MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#301 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by burek_in_space »

dea86 wrote:
Jedan glas razuma na forumu, svaka čast! Dobro se sjećam kada sam došla na studij u Sarajevo, prvi savjeti koje sam dobila od cimerice su da se čuvam džeparoša i da ne izlazim iz stana kada igraju Željo i Sarajevo. Sada se odjednom svi vole a na idućem derbiju će si razbijati glave... :(
Situacija zadnjih godina po pitanju derbija se malo izmijenila u odnosu na period prije toga, pa se mozhe vidjeti i pokoja tucha, devastiranje GRAS-ovih prevoza i ostali belaji prouzrokovani alkoholom i ostalim opojnim sredstvima. Ali derbi u Sarajevu nikada nije bio ni nalik onom beogradskom izmedju Partizana i Crvene Zvezde, ili najvecem hrvatskom izmedju Dinama i Hajduka. Mozhda je to ono shto daje shmek ovom nashem derbiju, jer se nerijetko mogu vidjeti ljudi u shalovima i dresovima suparnichkih ekipa kako zajedno idu na tekmu, a pred stadionom razlaz za tih 90 minuta koliko traje derbi. Naravno, ovdje ne mislim na pripadnike HZ i TM jer oni ipak organizovano dolaze na stadion. Meni je zhao @dea86 ako si dozhivjela neke neprijatnosti za vrijeme odigravanja utakmica izmedju Sarajeva i Zhelje, ali garantujem ti zhivotom da Beogradom, Zagrebom ili Splitom ne bi mogla kroz pojedine kvartove proci nikako u dresovima odredjenih klubova, a u Sarajevu to nije bio sluchaj nikad, niti ce nadam se biti.

I upozorenje ostalim forumashima, molim vas suzdrzhite se nepotrebnih rijechi, jer se sve mozhe iskazati na puno adekvatniji i primjereniji nachin! Hvala!
Alkos

#302 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Alkos »

emigracija wrote:Fakat ne kontam kakve veze ima ime neke grupe. Koliko god se ''intelektualci'' natezali jednostavno ne postoje argumenti da bi se po tome donosili zaključci. Ja vam garantujem da bi se u Listici na nas pistolji potezali i da se zovemo ''procvjetali zumbuli'' a ne HZ...
:D
Nasmija me iskreno! Hvala, to mi je trebalo nakon svih ovih desavanja :)
elSaik

#303 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by elSaik »

stari_sarajevski_gospodin wrote:jesul bili Boysi danas n?a sahrani
Vidio sam jednog gospodina sa šalom Dinama oko vrata.
elSaik

#304 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by elSaik »

Nažalost, nešto što se moglo uočiti posljednjih dana jeste slika koju obični ljudi imaju o navijačima, a ona je poražavajuće loša. Čim se spomenu "navijači" odmah se odgovara sa "divljaci, ubice, kriminalci, lopovi. Sve to treba isprebijati, pozatvarati. Besposličari, dangubi i vandali." Na stranu to što pojedinci time pokušavaju opravdati ubistvo, o tome zaista ne mogu da pišem. Ali, žalosno je recimo da niko ne spominje, primjera radi, da su Manijaci prikupili preko 2000 maraka za Vedada malog. Da će sutra ići organizovano darovati krv. Ne spominju se i mnoge druge pozitivne stvari koje su odradila Udruženja kako navijača FKŽ, tako i FKS. Ne spominju se ni na stotine odrađenih utakmica na kojima nije bilo nikakvih incidenata, na kojima je dostojanstveno predstavljen grad iz kojeg dolaze.

Ne. To ništa nije bitno. Bitnije je to što nakon derbija bude razbijen pokoji prozor na vozilima Grasa. Koliko je potrebno ljudi da se razbije 1 prozor? 1 čovjek. Pa hajmo izračunati. Dakle, neka 50 prozora bude razbijeno, to je 50 ljudi. 50 od 10.000 kad se igra na Grbavici, 50 od 20.000 kad se igra na Koševu. Procentualno je to u prvom slučaju 0.5%, a u drugom 0.25%. I zbog tih ni više od pola procenta, svi navijači su divljaci, vandali i šta sve ne.

Nažalost, niko od vas "civilizovanih" neće stati na moju (kao navijača) stranu kada mi policajac u Lukavici kaže "dođi Siniši, mater ti yebem balijsku" i počne pendrečiti, ali će svako stati na stranu tog istog policajca, ako ja na njega bacim kamen da mi on ne bi yebao mater. Zbog čega sam ja divljak, a on ne?

Ne sporim da, s obzirom na izmiješanost pripadnika navijačke skupine, postoje unutar istih i ljudi sa ne baš pohvalnom prošlošću i sadašnjošću, ali isto tako postoje i odlični učenici, srednjoškolci, studenti, intelektualci, ljudi koji su uspješni u svojim strukama, pravnici, doktori, profesori itd, itsl. Izgleda da generalizacija nije nikada poželjna, osim ako se radi o navijačima. Tad mogu svi u isti koš. ;-)
Alkos

#305 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Alkos »

elSaik wrote:Nažalost, nešto što se moglo uočiti posljednjih dana jeste slika koju obični ljudi imaju o navijačima, a ona je poražavajuće loša. Čim se spomenu "navijači" odmah se odgovara sa "divljaci, ubice, kriminalci, lopovi. Sve to treba isprebijati, pozatvarati. Besposličari, dangubi i vandali." Na stranu to što pojedinci time pokušavaju opravdati ubistvo, o tome zaista ne mogu da pišem. Ali, žalosno je recimo da niko ne spominje, primjera radi, da su Manijaci prikupili preko 2000 maraka za Vedada malog. Da će sutra ići organizovano darovati krv. Ne spominju se i mnoge druge pozitivne stvari koje su odradila Udruženja kako navijača FKŽ, tako i FKS. Ne spominju se ni na stotine odrađenih utakmica na kojima nije bilo nikakvih incidenata, na kojima je dostojanstveno predstavljen grad iz kojeg dolaze.

Ne. To ništa nije bitno. Bitnije je to što nakon derbija bude razbijen pokoji prozor na vozilima Grasa. Koliko je potrebno ljudi da se razbije 1 prozor? 1 čovjek. Pa hajmo izračunati. Dakle, neka 50 prozora bude razbijeno, to je 50 ljudi. 50 od 10.000 kad se igra na Grbavici, 50 od 20.000 kad se igra na Koševu. Procentualno je to u prvom slučaju 0.5%, a u drugom 0.25%. I zbog tih ni više od pola procenta, svi navijači su divljaci, vandali i šta sve ne.

Nažalost, niko od vas "civilizovanih" neće stati na moju (kao navijača) stranu kada mi policajac u Lukavici kaže "dođi Siniši, mater ti yebem balijsku" i počne pendrečiti, ali će svako stati na stranu tog istog policajca, ako ja na njega bacim kamen da mi on ne bi yebao mater. Zbog čega sam ja divljak, a on ne?

Ne sporim da, s obzirom na izmiješanost pripadnika navijačke skupine, postoje unutar istih i ljudi sa ne baš pohvalnom prošlošću i sadašnjošću, ali isto tako postoje i odlični učenici, srednjoškolci, studenti, intelektualci, ljudi koji su uspješni u svojim strukama, pravnici, doktori, profesori itd, itsl. Izgleda da generalizacija nije nikada poželjna, osim ako se radi o navijačima. Tad mogu svi u isti koš. ;-)
:thumbup:
_071_

#306 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by _071_ »

stari_sarajevski_gospodin wrote:jesul bili Boysi danas n?a sahrani
Bio je predstavnik Bad Blue Boysa na sahrani, od danas respekt za Dinamo Zagreb, za razliku od splitsko-dalmatinske bagre koja podržava istomišljenike iz Širokog.
strong69

#307 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by strong69 »

elSaik wrote: Ne sporim da, s obzirom na izmiješanost pripadnika navijačke skupine, postoje unutar istih i ljudi sa ne baš pohvalnom prošlošću i sadašnjošću, ali isto tako postoje i odlični učenici, srednjoškolci, studenti, intelektualci, ljudi koji su uspješni u svojim strukama, pravnici, doktori, profesori itd, itsl. Izgleda da generalizacija nije nikada poželjna, osim ako se radi o navijačima. Tad mogu svi u isti koš. ;-)
Generalizacijama su skloni ljudi sa predrasudama i ljudi sa neznanjem. Apsolutno je tacno da medu navijacima ima i ovakvih kakvim se pokusavaju predstaviti. Ali ima i drugacijih i drugih. A to svi negiraju.
Corto Maltese

#308 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Corto Maltese »

strong69 wrote: Generalizacijama su skloni ljudi sa predrasudama i ljudi sa neznanjem. Apsolutno je tacno da medu navijacima ima i ovakvih kakvim se pokusavaju predstaviti. Ali ima i drugacijih i drugih. A to svi negiraju.
De, razvodni još malo. Ne radi se o "generalizaciji", tačnije o uopštavanju što bi bio prijevod te riječi na naš lijepi jezik, nego se radi o postojanju rizičnih skupina i o metodi uklanjanja rizika. Fudbalski navijači, tačnije pripadnici pojedinih navijačkih grupa su jedna od rizičnijih. U savremenoj sigurnosnoj operativi se primjenjuju skale rizika na osnovu kojih se vrši procjena situacije. Na susretima KK Široki i KK Bosna, koji u pravilu odlučuju o tituli prvaka države, u prosjeku bude više navijača nego na fudbalskim utakmicama NK Široki vs. FK Sarajevo/FK Željezničar, a manje je policije. Zbog čega? Zato što je policija procijenila da je rizik manji. Možemo izaći iz okvira sporta. Na koncertu Halida Bešlića ili Tonija Cetinskog će biti manje obezbjeđenje nego na, recimo, Thompsonovom koncertu. Zbog čega? Jebi ga, 'nako!
fara_mo

#309 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by fara_mo »

Fasizam je vec dugo vremena prisutan, ustvari nikad se nije ni gubio. Pogledajte samo ovaj tekst od strane svinjskog:

voje viđenje posljednjih događanja u bh nogometu iznijela je i Udruga prijatelja športske obitelji Zrinjski. Osvrt prenosimo u cijelosti: "Svjedoci smo, a to pokazuju i dokazi, rušilačkog i divljačkog pohoda navijača Sarajeva na Široki Brijeg.

Nisu oni uradili ništa što na športskim događanjima nije već viđeno niti su izumili toplu vodu kada su počeli sami sebe braniti. Sve je izašlo iz športskih okvira onog trenutka kad su izvršna vlast i tzv. državni mediji stali na stranu tih huligana.

Napadima na stanovnike Širokog Brijega i optuživanjem tih ljudi za organiziranje napada na navijače Sarajeva ta ista televizija obavlja posao sudskih tijela i etiketira Široki Brijeg kao grad fašista i šovinista. U proteklim danima mogli smo čuti mnoštvo stavova i mišljenja, među njima i izbornika Miroslava Blaževića.

Iz njegovih riječi dalo se iščitati kako će on po načelu "preko veze" spriječiti zabranu isticanja zastave hrvatskog naroda u BiH na utakmicama PL BiH. Pa, gospodine Blaževiću vi bi kao osoba koja navodno voli ovu državu trebali cijeniti njene institucije i zakone. Udruga kao skupina ljudi koja nije zadovoljna unutarnjim uređenjem BiH ipak poštuje te iste institucije i zakone.

Još prije 17 dana predali smo Ombudsmanu za ljudska prava žalbu protiv diskriminacije i zabrane zastava. Ne trebate, dakle, ništa vi nama sređivati, neka pravna država uradi svoje.

U tom smislu napominjemo i gospodinu Kebi da je isto trebao učiniti nakon događaja koji su za posljedicu imali tragičnu smrt Vedrana Puljića. Na taj način ne biste gospodine Kebo od ovog događaja napravili podlogu za vaše skupljanje političkih poena. Udruga daje punu potporu stanovnicima Širokog Brijega u nastojanjima da sa svog grada skinu etiketu fašističkog grada koja im je nametnuta putem pojedinih medija.

Na kraju, dajemo potporu i svojim članovima te građanima Mostara koji se žele pridružiti prosvjednim skupovima na kojima se nastoji ukazati na medijsku hajku prema Širokom Brijegu", zaključuje se u osvrtu.

Oni se drze vazda zajedno, zato je jos vaznije da se i mi drzimo jos vise. Pozdrav iz Mo
Corto Maltese

#310 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Corto Maltese »

A da se udružujemo na ovakav način, i da, umjesto blokade saobraćaja proslijeđujemo ovu vijest na susjedno- komšijske portale:
http://www.net.hr/sport/page/2009/10/09 ... tml?pos=n1
tazmaniaBAN

#311 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by tazmaniaBAN »

Plavih_11 wrote:

Ovo je bilo na dnevniku NTV Hayat ali ne mogu da nadjem drugi dio, malo duzi, koji su pustili poslije vijesti u sedam!
Hajde ako neko ima da postavi ??!?!
Cafe Camargue

#312 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Cafe Camargue »

Corto Maltese wrote:
Cafe Camargue wrote:
Corto Maltese wrote:Ne kontam ovo "to je sad najmanja bitno" Do kada će to biti najmanje bitno? Šta treba da se desi pa da to opet postane bitno? Jebi ga, meni je bitno. Bitno mi je da mi se ne dešavaju ovakve stvari:
Vozim se Koševskom ulicom, kolona se zaustavlja jer odozdo idu navijači, ko oslobodioci, po sred ceste. I fino mi stojimo, da pustimo te navijače, kad jedan, 55 kila sa krevetom (to je pravilo u ovom gradu- što sitniji to silniji) hopla- pruži nogu pa na moju haubu, pa preko krova pa niz gepek. I odma pređe na sljedeće auto u koloni. Sad bih ja izletio, i da je on mnogo teži od tih 55 kila da ga pitam "Pošto hauba?", ali ne smijem pred djetetom (koje nijemo i isprepadano posmatra situaciju sa zadnjeg sjedišta). Šta ne smijem? Ne smijem ništa. Ne smijem pred djetetom ni da ispadnem siledžija koji bi sa navedenim žgoljom hladno pomeo i trotoar i kolovoz i srpanj i Trpanj , niti da rizikujem du mu na njegove oči babu iscipelari dvadesetak po imenu zlih, ali u stvari jako miroljubivih pripadnika "pijano drogirane bande iz ruralnih dijelova grada" kako ih ti nazva. Ali ne vidjeh, pritom, nikog od Fine Gradske Raje, koja, kao što čitav svijet zna, (a naročito stanovnici Širokog), čine ogromnu večinu Hordi Zla, da ga opominju da nije pristojno hodati po tuđim haubama, krovovima i gepecima. Dobro, vjerovatno sam ja samo glupi Bošnjo, koji nije dovoljno sazrio da shvati da je hauba pala (pardon, udubljena) za nacionalnu stvar.
Možda i griješim, ali jesi li ti onaj što je najglasniji bio kad je trebalo smijeniti Semihu nakon ubistva pokojnog Denisa ?
Sad si našao da pričaš o grasu i udubljenoj haubi?! Svašta bih ti rekao, ali zbog težine trenutka - prešutiću. Srešćemo se već nekad.
Taj sam, priznajem. I sada bih ja u proteste, ali protiv organizovanih huliganskih grupa, samo teško da će neko sa mnom. Narod ih se boji, više nego vlasti. Jebi ga, valjda ih oni što su ubili Denisa jako podsjećaju na one koji gaze po haubama. Skoro da bih se mogao zakleti da je bar jedan od njih trojice bar jednom, prije februara prošle godine, zagazio po nečijoj haubi, nozi, glavi, bubrezima. Nije lako zabit nož u živo čeljade bez pripreme. Šta misliš, da je Knezoviću ono bio prvi metak koji je opalio. I da je onaj Francuz u Beogradu stradao od "Grobara"- početnika? A onaj policijski automobil u Širokom se spontano samozapalio? I tako se pripreme odvijaju, regrutni centri svake nedelje pokazuju snagu grupne mržnje, dok ljudi odmahuju "Ali to je sad najmanje bitno..." i tako sve dok ne padne mrtva glava. A kad padne, naravno, drugi su krivi. U stvari, to je jedino dobro u cijeloj priči. Jasno je ko krivac. Hercegovačkim medijima su krive Sarajlije i niko do Sarajlija. Sarajlijama su krivi Hercegovci i niko do Hercegovaca. Dakle krivac je jedan, samo mu ime zavisi od geografskog položaja onoga ko ga izgovara. Baš kao nakon one povijesno-историјске utakmice između Dinama i Звезде. Цела Србија je znala da su krivi Boban and co., dok je cijeloj Hrvatskoj bilo jasno da se ime krivca, kakvo god bilo, piše ćirilicom, pa makar bio i Хрвоје. I i jedni i drugi su nakon toga organizovali proteste, svako ispred, to jest ispod svoga konja. Odužih ja pravo, a jalov mi pos'o, svakako je sve svima jasno, samo se prave nevješti. Nego, spomenuo si nekakav susret, pa šta ćemo kad se sretnemo, nekad?
Sretali smo se i ranije, znamo se.
Prosto je nevjerovatno koliko naše Sarajlije haman pa marginaliziraju UBISTVO, dok se bore protiv navijača, huligana!
I dok Hz i druge navijačke huliganske grupe organiziraju humanitarne akcije za bolesne, siromašne, nekome gaze po haubi i predstavljaju suštinu problema. Pa ne znam, čini mi se da puno veću opasnost po društvo predstavljaš TI, nego taj što hoda po haubama. Jer ko zna, možda i tebi pukne film pa potegneš pištolj. I u Širokom tvrde da su štitili svoju imovinu.
uvijek dobar post

#313 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by uvijek dobar post »

tazmaniaBAN wrote:
Plavih_11 wrote:

Ovo je bilo na dnevniku NTV Hayat ali ne mogu da nadjem drugi dio, malo duzi, koji su pustili poslije vijesti u sedam!
Hajde ako neko ima da postavi ??!?!
http://www.youtube.com/watch?v=YxQoRuNUYGU
Asana

#315 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Asana »

Prosto je nevjerovatno koliko naše Sarajlije haman pa marginaliziraju UBISTVO, dok se bore protiv navijača, huligana! I dok Hz i druge navijačke huliganske grupe organiziraju humanitarne akcije za bolesne, siromašne, nekome gaze po haubi i predstavljaju suštinu problema. Pa ne znam, čini mi se da puno veću opasnost po društvo predstavljaš TI, nego taj što hoda po haubama. Jer ko zna, možda i tebi pukne film pa potegneš pištolj. I u Širokom tvrde da su štitili svoju imovinu.
Caffe, cini se da si blizak udurzenju navijaca. Po tvojim rijecima oni cine vise dobra nego Dobro.ba ... Zasto onda ne biste u svoj interni pravilnik udruzenja unijeli da iskljucujete sve one koji zarade krivicnu prijavu ili kakvu presudu zbog nasilnickog ili bilo kakvog drugog kriminogenog ponasanja?

Kad vase udruzenje ima toliko plemenitih ljudi koji zele ciniti dobro, zasto ne vodite racuna o posljedicama svog hordanja? Zasto bi se podrazumijevalo da navijaci imaju pravo u svom odusevljenju unistavati tudju imovinu anonimno, bez ikakve odgovornosti? Je li to hauba, prozor, sjedista u trolejbusu, neki izlog... nebitno. Kome treba ispostaviti racun? Vasem klubu koji se finansira i od naseg novca, ili vasem udruzenju?

Ili samom pociniocu? Kako ga identificirati? Tesko, sa kapuljacom i salom preko lica.
Zasto to nosite kad se nemate cega stidjeti?

Zasto se podrazumijeva bacanje kamenja, razbijanje flasa... zasto to smatrate simpaticnim, nevinim i zabavnim, kada od toga ostaju masnice, posjekotine, a uvijek moze doci i do ozbiljnijih posljedica?

Kada ste kaznili nekog svog clana zbog nasilnickog ponasanja?
Koliko vasih clanova ima dosje u policiji? Je li tacno da je Kebin su-pregovarac, predstavnik vaseg udruzenja - na uvjetnoj slobodi???

I da vidis, dobro si uocio opasnost po drustvo: to su smo svi mi koji moramo trpiti teror skupina cije je teroriziranje stanovnista legalizirano, ozvaniceno, dozovljeno, podrazumijeva se ... jer svakome od nas moze kad-tad puci film... svako od nas moze jednom reci "jes' ti to frajer?" "kosiba?" i upotrijebiti pritom neprimjerenu kolicinu sile ... ako vladaju pravila divljeg zapada, svako od nas moze jednom vrisnuti - a gdje je meni pistolj??

I bas zato nije nimalo cudno sto vam se takvo ponasanje dozvoljava. Jer po zakonu vjerovatnoce, znalo se da ce pasti krv kad tad, pokrenuti emocije, prije svega mladih ljutih zesetokih, i skrenuti tok dogadjaja na nepovratan put revansizma ...

Docekali su.
Corto Maltese

#316 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Corto Maltese »

Cafe Camargue wrote: Sretali smo se i ranije, znamo se.
Prosto je nevjerovatno koliko naše Sarajlije haman pa marginaliziraju UBISTVO, dok se bore protiv navijača, huligana!
I dok Hz i druge navijačke huliganske grupe organiziraju humanitarne akcije za bolesne, siromašne, nekome gaze po haubi i predstavljaju suštinu problema. Pa ne znam, čini mi se da puno veću opasnost po društvo predstavljaš TI, nego taj što hoda po haubama. Jer ko zna, možda i tebi pukne film pa potegneš pištolj. I u Širokom tvrde da su štitili svoju imovinu.
Ne marginaliziram ubistvo. Pokušavam skrenuti pažnju na pokušaje da to ubistvo bude opravdanje za sve prethodne i alibi za sve buduće grijehe navijačkih grupa. Jer problem je što se, čim neko kaže da su HZ krive za belaj to čuje kao "Oni iz Širokog nisu ništa krivi!" i obrnuto. To, ukratko, nije tačno.
A postavljena teza je vrlo zanimljivo, jer sam prethodnih dana premotavajući film nešto slično pitao sebe, kao i neke poznanike (svi Sarajlije, da ne bude zabune). Naime, šta bi se desilo da zateknu veću grupu maskiranih osoba kako im lomi radnju, razvaljuje auto i sl. Svima je rafalanje prvo palo na pamet. Svi zreli ljudi, svi svjesni da je to protivzakonito, siledžijski, nehumano i šta sve ne, ali svi sa istim odgovorom: "Ja bih jarane zarafalo po njima, pa makar..."
Naravno, pitanje bilo hipotetičko. Naravno, i odgovor je bio hipotetički jer vjerujem da ogromna većina upitanih i nema čime rafalati, a iz prazne se ne puca, ali, kao što si i sam primjetio u jednom komentaru dovoljan je jedan od 50, jedan od 100... i mrtva glava.
A pitanje je zaista zanimljivo. Šta bi bilo da je bilo obrnuto? Predlažem ti da ga i ti postaviš sebi i svojim poznanicima. Pošto kažeš da se znamo, barem od jednog poznanika si već dobio odgovor. Hipotetički, podrazumijeva se.
salle_eh1986

#317 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by salle_eh1986 »

Dok je mene i dok idem na utakmice, zastave Srbije i Hrvatske se neće isticati na našim terenim, samo BH zastava. A što se tiče da ostala dva naroda ističu svoje zastava to je budaloštinja, njihova zastava je i moja zastava jer živimo u istoj državi a zna se koja je to. Ili mogu da nadđu neko drugo SVOJE obilježje koje se razlikuje od zastava Srbije, tj. Hrvatske pa nek ističu slobodno. A što se tiče izjava iz Zrinjskog to netreba nikoga da čudi, to nije klub već ustaška organizacija, klub koji se zove HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB ZRINJSKI imenom sve govori, nema mjesta onima koji nisu Hrvati, ili nek nisu muslimani=bošnjaci pa nek su sve ostalo
detroit-mercy

#318 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

salle_eh1986 wrote:Dok je mene i dok idem na utakmice, zastave Srbije i Hrvatske se neće isticati na našim terenim, samo BH zastava. A što se tiče da ostala dva naroda ističu svoje zastava to je budaloštinja, njihova zastava je i moja zastava jer živimo u istoj državi a zna se koja je to. Ili mogu da nadđu neko drugo SVOJE obilježje koje se razlikuje od zastava Srbije, tj. Hrvatske pa nek ističu slobodno. A što se tiče izjava iz Zrinjskog to netreba nikoga da čudi, to nije klub već ustaška organizacija, klub koji se zove HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB ZRINJSKI imenom sve govori, nema mjesta onima koji nisu Hrvati, ili nek nisu muslimani=bošnjaci pa nek su sve ostalo
Boja Fesa boja Dresa, koliko licemjerja, boja fesa moze, ali ne moze Zrinjski. E moja rajo, kako ste samo naivni.
detroit-mercy

#319 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by detroit-mercy »

Asana wrote:
Prosto je nevjerovatno koliko naše Sarajlije haman pa marginaliziraju UBISTVO, dok se bore protiv navijača, huligana! I dok Hz i druge navijačke huliganske grupe organiziraju humanitarne akcije za bolesne, siromašne, nekome gaze po haubi i predstavljaju suštinu problema. Pa ne znam, čini mi se da puno veću opasnost po društvo predstavljaš TI, nego taj što hoda po haubama. Jer ko zna, možda i tebi pukne film pa potegneš pištolj. I u Širokom tvrde da su štitili svoju imovinu.
Caffe, cini se da si blizak udurzenju navijaca. Po tvojim rijecima oni cine vise dobra nego Dobro.ba ... Zasto onda ne biste u svoj interni pravilnik udruzenja unijeli da iskljucujete sve one koji zarade krivicnu prijavu ili kakvu presudu zbog nasilnickog ili bilo kakvog drugog kriminogenog ponasanja?

Kad vase udruzenje ima toliko plemenitih ljudi koji zele ciniti dobro, zasto ne vodite racuna o posljedicama svog hordanja? Zasto bi se podrazumijevalo da navijaci imaju pravo u svom odusevljenju unistavati tudju imovinu anonimno, bez ikakve odgovornosti? Je li to hauba, prozor, sjedista u trolejbusu, neki izlog... nebitno. Kome treba ispostaviti racun? Vasem klubu koji se finansira i od naseg novca, ili vasem udruzenju?

Ili samom pociniocu? Kako ga identificirati? Tesko, sa kapuljacom i salom preko lica.
Zasto to nosite kad se nemate cega stidjeti?

Zasto se podrazumijeva bacanje kamenja, razbijanje flasa... zasto to smatrate simpaticnim, nevinim i zabavnim, kada od toga ostaju masnice, posjekotine, a uvijek moze doci i do ozbiljnijih posljedica?

Kada ste kaznili nekog svog clana zbog nasilnickog ponasanja?
Koliko vasih clanova ima dosje u policiji? Je li tacno da je Kebin su-pregovarac, predstavnik vaseg udruzenja - na uvjetnoj slobodi???

I da vidis, dobro si uocio opasnost po drustvo: to su smo svi mi koji moramo trpiti teror skupina cije je teroriziranje stanovnista legalizirano, ozvaniceno, dozovljeno, podrazumijeva se ... jer svakome od nas moze kad-tad puci film... svako od nas moze jednom reci "jes' ti to frajer?" "kosiba?" i upotrijebiti pritom neprimjerenu kolicinu sile ... ako vladaju pravila divljeg zapada, svako od nas moze jednom vrisnuti - a gdje je meni pistolj??

I bas zato nije nimalo cudno sto vam se takvo ponasanje dozvoljava. Jer po zakonu vjerovatnoce, znalo se da ce pasti krv kad tad, pokrenuti emocije, prije svega mladih ljutih zesetokih, i skrenuti tok dogadjaja na nepovratan put revansizma ...

Docekali su.
P nekima navijaci ili su sljedbenici Ghandija ili Hare Krisne u najmanju ruku. Pa kad pogledas ko su im vodje, svi lice na Ghandija onako celavi. I koja sve opravdanja..................
glade

#320 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by glade »

kako vas nije stid?

momak je hladnokrvno ubijen iako se na slici (par trenutaka prije smrti) vidi da tek dolazi na mjesto dogadjaja bez ikakvog oruzja i bez ikakvih znakova da se nasilnicki ponasa a vi se ovdje raspravljate oko nekog maloumnika koji je prohodao po necijem autu... raspravljate se o debilima koji na utakmice dolaze 2 puta godisnje (sarajevo - zeljeznicar, zeljeznicar - sarajevo) i razvaljuju gras... i onda kazete niko ne smije na utakmice zbog huligana... a zanimljivo svi su tu kad je derbi, a nikog nema kad gostuje recimo orasje bilo kome od ova dva kluba...

znate ono od dubioze: "poznajete li osjecaj, zove se sramota?"
Corto Maltese

#321 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Corto Maltese »

glade wrote:kako vas nije stid?

momak je hladnokrvno ubijen iako se na slici (par trenutaka prije smrti) vidi da tek dolazi na mjesto dogadjaja bez ikakvog oruzja i bez ikakvih znakova da se nasilnicki ponasa a vi se ovdje raspravljate oko nekog maloumnika koji je prohodao po necijem autu... raspravljate se o debilima koji na utakmice dolaze 2 puta godisnje (sarajevo - zeljeznicar, zeljeznicar - sarajevo) i razvaljuju gras... i onda kazete niko ne smije na utakmice zbog huligana... a zanimljivo svi su tu kad je derbi, a nikog nema kad gostuje recimo orasje bilo kome od ova dva kluba...

znate ono od dubioze: "poznajete li osjecaj, zove se sramota?"
Izvini Kim Yong Il, nisam te prepoznao. Pošto si nam objasnio o čemu moramo raspravljati, i koji nas osječaji trebaju prožimati, još samo da nam kažeš kakvo je naše mišljenje o svemu, pa da zatvorimo temu?
The 51st State

#322 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by The 51st State »

Izvini Kim Yong Il, nisam te prepoznao. Pošto si nam objasnio o čemu moramo raspravljati, i koji nas osječaji trebaju prožimati, još samo da nam kažeš kakvo je naše mišljenje o svemu, pa da zatvorimo temu?
to sto vi plasirate je intelektualno preseravanje sa pozicije olimpa, bez zrna ljudskosti i saosjecanja prema nevino ubijenom sugradjaninu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#323 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by KatarinaKosaca »

Mogli ste se udružiti još kad su vam u Zenici psovali Markale. Tada bih vjerovala da volite grad.
Ripicipi

#324 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by Ripicipi »

KatarinaKosaca wrote:Mogli ste se udružiti još kad su vam u Zenici psovali Markale. Tada bih vjerovala da volite grad.
:shock: :? :roll:
Odakle ti pravo da ti o ljudima koje ne poznajes govoris koliko vole ovaj grad????
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#325 Re: MANIJACI I HORDE UDRUŽIMO SE...

Post by KatarinaKosaca »

potres_mozga wrote:
KatarinaKosaca wrote:Mogli ste se udružiti još kad su vam u Zenici psovali Markale. Tada bih vjerovala da volite grad.
:shock: :? :roll:
Odakle ti pravo da ti o ljudima koje ne poznajes govoris koliko vole ovaj grad????
Glagol poznavati nije = Glagol vjerovati ;-)
Post Reply