Situacija zadnjih godina po pitanju derbija se malo izmijenila u odnosu na period prije toga, pa se mozhe vidjeti i pokoja tucha, devastiranje GRAS-ovih prevoza i ostali belaji prouzrokovani alkoholom i ostalim opojnim sredstvima. Ali derbi u Sarajevu nikada nije bio ni nalik onom beogradskom izmedju Partizana i Crvene Zvezde, ili najvecem hrvatskom izmedju Dinama i Hajduka. Mozhda je to ono shto daje shmek ovom nashem derbiju, jer se nerijetko mogu vidjeti ljudi u shalovima i dresovima suparnichkih ekipa kako zajedno idu na tekmu, a pred stadionom razlaz za tih 90 minuta koliko traje derbi. Naravno, ovdje ne mislim na pripadnike HZ i TM jer oni ipak organizovano dolaze na stadion. Meni je zhao @dea86 ako si dozhivjela neke neprijatnosti za vrijeme odigravanja utakmica izmedju Sarajeva i Zhelje, ali garantujem ti zhivotom da Beogradom, Zagrebom ili Splitom ne bi mogla kroz pojedine kvartove proci nikako u dresovima odredjenih klubova, a u Sarajevu to nije bio sluchaj nikad, niti ce nadam se biti.dea86 wrote:
Jedan glas razuma na forumu, svaka čast! Dobro se sjećam kada sam došla na studij u Sarajevo, prvi savjeti koje sam dobila od cimerice su da se čuvam džeparoša i da ne izlazim iz stana kada igraju Željo i Sarajevo. Sada se odjednom svi vole a na idućem derbiju će si razbijati glave...
I upozorenje ostalim forumashima, molim vas suzdrzhite se nepotrebnih rijechi, jer se sve mozhe iskazati na puno adekvatniji i primjereniji nachin! Hvala!