Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Teufik

#8876 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Ne primise gol :run:
missko

#8877 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Al je bilo gutavo skroz. RvP ponovo individua koja pokazuje koliko malu platu ima za svoj ucinak, a samo kad zamislim koliko je bio potcijenjen u Arsenalu.
nicaze_072

#8878 Re: Manchester United FC

Post by nicaze_072 »

RvP! :D
Jokericious

#8879 Re: Manchester United FC

Post by Jokericious »

Image

Jedva cekam iduci mec protiv Swansea. :dance:
Logovan

#8880 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

nicaze_072 wrote:RvP! :D
Kakav gol, kakav majstor. :thumbup:
Jedinstvo_Manchester

#8881 Re: Manchester United FC

Post by Jedinstvo_Manchester »

Danas pomalo blijeda igra, ali je rezultat bitan. Kagawa ni blizu onom iz Dortmunda, ali tek se oporavio mozda se i popravi. Super je sto je konačno sačuvan gol. Mislim da se vidi koliko je Vidić bitan, kad on komanduje odbranom svi se bacaju na loptu.
Teufik

#8882 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Jedinstvo_Manchester wrote: Kagawa ni blizu onom iz Dortmunda,
S obzirom da ga nije bilo dva mjeseca,danas je bio odlican.
nicaze_072

#8883 Re: Manchester United FC

Post by nicaze_072 »

Kagawa sa onim brzim pasovima u sredini uvijek ima mijesta u unitedu pogotovo ako ispred igraju Rooney i RvP umjesto Welbeka...
Jedinstvo_Manchester

#8884 Re: Manchester United FC

Post by Jedinstvo_Manchester »

nicaze_072 wrote:Kagawa sa onim brzim pasovima u sredini uvijek ima mijesta u unitedu pogotovo ako ispred igraju Rooney i RvP umjesto Welbeka...
Nadam se ali danas nešto nije štimalo, valjda kad dodje Levandowski bude bolje, a i Valencia me u zadnje vrijeme izbi iz cipela, sve čeka da se namjesti na sut i bude izblokiran a 90% centarsuteva ide po zemlji i bude izblokirano. Valjda Nani uskoro zaigra
The Realist

#8885 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Kagawa je bio sjajan, stvarno ne znam zašto ga se kritikuje.

Treba uzeti u obzir da se Welbeck vraćao stalno (da se i on mi se svidio, još poslije na krilo prođe) i da nije Kagawa nikoga ispred imao, ali se vidjelo da zna kako igrati. Bolji je dva puta bio, nego sam očekivao.

Btw- jeste li primjetili da od povratka Young nije nijednom simulirao :D? Izgleda da su ga dobro kritikovali za to.
Last edited by The Realist on 29/12/2012 20:48, edited 1 time in total.
Teufik

#8886 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Image

:-D
The Realist

#8887 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

vaučer wrote: Jel itko uhvatio njegove komentare kako je Newcastle 'wee, small club'?
Odmah sam se sjetio kako je prije koju godinu izvukao rafine riječi (Everton i small club u sitoj rečenici) iz konteksta te nepravio medijsku hajku na njega i Liverpool. Đon obraz je Ferguson - zato i jeste tu gdje jeste. Kako Liverpool nije u direktnoj konkurenciji s ManU ovih godina nekako me manje svrbe njegove izjave i primjećujem metodiku u njegovim nastupima. Tip je definitivno jedan od posljednjih 'likova' u nogometu, Mourinho može samo sanjati da ima njegove podjebavačke skillove.
Pa pisali smo o ovome i kao što sam ranije rekao, gadi mi se to. Nije to trebao govoriti za Newcastle, nego se samo trebao Pardewu obraćati. Ovo je sramota, jer ipak SAF predstavlja klub.
The Realist

#8888 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

todd_smith wrote: Ironicno da si sve to napisao, a zaboravio Machedinu ruku koja gura loptu u gol da izjednaci u toj utakmici :)
Ali tu imaš problem. Ona ruka Machede se vidjela nakon pogleda iz nekoliko uglova, Drogba je bio jasno u ofsajdu, ono, pred sudijom, ne može biti jasnije. Totalno različite greške.

Isto godinu nakon toga, Chelsea je trebao imati minimalno jedan crveni i minimalno jedan penal za United, ali nije svirano.

I nije to poenta, nego da FA gura Uniteda, pa zar ne misliš da bi ih tu pogurali? O tome samo govorim. Nigdje ja ne kažem da se nešto namjerno kontra Uniteda sviralo.
dragonz

#8889 Re: Manchester United FC

Post by dragonz »

todd_smith wrote:Skandal je jer se to radi SVAKI put kada gubi, ne kazem da nije opravdano jebi ga covjek voli da pobjedjuje, to ga je i napravilo jednim od najboljih trenera svijeta, ali kada osobe koje vode Mancester isto tako rade na celu FA, i kada sudije koje "nanose stetu" Unitedu, ne sude istom po godinu-dvije, dopizdi ostalim timovima/trenerima
David Bernstein (man city) je još uvijek predsjednik FA.
nicaze_072

#8890 Re: Manchester United FC

Post by nicaze_072 »

dragonz wrote:
todd_smith wrote:Skandal je jer se to radi SVAKI put kada gubi, ne kazem da nije opravdano jebi ga covjek voli da pobjedjuje, to ga je i napravilo jednim od najboljih trenera svijeta, ali kada osobe koje vode Mancester isto tako rade na celu FA, i kada sudije koje "nanose stetu" Unitedu, ne sude istom po godinu-dvije, dopizdi ostalim timovima/trenerima
Pusti nek ljudi zive u iluzijama! :D
Zmijuga loma

#8891 Re: Manchester United FC

Post by Zmijuga loma »

dragonz wrote:
On nije na funkciji u City-u tako da se i ne može govoriti o sukobu interesa. Gill je već sumnjiv na funkciji Chief Executive u Man Utd i Vice-chairman u FA (a i sinčina mu do juče igrala u Unitedu :D ). Ima i ovaj iz Boltona u boardu, ne ide ga nešto u zadnje vrijeme. :D

Sad će neko Deina iskopati... :D
The Realist

#8892 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Zmijuga loma wrote: On nije na funkciji u City-u tako da se i ne može govoriti o sukobu interesa. Gill je već sumnjiv na funkciji Chief Executive u Man Utd i Vice-chairman u FA (a i sinčina mu do juče igrala u Unitedu :D ). Ima i ovaj iz Boltona u boardu, ne ide ga nešto u zadnje vrijeme. :D

Sad će neko Deina iskopati... :D
Nije, bio je ranije 5 godina predsjednik Citya. Mislim da je jasno kome njegove simpatije idu. Rooney postao prvi igrač koji je za psovanje kažnjen i to ne prema sudiji i to dvije utakmice kazne dobio, što uopšte nije praksa i taman da ne igra protiv Citya u FA kupu, a i tada je u odboru bio Gill. I šta, treba govoriti sada o tome kao štimanju? Iako jeste kazna bila idiotska, ali mislim da su to radili, zato što Rooney nije kažnjen za laktarenje protiv Wigana, pa su odmah htjeli kompenzovati i izmislili su onda ovo.

Ali, ne mogu oni sebe sami postaviti, nego ima odbor, te vijeće koji ih moraju prihvatiti. Također, imaju dvojica na toj poziciji.

Oni guraju Gilla, jer ga žele u UEFA-in odbor ubaciti (to će nešto teže ići), ili tako nešto, ubaciti, pošto Gill ima dosta uticaja i to je ustvari jedini razlog što su ga tu stavili. Oni žele veći uticaj Engleza unutar UEFA-e, pa i FIFA-e. Gill je vjerovatno najsposobniji izvršni direktor u ligi i zato su i glasali za njega, jer predstavljat će sve klubove (vlasnike, kako god).

Da te pozicije imaju toliki direktni uticaj na ligu i stvari o kojima se špekuliše, zar iko misli da bi ostali klubovi to dozvolili? I nema, ne pita se njih. Klubove se SVE pita u ligi, jer je tako koncipirana. Ako nešto hoće da promijene, 14 klubova glasa za to i to je to. Mislim da bi se lako našlo 14 klubova koji bi se protiv toga digli, da to stvarno ima ikakvu ulogu i da misle da će to nekako gurati United.
Zmijuga loma

#8893 Re: Manchester United FC

Post by Zmijuga loma »

The Realist wrote: Nije, bio je ranije 5 godina predsjednik Citya. Mislim da je jasno kome njegove simpatije idu.
On nije na funkciji u City-u od 2003, može on biti najvatreniji navijač Citya sad. Kod Gilla se spekuliše o profesionalnom sukobu interesa jer obnaša funkcije izvršnog direktora Uniteda i podpredsjednika fudbalskog saveza.
The Realist

#8894 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Zmijuga loma wrote:
The Realist wrote: Nije, bio je ranije 5 godina predsjednik Citya. Mislim da je jasno kome njegove simpatije idu.
On nije na funkciji u City-u od 2003, može on biti najvatreniji navijač Citya sad. Kod Gilla se spekuliše o profesionalnom sukobu interesa jer obnaša funkcije izvršnog direktora Uniteda i podpredsjednika fudbalskog saveza.
Ali imaš predstavnike drugih klubova tu. Znači nije to problem očito. Nije ovo presedan urađen sada, nego im je to praksa.
Logovan

#8895 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Na današnji dan prije 71. godinu rođena je jedna od najvećih trenerskih institucija. Vođa, lider, šef, otac poznat po svojoj karizmi i provokativnom stavu sa neizostavnom žvakaćom u ustima.

Sretan 71. rođendan, Sir Alex Ferguson. :thumbup:
Image
Teufik

#8896 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

MOSALJOZE

#8897 Re: Manchester United FC

Post by MOSALJOZE »

Teufik wrote:
:thumbup:
povratnikk

#8898 Re: Manchester United FC

Post by povratnikk »

Covjek koji se raduje pobjedi kao i prvog dana ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8899 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Image

:dance:
lethalthreat

#8900 Re: Manchester United FC

Post by lethalthreat »

Jednom riječju: Institucija!
Post Reply