Ili ona najava BMW 5 1.6 tri turbo
Ja sam protiv ovoga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ili ona: There is no replacement for displacementmadner wrote:Nidje veze, isto ovi 2.0 turbo motori.
Podpis:
Americke firme 1980
Sto je to problem?Industrialyzer wrote:Na ovu temu me potakla rasprava o novom Mondeu u temi o Golfu pa bih volio da cujem sta vi mislite o ovom trendu da se recimo u jednog Mondea stavi motor od 1000ccm i tri cilindra. Turbo koji se vrti na 250.000 obrtaja je sve samo ne pouzdan. Mislim ovo je moje misljenje koje se zasniva na citanju nekih magazina. Mozda u praksi bude stvarno pouzdano.
Ili ona najava BMW 5 1.6 tri turbo![]()
Ja sam protiv ovoga
Jaro nigdje veze.sema911 wrote:bmw 328 i u evropi dolazi sa sa dvolitrasem,.
sve okej turbo se vrti toliko i toliko al koliki ce bit servis za takvu stvar,.
a i vala smjesno i jadno zvuci 1,0 motor u onolikom mondeu
turbo da ti smanji potrosnju hoce malo ako se ne vrti kada dodje taj motor na trziste i vozi ga kao da nije 1,0 vec kao da je veci motor 2,0 pa ces vidjet razlike ima on nm i snage ko ovaj a sama desavanja u ovom motoru sa vecom zapremino i veca eksplozija u cilindru daju drugaciji osjecaj
nova acura tl ima 3,5 i 3,7 motor dok stara tl 7gen ima 3,2 motor i 250 konja a passat 211 razlika nekih 40tak konja a cc je sa 4motionom i njegov start i acure,. tl-ovi konji nemogu dostic to vrijeme koje su izgubili na startu a cc laksi jos nekih par kila
i da koliko ce dugo taj motor izdrzat razno razna maltretiranja i hebavanja stare sta ce se desit 2 vlasniku poslije oni 100kkm iz garancije
Jebote ulozili su ogroman novac u ecoboost motore, i to im se vec isplati. U UK 1/4 prodaje je 1.0 Tvnm wrote:obrtni moment je tu, konjske snage su tu, ne vidim razloga da ne moze takav motor i u vozila srednje klase.
e sad da je vjerovatno dosta opterecen i da nece proci bez ozbiljnijeg odrzavanja i tu i tamo kojeg kvara, to se slazem.
Ja govorim za americko trziste.emko1234 wrote:cc dolazi na svim trzistima s motorom od 211ks. i vw nema vise klasicnog automatika, samo dsg za te auto. tako da i 3.6 dolazi sa dsg mjenjacem i 3.6 ima 300ks.
stari passat je dolazio s 2.0t i s 200ks.
i glupo je poredjenje bmwa s 2.0turbo motorom i mondea koji je par cm veci od trice i koji ima duplo manji motor. taj motor u bmwu je twin power turbo, ima turbinu varijabilne geometrije.
koncept je na papiru dobar al u praksi je smijesan. isto kosto je smijesno u volvu s80 vidjelt 1.6 dizel, il da se sad u audija a8 pocne stavlja 2.0t. moze on ici i ici ce, jer 2.0t ima 270ks. al nije to to.
ja sam vozio 1.2tce u cliu i twingu, i velika ja razlika u voznji izmedju ta dva auta, a nisu dimenizijama razliciit toliko. sad zamisli kolika je razlika u fiesti, focusu pa onda i mondeu.
nezamislivo.
mislim ko voli nek izvoli. al u autu koje kosta 50+ k km s malo boljom opremom je smijesno nudit taj motor. ako imam para za auto, imat cu i za jaci motor koji ce kostat par milja vise. smijem se kladit da se kod nas nece prodat nijedan mondeo s tim motorom.
Ja sam za Smarta čuo baš suprotno, al pošto ga nikada nisam ni posjedovao niti vozi ne mogu da potvrdim.mayab wrote:Ja bih samo naveo Smarta prve generacije , oni imaju 0,9l motore, tri cilindra, turbo; dosta strucnjaka je bilo sumnjicavo u dugotrajnost istih kad su se pojavili, evo sad nakon dosta godina , koliko sam ja informiran, ti motori su sasvim u redu i rade bez problema preko 200000 km
Slazem se u potpunosti.Haris.ba wrote:Predviđam da će se za 20 -ak godina svađati po forumu da li je bolje za golfa uzeti 0,2 tsi ili 0,2 tdi.
P.S.
Ako mali motor godišnje npr. uštedi goriva 3000 maraka. Isplati se onda svake godine raditi i generalku od 1500 maraka.Nema to veze sa može li povući, stvar je ekonomičnosti i borbe protiv konkurencije. Što komplikovaniji sistemi to je teže za kineske i slične firme da samostalno uđu na tržište i preplave ga proizvodima koje su sami napravili.
kakve ti gluposti pricas C R36 ima 300 konja i jede 2.0T za dorucakjefferson wrote:Jaro nigdje veze.sema911 wrote:bmw 328 i u evropi dolazi sa sa dvolitrasem,.
sve okej turbo se vrti toliko i toliko al koliki ce bit servis za takvu stvar,.
a i vala smjesno i jadno zvuci 1,0 motor u onolikom mondeu
turbo da ti smanji potrosnju hoce malo ako se ne vrti kada dodje taj motor na trziste i vozi ga kao da nije 1,0 vec kao da je veci motor 2,0 pa ces vidjet razlike ima on nm i snage ko ovaj a sama desavanja u ovom motoru sa vecom zapremino i veca eksplozija u cilindru daju drugaciji osjecaj
nova acura tl ima 3,5 i 3,7 motor dok stara tl 7gen ima 3,2 motor i 250 konja a passat 211 razlika nekih 40tak konja a cc je sa 4motionom i njegov start i acure,. tl-ovi konji nemogu dostic to vrijeme koje su izgubili na startu a cc laksi jos nekih par kila
i da koliko ce dugo taj motor izdrzat razno razna maltretiranja i hebavanja stare sta ce se desit 2 vlasniku poslije oni 100kkm iz garancije
U americi CC sa 2.0T motorom dolazi sa prednjom vucom. CC sa 4motion dolazi sa 3.6 motorom koji isto kaska za tim 2.0T. Ja imam tog CC, i vozao sam i 3.6 sa 280ks i definitivno je bolji osjecaj u voznji sa 2.0T jer je uparen sa DSG mjenjacem dok 3.6 dolazi sa klasicnim automatikom.
CC u SAD ima 200ks a ne 211, tako da je razlika jos veca.
To da li izgleda smjesno ili ne sto je 1.0ltr motor ispod haube nema veze. Eno poceli su u F150 stavljati 3.6 eco-boost motore umjesto 5.3ltr V8. To je u americi prije par godina bilo smjesno, a danas 63% prodanih automobila je 4 cilindra a milion barela nafte manje se uvozi dnevno.
Koga briga jel smjesno ili ne, a odrzavanje? Pa ja vozam turbo motore vec godinama i nema nesto posebne teorije odrzavanja, osim sto se kvalitetno ulje mora sipati!
Najjaci Smart ima 102 KS i pravi ga Brabus.mayab wrote:Ja bih samo naveo Smarta prve generacije , oni imaju 0,9l motore, tri cilindra, turbo; dosta strucnjaka je bilo sumnjicavo u dugotrajnost istih kad su se pojavili, evo sad nakon dosta godina , koliko sam ja informiran, ti motori su sasvim u redu i rade bez problema preko 200000 km