odesveuhonduras wrote:u fudbalu mislim da je najveće zlo koje je zadesilo taj sport ikad. I da je klub kojm je manager pretvorio u ekvivalent tog zla kad su klubovi u pitanju.
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Indigia
#8351 Re: Manchester United FC
-
The Realist
#8352 Re: Manchester United FC
Ne mogu naći, nego sam pregledavao startove i sudije daju žute i crvene u zavisnosti od intenziteta faula. Ne mogu naći standardno pravilo, ako imaš, javi.ultima_palabra wrote: Meni su svake makaze za crveni... a mislim da su engleski suci pogotovo bili striktni u tome do danas.
Hajmo se složiti da se ne slažemo
- Riddle
#8353 Re: Manchester United FC
Majke mi, vi kao da ste juce poceli gledati Premiership. Pa naravno da Scholes ima povlasten polozaj u ligi. Osim sto je bio vrhunski igrac i postao legenda najmocnijeg kluba u zemlji, on je Englez. Isti tretman imaju Gerrard, Terry ili Rooney. Sa kakvim stvarima su se oni izvlacili, ovo sto Scholes radi je sitnica. Ohladite.
U ovoj situaciji ovaj start uopste nije bio tako opasan (kao onaj Kompanya, i ne kontam kako ih mozete porediti), ali po pravilima jeste crveni karton.
U ovoj situaciji ovaj start uopste nije bio tako opasan (kao onaj Kompanya, i ne kontam kako ih mozete porediti), ali po pravilima jeste crveni karton.
-
Teufik
#8354 Re: Manchester United FC
Ha ha...lud si totalno.odesveuhonduras wrote:
Ma naravno, fudbal je fudbal, ne treba ići personalno mimo fudbala.. ja npr. mislim da je ferguson cool insan privatno i mislim da bih se dobro s njim slagao da mi je komšija ali u fudbalu mislim da je najveće zlo koje je zadesilo taj sport ikad. I da je klub kojm je manager pretvorio u ekvivalent tog zla kad su klubovi u pitanju.
O ovome bi ti i ja mogli do sabaha.
Ne slazem se ni ja oko nekih stvari u vezi SAF-a.Al insan je i gresan je.Kao i svi mi.
Samo sto ti to upakujes na nacin koji izaziva promptnu reakciju ljudi koji navijaju za United.(najvece zlo-sad si nahebo
Ja malo drugacije gledam te tvoje postove.
-
The Realist
#8355 Re: Manchester United FC
Ima 11 crvenih u karijeri, tako da nije da ih ne dobija (pogotovo ako uzmemo kriterije devedesetih, pa prema ovamo, gdje ipak na početku nije bilo tako lako ni dobiti crveni karton, radi većeg tolerisanja). Ima i oproštenih, to nije diskutabilno (trebao ih je više dobiti), lik oštro starta i to niko ne negira (ja bih mu danas za prvi start karton dao), ali govoriti da bi svaku utakmicu trebao završiti ranije i to konstantno ponavljati je ludost.Teufik wrote:Ne slazem se.United pratim od 1996 godine i stvarno mislim da je Scholes zasluzio brat bratu 15-tak iskljucenja u tom periodu.The Realist wrote:
Scholes uopšte nema puno startova za crvenog (direktno), ali ima puno za žuti, koji su mu oprošteni i to je tačno.
Samo što on je rijetko oštro uletao nakon prvog žutog, jer se smiri.
Covjek jednostavno ne zna oduzeti loptu niti startati na protivnika.
Ne mislim da je zloban i da time nekog zeli povrijediti ali taj element igre mu ne ide na cast.
To je lik koji je pun klinac startova pretrpio na sebi i jako rijetko se žali, nego prije vrati, ali eto, nađi mi ti u koliko je on utakmica oštro startao, nakon što je već pobrao karton (nije da nije nikako, naravno)?
Eto, pratimo ih identično dugo, ali kod njega sam baš to primjetio, nakon prvog žutog se promijeni.
Btw. a odgovor na pitanje tolerisanja toga je taj što je bio smatran veoma važan za Englesku, pa su mu opraštali stvari (slično kao i sa nekim drugim igračima), uz to što je igrao za tada najbolju ekipu na ostrvu (ali ovo prvo je veći razlog).
-
The Realist
#8356 Re: Manchester United FC
Možeš li naći ta pravila? Hajde, ja sam nalazio za sve, kada sam ulazio u rasprave teRiddle wrote:Majke mi, vi kao da ste juce poceli gledati Premiership. Pa naravno da Scholes ima povlasten polozaj u ligi. Osim sto je bio vrhunski igrac i postao legenda najmocnijeg kluba u zemlji, on je Englez. Isti tretman imaju Gerrard, Terry ili Rooney. Sa kakvim stvarima su se oni izvlacili, ovo sto Scholes radi je sitnica. Ohladite.
Baš me zanima. Gledam reakcije sudaca i različite su. Čak za puno oštrije startove su žuti davale (jer ovaj Scholesov uopšte nije sa nekom energijom izveden).
-
Teufik
#8357 Re: Manchester United FC
@The Realist
Ukratko,igracu njegovog kalibra ne prilici da gotovo kad god startuje bude na granici nesportskog ponasanja.
Ja mu samo to mogu staviti na dusu.
Licno mi je najdrazi fudbaler Uniteda,mislim da je gotovo pa savrsen sto se fudbalskog znanja tice.
Ukratko,igracu njegovog kalibra ne prilici da gotovo kad god startuje bude na granici nesportskog ponasanja.
Licno mi je najdrazi fudbaler Uniteda,mislim da je gotovo pa savrsen sto se fudbalskog znanja tice.
- Riddle
#8358 Re: Manchester United FC
Nemam pojma stvarno gdje to da nađem, niti cu se truditi, ali sam siguran da se o tome pricalo mnogo puta. Makaze i start sa dvije noge sa otvorenim đonom su crveni kartoni. Brzina pod kojom igrac ulazi u duel je nebitna. Bitna je ako zelis raspravljati koliko je to opasan start bio i sta bi bilo da je pogodio osjetljivo mjesto itd. Ovo sto je Scholes uradio je bilo prilicno bezopasno, vrlo sporo i bukvalno je samo prevalio igraca na zemlju. Ali tehnicki je to ipak crveni karton.The Realist wrote:Možeš li naći ta pravila? Hajde, ja sam nalazio za sve, kada sam ulazio u rasprave te.
Baš me zanima. Gledam reakcije sudaca i različite su. Čak za puno oštrije startove su žuti davale (jer ovaj Scholesov uopšte nije sa nekom energijom izveden).
-
miki.ba
#8359 Re: Manchester United FC
Što se vi vadite nakon svakog kola?
Zar nije lakše priznati.
Ipak ste mi draži od City-a
Zar nije lakše priznati.
-
Teufik
#8360 Re: Manchester United FC
miki.ba wrote:Ipak ste mi draži od City-a
Cuj ipak....ocekivao sam vise od tebe.
-
The Realist
#8361 Re: Manchester United FC
Slažem se za startove, ali teško je kod njega o nesportskom ponašanju govoriti, kad on ne prigovori sudiji. Starta, doviđenja i gotovo (nema puno žaljenja, dobio crveni, ili ne).Teufik wrote:@The Realist
Drago mi je da nikoga nije povrijedio nikada (mislim ozbiljnije, ili jeste?), a vjerovatno zato što on obično prvo cilja loptu, ali ne pazi na okolinu.
- Riddle
#8362 Re: Manchester United FC
Naprotiv, pozeljna je kakva velika kontraverza. Bar meni. Ja uzivam gledati kad oni koji sebe smatraju rivalima Unitedu pjene. Iako priznajem da sam se sad malo ohladio i dosadilo mi je, jer stvarno bih volio da United nekog posteno odere i da mogu pricati o drugim stvarima - kako dobro igraju, kakav je dobar gol ovaj igrac dao i slicno. Kontraverze mogu cekati do marta ili aprila kad se velike stvari odlucuju.miki.ba wrote:Što se vi vadite nakon svakog kola?
Zar nije lakše priznati.Ipak ste mi draži od City-a
-
Teufik
#8363 Re: Manchester United FC
Ponavljam....stvarno mislim da nije zloban i da nekome zeli nanijeti neku povredu.The Realist wrote:
Slažem se za startove, ali teško je kod njega o nesportskom ponašanju govoriti, kad on ne prigovori sudiji. Starta, doviđenja i gotovo (nema puno žaljenja, dobio crveni, ili ne).
Drago mi je da nikoga nije povrijedio nikada (mislim ozbiljnije, ili jeste?), a vjerovatno zato što on obično prvo cilja loptu, ali ne pazi na okolinu.
Mislim da startovi nekad izgledaju nesportski a ne njegovo ukupno ponasanje na terenu.
Cilja on,al Boga mi obicno profula.
Pozz
-
The Realist
#8364 Re: Manchester United FC
O ovom boldanom sam i govorio, skoro nikakva opasnost i zato i govorim da nije crveni.Riddle wrote: Nemam pojma stvarno gdje to da nađem, niti cu se truditi, ali sam siguran da se o tome pricalo mnogo puta. Makaze i start sa dvije noge sa otvorenim đonom su crveni kartoni. Brzina pod kojom igrac ulazi u duel je nebitna. Bitna je ako zelis raspravljati koliko je to opasan start bio i sta bi bilo da je pogodio osjetljivo mjesto itd. Ovo sto je Scholes uradio je bilo prilicno bezopasno, vrlo sporo i bukvalno je samo prevalio igraca na zemlju. Ali tehnicki je to ipak crveni karton.
Taj stav branim, jer ne znam za pravilo o kojem govoriš/te. Ako ima to pravilo, nema diskusije nikakve, crveni (ne bih ni raspravljao o tome, da poznajem to pravilo), ali hebiga, ovako....
Ja znam za to o čemu govorite, ali sam mislio/mislim da se tu uzima u obzir oštrina starta, a za ovo ne mogu upotrijebiti ono "excessive force", jer stvarno nije bilo žustro.
Nije svaki start sa dvije noge crveni, mora postojati određena snaga. Ako se ti samo spustiš, nema tu crvenog, ali oni zato i kažu "exessive force".
Probao sam naći pravilo, ali ne ide za sada. Gledam odluke sudija i ima dvojakih, ali ima i za start sa dvije noge, tako da ne znači da su upravu i možda treba odmah crveni dati.
Hebiga, ne znam

- cvrčak_na_hedonizmu
#8365 Re: Manchester United FC
Da ti pomognem, pravila se definišu na slijedeći način.The Realist wrote:
Probao sam naći pravilo, ali ne ide za sada. Gledam odluke sudija i ima dvojakih, ali ima i za start sa dvije noge, tako da ne znači da su upravu i možda treba odmah crveni dati.
Hebiga, ne znam
1. da li igraš protiv Uniteda
2. ili igraš za United
kada se odredi koja je stavka u pitanju, primjenjuju se "pravila"
ps ne zanimaju me United vs City prepirke, realan sam.
-
missko
#8366 Re: Manchester United FC
I ja sam realan i realno je da se niti jedan igrac EPL-a i niti jedan klub EPL-a i niti jedan menadzer EPL-a ne mogu porediti sa Skolsom, Unitedom i SAF-om
Te stvari vrijede i normalno da ce biti bolje zasticene i pripazene od ostalih.
Znaci kad neko spomene EPL prve tri stvari koje mu padnu na pamet su United, SAF i Skols, Gigs pa onda redaj kako hoces.
Te stvari vrijede i normalno da ce biti bolje zasticene i pripazene od ostalih.
Znaci kad neko spomene EPL prve tri stvari koje mu padnu na pamet su United, SAF i Skols, Gigs pa onda redaj kako hoces.
- skafiskafsnjak
#8367 Re: Manchester United FC
Chuckie wrote:Trpaj Maki.
- ultima_palabra
#8368 Re: Manchester United FC
Nemaš u pravilima te stvari, ima samo careless, reckless i excessive force, pa nek se sudije snalaze.
I ne bih rekao da se drugi engleski igrači štite kao Scholes, sjetimo se Gerrardovog crvendaća protiv Uniteda u FA Cupu.
I ne bih rekao da se drugi engleski igrači štite kao Scholes, sjetimo se Gerrardovog crvendaća protiv Uniteda u FA Cupu.
- Logovan
#8369 Re: Manchester United FC
Na današnji dan 2005. godine preminuo je George Best. Status legende je stekao u Manchester Unitedu, iako je igrao i za druge klubove. U 37. godini se oprostio od fudbala, a vrhunac je doživio sa 25 godina, kasnije je njegova forma sve više padala, zbog problema sa alkoholom, drogom i kockom. Proglašen je za najboljeg igrača svijeta 1968. kada je United bio prvak Evrope. U historiji će ostati upamćen kao veliki igrač, a njegove izjave će se pamtiti zauvijek, poput:
Reporter Sue Mott: “Da li ste svjesni da bi svaka druga žena sa ove planete platila da dobije vaš broj telefona?” George Best: “Polovica žena sa ove planete već ima moj broj…”
“Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive…”
“Kada pogledam sve moje uspone i padove, kada pogledam svoj život u cjelini, osjećam se blagoslovljen!”
”Pola novca kojeg sam zaradio od fudbala sam potrošio na žene, alkohol i kocku. Ostalo sam bezveze potrošio.”
“Najgori momenat u mom životu je onaj kada sam ostavio alkohol, žene i kocku. Tih 20 minuta su bile zaista paklene.”
“Prestao sam piti….. dok spavam.”
“Nikada nisam bio razočaran seksom. To je poput nogometa, ako igrate dobro, želite nastaviti, ako ste loši, želite što prije to zaboraviti i gledati prema naprijed.”
Postoji jedna popularna izreka koja je ostala upamćena sve do danas, ona kaže: Maradona good, Pele Better, George Best.
- Počivaj u miru!
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 9103_n.jpg

Reporter Sue Mott: “Da li ste svjesni da bi svaka druga žena sa ove planete platila da dobije vaš broj telefona?” George Best: “Polovica žena sa ove planete već ima moj broj…”
“Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive…”
“Kada pogledam sve moje uspone i padove, kada pogledam svoj život u cjelini, osjećam se blagoslovljen!”
”Pola novca kojeg sam zaradio od fudbala sam potrošio na žene, alkohol i kocku. Ostalo sam bezveze potrošio.”
“Najgori momenat u mom životu je onaj kada sam ostavio alkohol, žene i kocku. Tih 20 minuta su bile zaista paklene.”
“Prestao sam piti….. dok spavam.”
“Nikada nisam bio razočaran seksom. To je poput nogometa, ako igrate dobro, želite nastaviti, ako ste loši, želite što prije to zaboraviti i gledati prema naprijed.”
Postoji jedna popularna izreka koja je ostala upamćena sve do danas, ona kaže: Maradona good, Pele Better, George Best.
- Počivaj u miru!
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 9103_n.jpg
- lethalthreat
#8370 Re: Manchester United FC
odesveuhonduras wrote:...ali u fudbalu mislim da je najveće zlo koje je zadesilo taj sport ikad. I da je klub kojm je manager pretvorio u ekvivalent tog zla kad su klubovi u pitanju.
I ovo je Bosna i Hercegovina
-
The Realist
#8371 Re: Manchester United FC
Sjetimo se Scholesovog crvenog protiv Tottenhama? Ne može se jedan primjer uzimati (digresija za tvoj primjer).ultima_palabra wrote:Nemaš u pravilima te stvari, ima samo careless, reckless i excessive force, pa nek se sudije snalaze.
Ima dosta igrača koji su "zaštićeni", samo ne svi u istom segmentu. Scholes ima tu protekciju prilikom startova, Terry je sličan bio, lik je znao nogom u glavu udariti da se ništa ne svira, samo što je imao manje startova od Scholesa, ali je puno više galamio (vrištao)..... Za Gerrarda nisam siguran, ne sjećam se previše njegovih grubosti, iskren da budem, više se sjećam one priče kako bi on prvi napao igrača da dajva, a on se izdajvao momački (slično kao Rooney - njih dvojicu izdvajam, jer su javno napadali "dajvere", a onda sami to isto radili). Samo što su neki igrači toliko dobri da i zaboraviše na neke druge stvari.
Nego, pogledao sam MOTD i ništa. Uopšte nisu tu situaciju analizirali (start Scholesa), nisu ni kod golova puno analizirali (mene je zanimao gol QPR-a). Ali od tri starta Scholesa, nijedan nisu pokazali. Dosta loše su odradili, tj. samo su se skoncentrisali na glavne detalje i to je to.
- vaučer
#8372 Re: Manchester United FC
Prema strožim kriterijima ove sezone ono je crveni karton.
Činjenica da nije bio ni žuti dovoljno govori o protekcionizmu.
Engleska liga ima problem ali to nije nikakva novost.
Činjenica da nije bio ni žuti dovoljno govori o protekcionizmu.
-
The Realist
#8373 Re: Manchester United FC
A hebiga, Suarez je prošlu utakmicu nakon onakvog starta ostao u meču (nije se ni htjelo prokomentarisati, a lik je poznat po takvim stvarima). A ono je po svim pravilima crveni i tu nema veze kakav odnos su imali prema njemu inače.vaučer wrote:Prema strožim kriterijima ove sezone ono je crveni karton.
Činjenica da nije bio ni žuti dovoljno govori oprotekcionizmu.
Hebiga, kako je sve u korist Uniteda protekcionizam (jer sumnjam da aludiraš na Scholesa, već aludiraš na United), ali hajde....
Kako mi je žao da situacija kao sa Youngom se nije desila u drugom pravcu, samo da vidim šta bi se reklo, penal, ili ne.... A nije da ne znam odgovor.
Nije stvar u tome da sudija nije pogrešnu odluku donio, nego me taj protekcionizam nervira, a niko se ne potrudi da barem pokaže broj grešaka u korist i kontra Uniteda, nego se ide samo na ono što se "vidi", a očito se namjerno preskoče druge situacije. Ono što se postavilo vezano za to je lagano ignorisano i odbačeno.
- vaučer
#8374 Re: Manchester United FC
Aludiram na kombinaciju reprezentativac/Englez, Ferguson, Old Trafford, u tom redoslijedu.
Protekcionizam spram Scholesa je očit. Kao hihi-haha, jadni Scholes ne zna ukizati baš je smiješan. Meni nije smiješan nego opasan i to što je odličan igrač, dugogodišnji engleski reprezentativac, igrač najuspješnijeg im kluba zadnje dvije decenije ga ne izuzima iz pravila igre a to sudije u Engleskoj već godinama rade s njegovim pogubnim startovima. Usputno su s tim itekako puno bodova ostavili na kontu ManU, jer igrati s 11 ili 10 igrača nije isto - pitaj Shelveya ako mi ne vjeruješ.
Protekcionizam spram Scholesa je očit. Kao hihi-haha, jadni Scholes ne zna ukizati baš je smiješan. Meni nije smiješan nego opasan i to što je odličan igrač, dugogodišnji engleski reprezentativac, igrač najuspješnijeg im kluba zadnje dvije decenije ga ne izuzima iz pravila igre a to sudije u Engleskoj već godinama rade s njegovim pogubnim startovima. Usputno su s tim itekako puno bodova ostavili na kontu ManU, jer igrati s 11 ili 10 igrača nije isto - pitaj Shelveya ako mi ne vjeruješ.
-
dragonz
#8375 Re: Manchester United FC
Scholes nikada nije povrijedio igrača da je ovaj nakon njegovog prekršaja izašao iz igre tako da OHANETE sa floskulom "njegovi pogibeljni startovi".
Ako nađete neku takvu situaciju ja ću vas podržati.
Ako nađete neku takvu situaciju ja ću vas podržati.