalo upravljati Ministarstvo obrazovanja Tuzlanskog kantona.

"Ministarstvo je zapustilo školu i mi smo je svojim novcem iz svojih džepova renovirali. Ovdje su nekad bili konjušari. Sad mi, o svom trošku, školujemo našu djecu", kazao je Imamović.
Samozvani "glasnogovornik braće vehabija" u ovom mjestu Hajrudin Ribić tvrdi da se nastava odvija po državnom planu i programu, "ali ne bosanskom, već jordanskom obrazovnom sustavu".

U školi ima oko 20 djece, a Ribić nije želio otkriti na koji se način financira ova škola.

U Ministarstvu obrazovanja TK ne znaju da u Maoči postoji ikakva osnovna škola, piše Oslobođenje.
vrlo interesantno ljudi otovorili skolu o svom trosku....ono sto bi trebala da radi drzava oni rade............
pitam se kad mozemo imat francuske, njemacke, turske, grcke, hrvatske, srpske itd..skole koje rade po planu i programu drugih drzava sto ne bi imali i jordansku? :? :shock:
Bosanac sa dna kace

#12 Re: Maoča Gornja

to ti para usi, a ne para ti usi kad politicar, koji je siri nego dulji i ima oblik komsija Jovinog krmka Jajonje, koji nosi ime i prezime Milorad Dodik kaze da ne priznaje BiH.
giordania

#13 Re: Maoča Gornja

Post by giordania »

stochar wrote:

Mogu samo reci da je sistem obrazovanja u Jordanu jako dobar.Prelistajte malo statistike pa ce te vidjeti koliko je u Jordanu visokoobrazovanih i koliki je procenat studenata koji studije zavrse.
homo_sapiens

#14 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

Bosanac sa dna kace wrote:
vrlo interesantno ljudi otovorili skolu o svom trosku....ono sto bi trebala da radi drzava oni rade............
pitam se kad mozemo imat francuske, njemacke, turske, grcke, hrvatske, srpske itd..skole koje rade po planu i programu drugih drzava sto ne bi imali i jordansku? :? :shock:

Ako saznas gdje postoji bosanska skola (jer vec postoje francuske, turske, grcke, srpske, bosnjacke, njemacke, hrvatske, jordanske, iranske ...) javi nam, imamo djece koja bi zeljela pohadjati bosansku skolu, po planu i programu bosanskom :D
homo_sapiens

#15 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

Bosanac sa dna kace wrote:
to ti para usi, a ne para ti usi kad politicar, koji je siri nego dulji i ima oblik komsija Jovinog krmka Jajonje, koji nosi ime i prezime Milorad Dodik kaze da ne priznaje BiH.

Je li ovaj post rezultat jordanskog sistema obrazovanja, ili kakvog drugog :D
IBM

#16 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

Cisto informativno, posto vidim da neki gradjani-forumasi nisu u toku, onaj prilog je repriziran, dakle star je ima par godina, dok je duska jos vodila posteno govoreci na BHTV1, ko je tad gledao, mogao se prisjetiti.Neki drugi ocigledno nisu.
homo_sapiens

#17 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

IBM wrote:Cisto informativno, posto vidim da neki gradjani-forumasi nisu u toku, onaj prilog je repriziran, dakle star je ima par godina, dok je duska jos vodila posteno govoreci na BHTV1, ko je tad gledao, mogao se prisjetiti.Neki drugi ocigledno nisu.

A ova je posjeta i pisanje staro sedam dana: http://www.novine-online.com/vijesti/do ... rizam.html

"Nusret Imamović, vođa neformalne vehabijske zajednice iz Gornje Maoče pored Brčkog, smatra kako samoubilački napadi nisu zabranjeni, te da ih treba koristiti "u izuzetnim prilikama i situacijama".

Svoj stav o samoubilačkim napadima iznio je na portalu "---NO LINKS---", odgovarajući na pitanje jednog posjetitelja da li je grijeh opasati se dinamitom i raznijeti među grupom kjafira (nevjernika). Nusret Imamović odranije je poznat policiji u Brčkom i Tuzli".
IBM

#18 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

N.Imamovic je odgovorio na to pitanje davnooo, dakle nista novo. Ti se tad nisi bavio ovim pitanjima.

A izvor su Nezavisne Novine???? :D a screenshot na stranici tih novina je vezan za slijedece pitanje:

Da li je dozvoljeno mudžahidu da se bori prilikom pokušaja njegova zarobljavanja ako zna da će to dovesti do njegove smrti, a neće koristiti muslimanima niti naštetiti nevjernicima?

a procitaj odgovor i reci mi gdje spominje samoubilacki napad?

Bilo kako bilo, poenta je da je Duska pustila stari prilog iz BHTV-a, a koji je za neke ovdje bio kao nov.
homo_sapiens

#19 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

U pravu si :D Ovdje je stranica sa pitanjima i odgovorima.
06.decembra, 2008. godine je postavljeno pitanje: Da li je dozvoljeno mudžahidu da se bori prilikom pokušaja njegova zarobljavanja... i dan odgovor. Prije 14 dana (sto ti rece daaaaavno :D ), uhvatila se paucina koliko je star odgovor :D

http://www.---NO LINKS---.com/index.php?op ... &Itemid=40

U navodima, vjerovatno u cilju edukacije, izmedju ostalog, pise i ovo:

Ja ne marim dok me kao muslimana ubijaju
na kojem će mjestu biti moja pogibija
IBM

#20 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

homo_sapiens wrote:U pravu si :D Ovdje je stranica sa pitanjima i odgovorima.
06.decembra, 2008. godine je postavljeno pitanje: Da li je dozvoljeno mudžahidu da se bori prilikom pokušaja njegova zarobljavanja... i dan odgovor. Prije 14 dana (sto ti rece daaaaavno :D ), uhvatila se paucina koliko je star odgovor :D

:lol: OK. Hajd sad fino procitaj clanak iz Nezavisni i procitaj taj link sto si postavio, i nadji gdje se spominje samoubilacka akcija, a kada sve to uradis, onda fino procitaj ko je dao odgovor :D

Da li je dozvoljeno mudžahidu da se bori prilikom pokušaja njegova zarobljavanja...
subota, 06 decembar 2008 20:21
El. pošta Štampa PDF
borba_mudzahida_prilikom_hapsenjaEs-selamu alejkum,

Da li je dozvoljeno mudžahidu da se bori prilikom pokušaja njegova zarobljavanja ako zna da će to dovesti do njegove smrti, a neće koristiti muslimanima niti naštetiti nevjernicima?
Molim Allaha da vas učvrsti na istini!

Odgovor:

We alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu,

Da Allah i tebe učvrsti na istini i nagradi svakim hajrom.

Da, dozvolejno je mudžahidu u pomenutoj situaciji da se bori pored toga što pretpostavlja da će najvjerovatnije biti ubijen, a posebno onda kada kod njega preovladava mišljenje da će ga kafiri mučiti i maltretirati na najsvirepije načine. Dokaz ovome jeste postupak plemenitog ashaba Asima ibn Sabita, radijellahu anhu. Od Ebu Hurejre, radijellahu anhu, se prenosi da je Rekao: “Allahov Poslanik je poslao izvidnicu na čelu sa Asimom ibn Sabitom – a on je djed Asima ibn Omera ibn Hattaba - pa su oni krenuli sve dok nisu došli do mjesta između Usfana i Mekke. Neko je o njima obavijetio ljude iz Benu Lahjana koji su pripadali plemenu Huzejl, pa je sto strijelaca počelo pratiti njihove tragove sve dok nisu došli do mjesta gdje su Asim i njegovi drugovi odsjeli i tu našli košpice hurmi koje su ponijeli kao opskrbu. Kada vidoše košpice rekoše: Ovo su hurme Jesriba (Medine). Nastavili su slijediti njihove tragove sve dok ih nisu stigli. Asim se zajedno sa svojim drugovima sklonio na jednu uzvišicu a oni ih opkoliše sa svih strana i rekoše: “Imate obećanje i ugovor da ukoliko se nama predate nećemo ubiti nijednog od vas.”Asim reče: “Što se mene tiče ja ne prihvatam zaštitu mušrika. Gospodaru moj obavijesti o nama Tvog Poslanika.” Mušrici ga pogodiše strijelama i ubiše njega i još sedam ljudi sa njim. Ostao je Hubejb, Zejd, i još jedan čovjek. Oni se predadoše pod ugovorom kojeg su im mušrici dali, ali kada dođoše do njih odriješiše lukove i konopcem luka vezaše njihove ruke. Onaj treći čovjek koji je bio sa Hubejbom i Zejdom reče: “Ovo je prva pronevjera.”Odbio je da krene sa njima, pa ga oni ubiše nakon što su pokušali da ga povedu sa njima. Hubejba i Zejda su prodali mekelijama. Hubejba su kupili sinovi Harisa ibn Amira ibn Nevfela, jer je Hubejb ubio Harisa na dan Bedra. Hubejb je kod njih bio zatvorenik. Kada su odlučili da ga ubiju posudio je britvu od jedne ćerke Harisa da bi njome odstranio dlake sa stidnih mjesta. Žena nije obratila pažnju tako da jedno dijete priđe Hubejbu a on ga uze i stavi na krilo. Kada je to primjetila uplašila se velikim strahom kojeg je Hubejb vidio. Hubejb joj tada reče: “Zar se plašiš da ću ga ubiti? To nikada ne bi učinio inšaAllah.” Ta žena je nakon toga govorila: “Nisam vidjela boljeg zatvorenika od Hubejba. Vidjela sam ga kako u okovima jede grožđe a u Mekki nije bilo ni jednog grozda. To je bio samo rizk kojeg mu je Allah podario.” Kada su ga htjeli ubiti u haremu Hubejb im reče: “Pustite me da klanjam dva rekata.” Nakon što je klanjao on im reče: “Tako mi Allaha da vi ne bi pomislili da se plašim smrti ja bih još klanjao. ”Time je postao prvi koji je uveo sunnet klanjanja dva rekata prije ubistva. Zatim reče: “Gospodaru moj sve ih poubijaj” a zatim doda:

Ubio ga je Ukbe ibn Haris. Kurejšije poslaše ljude da dođu sa nečim od tijela Asima jer je Asim ubio jednog od njihovih velikana na dan Bedra. Međutim Allah na njegovom tijelu posla roj pčela koje ga zaštitiše od njihovih izaslanika tako da mu nisu mogli prići.” (Pogledaj Sahihul Buhari 4/1449, Siretun-nebijjil muhtar 285. str.).

Plemeniti ashab Asim ibn Sabit, i još sedmoro drugih ashaba, je odbio da se preda mušricima pored toga što su on i ashabi bili opkoljeni od strane mušrika, i mušrici ih držali na nišanu zapetim strijelama.

U cjelini kažemo da odgovarajući postupak u takvom trenutku odabire sam mudžahid. Ako smatra da je bolje da se bori pa makar bio ubijen, onda neka postupi kao Asim. A ako misli da je bolje da se preda jer postoji mogućnost da će biti oslobođen onda neka postupi kao preostali ashabi.

Odgovorio: prof. Ebu Usame Idriz Bilibani
stochar

#21 Re: Maoča Gornja

Post by stochar »

nakon novinskih napisa i nakon teksta u Startu pitanje oko raznosenja je uklonjeno sa sitea.

Pitanje:
Da li je grijeh da se čovjek opasa dinamitom i raznese među grupom kafira?

Odgovor:
Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo da ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama.

haj' sad ti znaj sta je za koga 'posebna prilika i situacija'!

A i ovo je zanimljivo:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

Godinu dana opominjem svoju ženu da se prekrije, da stavi hidžab, ali ona odbija, neće i još nije spremna. Rekao sam joj da se poslije Ramazana prekrije inače ću joj dati talak (razvod). Da li ispravno postupam? Ima li prisile u islamu? Da li imam pravo da je natjeram da se prekrije? Allah vas nagradio.

Odgovor:

Vealejkumuselam,

Jedno od najvećih tvojih prava i obaveza je da naređuješ ono što je Allah naredio svima, a posebno sebi pa onda svojoj porodici. Najveće pravo tvoje žene kod tebe je da traži da joj naređuješ ono što joj je Allah naredio. Što se tiče talaka (razvoda) to je takođe tvoje pravo ali preporučujemo da sa tim ne požuruješ.

cuj, njeno pravo je da trazi da joj muz naredjuje?! intrsting...
IBM

#22 Re: Maoča Gornja

Post by IBM »

ja ti fino kazem da nije a ti opet tako.......procitaj sad sta je stochar napisao...

stochar wrote:nakon novinskih napisa i nakon teksta u Startu pitanje oko raznosenja je uklonjeno sa sitea.

Pitanje:
Da li je grijeh da se čovjek opasa dinamitom i raznese među grupom kafira?

Odgovor:
Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo da ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama.

A i ovo je zanimljivo:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

Godinu dana opominjem svoju ženu da se prekrije, da stavi hidžab, ali ona odbija, neće i još nije spremna. Rekao sam joj da se poslije Ramazana prekrije inače ću joj dati talak (razvod). Da li ispravno postupam? Ima li prisile u islamu? Da li imam pravo da je natjeram da se prekrije? Allah vas nagradio.

Odgovor:

Vealejkumuselam,

Jedno od najvećih tvojih prava i obaveza je da naređuješ ono što je Allah naredio svima, a posebno sebi pa onda svojoj porodici. Najveće pravo tvoje žene kod tebe je da traži da joj naređuješ ono što joj je Allah naredio. Što se tiče talaka (razvoda) to je takođe tvoje pravo ali preporučujemo da sa tim ne požuruješ.

cuj, njeno pravo je da trazi da joj muz naredjuje?! intrsting...
homo_sapiens

#23 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

"IBM" ja ti fino kazem da nije a ti opet tako.......procitaj sad sta je stochar napisao...

Evo procitao. Mislis na ovaj dio ispod, mada su pitanja razlicita, smisao je isti:
"stochar"

Pitanje:
Da li je grijeh da se čovjek opasa dinamitom i raznese među grupom kafira? (za one koji ne razumiju "majcinski" - arapski, jezik Bosnjackog naroda u BiH, u prijevodu znaci - grupom nevjernika

Odgovor:
"Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo da ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama".

fixer

#24 Re: Maoča Gornja

Post by fixer »

ko odrzava ovaj site? pogleda li ko pod video sta sve ima? :shock:
homo_sapiens

#25 Re: Maoča Gornja

Post by homo_sapiens »

fixer wrote:ko odrzava ovaj site? pogleda li ko pod video sta sve ima? :shock:
Evo nekih od naslova "edukativnog" video materijala, koji se moze i skinuti za kreiranje vlastite arhive: http://---NO LINKS---.com/index.php?option ... y=4&page=1

- Džihad video: Dokumentarni filmovi i video klipovi džihadske sadržine

- Mudžahedini su jedno tijelo: Video dokumentarac o mudžahidima i njihovom jedinstvu. Veličina fajla: 141MB

- Oni koji su sebe prodali Allahu: Kratak opis: Ekskluzivne video snimke mudžahida koji se spremaju za šehidske akcije. Dirljiv govor mudžahida neposredno prije odlaska u šehidske akcije

- DŽUBA - bagdadski snajperista 3. dio: Kratak opis: Treći dokumentarni film o legendarnom bagdadskom snajperisti.

- Riječ je riječ sablji - Pohod Muezzina: Kratak opis: Ovo je prvi film iz serijala video dokumentaraca "Riječ je riječ sablji" koji govori o pohodu Ebu Gariba iz Mekke. Ebu Garib je izvršilac šehidske akcije, a meta napada je bila - danska ambasada u Islamabadu! To je bila osveta ponosnog mudžahida za vrijeđanje Allahovog Poslanika sallallahu alejhi we sellem.

- Džihad i šehadet zapovjednika Ebu-l-Hasana: Kratak opis: "Džihad i šehadet zapovjednika Ebu-l-Hasana" je dokumentarni film koji vjernička srca ne ostavlja ravnodušnim. Video koji će, inšaAllah, srušiti sve predrasude po pitanju džihada i mudžahida. Pogledajte video o životnom putu i šehadetu (pogibiji na Allahovom putu) jednog iskrenog mudžahida.

- Vojni kamp - Ebu Ibrahim Mustafa: Kratak opis: Dokumentarni film o mudžahidima kampa Ebu Ibrahim Mustafa, treninzima i pripremama za džihad. Video koji se mora pogledati.

- Ebu Omer El-Maqdisi: Kratak opis: Kratak i vrlo interesantan video intervju sa hrabrim mudžahidom, trenerom mudžahida i učesnikom u iračkom džihadu, Ebu Omerom el Maqdisijem

- Elegija za zvijezdu među junacima: Kratak opis: Kratak, jezgrovit i dirljiv govor šejha Ez-Zawahirija o zvijezdi među junacima - Ebu Habbabu el Misriju

- Video poruka šejha mudžahida Usame bin Ladena
Locked