MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

glade

#351 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by glade »

detroit-mercy wrote:
JThomas wrote:a koliko si ti to vođa navijača upoznao u životu? 3, 5, 20? ili nijednog?

idi ti na svoju tekmu i viči veselo de-fense... :roll: :roll:
Bolje fino dijete za ruku pa vikati de-fense, nego da me pet tisuca HZ na tabutu nosa i oplakuje. Nego, stvarno koje je to pravilo da vodja mora biti celav i u prncipu bez pokojeg zuba. :thumbup: :thumbup:
to imas neke predrasude o celavim ljudima?

Image
odvijac

#352 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by odvijac »

halo ba,sta se rassravljate sa ovim tetkama,koji redovno smaraju forum,pa sad naletila aktuelna tema na sportskom dijelu foruma,pa nas navijace truju svojim flozofiranjima...imate temu razne diskusije i tamo prdite i dokazujte svoj intelekt,a nas pustite da u miru sve ovo prebrodimo :x
detroit-mercy

#353 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:ne odgovori mi, koliko si vođa navijača upoznao, kad si zadnji put bio na utakmici i kojoj?
RedWings/Pittsburg Penguins sto se tice vodja upoznao par i sve ko jedan, celavi bez po kojeg zuba. Cak stavise ovaj jedan bio visoko u hijerahiji Grobara, pored gore navedenih karakteristika imao je i glavu punu oziljaka.
Nego sto vazda treba da ima jedan ili dva predvodnika, zar se ne slazes da to malo lici na pshiologiju krda. Ono, ovan pa jos glasan, sa zvonom.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#354 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Halleluhwah »

detroit-mercy wrote:
JThomas wrote:ne odgovori mi, koliko si vođa navijača upoznao, kad si zadnji put bio na utakmici i kojoj?
RedWings/Pittsburg Penguins sto se tice vodja upoznao par i sve ko jedan, celavi bez po kojeg zuba. Cak stavise ovaj jedan bio visoko u hijerahiji Grobara, pored gore navedenih karakteristika imao je i glavu punu oziljaka.
Nego sto vazda treba da ima jedan ili dva predvodnika, zar se ne slazes da to malo lici na pshiologiju krda. Ono, ovan pa jos glasan, sa zvonom.
Kad si već spomenuo zvončiće, reći ću ti da si pobrkao lončiće.
JThomas

#355 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by JThomas »

ogroman ti je uzorak, nema šta.

navijači i vođe navijača u americi? nije ova tema za tebe, iskreno ti kažem, stvarno nije...
Halleluhwah

#356 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Halleluhwah »

JThomas wrote:ogroman ti je uzorak, nema šta.

navijači i vođe navijača u americi? nije ova tema za tebe, iskreno ti kažem, stvarno nije...
I to, ni manje ni više, iz prve posred nakih pingvina.

PIN-PIN-PING-PING-PINGVIVIVINI!
detroit-mercy

#357 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

Halleluhwah wrote:

Bolje i to nego da me neki bezubi ovan voda okolo u krud, pa kud on udari ostali za njim.
glade

#358 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by glade »

detroit-mercy wrote:
Halleluhwah wrote:

Bolje i to nego da me neki bezubi ovan voda okolo u krud, pa kud on udari ostali za njim.
ma dobro hajde... tebe je vod'o zubati

Image
Halleluhwah

#359 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Halleluhwah »

detroit-mercy wrote:
Halleluhwah wrote:

Možda se plaših hormonalija*, a možda im se diviš?
JThomas ti zaobilaznim putem želi reći da nemaš pojma. Zaista neke stvari ne razumiješ.
*hormonalija - slikovit naziv za dotične nadarene muškošću koja im uspora rast kose

BOLJE ĆELAV NEGO ŠABAN!
Last edited by Halleluhwah on 09/10/2009 19:24, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#360 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Bosanski_kralj »

detroit-mercy wrote: RedWings/Pittsburg Penguins sto se tice vodja upoznao par i sve ko jedan, celavi bez po kojeg zuba. Cak stavise ovaj jedan bio visoko u hijerahiji Grobara, pored gore navedenih karakteristika imao je i glavu punu oziljaka.
Što tebi smetaju ćelavi ljudi?

Evo sad odjednom su najveći problem navijači u BiH. Koliko je navijača poginulo od ruke protivničkog navijača u BiH? Ni jedan, za smrt Anera i Vedrana je kriva policija.
Sad nam je veći problem, zapaljena baklja, par razveljenih stolica, polupanih prozora i razbijenih glava(samih navijača) od recimo pogibija na našim cestama. Svakog vikenda se čuje da je nekoliko mladih ljudi poginulo u saobraćajnoj nesreći (ne prilagođena brzina, alkohol...). Naravno toga će i dalje biti, dok ljudi znaju da mogu dati 20KM policajcu i imati 2,3 promila alkohola u krvi ili voziti kroz naselje 120km/h.
Je li vas veći strah navijača ili pijane budale koja vas svakom vašom vožnjom autom, može usmrtiti.
detroit-mercy

#361 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

Da si svjestan koji vas cobani dole vodaju i handre ne bi se smio javiti, pa zar nevidis jado kako su vas napalili pa se ovuda udruzjete po forumu, ko neka sila a oni mezete li mezete. Nego dok je ovaca bice i vune.
Zar ne vidis da mi precjednik dobi Nobela :thumbup:
JThomas

#362 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by JThomas »

hajde da pokušam ukratko razjasniti neke stvari...

meni nije bitno s kim željo igra, bitno je da željo igra. sve svodi na to. ne zanima me, ja MORAM na utakmicu, to je jače od mene.
da mi je samo znati gdje su ti silni obožavatelji kluba kad je on deseti na tabeli, a tekma u srijedu s laktašima, po kiši...gdje ste tad, strah vas "huligana"? koga i čega vas je strah na utakmicama na kojima nema gostujućih navijača? gdje si kad tim reda poraze, ti koji tvrdiš da ga voliš, samo te, eto, strah huligana? priznajte samim sebi - mrsko vam je, cijelih kilometar ili dva do jednog ili drugog stadiona. ili vas jednostavno ne zanima dovoljno, ili vam je bitnija engleska liga od tima koji zovete svojim...

što je sasvim razumljivo, ljudski i u redu. ali molim vas, nemojte se zvati navijačima, i stavljati sebe u isti koš s ljudima koji su tu neovisno o rezultatima, po kiši, vjetru, snijegu, na gostovanjima po selendrama. ili još gore, popovati im s visine i glumiti neki nivo, bacati se stereotipima koje forsiraju jeftini mediji a NE ZNATE kakvih sve ljudi ima na svakoj tribini. ne znate. sami priznajete da ne idete na utakmice, i sad se vi našli da serete s nekog pijedestala o nivou kulture navijača naoružani informacijama koje ste čuli od tetke rubejde.

i među tim navijačima ima ljudi svih profila, kao i u svim društvenim grupama. generalizacije su glupe, netačne i isforsirane od strane medija, zato uostalom i jesu generalizacije. što je i normalno, jer incidenti, krv i smrt prodaju novine i bildaju statistike gledanosti TV stanica. ali kad sam već kod krvi, nešto čisto sumnjam da će se novine baš sjatiti da pišu o sutrašnjoj akciji DAROVANJA krvi TM.

ali eto, možda i griješim, volio bih da me demantuju...
detroit-mercy

#363 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

Bosanski_kralj wrote:
detroit-mercy wrote: RedWings/Pittsburg Penguins sto se tice vodja upoznao par i sve ko jedan, celavi bez po kojeg zuba. Cak stavise ovaj jedan bio visoko u hijerahiji Grobara, pored gore navedenih karakteristika imao je i glavu punu oziljaka.
Što tebi smetaju ćelavi ljudi?

Evo sad odjednom su najveći problem navijači u BiH. Koliko je navijača poginulo od ruke protivničkog navijača u BiH? Ni jedan, za smrt Anera i Vedrana je kriva policija.
Sad nam je veći problem, zapaljena baklja, par razveljenih stolica, polupanih prozora i razbijenih glava(samih navijača) od recimo pogibija na našim cestama. Svakog vikenda se čuje da je nekoliko mladih ljudi poginulo u saobraćajnoj nesreći (ne prilagođena brzina, alkohol...). Naravno toga će i dalje biti, dok ljudi znaju da mogu dati 20KM policajcu i imati 2,3 promila alkohola u krvi ili voziti kroz naselje 120km/h.
Je li vas veći strah navijača ili pijane budale koja vas svakom vašom vožnjom autom, može usmrtiti.
Iskreno da kazem i jednih i drugih, mada to oko par stolica i razbijenih izloga se podastire pod tepih i namjerno minimizira. Ne znam zbog cega se navijaci nastoje prikazati u nekom ruzicastom svjetlu. Narvno da navijaci nisu jedini problem u BiH ali su sigurno jedan od problema koji kao sto vidis moze da izazove teze posljedice za ovu zemlju nego kada pijana budala zgazi nekoga. I ovdje ne mislim samo na navijace Sarajeva nego kompletne Saban Lige.
Jer maltene skoro svaki susret u zemlji malo fali da preraste u nesto gore. Pametnome dosta. :thumbup:
Halleluhwah

#364 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Halleluhwah »

JThomas, :thumbup:

Joj što ne volim dijasporski diskurac. Ako ti je predsjednik dobio Nobelovu nagradu, onda mu idi lizati guzicu. JA i MI imamo TRI GUZICE! da ližemo.
Bosanski_kralj

#365 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Bosanski_kralj »

detroit-mercy wrote:Da si svjestan koji vas cobani dole vodaju i handre ne bi se smio javiti, pa zar nevidis jado kako su vas napalili pa se ovuda udruzjete po forumu, ko neka sila a oni mezete li mezete. Nego dok je ovaca bice i vune.
Eto ti si u SADu svjestan šta se ovdje događa.
Tipični dijasporac, polupismen barem što se bosanskog jezika tiče, a nađe nama vamo soliti pamet
Šibicar

#366 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Šibicar »

detroit-mercy wrote:Da si svjestan koji vas cobani dole vodaju i handre ne bi se smio javiti, pa zar nevidis jado kako su vas napalili pa se ovuda udruzjete po forumu, ko neka sila a oni mezete li mezete. Nego dok je ovaca bice i vune.
Jašta svaka ti je zlatna,dobi Nobela,država koja je ratovala najviše na svijetu,na svim kontinetima,čak su više vremena u ratu,nego u miru.I dan danas ratuju i još ih hvališ,i još lafo ti miroljubiv... :roll: Hajde gledaj pingvine,nije fudbal za tebe...
detroit-mercy

#367 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:hajde da pokušam ukratko razjasniti neke stvari...

meni nije bitno s kim željo igra, bitno je da željo igra. sve svodi na to. ne zanima me, ja MORAM na utakmicu, to je jače od mene.
da mi je samo znati gdje su ti silni obožavatelji kluba kad je on deseti na tabeli, a tekma u srijedu s laktašima, po kiši...gdje ste tad, strah vas "huligana"? koga i čega vas je strah na utakmicama na kojima nema gostujućih navijača? gdje si kad tim reda poraze, ti koji tvrdiš da ga voliš, samo te, eto, strah huligana? priznajte samim sebi - mrsko vam je, cijelih kilometar ili dva do jednog ili drugog stadiona. ili vas jednostavno ne zanima dovoljno, ili vam je bitnija engleska liga od tima koji zovete svojim...

što je sasvim razumljivo, ljudski i u redu. ali molim vas, nemojte se zvati navijačima, i stavljati sebe u isti koš s ljudima koji su tu neovisno o rezultatima, po kiši, vjetru, snijegu, na gostovanjima po selendrama. ili još gore, popovati im s visine i glumiti neki nivo, bacati se stereotipima koje forsiraju jeftini mediji a NE ZNATE kakvih sve ljudi ima na svakoj tribini. ne znate. sami priznajete da ne idete na utakmice, i sad se vi našli da serete s nekog pijedestala o nivou kulture navijača naoružani informacijama koje ste čuli od tetke rubejde.

i među tim navijačima ima ljudi svih profila, kao i u svim društvenim grupama. generalizacije su glupe, netačne i isforsirane od strane medija, zato uostalom i jesu generalizacije. što je i normalno, jer incidenti, krv i smrt prodaju novine i bildaju statistike gledanosti TV stanica. ali kad sam već kod krvi, nešto čisto sumnjam da će se novine baš sjatiti da pišu o sutrašnjoj akciji DAROVANJA krvi TM.

ali eto, možda i griješim, volio bih da me demantuju...
Ljubav za igru i/ili tim mogu da razumijem, ali moras biti iskren i reci da ono sto se danas desava na stadionima sirom bivse je daleko od toga. Prema tome budi iskren, i reci bi li ti svoga klinca od 5-6 godina poveo sa sobom da mu docaras ljepotu igre i atmosfere. Puno je onih koji su davno prestali ici na utakmice jer kao i sa vecinom stvari u ovoj zemlji, minority rules. :thumbup:
detroit-mercy

#368 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

Šibicar wrote:
Jašta svaka ti je zlatna,dobi Nobela,država koja je ratovala najviše na svijetu,na svim kontinetima,čak su više vremena u ratu,nego u miru.I dan danas ratuju i još ih hvališ,i još lafo ti miroljubiv... :roll: Hajde gledaj pingvine,nije fudbal za tebe...
A ti se docepaj pijace pa sibicari i dalje, kada su rokali okolo po brdima onda si im hvalio predsjednika na sva usta. Mada iskreno zaboli me k..., za Americke predjsednike, ovo je samo bila digresija na sliku sto je jaro postavio. Jer kao sto vidis, kod njih budalu nakon par godina zamijene a kod nas budale zamjenjuju nas.
JThomas

#369 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by JThomas »

zna se gdje se ide sa klincima, i uopšte ako ne želiš da navijaš - na koju tribinu. ja prvi ne idem uvijek na navijačku tribinu. i takvih ljudi ima hejbet i sad na željinom sjeveru, na koševu na istoku, i sa djecom, i sa djevojkama i ženama...al da nekad i odeš na utakmicu i uvjeriš se iz prve ruke, to bi znao. umjesto što sereš s distance od 5.000 km i s informacijama iz sedme ruke.
detroit-mercy

#370 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

Svaka tribina na stadionu je navijacka tribina ili bi barem tako trebalo da bude, ali budale ne dozvoljavaju. I sta se zove vijest iz prve ruke, to da je momak poginuo zbog gluposti, to da je masa povrijedjenih. To da se slicne stvari konstantno desavaju, Mostar, Zenica, Siroki, Sarajevo.
Mozda ja stvarno to i ne razumijem, ne razumijem da treba da poginem za nekoga kome se je cilj samo sto bolje se prodati (igraci), ili dici/oprati sto vise love (uprava klubova), a u principu ih za navijace zaboli neka stvar. Sti sto navijaci misle da su neko i nesto.
Halleluhwah

#371 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Halleluhwah »

detroit-mercy wrote:Svaka tribina na stadionu je navijacka tribina ili bi barem tako trebalo da bude, ali budale ne dozvoljavaju. I sta se zove vijest iz prve ruke, to da je momak poginuo zbog gluposti, to da je masa povrijedjenih. To da se slicne stvari konstantno desavaju, Mostar, Zenica, Siroki, Sarajevo.
Mozda ja stvarno to i ne razumijem, ne razumijem da treba da poginem za nekoga kome se je cilj samo sto bolje se prodati (igraci), ili dici/oprati sto vise love (uprava klubova), a u principu ih za navijace zaboli neka stvar. Sti sto navijaci misle da su neko i nesto.
Gospode. :shock: :roll: :-) Pa zašto na početku nisi rekao da si jedan od onih ''što bih ja išao na utakmicu i pratio nogomet kada nemam ništa od toga i što bi oni na meni zarađivali''? Diskvalifikovao si se kao ozbiljan sudiskutant.
odvijac

#372 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by odvijac »

odvijac wrote:halo ba,sta se rassravljate sa ovim tetkama,koji redovno smaraju forum,pa sad naletila aktuelna tema na sportskom dijelu foruma,pa nas navijace truju svojim flozofiranjima...imate temu razne diskusije i tamo prdite i dokazujte svoj intelekt,a nas pustite da u miru sve ovo prebrodimo :x
to prijatelju potvrdjuje moju tezu,ne samo on,nego pun ih klinac...lijece svoje zivce i dosadu na ovoj temi,a nisu upuceni,pih...ko im klacka koske...
saabsa

#373 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by saabsa »

Zamolio bi administraciju da @detroit-mercy zabrane pisanje na pdf fudbal
Unaprijed hvala
JThomas

#374 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by JThomas »

ja ti lijepo pokušao objasniti neke stvari. ali ti ne da ne možeš da shvatiš, nego uopšte i ne pokušavaš. možda i čitaš, ali ti očigledno ne ulazi u glavu.

ti mene našao ubjeđivati idu li ljudi s djecom na utakmice ili ne idu, izvini, zamisli obrnutu situaciju, kad bi ja tebi iz sarajeva držao vaz o sastavu publike na utakmicama red wingsa. glupo je, znaš, pravo je glupo.

i savršeno je normalno da na jednu tribinu idu "vatreniji" navijači, a oni kojima se samo gleda utakmica na drugu, tako je na svakom stadionu na ovom svijetu. ako sam ja došao da grickam košpice - ugodnije ću se osjećati s onima koji su također došli da grickaju košpice, ako sam došao da navijam, ići ću s onima koji su također došli da navijaju...šta ti tu ima smetati?

ne interesuje te, nije ti dobar fudbal, ne razumiješ to, strah te, misliš da zarađuju na tebi, mrsko ti, bilo koji razlog...nije bitno. nemoj ići, niko te ne tjera da ideš niti te smatra manje vrijednim zato što ne ideš. ali nemoj vala ni objašnjavati onome ko ide ko stoji do njega na tribini, ili mu dijeliti savjete s visine kako i šta bi on trebao. onako, djeluje glupo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#375 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by hrasno38 »

Dugo sam razmisljao da li bih trebao da napisem nesto o svim ovim strasnim i nemilim dogadjajima koji su potresli i protresli ovaj dio dio BiH, sporttske poklonike i sve one koji sport posmatraju ocima necega sto bi trebalo da se se bazira na fer, korektnom, zabavnom i necemu sto bi svakog mladog covjeka trebalo da izgradjuje u pozitivca a ne u negativca. Mnogo mladih ljudi je poginulo za ovu zemlju ali za neki svetiji cilj, za slobodu, za svoju zemlju, porodicu, prijatelje ali poginuti za fudbalski klub je beznadezno i totalno pogresno. Nekoliko puta do sada u ovih nekoliko godina sam pisao da na fudbalske utakmice vise ne idem radi upravo ovakvih stvari, radi nekih mladih ljudi koji sebe sa ponosom zovu "Manijaci", "Horde Zla", "Robijasi" itd itd. Jednostavno ma koliko volio klub za koji navijam jednostavno ne mogu dopustiti da me neko poistovjecuje sa takvim imenima jer ta imena su najblaze receno bolesna. Kada je ne neki nacin ubijen Amer Kasapovic rekao sam da najcesce u takvim sukobima najdeblji kraj izvuku oni sto prave najmanje belaja. Horde Zla godinama sebe dizu nebesa hvaleci se svojim prijeratnim bitkama i tucama, svojom nesagledivom snagom koja ponekad pocinje licicti na SF ali sa tom pricom vrlo jednostavno se kupuju mladi, jos nedovoljno razvijeni mozgovi, zeljni dokazivanja i kroz belaje jedine mogucnosti da se o njima prica. Svih proslih godina FK Sarajevo je u Sirokom imalo vise nego zavidnu podrsku svojih navijaca i nije bilo nikada niti priblizno ovakvih scena. Ali izgleda da je ipak ove godine ta posjeta bila malo drukcija nego sve one protekle. U svoj ovoj prici imaju cetiri strane. Horde Zla, Skripari, stanovnici Sirokog i policija. I niti jedna strana u svom metezu nije cista i nema pravo ni pred bogom ni pred narodom reci da nije kriva. Onome ko ne poznaje nase navijaccke skupine bi se masa nekih prica mogla i prodati ali onima koji zive u BiH i gledaju sve to godinama tesko. Ko je prvi poceo, ko je najveci krivac, ko je razbio policijsko auto....ko je zapalio zito je totalno nebitno jer je izgubljen jedan zivot radi usrane fudbalske utakmice dva jos usranija BH fudbalska kluba.
Horde zla su se po obicaju prepotentno iskrcale u Sirokom sa tezom "jebat cemo majku ovim seljacima iz Listice" a seljaka kad dohvatis na njegovoj zemlji najebo si ko zuti ili jos jednostavnije kad udjes u neciju kucu i pocnes praviti sranja onda ocekuj da ces fasovati i tako je i bilo. I Horde i Skripari su krivi a krivlji je onaj koji je zapoceo sranje a onaj sto je pucao je klasicni ubica i to vise nema veze sa sportom, navijanjem niti bilo cime slicnim i on treba da odgovara kao i svaki klasicni ubica. Svako tko je ispalio metak je potencijalni ubica izuzev ako nije policajac i nije postupio po protokolu.
Nadam se da ce ovaj strasni i tragicni dogadjaj biti nauk navijacima da je razlika izmedju navijanja i huliganstva ogromna i da se radi prvog slavi a radi drugog tuguje i ponekad gube ljudski zivoti i to zbog najvaznije sporedne stvari na svijetu.
Nema ovdje u svemu ovome niti ikakog smisla niti ikakve skole jer su pali na ispitu svi, ali na zalost jedan je pao u crnu zemlju bez prilike za popravni i o tome bi trebali svi dobro dobro da razmisle.
Post Reply